PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Brystforstørring med eget fett

Brystforstørring med eget fett - for et naturlig resultat

Thomas Berg og Tomm Bjærke diskuterer brystforstørring med eget fett

Brystforstørring med eget fett gir større bryster med naturlig form og mykhet samtidig som vi fjerner uønsket fett fra mage eller lår.

Brystforstørrelse har alltid vært det vanligste inngrepet i plastisk kirurgi. Man anslår at det utføres ca. 5000 brystforstørrende operasjoner i Norge hvert år.

Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjon og benytter seg av det nyeste utstyret på markedet for at du skal få et optimalt resultat. Våre kirurger er svært anerkjent i fagmiljøet og får meget gode tilbakemeldinger fra pasientene.

 

Større bryster Fett eller silikon Fettransplantasjon Pris Erfaringer Motiva Hybrid Før operasjonen Operasjonen Etter operasjonen Komplikasjoner

 

Større bryster med naturlig form og mykhet

Forstørring av brystene ved innsprøytning av eget fett utføres ved at vi suger ut fettceller fra et sted på kroppen, oftest mage eller lår, og injiserer fettcellene i brystene dine. Dette gir en naturlig forstørrelse av brystene dine med lite synlige arr i huden. Samtidig vil du oppnå permanent fettfjerning fra et uønsket område.

Eget fett eller silikon

De som egner seg best for denne operasjonen, er de som ønsker en moderat forstørring av brystene og samtidig har uønskede fettansamlinger på mage eller lår som de ønsker fjernet. Mange opplever etter amming at brystene har mistet form og volum, da kan forstørring av brystene med eget fett gjenskape volumet og formen. Ønsker du enda større bryster eller har lite underhudsfett, er silikonproteser ofte bedre egnet. Har du mye heng kan det være nødvendig med brystløft først.

 

Fettransplantasjon

Vi utfører først fettsuging der vi henter ut fettceller fra et område på kroppen der du ønsker å få fjernet fett. Disse fettcellene behandles og optimaliseres med et avansert utstyr (Puregraft) før de sprøytes inn i brystene dine. Det benyttes med andre ord kun dine egne fettceller, ikke silikonproteser. Fettcellene gror inn i brystene dine og vil ha samme mykhet som vanlig brystvev. Det er viktig å merke seg at brystene blir mindre hvis du går ned i vekt.

Ved fettransplantasjon vil ca 60-70% av fettcellene bli værende i brystene, mens ca 30-40% resorberes av kroppen. Vi benytter oss av markedsledende Puregraft-utstyr for optimalt resultat og at flest mulig av fettcellene skal bli værende. Det er imidlertid begrenset hvor mye fett man kan sprøyte inn i brystene i en operasjon, slik at den endelige brystforstørrelsen ofte tilsvarer én BH-cupstørrelse. Dette er imidlertid individuelt og må diskuteres med kirurgen. Operasjonen kan gjentas etter 3 måneder hvis man ønsker større volum.

Vi kan korrigere sideforskjeller mellom brystene dine og sette inn fettet i bestemte områder for å påvirke formen. Operasjonen etterlater oftest tre svært små (ca 3 mm lange), oftest knapt synlige arr på hvert bryst. Der man henter fettet fra får man ca 5 millimeter lange arr som oftest er lite synlige.

Fettransplantasjon brukes blant annet til:

  • forstørring av bryster
  • utfylling av rynker og furer i ansiktet, leppeforstørrelse, kinnbenforstørrelse samt utjevninger etter tidligere kirurgi eller skade
  • rumpeforstørrelse (BBL)

 

Brystforstørrelse med runde silikonproteser fra Mentor 46.500
inkl.mva.
Mentor Xtra 55.500
inkl.mva.
Brystforstørring med Motiva Ergonomix proteser
Ergonomix er myke brystimplantater som gir et naturlig resultat.
Les kvinners erfaringer med silikonproteser fra Motiva Implants her…
52.900
inkl.mva.
Brystforstørring med anatomiske proteser 55.500
inkl.mva.
Brystforstørring med Motiva Ergonomix og korte arr 56.500
inkl.mva.
⭐ Ergonomix2 / Motiva JOY - de nyeste, mykeste og mest elastiske protesene på markedet. Protesene er tilgjengelig som en del av VIP-programmet Motiva JOY. Programmet inkluderer en utvidet garanti og en lekker BH fra Motiva. 69.900
inkl.mva.
Ergonomix2 via armhulen / Motiva JOY 79.900
inkl.mva.
   
Brystforstørring endoskopisk via armhulen (transaxillær brystforstørrelse) 63.900
inkl.mva.
Brystforstørring med Motiva Ergonomix protese og samtidig eget fett (hybrid) fra 69.900
inkl.mva.
Protesebytte med Mentor proteser fra 58.900
inkl.mva.
Protesebytte med Motiva Ergonomix silikonproteser fra 65.900
inkl.mva.
   
Brystforstørring med eget fett / fettransplantasjon til bryst
Brystforstørrelse med eget fett gir større bryster med naturlig form og mykhet samtidig som vi fjerner uønsket fett fra mage eller lår.
fra 73.900
inkl.mva.
   
Brystforstørring med samtidig brystløft (Motiva) fra 83.900
inkl.mva.
   
Fjerne proteser uten kapsel («explant») 29.900
inkl.mva.
Fjerne proteser med hard kapsel – kapselektomi «en bloc» fra 44.900
inkl.mva.

 

Pasienters erfaringer med brystforstørring

«Jeg valgte Motiva Hybrid framfor vanlig brystforstørrelse siden brystene mine hadde forskjellige størrelse. Og resultatet har vært over alle mulige forventninger. På selve operasjonsdagen følte jeg meg kjempegodt tatt vare på, og jeg var ikke redd ett sekund. Jeg har fått veldig fine, naturlige og kjempemyke bryst. Jeg kom meg også veldig fort i form igjen etter operasjonen. Arret under brystet er kjempekort og arret på lårene (fra fettransplantasjonen) er helt usynlig. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle bli så bra.» (Kombinasjon av silikon og brystforstørring med eget fett)

«Jeg la inn brystproteser pluss eget fett (Motiva Hybrid). Kunne ikke fått et bedre og mer naturlig resultat. Anbefaler dette på det sterkeste!!»

Motiva Hybrid: Brystprotese kombinert med fettransplantasjon

Ofte kombinerer vi brystforstørrelse med kroppens eget fett og silikonprotese fra Motiva, også kalt Motiva Hybrid. Ved denne teknikken kan man legge inn en mindre silikonprotese og transplantere fettceller rundt for å oppnå det resultatet man ønsker. Fordelen er at man oppnår et naturlig resultat med fettvevet, men kan få større volum enn ved bare bruk av fett ved at man legger inn en silikonprotese samtidig.

Mange er slanke og har dermed ikke nok fett til å oppnå det volumet de ønsker med bare fettransplantasjon, eller ønsker større volum enn hva man kan oppnå med bare transplantasjon av fett, og da vil kombinasjonen med en silikonprotese kunne gi resultatet man ønsker. Dette er en operasjonsmetode som også gjør at vi lettere kan korrigere asymmetri dersom du har forskjellige størrelser mellom brystene. Ved bruk av denne teknikken kan du få mer symmetri av brystene og oppnå den størrelsen du ønsker med en mindre silikonprotese. Bruk av Motiva proteser og nye teknikker gjør at man kan legge inn protesen med svært korte arr på brystet.

Brystforstørrelse med eget fett

Forberedelse til operasjonen

Du må ha tatt mammografi eller ultralyd av brystene senest 6 måneder før inngrepet. Henvisning til mammografi kan du få av oss.

Du må ikke røyke eller bruke annen nikotin 2 uker før - og etter operasjon. Er du over 40 år må du ha tatt mammografi siste 6 månedene før operasjon.

Kompresjonsplagg får du kjøpt på klinikken

På morgenen operasjonsdagen vasker du hals, overkropp og under armer med Hibiscrub. Hvis det skal hentes fett fra lårene må du også vaske benene og lysken med Hibiscrub. Du skal ikke bruke deodorant, sminke, neglelakk eller fuktighetskrem. Du må faste 6 timer før operasjonen, det vil si ikke spise eller drikke. Du skal ta medisiner som klinikken har gitt deg med ½ glass vann 1-2 timer før operasjonen. Ta på løse klær som er lett å ta på etter operasjon, for eksempel bomullsjakke med glidelås foran.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av deg. Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen foregår i full narkose og varer 1-2 timer. Etter operasjonen vil du være på oppvåkningsavdelingen ca 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra klinikken. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg. Første døgnet anbefaler vi at du har en voksen person sammen med deg og oppholder deg mindre enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som kan fjernes etter 10 dager. Operasjonsåret er dekket av kirurgisk tape og utenpå dette ligger det en absorberende bandasje. Bandasjen på brystene kan fjernes etter 3 døgn mens den innerste kirurgiske tapen skal sitte på. Du kan dusje dagen etter operasjonen. Etter dusjing kan du tørke tapen med hårføner. Vi anbefaler at du benytter kirurgisk tape over arrene i 3 måneder etter operasjonen. Tapen skiftes første gang når stingene fjernes og deretter ca annenhver uke. Vi anbefaler Micropore kirurgisk tape som kan kjøpes på apoteket.

Det er vanlig at det kommer en del væske fra sårene der det er fettsugd, særlig første døgnet, og det kan derfor være lurt å ha håndklær under deg i sengen. I tillegg vil du merke at du tisser mye.

Det er viktig å bruke en sports-BH som sitter litt løst de første 4 ukene. BH brukes dag og natt i 2 uker, deretter 2 uker på dagtid. Etter 4 uker kan du bruke vanlig BH. Kompresjonsplagget på området der det har vært utført fettsuging skal brukes dag og natt i 2-3 uker. Kompresjonsplagg/BH kan tas av når de skal vaskes.

Vi anbefaler å ta det med ro de første dagene for å få et best mulig resultat. De fleste kan imidlertid være på jobb og i normal aktivitet etter 4-5 dager. De første 3 ukene bør du ikke ligge på brystene. Etter 3 uker kan du begynne å trene lett, og etter 4-5 uker kan du belaste fritt og trene som vanlig.

Brystforstørrelse med eget fett gir relativt lite smerter. Du vil oppleve spreng i brystene de første dagene. Du vil være hoven i brystene og ha litt blåmerker de første to ukene. Det endelige resultatet ser du etter 3 måneder. Området som er fettsugd vil være hovent og blått første par ukene. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av fettsugingen og endelig resultat ser du etter 3-6 måneder.

Du kan utføre mammografi etter 3 måneder.

Mulige komplikasjoner

Det er sjeldent med komplikasjoner etter brystforstørrelse med eget fett.

Infeksjon og blødning kan forekomme etter alle operasjoner, men er sjeldent.

Små asymmetrier mellom brystene kan oppstå.

Ujevnheter etter fettsuging kan forekomme, særlig hvis man har dårlig elastikk i huden.

I sjeldne tilfeller oppstår det fettcyster eller små forkalkninger i brystene av det injiserte fettet. Dette er ufarlig og kan skilles fra farlige forkalkninger som sees ved kreftsvulst på mammografi.

Bestill time for konsultasjon

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med silikonproteser, brystløft, brystreduksjon, brystforstørring med eget fett og brystreduserende operasjon hos menn med forstørrede bryster (gynekomasti). Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport. Konsultasjon er selvfølgelig helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon