PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Panneløft

Panneløft med kikkhullsteknikk (endoskopisk panneløft)

endoskopisk panneløft

Et endoskopisk panneløft vil gi deg et åpnere blikk samtidig som du beholder mimikken i pannen. Våre pasienter opplever også at de ser yngre ut etter operasjonen og at de ikke ser så trøtte ut lenger. Du vil ikke se operert ut, men få et naturlig pent resultat uten at ditt personlige særpreg endres. Våre pasienter forteller at omgivelsene opplever at de ser mer opplagte ut.

Panneløft egner seg både for menn og kvinner.

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic har over 20 års erfaring med endoskopisk panneløft og har operert over 2000 pasienter med dette inngrepet. De er med dette Norges mest erfarne på dette området.

Panneløft eller øyelokkoperasjon?

Mange av de som henvender seg til oss for å gjøre en øvre øyelokkoperasjon har behov for et panneløft. Mange er ikke klar over at hudoverskuddet over øyelokkene og ut på siden skyldes at pannen og brynene siger ned og gir folder i ytterkant av det øvre øyelokket.

Å gjøre en øvre øyelokkoperasjon i en slik situasjon vil i mange tilfeller føre til at brynet trekkes ytterligere ned og at avstanden mellom bryn og øyevipper reduseres. De fleste ønsker å ha et våkent blikk der mesteparten av øyelokket er synlig. Panneløfting gir akkurat denne effekten.

På Cosmo Clinic utfører vi panneløft med kikkhullsteknikk (endoskopisk panneløft). Det legges 5 bittesmå snitt på ca. 1 cm i hodebunnen, inne blant hårene. På den måten vil ikke arrene være synlige. Vi løsner så pannehuden og «sintemuskelen» og løfter panne og bryn i en høyere posisjon. Du vil dermed få brynene i en høyere posisjon som gir et mere våkent blikk. Du vil også bli glattere i pannen samt at «sintemuskelen» vil bli svekket. Du vil fortsatt ha normal mimikk i pannen.

For å få frem øyelokket helt, vil noen likevel trenge å fjerne litt hud på øyelokkene. Vi gjør det vanligvis 6 uker etter en panneløftoperasjon. På den måten får du et mest optimalt resultat.

Lurer du på om det er en panneløftoperasjon du trenger, kan du løfte brynet i ytterkant med fingrene dine.

Her kan du lese pasienthistorier etter panneløftoperasjon

 

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic har operert over 2000 pasienter med endoskopisk panneløft og har aldri opplevd noen alvorlige komplikasjoner.

 

Våre kirurger Erfaringer Pris og fakta Før-etter-bilder Animasjon Våknere blikk Injeksjoner Endoskopisk panneløft Før operasjon Operasjonen Etter operasjon Komplikasjoner Bestill time

 

 

Våre plastikkirurger

Plastikkirurgene Tomm og Hilde Bjærke har spesialisert seg på avansert ansiktskirurgi. For facelift, halsløft, panneløft, laserbehandlinger i ansiktet og øyelokkoperasjoner er Cosmo Clinic det naturlige valget. Deres kompetanse og resultater gjør at de får pasienter fra hele landet.

Tomm Bjærke

Tomm Bjærke, ekspert på ansiktsløft

Tomm Bjærke er en av landets mest erfarne kosmetiske plastikkirurger og er høyt respektert innen det plastikkirurgiske miljøet. Han har en enormt bred kunnskap innen både ansikts- og kroppskirurgi, og har vært med å videreutvikle den kosmetiske kirurgien i Norge de siste 20 årene. Tomm var en av pionerene i Norge innen kosmetisk ansiktskirurgi og lærte seg tidlig moderne metoder for panneløft, ansiktsløft og halsløft. Tomm har utført flere tusen inngrep innen kosmetisk ansiktskirurgi (øvre og nedre øyelokk, laserbehandlinger, ansiktsløft, panneløft og halsløft). Han er sannsynligvis den i Norge som har utført flest panneløft med kikkehullsteknikk. Tomm er kjent for å være ekstremt nøye og setter de høyeste krav til seg selv og det endelige resultatet. Samtidig er han empatisk og forstår hva som gir det beste resultatet for den enkelte pasient. Kombinasjonen av lang erfaring, usedvanlig høy kvalitet på det kirurgiske arbeidet og gode kommunikasjonsevner har gitt ham et meget godt rykte blant sine pasienter, noe som gjenspeiles i mange positive anmeldelser fra fornøyde pasienter på f.eks. Cosmos hjemmeside, Google, Facebook og Legelisten.

Hilde Bjærke

hilde bjærke, ekspert på ansiktsløft

Hilde Bjærke ansees som Norges ledende ansiktskirurg. Hun har i sin lange karriere som plastikkirurg hele tiden vært spesialisert på ansiktskirurgi. Hennes kompetanse er helt unik i Norge, da hun har mange års erfaring fra Rikshospitalet med avansert ansiktsrekonstruksjon hos pasienter med ansiktslammelse, misdannelser og skader i ansiktet før hun begynte med kosmetisk kirurgi. Dette gjør at hun har en helt spesiell kunnskap og bakgrunn for å operere i ansiktet som hun har tatt med seg videre til Cosmo Clinic der hun er høyspesialisert på kosmetisk ansiktskirurgi (ansiktsløft, panneløft, halsløft, øvre og nedre øyelokk, laserbehandling). I tillegg til sin sterke faglige kunnskap, har hun et sjeldent estetisk blikk som gjør at hun i hvert enkelt tilfelle sammen med pasientene finner den typen behandling som gir det beste resultatet ut i fra pasientenes ønsker. Hun har en varm og omsorgsfull personlighet som gjør at pasientene føler seg trygge og blir veldig godt fulgt opp i tiden før og etter operasjon, hvilket gjenspeiles i et stort antall positive anmeldelser fra fornøyde pasienter på f.eks. Cosmos hjemmeside, Google, Facebook og Legelisten. 

Hva sier pasientene etter panneløft?

Alle pasienthistoriene på hjemmesiden til Cosmo Clinic er skrevet av pasientene selv.

«Jeg fikk utført et panneløft av Tomm Bjærke på Cosmo Clinic og kunne ikke vært mer fornøyd. Før jeg valgte kirurg, brukte jeg mye tid på research, og valget endte opp på Tomm Bjærke da han helt klart er en av Norges fremste eksperter på dette inngrepet. Fra start til slutt av hele prosessen følte jeg meg forstått, trygg og ivaretatt av Tomm og kollegaene hans. Hele prosessen var utrolig profesjonell og resultatet av operasjonen ble over all forventing. Jeg kan virkelig anbefale Tomm Bjærke og Cosmo Clinic på det varmeste.»

«Skal, skal ikke, gikk jeg og grublet på i hele 8 år. Pannen min ble bare tyngre og tyngre og spørsmål om jeg var sliten eller lei kom oftere og oftere. Heldigvis ble det «skal» og med kirurg Tomm Bjærke. Valget av kirurg var på ingen måte tilfeldig. Jeg hadde sett hans arbeid på andre, jeg fikk Tomm anbefalt av to andre plastikkirurger som holder til i Sverige og jeg har vært og snakket med tre andre plastikkirurger i Oslo for å se hva de ville gjøre med meg. Jeg opplevde at Tomm lyttet og kom med gode råd. Jeg var i grunn klar for å ta hele ansiktet, men Tomm ville helst ta det gradvis. Det er jeg nå kjempeglad for. Jeg sitter igjen med et ansikt jeg kjenner, men ser bare yngre og mer opplagt ut.» Hilsen dame, 50 år

«Jeg anbefaler Cosmo Clinic på det varmeste. Jeg gjorde panneløft i fjor, og resultatet er helt fantastisk. Jeg hadde fått veldig tunge øyebryn, og jeg så derfor veldig trøtt og sliten ut. Etter denne operasjonen føler jeg at jeg ser 10 år yngre ut. Hilde Bjærke er en kjempeflink kirurg, jeg anbefaler henne på det sterkeste. Alle de andre ansatte er også veldig hyggelige, man blir tatt godt vare på. Jeg følte at jeg var i trygge hender.»

«Etter å ha lest meg opp og sondert behandlingsalternativer, samt klinikker, falt valget på Tomm Bjærke hos Cosmo Clinic på bakgrunn av hans direkte, ærlige væremåte og hans trygghet på sitt yrke og kunnskap, som man kjenner med en gang man kommer i dialog med ham. Han veiledet med en trygghet som endte opp med panneløft, facelift og laserbehandling. […] Fra 3. dag har det vært smertefritt. Etter 1,5 uke var jeg ute blant folk. På jobb etter 2 uker. […] Har fått tilbakemeldinger som: «Du ser uforskammet ung ut. Hva har du gjort? Du blir bare penere og penere.» Jeg anbefaler Tomm Bjærke på det varmeste […] han har gitt meg en hud og et uttrykk som har reversert 10 år i alder. Ingen har sett at jeg er operert, jeg ser helt naturlig frisk ut.»
Hilsen en meget fornøyd kvinne
(panneløft, facelift og laserbehandling)

«Jeg er kjempefornøyd etter å ha tatt panneløft, fjernet poser under øynene og laserbehandling! Jeg har fått en 15 år yngre hud. Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut. Takk, dr. Bjærke, for godt utført arbeid. Jeg kan anbefale deg på det varmeste. Lekre lokaler og smilende fagfolk gjør at jeg følte meg i trygge hender."
Kvinne, 63 år

Her kan du lese pasienthistorier etter panneløftoperasjon

Priser og andre fakta om panneløft

Pris på panneløft finner du her...
På klinikken: ca 3-4  timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgn: Ja
Tilbake på jobb: 5-10 dager
Kan begynne å trene igjen: 4-6 uker
Når kan jeg dusje: Etter 3 dager
Når fjernes metallklips: etter 7-9  dager
Hvor lenge skal jeg ha pannebandasje/pannebånd: Minst 1 uke
Aldersgrense for kosmetisk kirurgi og injeksjoner: 20 år

Før-etter-bilder

Ved en konsultasjon hos våre plastikkirurger vil du få se før-og-etter-bilder fra tilsvarende operasjoner, noe som gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med plastikkirurgen. (Bruk av bilder er selvsagt godkjent av pasientene!) I henhold til norsk lov er det imidlertid ikke tillatt å vise slike bilder på vår hjemmeside eller i annen markedsføring.

 

Panneløft ved Tomm og Hilde Bjærke

Pasienter fra hele landet kommer til Cosmo Clinic for å få utført ansiktskirurgi. Tomm og Hilde Bjærke har en unik kompetanse innenfor avansert ansiktskirurgi.

Animasjon som viser operasjonen

Animasjonen er kun ment som en veiledning. Selve operasjonen og resultatet kan være annerledes enn det som vises i videoen. Under konsultasjonen vil kirurgen forklare inngrepet for deg ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås med denne operasjonen.


Våknere blikk og redusert tyngdefølelse over øyelokkene

Mange har en forestilling om at et panneløft gir et stivt, unaturlig og operert utseende. Sannheten er at du får et våknere blikk, med redusert tyngdefølelse over øyelokkene, uten at du ser unaturlig ut. Du vil også kunne rynke pannen som før, men mildere.

Rynkebehandling med injeksjoner

De senere årene har flere og flere gjort rynkebehandling med injeksjoner i pannen. Stoffet lammer musklene og gjør pannen uttrykksløs og glatt. Noen tror at dette er effekten av panneløfting, men det er ikke riktig. Et panneløft bevarer mimikken.

 

Endoskopisk (kikkehull) eller åpen operasjon

Noen løfter brynene ved å fjerne en kile hud rett over brynene. Dette medfører tydelige arr over brynene og er en operasjonsmetode som egner seg ved høy alder og der det foreligger kontraindikasjon for for eksempel narkose.

Åpne panneløft der man legger et snitt fra øre til øre og på den måten fjerner et hudoverskudd oppå hodet er et inngrep svært få pasienter ønsker å gjennomføre. Det gir større fare for håravfall, tydelige arr samt redusert følelse.

Et mer skånsomt alternativ er at vi bruker kikkehullsteknikk (endoskopi). Dette er en skånsom operasjonsmetode som kun gir små arr inne i hodebunnen og derfor ikke synes. Denne metoden egner seg spesielt for menn som ikke har hår på hodet. Arrene vil være tilnærmet borte etter 2 måneder. Ved denne operasjonsmetoden fjernes det ikke noe hud. Overskuddshuden fordeler seg i hodebunnen og hud som ligger mot ben vil i løpet av kort tid krympe.

Du kan selv se virkningen av operasjonen på øyelokkene ved å løfte øyebrynet med fingrene i ytterkant.

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic har operert over 2000 pasienter med endoskopisk panneløft og har aldri opplevd noen alvorlige komplikasjoner.

Forberedelse til operasjonen

Operasjonen utføres i narkose eller dyp søvn. Du bør derfor være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. På konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand og ser på eventuelle medisiner du bruker. Bruker du blodfortynnende, må du slutte med det 14 dager før i samråd med din lege. Har du høyt blodtrykk, er det viktig at det er velregulert. Sørg for å være uthvilt og unngå alkohol 3 dager før operasjonen. Avtal med noen som kan hente deg og være sammen med deg den første natten.

Røyking bør du ha sluttet med 1 uke før inngrepet.

På morgenen operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret og ansiktet i Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene. Unngå å ta på fuktighetskrem i ansiktet etterpå og du må heller ikke sminke deg.

Faste: Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før inngrepet.

Resepter: Vi sender e-resept til ditt apotek som du henter ut noen dager før operasjonen. Den inneholder de medisinene du skal ta før og etter operasjonen. I tillegg sender vi med deg noen medisiner når du forlater klinikken.

Ta gjerne på deg en hettegenser med glidelås eller et sjal. Om sommeren kan det være lurt å ta med solbriller.

Slik utføres operasjonen

Operasjonen utføres i sedasjon eller narkose med lokalbedøvelse og tar ca. 1 time.

Det legges 5 bittesmå snitt på ca 1 cm høyt oppe i hodebunnen, inne blant hårene. På den måten vil ikke arrene være synlige. Hos menn som ikke har hår på hodet, vil likevel disse arrene være omtrent usynlige etter ca 2 mnd. Vi løsner pannehuden og "sintemuskelen" og løfter panne og bryn i en høyere posisjon og forankrer den med selvoppløslige tråder. Vi kan bestemme om vi skal løfte hårfestet eller ikke.

Vi lukker snittene med små stifter som kan fjernes etter 1 uke. Du får på en pannebandasje du har på i 2 dager, deretter kan du dusje.

De som i tillegg har overskuddshud på øyelokkene kan få fjernet dette i samme seanse. Vanligvis anbefaler vi å først gjøre panneløftet og deretter vente i 6-8 uker før vi gjør øvre øyelokkoperasjon.

Tiden etter operasjon

Når du fjerner bandasjen, vil du ha moderat hevelse i pannen og den vil se glatt ut. Det er ingen blåmerker i pannen. Du vil få små blodutredelser rundt øynene og på kinnbena. Dette er vanligvis borte etter 14 dager. Fortsett gjerne med et pannebånd i 1 uke.

Du vil ha moderate smerter og har fått smertestillende både på resept og fra klinikken.

Du vil være nummen i pannen og oppå hodet. Følelsen kommer gravis tilbake og er ofte normalisert etter 3 mnd. I denne tiden kan du oppleve stikninger og kløe. Du vil ha normal mimikk i pannen etter kort stund, men du vil ha en glattere panne enn tidligere. Siden "sintemuskelen" svekkes vil du vanligvis ikke klare å se så morsk ut.

Du kan oppleve en viss grad av asymmetri av brynene etter operasjonen. Dette skyldes vanligvis at de fleste har en asymmetri før inngrepet. Brynene vil være strukket i en høyere posisjon rett etter inngrepet, men vil falle på plass i løpet av 2 uker og eventuelle asymmetrier vil vanligvis reduseres. De fleste napper brynene sine og nappingen kan justeres etterpå slik at du opplever at de ser likere ut. Dersom du er veldig opptatt av millimetersymmetri, anbefaler vi at du ikke opereres.

Du bør være forsiktig med å tre hodet gjennom en trang genser og bruke hjelm de første 3 ukene. Du kan ellers gjenoppta vanlig aktivitet i løpet av 1-2 dager, men bør unngå å løping og hard fysisk aktivitet.

Du vil kjenne knutene fra de selvoppløselige trådene i hodebunnen i noen måneder, men de forsvinner av seg selv etter hvert.

Komplikasjoner

Det er meget sjelden vi opplever komplikasjoner.

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic har operert over 2000 pasienter med endoskopisk panneløft og har aldri opplevd noen alvorlige komplikasjoner.

Infeksjoner forekommer svært sjelden, men noen ganger kan det være nødvendig å forlenge antibiotikakuren i noen dager dersom det er litt rødt rundt innstikkene.

Håravfall forekommer meget sjelden, men noen kan få lokalisert håravfall rundt arrene.

 

Logo panneløft

 

Bestill time nå for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Vår spesialist i karkirurgi tilbyr effektiv behandling for åreknuter (varicer) og spindelvevårer (sprengte blodkar). Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon