Brystforstørrelse

Brystforstørrelse

Føler du at brystene ikke passer til kroppsformen din? Da kan en brystforstørring være løsningen for deg.

Cosmo Clinic har spisskompetanse på alle typer brystoperasjoner. Vi tilpasser behandlingen dine ønsker og benytter brystproteser av høyeste kvalitet som sikrer deg et resultat du opplever som optimalt for dine behov.

Les hva våre andre pasienter sier om oss. Ikke uten grunn er Cosmo Clinic kjent for å ha svært høy pasienttilfredshet. Vi vektlegger at brystene skal ha et naturlig utseende.

Aldersgrense hos oss er 20 år for kosmetiske operasjoner.

Bestill time

Please let us know your message.
Skrive ditt navn.
Please write a subject for your message.
Legg til telefonnummeret ditt i riktig format.
Please let us know your email address.
Ugyldig Captcha

Cosmo Clinic er den første klinikken i Norge - og en av de første i verden - som tilbyr unik 4D-datasimulering under konsultasjon. Vi tilbyr de nyeste operasjonsteknikkene og gjør som en av få klinikker innlegging av brystproteser via armhulen, operasjoner som gir ekstra korte arr, samt Motiva hybrid der vi kombinerer silikonproteser med eget fett. Vi benytter brystproteser av høyeste kvalitet fra anerkjente Motiva og Mentor.

Brystforstørrelse silikon

 

Erfaring Hvem egner seg? Via armhulen Korte arr Brystproteser Garanti Pris

 

Priser og andre fakta om brystforstørrelse

Aldersgrense: 20 år
Pris
: Fra kr 33.000
Pris for konsultasjon er kr 500
(se alle priser her: Priser brystoperasjon)
På klinikken: 3-4 timer
Operasjonstid: 1 time
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Tilbake på jobb: 1-2 uker
Kan begynne å trene igjen: 4-6 uker
Kan ta tunge løft: 6 uker
Kan røyke før/etter: Nei 4 uker før og etter

 

 

Les mer om denne operasjonen

Les mer om brystforstørrende operasjoner

Les mer: Komplikasjoner som kan oppstå

Les mer: Spørsmål og svar om operasjon

Les mer: Pasientenes erfaring med operasjonen

 

brystforstørrelse

Hvem egner seg for operasjon?

For kvinner er brystene en viktig del av kroppen og er du misfornøyd med brystene kan dette ha negativ effekt på selvfølelsen. For enkelte kan derfor en operasjon være løsningen.

Det finnes ulike grunner til at kvinner ønsker å forstørre brystene, og vi vil alltid vurdere den enkeltes behov før et inngrep.

Hvis du har lite heng i brystene, vil en forstørring alene oftest gi deg det resultatet du ønsker. Dersom du har ammet barn og har heng, kan det være nødvendig med en kombinasjon av brystløft og forstørring av brystene.

Brystforstørrelse Oslo: Cosmo Clinic

Noe forenklet kan man si at brystforstørrelse med proteser endrer størrelsen og brystløft endrer fasongen.

Noen kvinner har utviklingsforsyrrelser/avvikende fasong (tubulære bryst) eller sideforskjeller mellom brystene. I slike tilfeller utfører vi spesialiserte tilleggsoperasjoner sammen med en brystforstørrende operasjon.

Brystproteser via armhulen

Det er økende etterspørsel etter brystforstørrende operasjon uten å få arr i underkant av brystet. Dette kan være veldig viktig for kvinner med mørk hudtype som har tendens til å danne mindre pene arr (keloid) eller andre som ønsker å skjule arret.

Vi tilbyr derfor også transaxillær brystforstørrelse (innlegg via armhulen). Dette gjøres enkelt med kikkehullsteknikk, hvor vi fører brystprotesene inn gjennom en åpning i armhulen.

I disse tilfellene bruker vi kun Motiva Ergonomix-proteser som er svært myke og som egner seg spesielt til kikkehullsteknikk.

Brystforstørrelse Motiva protese

Korte arr / mini arr

Med ny teknologi som smale LED lyshaker, spesielle innføringshylser og meget elastiske proteser fra Motiva, kan vi nå legge inn silikonprotesene med svært korte snitt under brystet, noe som gir små arr. Vi har lagt inn 550 ml via et 3 cm langt snitt!

Brystprotese kombinert med fettransplantasjon

Vi tilbyr nå Motiva Hybrid. Dette er en kombinasjon av brystforstørrelse med Motiva Ergonomix-proteser og samtidig fettransplantasjon til brystet. Dette er en operasjonsmetode som gjør at vi lettere kan korrigere asymmetri dersom du har et stort og et lite bryst. Vi kan på denne måten også redusere størrelsen på silikonprotesen og øke volumet med ditt eget fett. Ved bruk av denne teknikken kan du få mer symmetri av brystene og oppnå den størrelsen du ønsker med en mindre silikonprotese.

Brystforstørrelse erfaring med Cosmo. Pasientsitat: Resultatet ble bedre enn forventet. Brystene er runde, myke og har en perfekt størrelse for meg. De både føles og ser naturlige ut! Vil også nevne at jeg kan trene og være aktiv som før allerede etter et halvt år. Supert! (Kvinne, brystforstørrelse)

Runde og dråpeformede brystproteser

Vi skiller mellom runde og dråpeformede brystproteser. Disse finnes igjen i mange varianter: lavprofil, medium profil, høy profil og ekstra høy profil. Profilen forteller deg hvor høye protesene er. Jo høyere de er, jo mer unaturlige blir brystene. Du trenger ikke ha noen formening om hva du ønsker før du kommer til konsultasjon, for vi hjelper deg å velge den silikonprotesen som gir best resultat til akkurat din kropp.

Valg av brystprotese

Vi ønsker å oppnå en naturlig og proporsjonal forstørrelse av brystene som passer din kropp. For å anslå riktig protesestørrelse tar kirurgen mål av brystene dine og du vil få prøve proteser med forskjellig størrelse som legges inn i behåen.

I tillegg tilbyr Cosmo Clinic 4D-datasimulering som er et relativt nytt hjelpemiddel hvor vi kan simulere forventet resultat på skjerm. Ved hjelp av et dataprogram kan du velge forskjellige proteser og simulere utseende på brystene dine etter operasjon. Denne undersøkelsen egner seg best for de som har lite brystvev og er mindre egnet dersom man har hengende bryster.

Basert på dine ønsker og undersøkelsen av brystene vil kirurgen kunne foreslå flere alternativer som kan være passende for deg. Du kan selv velge den størrelsen du foretrekker.

Cosmo Clinic benytter proteser fra Motiva og Mentor som begge har meget høy kvalitet og god vitenskapelig dokumentasjon. Motiva har runde proteser med en ny type silikonskall (nanoteksturering) som har vist seg å gi meget lav forekomst av kapseldannelse og væske rundt protesen. I tillegg har Motivas proteser en spesiell form for gele (Ergonomix) som gir et mykt og naturlig bryst. Mentor produserer både runde og anatomiske proteser. Vi benytter i hovedsak Mentors dråpeformede proteser som har lavest forekomst av langtidskomplikasjoner blant protesene med ru overflate på markedet.

Garanti

Garantitiden gjelder i 5 år fra første gangs operasjon ved vår klinikk. Garantien forutsetter at du har fulgt våre retningslinjer etter operasjonen og en eventuell reoperasjon må skje ved Cosmo Clinic. Garantien gjelder ikke ved skifte av proteser.

Lekkasje: Dersom det er vist lekkasje fra protesen ved MR-undersøkelse skifter vi ut protesen kostnadsfritt med tilsvarende protese (størrelse/fasong og plassering).

Kapsel: Dersom det har oppstått en hard kapsel rundt protesen (Baker grad 3 og 4) korrigerer vi dette kostnadsfritt. Denne garantien gjelder ikke dersom du har vært gravid eller ammet i garantiperioden og omfatter ikke skifte av størrelse/ type protese eller plassering av protesen. Garantitiden forlenges ikke etter korreksjon for kapseldannelse eller ved skifte av størrelse/ type protese.

Dersom du angrer på inngrepet, fjernes begge proteser kostnadsfritt, men eventuelle tilleggsoperasjoner (f.eks. brystløft) må du selv bekoste.

I tillegg til dette har Motiva egen garanti på 10 år dersom det skulle oppstå lekkasje eller hard kapsel (Baker grad 3 og 4). Mentor har livstidsgaranti ved lekkasje og 10 års garanti for hard kapsel (Baker grad 3 og 4). Du kan lese mer om produsentenes garantivilkår på deres hjemmesider.

 

Er det best å legge protesene over eller under brystmuskelen?

Brystproteser kan legges over eller under brystmuskelen. Brystforstørrelse med protesene over muskelen var den vanligste plasseringen i mange år, men etter hvert har de fleste gått over til å legge protesene under muskelen. Det er fordeler og ulemper ved begge plasseringer og det har nå vært en liten dreining av pendelen igjen for å legge protesen over muskelen.

Silikon brystforstørring - brystmuskel

Dersom man er svært tynn og skal ha en stor protese, velger man i de fleste tilfellene å legge brystprotesene under muskelen. Grunnen til dette er at man ønsker jevnere overgang mellom brystet og brystveggen. Muskelen presser mot protesen i øvre del slik at protesen blir flatere oppad og mot utringningen. I tillegg har muskelen en viss tykkelse som skjuler protesekantene bedre og det er mindre risiko for folder på brystet (ripling). Brystet blir også mer stabilt når protesene legges under muskelen. En ulempe ved plassering under muskelen er at brystene vil flytte seg til siden når man bruker brystmuskelen aktivt. I tillegg vil man miste noe styrke i brystmuskelen. Driver man for eksempel med fitness, vil de fleste velge å legge protesene over muskelen for å ikke skade muskelen. Det er mer smertefullt å legge protesene under muskelen, men de fleste er i fin form etter 2-3 dager

Har man bra elastikk i huden, et bryst med litt størrelse, ikke er så tynn og samtidig ikke ønsker så stor protese, vil en plassering over muskelen kunne gi et enda mere naturlig resultat. Brystprotesene ligger da under brystkjertelvevet og oppå brystmuskelen. Protesene vil være en del av brystet, flytter seg naturlig med brystet når man tar på brystene og man unngår bevegelse av brystene når man aktiverer brystmuskelen.

Har man heng i brystene eller har tuberøse bryst, vil en plassering av protesene under muskelen ofte ikke være hensiktsmessig da det kan medføre en skygge/kant i nedre del av brystet (double bubble). Ved heng i brystet kan man imidlertid gjøre et brystløft og deretter legge protesene under muskelen, enten i samme operasjon, eller ved to separate inngrep. Ved tuberøse (tubulære) bryst er det viktig å spile ut den nedre del av brystet og dette oppnås best når protesene legges over muskelen.

Ønsker du innleggelse av brystproteser fra armhulen, gjøres dette kun med kikkehullsteknikk under brystmuskelen.

Er det noe du lurer på? Send oss gjerne Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., så svarer vi deg raskt.

Protesegaranti og 4D-simulering er inkludert

Hos Cosmo Clinic inkluderer prisen forundersøkelse, operasjon i full narkose, etterkontroller samt en av markedets beste protesegarantier. Garantien dekker kostnadsfri skifte av protese dersom det skulle oppstå hard kapsel eller lekkasje innen 5 år.

Pris på brystforstørring finner du her!

Under konsultasjonen får du se de nye brystene dine på en skjerm (4D-simulering), noe pasientene opplever som en stor hjelp i valg av proteser. Konsultasjon er uforpliktende. Prisene for operasjon inkluderer bedøvelse/narkose, forsikring og kontroller.

Hvilke alternativer til silikon finnes?

Silikonproteser er det som brukes mest til forstørring av brystene. Grunnen til dette er at silikon oftest gir det fineste resultatet da protesene holder formen over lang tid, finnes i alle størrelser slik at man får et gitt volum, samt at silikon tolereres godt av kroppen. Alternativ til silikonproteser er å forstørre brystene med kroppens eget fett ved bruk av fetttransplantasjons teknikk. Dette gir oftest noe mindre volum enn ved silikonproteser slik at det passer best for de som ønsker en liten forstørrelse, men fordelen er at det gir et helt naturlig resultat og at man kan fordele fettvevet i brystene slik at man kan forstørre deler av brystet hvis det er ønskelig. Man kan også kombinere silikonproteser og fettvev, så kalt «hybrid» operasjon. Ved denne operasjonen legges fettvevet i brystvevet utenpå silikonprotesene slik at du oppnår brystforstørrelse med bruk av mindre proteser. I tillegg egner «hybrid»-operasjonen seg for å skjule overgangen mellom protesene og brystet og dermed et mer naturlig utseende på brystet.

Her kan du lese flere spørsmål og svar!

Tomm Bjærke svarer på spørsmål fra pasientene

Les hva pasientene forteller om sin erfaring her!

Fakta om brystforstørring med silikon

 • Å forstørre brystene med brystproteser har i mange år nå vært det vanligste inngrepet i plastisk kirurgi.
 • Det utføres omtrent 5000 brystforstørrende operasjoner i Norge hvert år.
 • I Norge er silikonproteser helt dominerende.
 • Det er mulig å kombinere silikonproteser med fettransplantasjon.
 • Protesegaranti er inkludert i prisen.
 • Det vanligste stedet å legge inn brystproteser er via et snitt under brystet.
 • Silikonprotesene kan legges inn via armhulen hvis du ikke ønsker arr på undersiden av brystet.
 • Mini arr er mulig dersom du velger elastiske proteser fra Motiva.
 • De vanligste aldersgrupper å legge inn proteser er 30-39 år (37%), 40-54 år (29%) og 20-29 år (29%). Tallene er fra USA (2017), men samsvarer med norske forhold.
 • Brystforstørrelse med proteser av silikon endrer størrelsen, mens brystløft endrer fasongen.
 • Cosmo Clinic har 20 års aldersgrense for alle kosmetiske inngrep og behandlinger.

Pasienters erfaring med Cosmo Clinic

«Jeg strevde etter hvert med selvbildet mitt da brystene ble redusert til to «hengende skinnposer» som følge av amming og vekttap. Jeg oppsøkte Cosmo Clinic etter tips fra en venninne som var fornøyd etter sin behandling. Jeg utførte brystløft kombinert med implantat og vil aldri angre på dette. Veldig fornøyd med oppfølging, behandling og service på klinikken. Anbefales.» (Kvinne, 37 år. Brystløft kombinert med brystforstørring. Kirurg: Tomm Bjærke)

«Jeg var veldig usikker på om jeg ville tørre å gjennomføre inngrepet. Men etter konsultasjonen med Thomas Berg var jeg overbevist om at det kom til å gå bra. Selve operasjonsdagen ble jeg tatt så godt var på! Da jeg våknet opp fra narkosen, følte jeg ingen smerte i det hele tatt, og det var da jeg visste at jeg hadde valgt den rette klinikken. Jeg er superfornøyd, og angrer ikke et sekund. Det jeg setter aller mest pris på, er ærligheten og tilbakemeldingene jeg fikk fra Thomas. 6 stjerner fra meg!» (Brystforstørrelse, Kvinne 21 år. Kirurg Thomas Berg)

«Jeg har alltid hatt små bryst og etter amming av 2 barn var det ikke mye igjen. Jeg var veldig redd for operasjon og for at proteser skulle bli unaturlig og for stort. Jeg oppsøkte dr. Bjærke som tok seg god tid under konsultasjonen og lot meg prøve mange forskjellige proteser. Vi ble enige om 295 g på høyre side og 315 på venstre side. Operasjonen gikk utrolig bra og jeg følte meg veldig trygg. Det var litt vondt de første 2 dagene, men det var absolutt verdt det. Jeg har fått naturlige fine bryst og ikke for store som jeg var redd for. Før operasjonen var høyre bryst litt større enn venstre, men nå er de likere og flottere enn noen gang. Jeg gleder meg til sommeren.» (Kvinne, 39 år)

«Jeg ble operert (brystforstørrelse) hos Thomas Berg på Cosmo Clinic våren 2018 etter flere år med dårlig selvtillit rundt mine bryster da jeg hadde en magesykdom som gjorde at jeg gikk mye opp og ned i vekt. Jeg ble møtt med mye forståelse og profesjonalitet, som gjorde at jeg følte meg veldig rolig og sikker rundt det hele. Jeg ble veldig godt informert om hva jeg kunne vente meg og om operasjonsdagen. Operasjonsdagen gikk kjempefint med veldig hyggelige personer rundt meg hele tiden. Resultatet ble over all forventning der man ikke kan se at jeg er blitt operert.» (Kvinne, 27 år)

«Jeg var i tvil om jeg skulle foreta brystforstørring eller ikke, men under konsultasjonen med lege Tomm Bjærke ble jeg både beroliget og trygg på at protesetypen Motiva, lege Tomm Bjærke og klinikken Cosmo var det rette valget for meg. Dette grunnet solid kunnskap, profesjonalitet, erfaring og god kundeservice. Selv inngrepet og restitusjonsfasen gikk fint og her var lege Bjærke tilgjengelig, hyggelig og støttende om jeg hadde behov for en samtale eller en liten kontroll. Jeg har blitt tatt meget godt vare på, fra konsultasjon til operasjon og i tiden etter. Resultatet er jeg svært fornøyd med, og det føles helt naturlig. […] Jeg vil anbefale Cosmo Clinic og lege Tomm Bjærke til alle som ønsker å gjøre en forbedring eller korrigering av sitt utseende. Her blir man tatt spesielt godt vare på og man føler seg både verdsatt og trygg. Terningkast 6 og full stjerne-pott herfra.» (Kvinne, 32 år)

«Jeg fikk lagt inn proteser (Allergan) for 3 år siden på en annen klinikk. Etter kun 6 mnd hadde jeg fått kapsel på begge bryst og var plaget med smerter og harde bryst. Jeg ble anbefalt Cosmo Clinic av en venninne og bestilte en konsultasjon hos dr. Bjærke. Han var veldig hyggelig og klinikken super lekker. Jeg ble operert med fjerning av kapsel og byttet proteser til Motiva. Operasjonsdagen følte jeg meg utrolig godt ivaretatt og alle på klinikken var profesjonelle og hjelpsomme. Jeg er kjempefornøyd med de nye brystene mine. Nå er de myke, smertefrie og super flotte. Jeg anbefaler Cosmo Clinic på det varmeste!!!» (Kvinne 28 år)

«Jeg er en selvsikker og voksen dame som alltid har vært fornøyd med mitt utseende. Etter å ha fått to barn føltes brystene mine litt tomme - og de har alltid vært små. Jeg bestemte meg for å «krype til korset» og få implantater. Resultatet ble bedre enn forventet. Brystene er runde, myke og har en perfekt størrelse for meg. De både føles og ser naturlige ut! Vil også nevne at jeg kan trene og være aktiv som før allerede etter et halvt år. Supert!» (Kvinne, brystforstørrelse)

 

Kirurger som tilbyr brystoperasjon

Det er en stor beslutning å gjennomføre et kirurgisk inngrep. Derfor er det viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på. Hos Cosmo Clinic har vi plastikkirurger med meget lang erfaring.

Tomm Bjærke - brystforstørrelse

Overlege Tomm K. Bjærke har spesiell kompetanse innen ansiktskirurgi, herunder ansiktsløft, panneløft med kikkehullsteknikk, halsløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandling av rynker samt avansert brystkirurgi.

Tomm Bjærke - bestill time hos Tomm Bjærke

Thomas Berg - brystforstørrelse

Overlege Thomas Berg har bred plastikkirurgisk kompetanse og har særlig arbeidet med brystkirurgi, avanserte ansikts- og brystrekonstruksjoner med mikrokirurgisk teknikk samt rekonstruksjoner av pasienter med facialisparese (ansiktslammelse). Thomas utfører alle typer kosmetiske inngrep.

Thomas Berg - bestill time hos dr. Berg

Brystforstørrelse Cosmo-logo