Belteplastikk

Belteplastikk (nedre kroppsløft eller cirkumferentiell mageplastikk )

Belteplastikk (også kjent som cirkumferentiell mageplastikk eller nedre kroppsløft) er en operasjon hvor man fjerner overflødig hud og fettvev som et belte omkring hele pasientens omkrets i nedre del av magen og øvre del av setepartiet. 

Teknikken vil sammenlignet med konvensjonell mageplastikk, gi komplett oppstramming av magen samtidig som det fjerner overflødig hud over midjene og gir et løft av et nedsunket seteparti.  Særlig hos pasienter med store vekttap er belteplastikk svært egnet ettersom det nærmest uten unntak finnes betydelige mengder løs hud over hofte- og midjeregionen som ikke lar seg fjerne ved en tradisjonell bukplastikk.

Foruten å fjerne mesteparten av hudoverskuddet tilsvarende mage og midjer vil teknikken gi et løft av huden øverst på lårene og øvre halvdel av rumpa, hvorfor operasjonen også kalles et nedre kroppsløft. Utover hudoppstrammingen vil man på denne måten oppnå en betydelig konturerende effekt på pasientens figur.

Det er et kjent problem etter store vekttap at hudoverskuddet på magen ikke komplett vil la seg fjerne ved en standard bukplastikk, selv der snittføringen forlenges til hofteregionen som ved en såkalt utvidet bukplastikk. På bakgrunn av dette vil mange kirurger og pasienter foretrekke en teknikk med omvendt T-snitt, der man i tillegg til et horisontalt arr under trusekanten, vil få et vertikalt arr i midtlinjen helt opp til brystbenet. Prinsippet er at man ved å fjerne en vertikalt orientert hudellipse også vil få en sideveis hudoppstramming. Belteplastikk vil i flertallet av tilfellene kunne erstatte denne teknikken,  hvor arrutbredelsen vil legges slik at den i sin helhet kan skjules under trusekanten/bukselinningen. Til forskjell fra et omvendt T-snitt vil man som nevnt også fjerne hudoverskudd over hofteregionen og gi et betydelig løft til lår og seteparti. 

Marius Solli-Nilsen, Cosmo Clinics ekspert på nedre kroppsløft

Marius Solli-Nilsen har gjennom sitt mangeårige arbeid dedikert tidligere overvektige pasienter ved offentlige sykehus, opparbeidet seg en unik kompetanse innen kroppsformende og hudreduserende kirurgi. Han er anerkjent i fagmiljøet og høyt verdsatt blant pasientene. Med over godt over tusen gjennomførte kroppsformende operasjoner er han også blant kollegene i Norge med størst erfaring innen belteplastikk.