Utstående ører (otoplastikk)

Utstående ører (otoplastikk)

Utstående ører (otoplastikk)

Cosmo Clinic i Oslo har lang erfaring med å operere utstående ører.

Utstående ører

Ører kan ha svært forskjellig utforming. Det er store forskjeller når det gjelder ørets utseende og det er vanskelig å si hva som er et normalt øre eller ikke. Det er hovedsakelig utstående ører de fleste opplever som stigmatiserende.

Om utstående ører

Det ytre øret består av et indre bruskskjelett med tynn hud over. De som har utstående ører mangler vanligvis en ekstra fold i brusken som på fagspråket kalles for antihelix. Dette gjør at øret virker stort og utstående.

Det er flere forskjellige operasjonsmetoder man kan benytte seg av for å få øret til å ligge tettere inn mot hodet. Enkelte metoder har imidlertid den ulempen at de hyppigere fører til tilbakefall. Det vil si at øret slipper ut igjen en stund etter operasjonen. Den operasjonsmetoden som vi bruker, svekker bruskens "spenn" på forsiden og gir et varig resultat. Hos noen er det forstørrelse av det dype partiet i øret som dytter det ut og gjør at det virker utstående. Her kan vi redusere bruskskålen og på den måten få øret til å legge seg inntil.

De fleste blir operert før skolealder. Alle blir da operert i narkose. Voksne kan uten problemer opereres i lokalbedøvelse.

Før otoplastikk

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer da det kan være en relativ kontraindikasjon mot å utføre dette inngrepet.

Det er svært viktig at du har sluttet å røyke minst 2 uker før operasjonen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert og risikoen for infeksjoner øker. Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før inngrepet og tran, Omega-3, vitamin A, D, E og K 10 dager før.

Ta gjerne på deg en hettegenser med glidelås, eventuelt tar du med deg et sjal eller et stort skjerf.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret i Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før.

Operasjonen

Ved ankomst til klinikken tas det bilder av deg og operasjonsområdet blir markert. Deretter vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor du møter narkose- og operasjonsteamet. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Det settes lokalbedøvelse. Huden fjernes svarende til det opptegnede området på baksiden av øret, og via denne tilgangen løser vi ut brusken fra huden på forsiden. Bruskskjelettet kan nå formes slik vi ønsker det. Vi svekker brusken på forsiden, men ikke på baksiden. Dette fører til at bruskskjelettet legger seg inn mot hodet. Til slutt lukker vi huden med sting som forsvinner av seg selv. Det legges en vaselinkompress over huden på forsiden, som er med på å forhindre hevelse. Til slutt legges det en bandasje rundt hodet. Denne bandasjen brukes for å forhindre blødning og hevelse, samtidig som den forhindrer at ørene "brettes" fremover.

 

Etter operasjonen

Etter én uke fjernes bandasjen. Øret er da vanligvis hovent med blålig misfarging. Denne forsvinner gradvis i løpet av noen uker. Etter 4 uker er vanligvis det meste av hevelsen borte.

Du bør bruke pannebånd om natten i ytterligere én uke etter at bandasjen er fjernet.

Komplikasjoner ved otoplastikk

Det er uvanlig med komplikasjoner ved operasjon av utstående ører. Blødninger/blodansamlinger skjer svært sjelden.
Tilbakefall: Hos enkelte kan det hende at øret løftes ut igjen, men det er meget sjeldent ved teknikken som er beskrevet ovenfor.
Infeksjon: ses nesten aldri.
Asymmetrier: Ingen ører er symmetriske og det vil ofte være en viss grad av asymmetri også etter operasjonen.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon om otoplastikk

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Vår spesialist i karkirurgi tilbyr effektiv behandling for åreknuter (varicer) og spindelvevårer (sprengte blodkar). Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Logo utstående ører