Brystforstørrelse

Brystforstørrelse med myke silikonproteser og små arr

Brystforstørrelse Motiva silikon

De fleste som velger brystforstørrelse, ønsker større og fastere bryster da de føler at brystene ikke passer til kroppsformen eller at brystene har mistet volum og form etter amming.

Kvinner som velger Cosmo Clinic i Oslo, vet de får behandling på topp internasjonalt nivå. Vi anbefaler markedets beste silikonproteser fra Motiva, som gir et naturlig resultat. Stadig flere velger også å kombinere silikon med eget fett (fettransplanta­sjon).

 

 

Pris på brystforstørrelse Hvem egner seg for brystforstørrelse? Silikonproteser Små arr Motiva Hybrid Silikon via armhulen Brystforstørrelse og brystøft Over eller under muskelen Norges lengste garanti Erfaringer etter brystforstørrelse

 

 

Cosmo Clinic i Oslo er kjent for å ha svært fornøyde pasienter. Brystene er en viktig del av identiteten og selvfølelsen for kvinner, og brystforstørrelse med silikon er det vanligste inngrepet hos oss ved siden av øyelokkoperasjon og ansiktsløft, og våre kirurger har svært lang erfaring med alle typer brystkirurgi. De har utført flere tusen brystoperasjoner.

Pris på brystforstørrelse (proteser eller eget fett)

Brystforstørrelse med silikon eller eget fett

BeskrivelsePris
Brystforstørrelse med runde silikonproteser fra Mentor 39.900
inkl.mva
31.920 eks.mva
Brystforstørring med Motiva Ergonomix proteser (inkl. Keller funnel)
Ergonomix er Motivas mykeste protese. Den gir det mest naturlige resultat. Protesen endrer form når man står hvilket gir et naturlig bryst. I tillegg beveger protesen seg med brystet og er svært myk å ta på. En annen fordel ved at den er så myk, er at du får kortere arr samt at den kan legges inn via armhulen.
Motiva-proteser gir lavest risiko for hard kapsel.
Cosmo Clinic anbefaler brystoperasjon med Motiva-proteser.
Les kvinners erfaringer med silikonproteser fra Motiva her…
45.900
inkl.mva
36.720 eks.mva
Brystforstørring med anatomiske proteser 45.900
inkl.mva
36.720 eks.mva
Brystforstørring med Motiva Ergonomix og korte arr 48.900
inkl.mva
39.120 eks.mva
   
Brystforstørring endoskopisk via armhulen (transaxillær brystforstørrelse) 52.900
inkl.mva
42.320 eks.mva
Brystforstørring med protese og samtidig eget fett (hybrid) fra 59.500
inkl.mva
47.600 eks.mva
Protesebytte med Mentor proteser fra 50.900
inkl.mva
40.720 eks.mva
Protesebytte med Motiva Ergonomix silikonproteser fra 56.500
inkl.mva
45.200 eks.mva
   
Brystforstørring med eget fett / fettransplantasjon til bryst
Brystforstørrelse med eget fett gir større bryster med naturlig form og mykhet samtidig som vi fjerner uønsket fett fra mage eller lår.
fra 62.500
inkl.mva
50.000 eks.mva
   
Brystforstørring med samtidig brystløft (Mentor) fra 63.900
inkl.mva
51.120 eks.mva
Brystforstørring med samtidig brystløft (Motiva) fra 69.500
inkl.mva
55.600 eks.mva
   
Fjerne proteser uten kapsel («explant») 24.000
inkl.mva
19.200 eks.mva
Fjerne proteser med hard kapsel – kapselektomi «en bloc» fra 37.500
inkl.mva
30.000 eks.mva

 

Naturlig resultat

Vi anbefaler at brystene harmonerer med din kropp, og vektlegger at de skal ha et naturlig utseende. Sammen med kirurgen finner du frem til hvilken protese som gir best resultat for nettopp din kropp.

Cosmo Clinic benytter markedets beste og tryggeste brystproteser fra anerkjente Motiva og Mentor. Våre kirurgers lange erfaring kombinert med de nyeste operasjonsteknikkene, gjør at vi som en av få klinikker kan tilby innlegging av brystproteser via armhulen, brystforstørrelse med ekstra korte arr, samt Motiva Hybrid der vi kombinerer silikonproteser med eget fett.

Les hva våre pasienter sier etter brystforstørrelse på Cosmo Clinic

 

Er brystforstørrelse noe for deg?

For kvinner er brystene en viktig del av kroppen og er du misfornøyd med brystene kan dette ha negativ effekt på selvfølelsen. For enkelte kan derfor en brystoperasjon være løsningen.

Det finnes ulike grunner til at kvinner ønsker å forstørre brystene, men vanligst er at man har lite utviklede bryster som man føler ikke passer til kroppen eller at man har mistet volum og form etter amming eller vektnedgang. Vi vil alltid vurdere den enkeltes behov før et inngrep.

Hvis du har lite heng i brystene, vil en forstørring alene oftest gi deg det resultatet du ønsker. Dersom du har ammet barn og har heng, kan det være nødvendig med en kombinasjon av brystløft og forstørring av brystene.

 

 

Noe forenklet kan man si at brystforstørrelse med proteser endrer størrelsen og brystløft endrer fasongen.

Noen kvinner har utviklingsforstyrrelser/avvikende fasong (tubulære bryst) eller sideforskjeller mellom brystene. I slike tilfeller utfører vi spesialiserte tilleggsoperasjoner.

Fakta om brystforstørrelse

Aldersgrense for brystforstørrende operasjon: 20 år
På klinikken
: 3-4 timer
Operasjonstid: 1 time
Når er jeg tilbake på jobb: 1-2 uker
Når kan jeg begynne å trene igjen: 4-6 uker

 

Valg av brystprotese

Vi ønsker å oppnå en naturlig og proporsjonal forstørrelse av brystene som passer din kropp. For å anslå riktig protesestørrelse tar kirurgen mål av brystene dine og du vil få prøve proteser med forskjellig størrelse som legges inn i BH-en.

I tillegg tilbyr Cosmo Clinic 3D-datasimulering som er et relativt nytt hjelpemiddel hvor vi kan simulere forventet resultat på en skjerm. Ved hjelp av et dataprogram kan du velge forskjellige proteser og simulere utseende på brystene dine etter operasjonen. Denne undersøkelsen egner seg best for de som har lite brystvev og er mindre egnet dersom man har hengende bryster.

Basert på dine ønsker og undersøkelsen av brystene vil kirurgen kunne foreslå flere alternativer som kan være passende for deg. Du kan selv velge den størrelsen du foretrekker.

Cosmo Clinic benytter proteser fra Motiva og Mentor som begge har meget høy kvalitet og god vitenskapelig dokumentasjon. Motiva har runde proteser med en ny type silikonskall (nanoteksturering) som har vist seg å gi markedets laveste forekomst av kapseldannelse og væske rundt protesen. I tillegg har Motivas proteser en spesiell form for gelé (Ergonomix) som gir et mykt og naturlig bryst. Mentor produserer både runde og anatomiske proteser.

Runde og dråpeformede brystproteser

Vi skiller mellom runde og dråpeformede brystproteser. Dråpeformede proteser gir mer naturlig fasong, mens runde proteser gir mer fylde i øvre kant av brystet. Du trenger ikke ha noen formening om hva du ønsker før du kommer til konsultasjon, for vi hjelper deg å velge den silikonprotesen som gir best resultat til akkurat din kropp.

Motiva leveres i to typer runde proteser for at kvinnene skal få den formen på brystet de ønsker.

Ergonomix er Motivas mykeste protese som gir et mest naturlig resultat. Protesen endrer form når man står slik at det blir tilnærmet en dråpeform på brystet hvilket gir et naturlig bryst. I tillegg beveger protesen seg med brystet og er svært myk å ta på. En annen fordel ved at den er så myk, er at man kan operere inn protesen via kortere arr samt via armhulen. Ved Ergonomix vil formen på brystet være likere en dråpeformet (anatomisk) protese uten de ulempene en tradisjonell dråpeformet protese har med risiko for rotasjon samt kapseldannelse. Ergonomix er vår mest brukte protese på Cosmo Clinic.

Round er en litt stivere protese som gir et rundere bryst. Protesen brukes derfor for de som vil ha mer fylde i øvre del av brystet og mer markert overgang mellom brystkassen og brystet.

Er det best å legge protesene over eller under brystmuskelen?

Brystproteser kan legges over eller under brystmuskelen. Brystforstørrelse med protesene over muskelen var den vanligste plasseringen i mange år, men etter hvert har de fleste gått over til å legge protesene under muskelen. Det er fordeler og ulemper ved begge plasseringer og det har nå vært en liten dreining av pendelen igjen for å legge protesen over muskelen.

Dersom man er svært tynn, velger man i de aller fleste tilfellene å legge brystprotesene under muskelen. Grunnen til dette er at man ønsker jevnere overgang mellom brystet og brystveggen. Muskelen presser mot protesen i øvre del slik at protesen blir flatere oppad og mot utringningen. I tillegg har muskelen en viss tykkelse som skjuler protesekantene bedre og det er mindre risiko for folder på brystet (ripling). Brystet blir også mer stabilt når protesene legges under muskelen. En ulempe ved plassering under muskelen er at brystene vil flytte seg til siden når man bruker brystmuskelen aktivt. I tillegg vil man miste noe styrke i brystmuskelen. Driver man for eksempel med fitness, vil de fleste velge å legge protesene over muskelen for ikke å skade denne. Det er mer smertefullt å legge protesene under muskelen, men de fleste er i fin form etter 2-3 dager.

Dersom man har bryst med litt størrelse, vil en plassering over muskelen kunne gi et like godt resultat. Brystprotesene ligger da under brystkjertelvevet, men oppå brystmuskelen. Protesene vil være en del av brystet, flytter seg naturlig med brystet når man tar på brystene og man unngår bevegelse av brystene når man aktiverer brystmuskelen.

Har man heng i brystene eller har tuberøse bryst, vil en plassering av protesene under muskelen ofte ikke være hensiktsmessig da det kan medføre en skygge/kant i nedre del av brystet (double bubble). Ved heng i brystet kan man imidlertid gjøre et brystløft og deretter legge protesene under muskelen, enten i samme operasjon, eller ved to separate inngrep.

Ønsker du innleggelse av brystproteser fra armhulen, gjøres dette kun med kikkehullsteknikk under brystmuskelen.

Er det noe du lurer på? Send oss gjerne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer vi deg raskt.

Silikon brystforstørring - brystmuskel

 

Norges lengste garanti ved brystforstørring

Cosmo Clinic tilbyr landets lengste og tryggeste garantiordning ved brystforstørring. Garantitiden gjelder i 6 år fra første gangs operasjon, og ved innleggelse av Motiva proteser ved vår klinikk. Denne garantien gjelder også dersom du har vært gravid eller har ammet i garantiperioden.

Garantien gjelder de som har fått hard kapsel (Baker grad 3 og 4) eller påvist lekkasje fra protesen ved MR-undersøkelse. Garantien dekker reoperasjon med samme protesemodell, størrelse og plassering av protesene ved Cosmo Clinic.

Garantien forutsetter at du har fulgt våre retningslinjer før og etter operasjonen og møtt til kontroll 3 måneder etter operasjonen. Eventuell reoperasjon må skje ved Cosmo Clinic.

Garantien gjelder ikke hvis du har eller har hatt proteser tidligere, eller er behandlet for brystkreft før eller under garantiperioden. Garantien gjelder ikke etter korreksjon for kapseldannelse eller ved skifte av størrelse eller type protese.

I tillegg til dette har Motiva egen garanti på 10 år dersom det skulle oppstå lekkasje eller hard kapsel (Baker grad 3 og 4). Du kan lese mer om produsentenes garantivilkår på deres hjemmesider.

Garantien gjelder for de som er operert etter 1.10.2019

Korte arr / mini arr ved brystforstørrelse

Hos Cosmo Clinic er 4 cm vanlig lengde på arret når vi legger Motiva proteser inn via snitt under brystet. Ved bruk av andre proteser som er stivere, trenger man ofte 5-6 cm. Med ny teknologi som smale LED lyshaker, spesielle innføringshylser (Keller Funnel) og meget elastiske proteser fra Motiva, kan vi også tilby ekstra korte arr på ca. 3 cm. Vi har lagt inn 550 ml via et 3 cm langt snitt.

Motiva Hybrid: Brystprotese kombinert med fettransplantasjon

Vi tilbyr nå Motiva Hybrid. Dette er en kombinasjon av brystforstørrelse med Motiva proteser og samtidig fettransplantasjon til brystet. Dette er en operasjonsmetode som gjør at vi lettere kan korrigere asymmetri dersom du har et stort og et lite bryst. Vi kan på denne måten også redusere størrelsen på silikonprotesen og øke volumet med ditt eget fett. Ved bruk av denne teknikken kan du få mer symmetri av brystene og oppnå den størrelsen du ønsker med en mindre silikonprotese.

Brystforstørrelse - kombinasjon silikon og eget fett

Dette bildet har vi fått fra en av Cosmo Clinics pasienter som valgte å forstørre brystene med MotivaHybrid, en kombinasjon av Motiva brystproteser og fettransplantasjon. Kirurgen har lagt inn Motiva Round 360cc proteser og transplantert 100ml fett til høyre bryst, og 60 ml fett til venstre bryst fra innsiden av lårene. Pasienten hadde litt forskjell i størrelse på brystene hvilket ble korrigert med forskjellig mengde fett i brystene.

Brystproteser via armhulen

Transaxillær brystforstørrelsePasienten har gjennomgått brystforstørrelse via armhulen (transaxillær brystforstørrelse). Arret i armhulen er lite synlig da det legges i naturlige hudlinjer. Foto: Cosmo Clinic

Det er økende etterspørsel etter brystforstørrende operasjon uten å få arr i underkant av brystet. Dette kan være veldig viktig for kvinner med mørk hudtype som har tendens til å danne mindre pene arr (keloid) eller andre som ønsker å skjule arret.

Vi tilbyr derfor transaxillær brystforstørrelse (innlegging av silikonproteser via armhulen). Dette gjøres enkelt med kikkehullsteknikk, hvor vi fører brystprotesene under brystmuskelen via en åpning i armhulen.

I disse tilfellene bruker vi kun Motiva Ergonomix-proteser som er svært myke og som egner seg spesielt for kikkehullsteknikk.

bryst etter operasjonBryst uten arr: Ved transaxillær brystforstørrelse (innlegging av silikonproteser via armhulen) vil det ikke bli noe arr under brystene. Foto: Cosmo Clinic

Kombinasjon brystforstørrelse med brystløft

Dersom du har heng i brystet og ønsker en forstørring av brystene, må man i mange tilfeller utføre et brystløft i kombinasjon med brystforstørrelse. Ved et brystløft flyttes brystvorten høyere på brystet samtidig som man fjerner hudoverskudd i nedre del av brystet. Dette kan enten utføres i samme operasjon som brystforstørrelsen, eller i to separate operasjoner. Dersom du har mye heng vil det oftest gi best resultat å gjøre brystløftet først, og legge inn proteser etter tidligst 3 måneder. Gjør man brystforstørring og brystløft i samme seanse, vil brystet ofte føles noe løsere etterpå enn der man gjør dette i to separate operasjoner.

Våre kirurger vil hjelpe deg å avgjøre hvilken metode som gir best resultat. Et brystløft vil gi arr rundt brystvorten, fra brystvorten ned til folden samt i folden under brystet, såkalt «ankersnitt».

 

 

Brystforstørrelse erfaring med Cosmo. Pasientsitat: Resultatet ble bedre enn forventet. Brystene er runde, myke og har en perfekt størrelse for meg. De både føles og ser naturlige ut! Vil også nevne at jeg kan trene og være aktiv som før allerede etter et halvt år. Supert! (Kvinne, brystforstørrelse)

 

 

Pasienters erfaring med Cosmo Clinic

«Jeg strevde etter hvert med selvbildet mitt da brystene ble redusert til to «hengende skinnposer» som følge av amming og vekttap. Jeg oppsøkte Cosmo Clinic etter tips fra en venninne som var fornøyd etter sin behandling. Jeg utførte brystløft kombinert med implantat og vil aldri angre på dette. Veldig fornøyd med oppfølging, behandling og service på klinikken. Anbefales.» (Kvinne, 37 år. Brystløft kombinert med brystforstørring. Kirurg: Tomm Bjærke)

Tomm Bjærke, spesialist i plastisk kirurgi

 

«Jeg ville gjøre noe med brystene etter å ha ammet to barn. Brystene var blitt flatere og slappere og hadde fått litt heng. Etter konsultasjon hos Thomas Berg besluttet jeg å få implantater under brystmuskulaturen. Resultatet ser svært naturlig ut, og jeg kunne ikke ha blitt mer fornøyd!» (Kvinne, 39 år)

Thomas Berg

 

«Jeg var veldig usikker på om jeg ville tørre å gjennomføre inngrepet. Men etter konsultasjonen med Thomas Berg var jeg overbevist om at det kom til å gå bra. Selve operasjonsdagen ble jeg tatt så godt var på! Da jeg våknet opp fra narkosen, følte jeg ingen smerte i det hele tatt, og det var da jeg visste at jeg hadde valgt den rette klinikken. Jeg er superfornøyd, og angrer ikke et sekund. Det jeg setter aller mest pris på, er ærligheten og tilbakemeldingene jeg fikk fra Thomas. 6 stjerner fra meg!» (Brystforstørrelse, Kvinne 21 år. Kirurg Thomas Berg)

«Jeg har alltid hatt små bryst og etter amming av 2 barn var det ikke mye igjen. Jeg var veldig redd for operasjon og for at proteser skulle bli unaturlig og for stort. Jeg oppsøkte dr. Bjærke som tok seg god tid under konsultasjonen og lot meg prøve mange forskjellige proteser. Vi ble enige om 295 g på høyre side og 315 på venstre side. Operasjonen gikk utrolig bra og jeg følte meg veldig trygg. Det var litt vondt de første 2 dagene, men det var absolutt verdt det. Jeg har fått naturlige fine bryst og ikke for store som jeg var redd for. Før operasjonen var høyre bryst litt større enn venstre, men nå er de likere og flottere enn noen gang. Jeg gleder meg til sommeren.» (Kvinne, 39 år)

«Jeg ble operert (brystforstørrelse) hos Thomas Berg på Cosmo Clinic våren 2018 etter flere år med dårlig selvtillit rundt mine bryster da jeg hadde en magesykdom som gjorde at jeg gikk mye opp og ned i vekt. Jeg ble møtt med mye forståelse og profesjonalitet, som gjorde at jeg følte meg veldig rolig og sikker rundt det hele. Jeg ble veldig godt informert om hva jeg kunne vente meg og om operasjonsdagen. Operasjonsdagen gikk kjempefint med veldig hyggelige personer rundt meg hele tiden. Resultatet ble over all forventning der man ikke kan se at jeg er blitt operert.» (Kvinne, 27 år)

«Jeg var i tvil om jeg skulle foreta brystforstørring eller ikke, men under konsultasjonen med lege Tomm Bjærke ble jeg både beroliget og trygg på at protesetypen Motiva, lege Tomm Bjærke og klinikken Cosmo var det rette valget for meg. Dette grunnet solid kunnskap, profesjonalitet, erfaring og god kundeservice. Selv inngrepet og restitusjonsfasen gikk fint og her var lege Bjærke tilgjengelig, hyggelig og støttende om jeg hadde behov for en samtale eller en liten kontroll. Jeg har blitt tatt meget godt vare på, fra konsultasjon til operasjon og i tiden etter. Resultatet er jeg svært fornøyd med, og det føles helt naturlig. […] Jeg vil anbefale Cosmo Clinic og lege Tomm Bjærke til alle som ønsker å gjøre en forbedring eller korrigering av sitt utseende. Her blir man tatt spesielt godt vare på og man føler seg både verdsatt og trygg. Terningkast 6 og full stjerne-pott herfra.» (Kvinne, 32 år)

«Jeg er en selvsikker og voksen dame som alltid har vært fornøyd med mitt utseende. Etter å ha fått to barn føltes brystene mine litt tomme - og de har alltid vært små. Jeg bestemte meg for å «krype til korset» og få implantater. Resultatet ble bedre enn forventet. Brystene er runde, myke og har en perfekt størrelse for meg. De både føles og ser naturlige ut! Vil også nevne at jeg kan trene og være aktiv som før allerede etter et halvt år. Supert!» (Kvinne, brystforstørrelse)

Her kan du lese flere pasienthistorier etter brystforstørrelse!

 

Bestill uforpliktende konsultasjon for plastisk kirurgi

Er det noe du lurer på? Send oss gjerne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer vi deg raskt.

Hos Cosmo Clinic inkluderer prisen forundersøkelse med 3D-simulering, operasjon i full narkose, etterkontroller samt en av markedets beste protesegaranti. Garantien dekker kostnadsfri skifte av protese dersom det skulle oppstå hard kapsel eller lekkasje innen 5 år.

Vi tar din sikkerhet på alvor. Ved Cosmo Clinic er det alltid narkoselege til stede ved inngrep som utføres i narkose. Du blir nøye overvåket av vårt anestesipersonell under hele operasjonen. Alle vitale funksjoner som hjerterytme, puls, oksygenmetning og blodtrykk blir kontinuerlig overvåket.

Under konsultasjonen får du se de nye brystene dine på en skjerm (3D-simulering), noe pasientene opplever som en stor hjelp i valg av proteser. Konsultasjon er uforpliktende. Prisene for operasjon inkluderer bedøvelse/narkose, forsikring og kontroller.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner, neseoperasjon og brystforstørrelse. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hvilke alternativer til silikon finnes?

Silikonproteser er det som brukes mest til forstørring av brystene. Grunnen til dette er at silikon oftest gir det fineste resultatet da protesene holder formen over lang tid, finnes i alle størrelser slik at man får et gitt volum, samt at silikon tolereres godt av kroppen. Alternativ til silikonproteser er å forstørre brystene med kroppens eget fett ved bruk av fettransplantasjonsteknikk. Dette gir oftest noe mindre volum enn ved silikonproteser slik at det passer best for de som ønsker en liten forstørrelse, men fordelen er at det gir et helt naturlig resultat og at man kan fordele fettvevet i brystene slik at man kan forstørre deler av brystet hvis det er ønskelig. Man kan også kombinere silikonproteser og fettvev, så kalt «hybrid» operasjon. Ved denne operasjonen legges fettvevet i brystvevet utenpå silikonprotesene slik at du oppnår brystforstørrelse med bruk av mindre proteser. I tillegg egner «hybrid»-operasjonen seg for å skjule overgangen mellom protesene og brystet og dermed et mer naturlig utseende på brystet.

Her kan du lese flere spørsmål og svar!

 

Les mer

Preliminary 3-Year Evaluation of Experience With SilkSurface and VelvetSurface Motiva Silicone Breast Implants: A Single-Center Experience With 5813 Consecutive Breast Augmentation Cases

 

 

 

Pris på brystforstørrelse Hvem egner seg for brystforstørrelse? Silikonproteser Små arr Motiva Hybrid Silikon via armhulen Brystforstørrelse og brystøft Over eller under muskelen Norges lengste garanti Erfaringer etter brystforstørrelse

 

Brystforstørrelse Cosmo-logo