PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Brystforstørrelse

Brystforstørrelse med myke brystimplantater og små arr

brystforstørrelse ung kvinne

De fleste som velger brystforstørrelse, ønsker større og fastere bryster da de føler at brystene ikke passer til kroppsformen eller at brystene har mistet volum og form etter amming.

Kvinner som velger Cosmo Clinic i Oslo, vet de får behandling på topp internasjonalt nivå. Vi anbefaler markedets beste silikonproteser fra Motiva, som gir et naturlig resultat. Stadig flere velger også å kombinere silikon med eget fett (fettransplanta­sjon).

 

 

Pris Erfaringer Brystimplantater Runde/dråpeformede Små arr Motiva Hybrid Silikon via armhulen Over/under muskelen Garanti Konsultasjonen Mammografi

 

 

Cosmo Clinic i Oslo er kjent for å ha svært fornøyde pasienter. Brystene er en viktig del av identiteten og selvfølelsen for kvinner, og brystforstørrelse med silikon er det vanligste inngrepet hos oss ved siden av øyelokkoperasjon og ansiktsløft, og våre kirurger har svært lang erfaring med alle typer brystkirurgi. De har utført flere tusen brystoperasjoner. Les hva pasientene våre skriver om sine erfaringer her.

Pris på brystforstørrelse (brystimplantater eller eget fett)

Tomm Bjærke med silikonprotese fra Motiva

Brystforstørrelse med runde silikonproteser fra Mentor 46.500
inkl.mva.
Mentor Xtra 55.500
inkl.mva.
Brystforstørring med Motiva Ergonomix proteser
Ergonomix er myke brystimplantater som gir et naturlig resultat.
Les kvinners erfaringer med silikonproteser fra Motiva Implants her…
52.900
inkl.mva.
Brystforstørring med anatomiske proteser 55.500
inkl.mva.
Brystforstørring med Motiva Ergonomix og korte arr 56.500
inkl.mva.
⭐ Ergonomix2 / Motiva JOY - de nyeste, mykeste og mest elastiske protesene på markedet. Protesene er tilgjengelig som en del av VIP-programmet Motiva JOY. Programmet inkluderer en utvidet garanti og en lekker BH fra Motiva. 69.900
inkl.mva.
Ergonomix2 via armhulen / Motiva JOY 79.900
inkl.mva.
   
Brystforstørring endoskopisk via armhulen (transaxillær brystforstørrelse) 63.900
inkl.mva.
Brystforstørring med Motiva Ergonomix protese og samtidig eget fett (hybrid) fra 69.900
inkl.mva.
Protesebytte med Mentor proteser fra 58.900
inkl.mva.
Protesebytte med Motiva Ergonomix silikonproteser fra 65.900
inkl.mva.
   
Brystforstørring med eget fett / fettransplantasjon til bryst
Brystforstørrelse med eget fett gir større bryster med naturlig form og mykhet samtidig som vi fjerner uønsket fett fra mage eller lår.
fra 73.900
inkl.mva.
   
Brystforstørring med samtidig brystløft (Motiva) fra 83.900
inkl.mva.
   
Fjerne proteser uten kapsel («explant») 29.900
inkl.mva.
Fjerne proteser med hard kapsel – kapselektomi «en bloc» fra 44.900
inkl.mva.

Det er mange forhold som spiller inn når du vurderer brystforstørrelse og skal finne beste klinikk for akkurat deg og dine behov: Klinikkens renommé, kirurgens erfaring og kompetanse, andre pasienters erfaringer, hvor mange brystoperasjoner kirurgen/klinikkens gjør og tryggheten du skal føle i kommunikasjonen med din kirurg er noen eksempler.

Naturlig resultat med myke brystimplantater

Vi anbefaler at brystene harmonerer med din kropp, og vektlegger at de skal ha et naturlig utseende. Sammen med kirurgen finner du frem til hvilken protese som gir best resultat for nettopp din kropp.

Cosmo Clinic benytter markedets beste og tryggeste brystproteser fra anerkjente Motiva og Mentor. Våre kirurgers lange erfaring kombinert med de nyeste operasjonsteknikkene, gjør at vi som en av få klinikker kan tilby innlegging av brystproteser via armhulen, brystforstørrelse med ekstra korte arr, samt Motiva Hybrid der vi kombinerer silikonproteser med eget fett.

Les hva våre pasienter sier etter brystforstørrelse på Cosmo Clinic

Pasienters erfaring med Cosmo Clinic

Hvordan finne beste klinikk og beste plastikkirurg for din brystforstørrelse? Klinikkens renommé, venners og andre fagfolks anbefaling teller selvsagt mye. På Google, Legelisten, Facebook og Cosmos hjemmeside kan du også se anmeldelser som kan være en hjelp når du skal velge, men det er under konsultasjonen at du finner ut om plastikkirurgen ser dine behov og hjelper deg å ta et riktig valg.

«Jeg er superfornøyd med operasjonen jeg fikk utført hos Tomm. Jeg fikk utført brystforstørring der jeg måtte bytte ut eldre proteser og la inn nye. Jeg ble godt tatt imot og ikke minst hørt. Jeg følte meg trygg og var virkelig i de rette hender. God oppfølging og utrolig positivt at kirurgen er lett tilgjengelig i tiden etter operasjonen hvis man skulle ha noen bekymringer eller spørsmål. Stor fornøyd!»

«Jeg strevde etter hvert med selvbildet mitt da brystene ble redusert til to «hengende skinnposer» som følge av amming og vekttap. Jeg oppsøkte Cosmo Clinic etter tips fra en venninne som var fornøyd etter sin behandling. Jeg utførte brystløft kombinert med implantat og vil aldri angre på dette. Veldig fornøyd med oppfølging, behandling og service på klinikken. Anbefales.» (Kvinne, 37 år. Brystløft kombinert med brystforstørring. Kirurg: Tomm Bjærke)

Tomm Bjærke, spesialist i plastisk kirurgi

«Jeg ville gjøre noe med brystene etter å ha ammet to barn. Brystene var blitt flatere og slappere og hadde fått litt heng. Etter konsultasjon hos Thomas Berg besluttet jeg å få implantater under brystmuskulaturen. Resultatet ser svært naturlig ut, og jeg kunne ikke ha blitt mer fornøyd!» (Kvinne, 39 år)

Thomas Berg

«Jeg var veldig usikker på om jeg ville tørre å gjennomføre inngrepet. Men etter konsultasjonen med Thomas Berg var jeg overbevist om at det kom til å gå bra. Selve operasjonsdagen ble jeg tatt så godt var på! Da jeg våknet opp fra narkosen, følte jeg ingen smerte i det hele tatt, og det var da jeg visste at jeg hadde valgt den rette klinikken. Jeg er superfornøyd, og angrer ikke et sekund. Det jeg setter aller mest pris på, er ærligheten og tilbakemeldingene jeg fikk fra Thomas. 6 stjerner fra meg!» (Brystforstørrelse, Kvinne 21 år. Kirurg Thomas Berg)

«Jeg ble operert (brystforstørrelse) hos Thomas Berg på Cosmo Clinic våren 2018 etter flere år med dårlig selvtillit rundt mine bryster da jeg hadde en magesykdom som gjorde at jeg gikk mye opp og ned i vekt. Jeg ble møtt med mye forståelse og profesjonalitet, som gjorde at jeg følte meg veldig rolig og sikker rundt det hele. Jeg ble veldig godt informert om hva jeg kunne vente meg og om operasjonsdagen. Operasjonsdagen gikk kjempefint med veldig hyggelige personer rundt meg hele tiden. Resultatet ble over all forventning der man ikke kan se at jeg er blitt operert.» (Kvinne, 27 år)

«Jeg var i tvil om jeg skulle foreta brystforstørring eller ikke, men under konsultasjonen med lege Tomm Bjærke ble jeg både beroliget og trygg på at protesetypen Motiva, lege Tomm Bjærke og klinikken Cosmo var det rette valget for meg. Dette grunnet solid kunnskap, profesjonalitet, erfaring og god kundeservice. Selv inngrepet og restitusjonsfasen gikk fint og her var lege Bjærke tilgjengelig, hyggelig og støttende om jeg hadde behov for en samtale eller en liten kontroll. Jeg har blitt tatt meget godt vare på, fra konsultasjon til operasjon og i tiden etter. Resultatet er jeg svært fornøyd med, og det føles helt naturlig. […] Jeg vil anbefale Cosmo Clinic og lege Tomm Bjærke til alle som ønsker å gjøre en forbedring eller korrigering av sitt utseende. Her blir man tatt spesielt godt vare på og man føler seg både verdsatt og trygg. Terningkast 6 og full stjerne-pott herfra.» (Kvinne, 32 år)

«Jeg er en selvsikker og voksen dame som alltid har vært fornøyd med mitt utseende. Etter å ha fått to barn føltes brystene mine litt tomme - og de har alltid vært små. Jeg bestemte meg for å «krype til korset» og få implantater. Resultatet ble bedre enn forventet. Brystene er runde, myke og har en perfekt størrelse for meg. De både føles og ser naturlige ut! Vil også nevne at jeg kan trene og være aktiv som før allerede etter et halvt år. Supert!» (Kvinne, brystforstørrelse)

Her kan du lese flere pasienthistorier etter brystforstørrelse med silikonproteser!

Er brystforstørrelse med brystimplantater noe for deg?

For kvinner er brystene en viktig del av kroppen og er du misfornøyd med brystene kan dette ha negativ effekt på selvfølelsen. For enkelte kan derfor en brystoperasjon være løsningen.

Det finnes ulike grunner til at kvinner ønsker å forstørre brystene, men vanligst er at man har lite utviklede bryster som man føler ikke passer til kroppen eller at man har mistet volum og form etter amming eller vektnedgang. Vi vil alltid vurdere den enkeltes behov før et inngrep.

Hvis du har lite heng i brystene, vil en forstørring alene oftest gi deg det resultatet du ønsker. Dersom du har ammet barn og har heng, kan det være nødvendig med en kombinasjon av brystløft og forstørring av brystene.

Noe forenklet kan man si at brystforstørrelse med proteser endrer størrelsen og brystløft endrer fasongen.

Noen kvinner har utviklingsforstyrrelser/avvikende fasong (tubulære bryst) eller sideforskjeller mellom brystene. I slike tilfeller utfører vi spesialiserte tilleggsoperasjoner.

 

 

Fakta om brystforstørrelse

Aldersgrense for brystforstørrende operasjon: 20 år
På klinikken
: 3-4 timer
Operasjonstid: 1 time
Når er jeg tilbake på jobb: 1-2 uker
Når kan jeg begynne å trene igjen: 4-6 uker

 

Silikonproteser / brystimplantater 

Vi ønsker å oppnå en naturlig og proporsjonal forstørrelse av brystene som passer din kropp. For å anslå riktig protesestørrelse tar kirurgen mål av brystene dine og du vil få prøve proteser med forskjellig størrelse som legges inn i BH-en.

I tillegg tilbyr Cosmo Clinic 3D-datasimulering som er et relativt nytt hjelpemiddel hvor vi kan simulere forventet resultat på en skjerm. Ved hjelp av et dataprogram kan du velge forskjellige proteser og simulere utseende på brystene dine etter operasjonen. Denne undersøkelsen egner seg best for de som har lite brystvev og er mindre egnet dersom man har hengende bryster.

Basert på dine ønsker og undersøkelsen av brystene vil kirurgen kunne foreslå flere alternativer som kan være passende for deg. Du kan selv velge den størrelsen du foretrekker.

Cosmo Clinic benytter proteser fra Motiva og Mentor som begge har meget høy kvalitet og god vitenskapelig dokumentasjon. Motiva har runde proteser med en ny type silikonskall (nanoteksturering) som har vist seg å gi markedets laveste forekomst av kapseldannelse og væske rundt protesen. I tillegg har Motivas proteser en spesiell form for gelé (Ergonomix) som gir et mykt og naturlig bryst. Mentor produserer både runde og anatomiske proteser.

Runde og dråpeformede brystproteser

Vi skiller mellom runde og dråpeformede brystproteser. Dråpeformede proteser gir mer naturlig fasong, mens runde proteser gir mer fylde i øvre kant av brystet. Du trenger ikke ha noen formening om hva du ønsker før du kommer til konsultasjon, for vi hjelper deg å velge den silikonprotesen som gir best resultat til akkurat din kropp.

Motiva leveres i tre typer runde proteser for at kvinnene skal få den formen på brystet de ønsker.

Ergonomix2 er den nyeste og mest avanserte brystprotesen fra Motiva. Den er enda mykere og mer elastisk enn Ergonomix. Den vil innta en dråpeform når man står og gi det mest naturlige brystet. Dette er de mest eksklusive protesene som finnes på markedet. Ergonomix2 er en del av JOY-programmet fra Motiva.

Ergonomix endrer form når man står slik at det blir tilnærmet en dråpeform på brystet hvilket gir et naturlig bryst. I tillegg beveger protesen seg med brystet og er svært myk å ta på. En annen fordel ved at den er så myk, er at man kan operere inn protesen via kortere arr samt via armhulen. Ved Ergonomix vil formen på brystet være likere en dråpeformet (anatomisk) protese uten de ulempene en tradisjonell dråpeformet protese har med risiko for rotasjon samt kapseldannelse.

Ergonomix er vår mest brukte protese på Cosmo Clinic.

Round er en litt stivere protese som gir et rundere bryst. Protesen brukes derfor for de som vil ha mer fylde i øvre del av brystet og mer markert overgang mellom brystkassen og brystet.

Er det best å legge brystimplantater over eller under brystmuskelen?

Brystproteser kan legges over eller under brystmuskelen. Brystforstørrelse med protesene over muskelen var den vanligste plasseringen i mange år, men etter hvert har de fleste gått over til å legge protesene under muskelen. Det er fordeler og ulemper ved begge plasseringer og det har nå vært en liten dreining av pendelen igjen for å legge protesen over muskelen.

Dersom man er svært tynn, velger man i de aller fleste tilfellene å legge brystimplantatene under muskelen. Grunnen til dette er at man ønsker jevnere overgang mellom brystet og brystveggen. Muskelen presser mot protesen i øvre del slik at protesen blir flatere oppad og mot utringningen. I tillegg har muskelen en viss tykkelse som skjuler protesekantene bedre og det er mindre risiko for folder på brystet (ripling). Brystet blir også mer stabilt når protesene legges under muskelen. En ulempe ved plassering under muskelen er at brystene vil flytte seg til siden når man bruker brystmuskelen aktivt. I tillegg vil man miste noe styrke i brystmuskelen. Driver man for eksempel med fitness, vil de fleste velge å legge protesene over muskelen for ikke å skade denne. Det er mer smertefullt å legge protesene under muskelen, men de fleste er i fin form etter 2-3 dager.

Dersom man har bryst med litt størrelse, vil en plassering over muskelen kunne gi et like godt resultat. Brystprotesene ligger da under brystkjertelvevet, men oppå brystmuskelen. Protesene vil være en del av brystet, flytter seg naturlig med brystet når man tar på brystene og man unngår bevegelse av brystene når man aktiverer brystmuskelen.

Har man heng i brystene eller har tuberøse bryst, vil en plassering av protesene under muskelen ofte ikke være hensiktsmessig da det kan medføre en skygge/kant i nedre del av brystet (double bubble). Ved heng i brystet kan man imidlertid gjøre et brystløft og deretter legge protesene under muskelen, enten i samme operasjon, eller ved to separate inngrep.

Ønsker du innleggelse av brystproteser fra armhulen, gjøres dette kun med kikkehullsteknikk under brystmuskelen.

Er det noe du lurer på? Send oss gjerne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer vi deg raskt.

 

Norges lengste garanti ved brystforstørring

Cosmo Clinic tilbyr landets lengste og tryggeste garantiordning ved brystforstørring. Garantitiden gjelder i 6 år fra første gangs operasjon, og ved innleggelse av Motiva proteser ved vår klinikk. Denne garantien gjelder også dersom du har vært gravid eller har ammet i garantiperioden.

Garantien gjelder de som har fått hard kapsel (Baker grad 3 og 4) eller påvist lekkasje fra protesen ved MR-undersøkelse. Garantien dekker reoperasjon med samme protesemodell, størrelse og plassering av protesene ved Cosmo Clinic.

Garantien forutsetter at du har fulgt våre retningslinjer før og etter operasjonen og møtt til kontroll 3 måneder etter operasjonen. Eventuell reoperasjon må skje ved Cosmo Clinic.

Garantien gjelder ikke hvis du har eller har hatt proteser tidligere, eller er behandlet for brystkreft før eller under garantiperioden. Garantien gjelder ikke etter korreksjon for kapseldannelse eller ved skifte av størrelse eller type protese.

I tillegg til dette har Motiva egen garanti på 10 år dersom det skulle oppstå lekkasje eller hard kapsel (Baker grad 3 og 4).

Ved innleggelse av Motiva Ergonomix2 og JOY-programmet har man i tillegg inkludert Motivas 5 års extended warranty program, samt mulighet til å få økonomisk støtte fra Motiva dersom man ønsker å fjerne protesene senere. Du kan lese mer om produsentenes garantivilkår på deres hjemmesider.

Garantien gjelder for de som er operert etter 1.10.2019

Korte arr / mini arr ved brystforstørrelse

Hos Cosmo Clinic er 4 cm vanlig lengde på arret når vi legger Motiva proteser inn via snitt under brystet. Ved bruk av andre proteser som er stivere, trenger man ofte 5-6 cm. Med ny teknologi som smale LED lyshaker, spesielle innføringshylser (Keller Funnel) og meget elastiske proteser fra Motiva, kan vi også tilby ekstra korte arr på ca. 3 cm. Vi har lagt inn 550 ml via et 3 cm langt snitt.

Motiva Hybrid: Brystprotese kombinert med fettransplantasjon

Vi tilbyr nå Motiva Hybrid. Dette er en kombinasjon av brystforstørrelse med Motiva brystimplantater og samtidig fettransplantasjon til brystet. Dette er en operasjonsmetode som gjør at vi lettere kan korrigere asymmetri dersom du har et stort og et lite bryst. Vi kan på denne måten også redusere størrelsen på silikonprotesen og øke volumet med ditt eget fett. Ved bruk av denne teknikken kan du få mer symmetri av brystene og oppnå den størrelsen du ønsker med en mindre silikonprotese.

 

Motiva JOY – et skreddersydd tilbud til deg som ønsker noe ekstra

Cosmo Clinic er utvalgt av Motiva til å være blant de første klinikkene i Norge som får tilby neste generasjon proteser. JOY er mer enn bare supermyke og eksklusive proteser – det er et omfattende program for deg som ønsker en brystforstørrelse på et VIP-nivå.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi.
Ring 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Silikon via armhulen

Det er økende etterspørsel etter brystforstørrende operasjon uten å få arr i underkant av brystet. Dette kan være veldig viktig for kvinner med mørk hudtype som har tendens til å danne mindre pene arr (keloid) eller andre som ønsker å skjule arret.

Vi tilbyr derfor transaxillær brystforstørrelse (innlegging av silikonproteser via armhulen). Dette gjøres enkelt med kikkehullsteknikk, hvor vi fører brystprotesene under brystmuskelen via en åpning i armhulen.

I disse tilfellene bruker vi kun Motiva Ergonomix-proteser som er svært myke og som egner seg spesielt for kikkehullsteknikk.

Kombinasjon brystforstørrelse med brystløft

Dersom du har heng i brystet og ønsker en forstørring av brystene, må man i mange tilfeller utføre et brystløft i kombinasjon med brystforstørrelse. Ved et brystløft flyttes brystvorten høyere på brystet samtidig som man fjerner hudoverskudd i nedre del av brystet. Dette kan enten utføres i samme operasjon som brystforstørrelsen, eller i to separate operasjoner. Dersom du har mye heng vil det oftest gi best resultat å gjøre brystløftet først, og legge inn proteser etter tidligst 3 måneder. Gjør man brystforstørring og brystløft i samme seanse, vil brystet ofte føles noe løsere etterpå enn der man gjør dette i to separate operasjoner.

Våre kirurger vil hjelpe deg å avgjøre hvilken metode som gir best resultat. Et brystløft vil gi arr rundt brystvorten, fra brystvorten ned til folden samt i folden under brystet, såkalt «ankersnitt».

 

Brystforstørrelse erfaring med Cosmo. Pasientsitat: Resultatet ble bedre enn forventet. Brystene er runde, myke og har en perfekt størrelse for meg. De både føles og ser naturlige ut! Vil også nevne at jeg kan trene og være aktiv som før allerede etter et halvt år. Supert! (Kvinne, brystforstørrelse)

Hva skjer på konsultasjonen om brystforstørrelse?

Vi setter alltid av god tid til konsultasjoner om brystforstørrelse (60 minutter) slik at du og din plastikkirurg har tid til å gå igjennom all nødvendig informasjon og finne den rette type operasjon og proteser for deg. Dette gjør vi på Cosmo Clinic fordi vi er veldig opptatt av at du som pasient skal få det resultatet du ønsker. Vi ser også at en godt informert pasient er mest fornøyd på sikt. Kirurgen vil bruke tid på å lytte til dine ønsker, og vil forklare for deg hva du kan oppnå basert på ditt utgangspunkt og dine forventninger. Kommunikasjonen mellom deg og kirurgen er ekstremt viktig da alle har forskjellig utgangspunkt og forventninger. For at du skal bli mest mulig fornøyd, er det viktig at vi forstår dine ønsker og kan forklare deg på en enkel og forståelig måte hva som kan oppnås.

Når du kommer til klinikken, vil du få utdelt et skjema der du fyller ut dine helseopplysninger. Deretter blir du hentet inn av din plastikkirurg, som vil gå igjennom dette skjemaet sammen med deg slik at vi får vite om dine eventuelle faste medisiner, sykdommer, allergier, tidligere operasjoner osv.

Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger og grunnen til at du ønsker operasjon. Vi vil at ditt ønske om operasjon skal være gjennomtenkt og ikke et spontant innfall.

Neste steg er at du blir undersøkt. Du blir da bedt om å ta av deg på overkroppen slik at kirurgen kan se hvilket utgangspunkt du har. Kirurgen vil ta flere mål av dine bryst, noe som er viktig for å hjelpe deg videre med valg av type og størrelse på brystprotesene. Du vil bli tatt bilder av som brukes til 3D-simulering i et dataprogram. Kirurgen vil stå sammen med deg foran et speil og forklare deg litt nærmere hvordan ditt utgangspunkt er og hvordan du egner deg for en eventuell operasjon, og om det er spesielle forhold som må tas hensyn til.

For å bestemme størrelsen på brystprotesene vil du få prøve forskjellige proteser i en behå som du låner av oss og kan stå foran et speil og se hvordan dette vil passe til din kropp. Kirurgen vil forklare for deg hvordan de forskjellige størrelsene vil påvirke resultatet og hvordan det vil stemme overens med de ønskene du har uttrykt tidligere under konsultasjon. Samtidig vil du få se 3D simuleringer av din overkropp med de forskjellige størrelsene og protesene på en TV-skjerm. Ved hjelp av denne datasimuleringen og protesene du får lagt i behå og kan se på din kropp foran speilet, vil du kunne få et realistisk bilde av hvordan ditt resultat kan bli. Denne undersøkelsen egner seg best hvis du har lite brystvev og er mindre egnet dersom du har hengende bryster.

Kirurgen vil også kunne vise deg bilder av andre pasienter han har operert med liknende utgangspunkt og liknende protesetype. Husk bare at alle har et forskjellig utgangspunkt, og man ikke kan forvente et likt resultat, men dette vil kirurgen forklare for deg og vise hva du kan forvente.

Når du og kirurgen har blitt enige om størrelsen på brystprotesene, vil dere gå igjennom forskjellige typer brystproteser og hvilken som vil passe best for deg. Dere vil også diskutere om protesene bør ligge over eller under brystmuskelen, om arret skal legges under brystet eller i armhulen. Du vil få nøye informasjon om risiko og mulige ulemper med inngrepet og hvordan tilhelingstiden vil være for deg, når du kan begynne på jobb, når du kan begynne å trene osv.

Du vil få god tid til å stille spørsmål underveis ved slutten av konsultasjonen. Mange av de vanligste spørsmålene vil vi gå igjennom under konsultasjonen, men det er viktig for oss at du får besvart alt du lurer på. For å være sikker på at du får svar på alt du lurer på, kan det være lurt å skrive ned spørsmålene på forhånd.

Dersom du vil booke time for operasjon, vil dette være mulig under konsultasjonen, men dersom du er det minste i tvil kan det være lurt å tenke igjennom den informasjonen du har fått før du bestemmer deg. Noen pasienter kommer også tilbake til en ny samtale etter at de har tenkt seg om noen uker.

Før operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Bruker du blodfortynnende medisiner, må du ha sluttet med disse 14 dager før inngrepet. Du bør heller ikke ta tran, Omega-3, A-, D-, E- eller K-vitamin 10 dager før da dette også øker blødningsrisikoen.

Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær, gjerne genser med glidelås.

Du må ikke bruke nikotin (røyk, snus, e-sigaretter, nikotin tyggegummi) 2 uker før og 2 uker etter inngrepet. Nikotin gjør at blodkar trekker seg sammen og at blodsirkulasjonen og oksygentilførselen til såret blir nedsatt. Cellene i såret får ikke tilført den næringen de trenger for å gro, legemidler som antibiotika kommer ikke fram til såret og sårvæske transporteres dårligere bort fra såret.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker hals-, kropp- og armhuleområdet med Hibiscrub såpe. Håret kan du vaske med din vanlige sjampo. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke sminke og neglelakk. Sett opp håret eller samle det i en hestehale.

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet bortsett fra å ta de medisinene du skal ta 1 time før inngrepet.

Mammografi før brystoperasjon

Vi anbefaler alle over 40 år å ta en mammografi før brystoperasjon.

Selve operasjonen på Cosmo Clinic

På operasjonsdagen møter du fastende. Våre hyggelige medarbeidere tar imot deg. Mange pasienter har gruet seg og er engstelige før operasjonen, men vi vil gjøre alt vi kan for at du skal føle deg trygg og få en god opplevelse.

Så vil kirurgen snakke med deg og gå igjennom operasjonen sammen med deg. Han/hun markerer operasjonsområdet og tar bilder av operasjonsområdet til journalen.

Du vil deretter få treffe det erfarne operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose. Du vil ikke ha noen smerter, og du vil sove trygt under hele operasjonen.

Kirurgen lager vanligvis et snitt på ca. 4 cm i brystfolden, eventuelt i armhulen (avhengig av hva dere har avtalt). Deretter lages det en lomme under eller over muskelen med plass til protesen. Brystimplantatene legges inn sterilt for å minimere risikoen for hard kapsel og huden lukkes med sting som forsvinner av seg selv. Vi er svært nøye for at arrene skal bli så pene som mulig. Til slutt legges det på kirurgisk tape, bandasje, BH og et brystbånd i øvre kant av brystet.

Operasjonen varer ca. en time, deretter vil du være på oppvåkningsavdelingen i ca. 1-2 timer. Våre omsorgsfulle sykepleiere på oppvåkningen vil se til deg og passe på at du har det godt. De er svært erfarne og er hos deg for å påse at det står bra til med deg. Når du ligger på oppvåkningen, vil kirurgen komme og si hvordan operasjonen gikk. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra avdelingen. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme og hente deg. Vi fraråder at du reiser hjem uten tilsyn. På Cosmo Clinic står alltid din sikkerhet i fokus.

Første døgnet etter operasjonen anbefaler vi at du oppholder deg ikke mer enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken. Selv om risikoen for blødninger er liten, samt at disse som regel vil være selvbegrensende, kan en blødning medføre stort ubehag og det er ønskelig å behandle disse så snart som mulig. Du har fått kirurgens mobilnummer og kan ringe når som helst hvis det er noe du lurer på eller er bekymret over.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som forsvinner av seg selv. Operasjonsåret er dekket av kirurgisk tape og utenpå dette ligger det en liten absorberende bandasje. Bandasjen kan fjernes etter 3 døgn, mens den innerste kirurgiske tapen skal sitte på.

Du kan dusje etter 3 dager. Etter dusjing kan du tørke tapen med hårføner.

Vi anbefaler at du benytter kirurgisk tape over arret i 3 måneder etter operasjonen. Tapen skiftes første gang etter 3 uker og deretter ca annenhver uke. Vi anbefaler Micropore kirurgisk tape som kan kjøpes på apoteket. Noen reagerer med rødhet og kløe på tape, og man bør da ha 2-3 dager uten tape. En kan også forsøke å bytte til annen type, f.eks. silketape eller silikontape fra 3M eller Mepitac. Dersom dette ikke hjelper, må man slutte med tapen.

Det er viktig å bruke en sports-BH som gir god støtte i minimum 12 uker dag og natt. Har du proteser over muskelen, skal du ha brystbånd i 1 døgn, har du proteser under muskelen skal du ha brystbånd i 1 uke. BH kan vaskes og du kan være uten BH til den har tørket.

Vi anbefaler å ta det med ro de første ukene for å få et best mulig resultat. De første 3 ukene bør du unngå å strekke armene over skulderhøyde og unngå fysisk belastning på armene. Etter 3 uker kan du øke aktivitetsnivået gradvis og etter 6 uker kan du belaste fritt og trene som vanlig. De første 6 ukene kan du sove på rygg eller side, etter 6 uker kan du ligge på magen.

Brystene vil kjennes stramme og struttende umiddelbart etter operasjonen på grunn av hevelse, og du vil oppleve at det er mye fylde i øvre del. Etter 4-5 uker tøyes huden og brystene blir rundere og får en mer naturlig fasong. Det endelige sluttresultatet ser du ikke før det har gått 3-4 måneder. Det vil være forhøyning av kantene på arret under brystet de første 6 ukene.

Det er vanlig med stikninger og brenninger i brystene i etterforløpet. Dette er ikke farlig og forsvinner av seg selv.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi.
Ring 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Mulige komplikasjoner ved brystforstørrende operasjon

Infeksjon

Infeksjon ved brystforstørring med silikonproteser forekommer hos ca. 1 av 500. Man blir da nødt til å ta ut protesene og avvente i minst 3 måneder før man eventuelt legger inn nye proteser. For å motvirke infeksjon er det viktig at man vasker seg med Hibiscrub såpe kvelden før og morgenen på selve operasjonsdagen.

Kapseldannelse ved brystforstørring

Protesen er et fremmedlegeme, og det dannes en tynn vevshinne rundt alle proteser. Dette skjer svært rask etter operasjonen og er helt normalt. Noen får imidlertid en sammentrekning av denne hinnen. Denne vil da klemme på protesen.

Risikoen for kapseldannelse ved proteser med tilnærmet glatt overflate (nanoteksturert) er under 1%, ifølge studier. Derfor anbefaler Cosmo Clinic Motivas silikonproteser med glatt overflate. (Proteser med ru overflate har en risiko på 8-10%.)

Forhold som øker risikoen for hard kapsel er infeksjon, blødning og bakterier som legger seg på protesen. Motivas silikonproteser er de protesene på markedet med lavest risiko for kapseldannelse. Kirurgene ved Cosmo Clinic tar ekstra grundige forholdsregler for å forhindre at du får hard kapsel: Vi har iverksatt ekstraordinære hygieniske tiltak, påser at protesen er helt steril og stanser alle tilløp til blødninger svært omhyggelig. Ved alle brystforstørrende operasjoner benytter vi oss av en såkalt Keller Funnel (steril innføringshylse). På denne måten kommer protesene ikke i kontakt med huden og risikoen er derfor mindre for at bakterier kommer i kontakt med protesen. Protesene er i tillegg badet i en antibiotikaløsning som hindrer bakterier i å feste seg til protesen. Alle disse tiltakene gjør at vi svært sjeldent ser kapseldannelse hos våre pasienter

 

Blødning

Forekommer hos cirka 1/200. Det merkes ved at det ene brystet blir unormalt stort, sprenger og er smertefullt. En blødning kommer vanligvis etter 6-8 timer etter inngrepet. Det er viktig å ta det med ro det første døgnet. Risikoen for blødning etter 1 døgn er svært liten.

Ved Cosmo Clinic er plastikkirurgene svært nøye med å stanse tilløp til blødninger fra små blodkar (diatermi) under operasjonen. I tillegg får du medisiner som hindrer blødning. Det gjør at våre pasienter svært sjelden opplever blødning etter en brystforstørrende operasjon.

Ripling (rippling)

Ripling betyr at man ser og kjenner kantene på silikonprotesen gjennom huden. Dette er ikke farlig men ser ofte ikke så pent ut, særlig hvis det oppstår i øvre og indre del av brystet mot utringningen. Årsaken til ripling (rippling) er at man har lite brystvev som dekker protesen og oppstår oftest hos de som er slanke og har proteser over brystmuskelen . Ved kapseldannelse vil ofte dette forverres og synes tydeligere. Ripling i øvre og indre del av brystet kan unngås ved at man legger protesen under brystmuskelen, da vil muskelen skjule protesen slik at den ikke blir synlig i hele øvre halvdel og inn mot brystbenet. Nedre del av protesen skjules ikke av muskelen, men ripling i nedre del er ofte mindre synlig og plagsomt.

Ved Cosmo Clinic gjør vi alltid en nøye vurdering på om du har risiko for ripling før vi legger inn proteser, og vil oftest anbefale deg å legge protesene under muskelen dersom du har risiko for det. Dersom du allerede har ripling vil vi se om det er mulig å flytte protesene bak brystmuskelen eller tilby transplantasjon av fett for å skjule protesene bedre og gi finere overganger.

Rotasjon av anatomiske silikonproteser

Ulempen med anatomiske proteser er at de kan rotere og legge seg i en uønsket posisjon. Forekomsten av betydelige rotasjonsfeil anslås i mange studier til å være lav, ca 2%.

Stikninger

Det er vanlig med stikninger, brennende følelse og andre smertesensasjoner i brystene etter inngrepet. Vanligvis er det ensidig og skyldes at tynne hudnerver skades eller settes på strekk under operasjonen. Disse plagene kommer ofte etter noen uker eller måneder og forsvinner igjen. Er du i tvil, ta kontakt med Cosmo Clinic.

Double bubble

Double Bubble betyr at man har en dobbelt fold under brystet. Dette kan forekomme hos de som i utgangspunktet har en stram fold under brystet og der protesen legges nedenfor folden, slik at den opprinnelige folden under brystet blir synlig på nedre del av det opererte brystet. Dette forekommer nesten utelukkende ved proteseplassering under brystmuskelen. Det aller viktigste for å unngå dette er å operere seg hos en plastikkirurg som har mye erfaring med å legge inn brystproteser. En erfaren kirurg vil se om du har risiko for å få double bubble og vet hvordan man kan foreta operasjonen uten at dette oppstår. Det kan dreie seg om å velge rett type protese til ditt bryst, plassere protesen over brystmuskelen hvis du egner deg bedre for det enn under muskelen, gjøre indre spalting av folden under operasjon eller kombinere operasjonen med et brystløft. Dersom du allerede er operert og har fått double bubble er dette noe som kan være vanskelig å korrigere. I noen tilfeller kan transplantasjon av fett til nedre del av brystet bedre dette, man kan også flytte protesen til over brystmuskelen dersom brystet egner seg for det, eller en kombinasjon av dette.

Nedsatt følelse i brystene

Det er vanlig med redusert følelse fra brystvorte området og ned til brystfolden. Følelsen kommer vanligvis gradvis tilbake i løpet av noen måneder. Brystvortene er vanligvis overfølsomme i starten og vil da ofte normaliseres etter noen måneder, men dette kan ta opptil ett år. I noen tilfeller mister man følelsen i brystvortene permanent.

Brystimplantat-relatert anaplastisk kjempecelle lymfom (BI-ALCL)

BI-ALCL er en meget sjelden kreftform som utgår fra kapselen rundt protesen. I Norge er det rapportert om 4 tilfeller. Dette er en helt annen krefttype enn det man assosierer med brystkreft. Det typiske med denne tilstanden er at man plutselig får en hevelse i det ene brystet etter 6-8 år. Det er likevel viktig å være klar over at væskeansamling rundt protesene i de aller fleste tilfeller ikke utgjør noen fare. Diagnosen stilles ved å analysere væsken. Behandlingen er å fjerne protesen med kapselen rundt.

Foreløpig har man kun sett denne tilstanden med rue proteser. Det er én av grunnene til at Cosmo Clinic har valgt å bruke proteser fra Motiva. Motiva er microteksturerte og regnes som glatte proteser. 99% av våre pasienter velger å bruke Motiva. I tillegg til at det ikke har vært rapportert ALCL ved disse protesene, er de etter vårt syn de mykeste på markedet og inntar en naturlig fasong samtidig som vi kan bruke kortere arr og graden av kapsel er under 1% de første 3 årene.

Breast Implant Illness (BII)

En liten andel av kvinner med brystproteser, opplever at de har symptomer (tretthet/utmattelse, leddsmerter, depresjon, hodepine, konsentrasjonsvansker) som er forårsaket av silikonprotesene, og dette kalles Breast Implant Illness (BII). Begrepet har vært kjent lenge og var spesielt omdiskutert på 90-tallet i USA. Få medisinske implantat er så godt studert som silikonproteser og det er gjort omfattende studier på dette området. De fleste studiene har konkludert med at slike symptomer er like vanlige blant kvinner uten silikonproteser som de med silikonproteser, mens noen studier har vist at slike plager er litt vanligere hos kvinner med silikonproteser. Det pågår fortsatt forskning på dette området.

Bestill uforpliktende konsultasjon for plastisk kirurgi

Er det noe du lurer på? Send oss gjerne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer vi deg raskt.

Hos Cosmo Clinic inkluderer prisen forundersøkelse med 3D-simulering, operasjon i full narkose, etterkontroller samt en av markedets beste protesegaranti. Garantien dekker kostnadsfri skifte av protese dersom det skulle oppstå hard kapsel eller lekkasje innen 5 år.

Vi tar din sikkerhet på alvor. Ved Cosmo Clinic er det alltid narkoselege til stede ved inngrep som utføres i narkose. Du blir nøye overvåket av vårt anestesipersonell under hele operasjonen. Alle vitale funksjoner som hjerterytme, puls, oksygenmetning og blodtrykk blir kontinuerlig overvåket.

Under konsultasjonen får du se de nye brystene dine på en skjerm (3D-simulering), noe pasientene opplever som en stor hjelp i valg av proteser. Konsultasjon er uforpliktende. Prisene for operasjon inkluderer bedøvelse/narkose, forsikring og kontroller.

Bestill time nå for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Vår spesialist i karkirurgi tilbyr effektiv behandling for åreknuter (varicer) og spindelvevårer (sprengte blodkar). Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Spørsmål og svar om silikon og forstørring av brystene med brystimplantater

Hvilken sovestilling anbefales etter brystforstørring?

Etter brystforstørring anbefaler vi at du sover på rygg, men du kan også ligge på siden. Du bør ikke ligge på magen de første 6 ukene for å unngå få press på brystene.

Når kan jeg gå uten BH etter en brystforstørrelse?

12 uker etter operasjonen kan du gå uten behå.

Hva er brystimplantat-relatert anaplastisk kjempecelle lymfom (BI-ALCL)?

Dette er et relativt nytt fenomen som vanligvis innebærer at det oppstår en væskeansamling rundt brystprotesen. Dette kan ledsages av kapselsammentrekning og/eller en svulst utgående fra kapselen rundt protesen. BI-ALCL forekommer er svært sjelden og kun ved proteser med ru overflate.

Hvilke alternativer til silikon finnes?

Silikonproteser er det som brukes mest til forstørring av brystene. Grunnen til dette er at silikon oftest gir det fineste resultatet da protesene holder formen over lang tid, finnes i alle størrelser slik at man får et gitt volum, samt at silikon tolereres godt av kroppen. Alternativ til silikonproteser er å forstørre brystene med kroppens eget fett ved bruk av fettransplantasjonsteknikk. Dette gir oftest noe mindre volum enn ved silikonproteser slik at det passer best for de som ønsker en liten forstørrelse, men fordelen er at det gir et helt naturlig resultat og at man kan fordele fettvevet i brystene slik at man kan forstørre deler av brystet hvis det er ønskelig. Man kan også kombinere silikonproteser og fettvev, så kalt «hybrid» operasjon. Ved denne operasjonen legges fettvevet i brystvevet utenpå silikonprotesene slik at du oppnår brystforstørrelse med bruk av mindre proteser. I tillegg egner «hybrid»-operasjonen seg for å skjule overgangen mellom protesene og brystet og dermed et mer naturlig utseende på brystet.

Her kan du lese flere spørsmål og svar!

 

 

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon