PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Bukplastikk

Bukplastikk (mageplastikk) fjerner løs hud og fett på magen

Bukplastikk / mageplastikk er en operasjon som har til hensikt å stramme opp huden på magen. Ved denne operasjonen fjernes hud- og fettvevsoverskudd i mageregionen.

Vi skiller vanligvis mellom full bukplastikk (stor bukplastikk) og nedre bukplastikk / mini bukplastikk (liten bukplastikk).

Ved stor bukplastikk sys ofte skilte magemuskler sammen. Dette kalles rafing.

 

Pris Nedre bukplastikk Full bukplastikk Erfaringer etter bukplastikk Delte magemuskler Konsultasjonen BMI Operasjonen

 

 

Hvor mye koster bukplastikk?

Bukplastikk (mageplastikk)

Ved bukplastikk / mageplastikk strammer man opp huden på magen ved at hud- og fettvevsoverskudd fjernes.
Dersom det foreligger øket avstand mellom de rette magemusklene, er det vanlig å sy disse sammen (rafing) i forbindelse med at det utføres full bukplastikk.

Full bukplastikk / mageplastikk 66.000
inkl.mva.
Nedre bukplastikk (mini bukplastikk) 53.000
inkl.mva.
- tillegg for fettsuging mage fra 23.000
inkl.mva.
- tillegg for muskeloppstramming (rafing: musklene sys sammen slik at spalten forsvinner og magemusklene ligger inntil hverandre i midtlinjen igjen.) 12.000
inkl.mva.
   

Beste klinikk for deg

Før en bukplastikkoperasjon er det mange forhold som spiller inn når du skal finne beste klinikk for akkurat deg og dine behov: Klinikkens renommé, kirurgens erfaring og kompetanse, andre pasienters erfaringer, hvor mange operasjoner kirurgen/klinikken gjør og tryggheten du skal føle i kommunikasjonen med din kirurg er noen eksempler.

Nedre bukplastikk (minibukplastikk)

Ved nedre bukplastikk strammes huden nedenfor navlen ved at det fjernes en hudfold i nedre del av magen. Nedre mageplastikk er et relativt lite inngrep som hos de fleste gir lite smerter etter operasjonen, og rekonvalesenstiden er vanligvis kort. Operasjonen gir et horisontalt arr nedenfor trusekanten. Inngrepet kan gjerne kombineres med fettsugning av mage og hofter. Ved stygge arr etter keisersnitt med fold over arret, er nedre bukplastikk en god måte å korrigere dette på. Hvis man har løs hud over navlen vil ikke dette korrigeres og man bør da heller gjøre en full bukplastikk. Ved en nedre bukplastikk kan man ikke korrigere glipper mellom de rette magemusklene slik som ved en full bukplastikk.

Full bukplastikk

Ved full bukplastikk korrigeres løs hud både over og under navlen. Inngrepet kombineres ofte med fettsuging av magen samt oppstramming av magemusklene (rafing). I tillegg til at magen strammes vil ofte man oppnå et løft av venusberget. Arret havner horisontalt under trusekanten samt et lite arr rundt navleåpningen. Det nederste arret er vanligvis noe lenger ved full bukplastikk enn minibukplastikk.

Hva sier pasientene etter operasjonen hos Cosmo Clinic?

Cosmo Clinic i Oslo er kjent for svært høy pasienttilfredshet. Våre pasienter fremhever at de følte seg trygge og ivaretatte fra første henvendelse til siste kontroll. At tidligere pasienter anbefaler oss til sine venner, er den beste reklamen vi kan få. Her kan du lese noen vurderinger Cosmo Clinic har fått av pasientene.

«Hele opplevelsen føltes trygg og utrolig profesjonell. Veldig god informasjon på forhånd, og veldig godt ivaretatt både på operasjonsdag og på oppfølging i etterkant. Skriver anmeldelsen nå et helt år etter jeg fikk bukplastikk og brystløft. Etter to graviditeter ble kroppen og huden min ganske strekt, og motivasjon til trening uteble siden jeg følte det ikke ga noen effekt på de områdene jeg ønsket. Jeg ble kjempefornøyd etter operasjonen og er om mulig enda mer fornøyd nå i dag enn hva jeg var for et år siden. Alle arr gror fint, og jeg har fått en kropp jeg er virkelig stolt av. Før kjøpte jeg klær for å skjule kropp, nå kjøper jeg klær for å vise fram kropp. Det har gjort så utrolig mye for min selvtillit, og påvirket både livsstil, sexliv og karriere.» Kirurg: Tomm Bjærke

«Etter tre barn i løpet av 16 år var det ikke lenger mulig kun å trene bort valker og løs hud på magen. Det ble vanskelig å finne klær jeg følte meg vel i. Bestemte med derfor å ta full bukplastikk. Undersøkte en del fordi jeg har sett mange mindre vellykkede resultater etter dette inngrepet. Spesielt navlen har jeg sett kan få veldig uheldig utseende etterpå. Nå er navlen min finere enn den har vært siden før jeg fikk mitt første barn for 19 år siden. Fant etter noen søk Thomas Berg ved Cosmo Clinic. Jeg var på en konsultasjon hos ham. Fortalte at jeg har ME og at jeg var litt engstelig for at kroppen ikke skulle tåle inngrepet (er fremdeles forfengelig selv med en kronisk sykdom). Jeg følte jeg var i trygge hender, og bestemte meg for å ta denne operasjonen. Selv om jeg merket på kroppen at dette, som forventet, var en belastning, var det mye mindre smerter og belastning enn ved keisersnitt. Jeg fikk ingen infeksjon eller andre komplikasjoner. Thomas Berg var tilgjengelig på telefon hele tiden de første dagene etter inngrepet. Han virket empatisk også fordi jeg har en kronisk sykdom, og han virket oppriktig glad på mine vegne for at resultatet viste seg å bli så bra. Nå fem måneder etter er nesten all hevelse borte og jeg gleder meg til å kle meg i det jeg har lyst til å ha på meg i sommer. Jeg skal definitivt benytte meg av samme lege om jeg bestemmer meg for å korrigere brystene, som også er preget av flere svangerskap!»

«Tok full bukplastikk med sying av magemuskler samt fettsuging. Ble veldig fornøyd. Marius Solli-Nilsen er hyggelig og trygg. Han laget en fantastisk fin navle på meg, tør å påstå at det er den fineste navlen jeg har sett (som er operert), den ser ikke operert ut! Marius er i tillegg en meget stødig kirurg, både snitt og sying er helt symmetrisk og særdeles pent utført.»

«Jeg har tatt bukplastikk med flanker og sammensying av magemuskler. På første konsultasjon lyttet Hans Marius [Solli-Nilsen] til det jeg ønsket, tok en titt på meg og kom med ærlige tilbakemeldinger på hva som burde gjøres for best resultat. Det har kun gått 5 uker etter operasjon men resultatet er allerede veldig bra. Arret er veldig symmetrisk og pent laget. Og ikke bare har jeg fått en flatere og bedre/sterkere mage men jeg har også fått en strammere midje og smalere flanker og rompe på kjøpet! Hans Marius har vært tilgjengelig hele veien både med kontroller på klinikken og på telefon hvis jeg har hatt spørsmål. Det har vært veldig trygt og godt å kunne ta direkte kontakt med han når jeg har hatt spørsmål om sårtilheling og rekonvalesensen. Han er alltid positiv og imøtekommende når jeg tar kontakt og svarer på alle spørsmål jeg har og jeg har følt meg veldig ivaretatt hele veien. Jeg skal på videre kontroller etter hvert for å følge opp det endelige resultatet. Men min erfaring så langt er at han ser helheten, er nøye på jobben sin, detaljorientert, empatisk, utrolig flink og følger deg tett opp. Kort oppsummert så lytter han til det du ønsker deg, han ser utgangspunktet du har og gir realistiske tilbakemeldinger om forventet resultat. Han kan det medisinske godt og er nøye på det estetiske og jeg kan anbefale han på det sterkeste!»

«Jeg har gjort bukplastikk hos Thomas Berg. Etter to svangerskap hadde jeg stor mage med slappe muskler. Jeg er fantastisk fornøyd med resultatet etter operasjonen. Resultatet ble over min forventning. Meget fornøyd med kirurg Thomas Berg
(Kvinne, 45 år)

«Har tatt bukplastikk med fettsuging av hofter. Alt gikk superfint tross at jeg ble informert om risikofaktorene. Ble tatt godt imot og vist respekt for min situasjon. Trente i flere år. Vektreduksjon, men ikke helt oppnådd matchvekt. Mye løs hud og dette ble slitsomt for meg. Vist omsorg og god oppfølging etter operasjon. Flotte kirurger og gode folk. Angrer ikke!»
(Kvinne, 41 år. Kirurg: Thomas Berg)

«Jeg tok full bukplastikk og brystløft på grunn av en del løs hud etter vektnedgang. Jeg er strålende fornøyd med resultatet! Naturlig og fint resultat både på bryster og navle, og et jevnt og pent arr langt nede på magen som skjules under trusekanten. Proff jobb av Tomm Bjærke

«Jippi, magen min er flat…. Jeg hadde et stygt keisersnitt arr og en slapp mage som hang over arret. Dr Tomm Bjærke mente magen min egnet seg for en liten mageplastikk. Jeg ble operert uten narkose, men fikk noe avslappende som gjorde at det faktisk var en fin opplevelse. Bare 1 time etter operasjonen dro jeg hjem i fin form. Jeg hadde et dren som ble fjernet dagen etter. Jeg var litt øm noen dager og hadde nesten ingen blåmerker. For en forandring. Det stygget arret og den slaskete huden er borte og erstattet med et nesten usynlig arr nedenfor trusekanten. Jeg er SÅÅÅÅÅ fornøyd☺»
(Kvinne, 36 år)

«Jeg tok full bukplastikk og øvre øyelokk hos kirurg Tomm Bjærke - og er strålende fornøyd med både resultatet og oppfølging fra begynnelse til slutt! Jeg har fått tilbake den stramme og fine magen jeg hadde som tyveåring, og øynene ser våkne og opplagte ut. Perfekte og fine arr både oppe og nede. Helt fantastisk! Tomm Bjærke utstråler trygghet, faglig dyktighet og perfeksjonisme. Jeg har "funnet" den beste kirurgen, og jeg kan anbefale han på det varmeste.»

Et helt livsforandrende inngrep: «Fra første gang jeg møtte dr. Thomas Berg så følte jeg det var riktig valg. Jeg har brukt lang tid på å finne riktig kirurg for det jeg ønsket (mageplastikk og gynecomastia). Jeg hadde vært innom to andre kirurger før jeg oppdaget Cosmo Clinic og dr. Berg. Han sa med en gang at han kunne hjelpe meg med mageområdet, men mine herrepupper måtte jeg gå til hans super dyktige kollega Marius Solli-Nilsen, som var spesialist på menn etter stor vekttap og spesielt gynocomastia. Dette gjorde meg enda tryggere på at jeg hadde kommet på riktig plass. Klinikken er kjempefresh, føles som hjemme. Ikke som et sykehus. Alle som jobber der er kjempehyggelige. Uansett hva jeg lurer på er det alltid noen som kan hjelpe meg – og det raskt. Og dr. Berg har vært tilgjengelig hele veien 24/7 om det så bare var noe lite jeg lurte på. Noe som også følte at jeg hadde valgt et trygt sted. For meg var dette et helt livsforandrende inngrep, da jeg hadde mye overflødig hud etter et stort vekttap. Smerte: minimalt (2-3 av 10 – jeg tåler også ganske mye smerte). Tusen tusen takk til dere alle for en fantastisk og trygg opplevelse.»

«Jeg er 52 år og har fått utført brystløft med implantat samt en nedre bukplastikk med fettsuging hos Thomas Berg. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og ikke minst med den gode behandlingen og oppfølgingen jeg har fått hele veien. Jeg har følt meg 100 prosent trygg og ivaretatt, og jeg anbefaler Cosmo Clinic på det varmeste.»

Fettsuging

Det er vanlig å kombinere bukplastikk med fettsuging av mage og hofter for å få en fin form på mage og midje. Unntaket er svært tynne personer med minimalt med underhudsfett. Rekonvalesenstiden forlenges ikke ved at man gjør fettsuging.

Noen pasienter har en medfødt tendens til å lagre overskuddsfett på innsiden av bukveggen. Disse pasientene henvender seg av og til med spørsmål om korreksjon av øket mageomfang. Det innvendige fettlageret er ikke tilgjengelig for kirurgisk behandling, og eneste måten å redusere bukomfanget da, er ved å redusere vekten.

 

Fakta om bukplastikk (mageplastikk)

På klinikken: 4-6 timer
Operasjonstid: 2-4 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Tilbake på jobb: 2-4 uker (avhengig av jobb)
Kan begynne å trene igjen: 6-12 uker
Kan ta tunge løft: 6-12 uker
Kan røyke før/etter: Nei 4 uker før og etter
Hvor lenge ser jeg operert ut: 3-4 uker

Muskeloppstramming (rafing) ved delte magemuskler

illustrasjon som viser delte magemuskler (rectusdiastase)

Mange har en svekkelse i midtlinjen på magen slik at magen står ut selv om de er slanke. Dette skyldes at magemusklene har glidd fra hverandre (rektusdiastase) etter svangerskap eller tidligere vektoppgang. Dersom det foreligger øket avstand mellom de rette magemusklene, er det vanlig å sy disse sammen (rafing) i forbindelse med at det utføres full bukplastikk. Dette er ikke mulig ved en nedre bukplastikk.

 

 

Hva skjer på konsultasjonen?

Ved en konsultasjon for bukplastikk setter vi alltid av god tid til konsultasjon slik at du og din plastikkirurg har tid til å gå igjennom all nødvendig informasjon om hva en bukplastikk innebærer. Dette er for at vi på Cosmo Clinic er veldig opptatt av at du som pasient skal få det resultatet du ønsker, og vi har erfart at en godt informert pasient er mest fornøyd på sikt.

Når du kommer til klinikken, vil du få utdelt et helseskjema der du fyller ut dine opplysninger. Deretter blir du hentet inn av din plastikkirurg som vil gå igjennom dette skjemaet sammen med deg slik at vi får vite om dine eventuelle faste medisiner, sykdommer allergier, tidligere operasjoner osv.

Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger og grunnen til at du ønsker operasjon. Vi ønsker at ditt ønske om operasjon skal være gjennomtenkt og ikke et spontant innfall.

Neste steg er at du blir undersøkt, og du blir da bedt om å ta av deg slik at kirurgen kan se hvilket utgangspunkt du har. Du vil da bli bedt om å forklare hvilken endring du ønsker å oppnå. Kirurgen vil undersøke magen og midjen din for å se om huden er løs på magen, om magemusklene dine er delte og hvor tykt fettlaget på magen er. Kirurgen vil stå sammen med deg foran et speil og forklare deg litt nærmere hvordan ditt utgangspunkt er, og hvordan du egner deg for en eventuell operasjon, og om det er spesielle forhold som må tas hensyn til.

En bukplastikk innebærer hudoppstramming på magen, oftest kombinert med fettsuging av mage og midje, samt sammensying av magemuskler dersom de er delte etter graviditet.  Kirurgen vil illustrere dette for deg foran speilet og man kan da diskutere arrplassering, og hvilket resultat du kan oppnå.

Kirurgen vil også kunne vise deg før- og etter bilder av andre pasienter han har operert med liknende utgangspunkt. På disse bildene kan man letter forstå hvordan arret blir plassert og hvordan dette kan se ut. Husk bare at alle har et forskjellig utgangspunkt, og man ikke kan forvente et likt resultat, men dette vil kirurgen forklare for deg og vise hva du kan forvente.

Du vil få nøye informasjon om risiko og mulige ulemper med inngrepet, og hvordan tilhelingstiden vil være for deg, når du kan begynne på jobb, når du kan trene osv.

Du vil få god tid til å stille spørsmål underveis og ved slutten av konsultasjonen. Mange av de vanligste spørsmålene vil vi gå igjennom under konsultasjonen, men det er viktig for oss at du får besvart alt du lurer på.

Dersom du vil booke time for operasjon vil dette også være mulig under konsultasjon, men dersom du er det minste i tvil kan det være lurt å tenke gjennom den informasjonen du har fått før du bestemmer deg. Noen pasienter kommer også tilbake til en ny samtale etter de har tenkt seg om noen uker.


Informasjonsvideo

Overlege Thomas Berg forklarer i denne videoen hvordan en bukplastikk foregår.

Kroppsvekt og BMI

Du bør ha stabil vekt før du gjør en bukplastikk. Vi anbefaler at kroppsmasseindeks (BMI) er under 28 ved operasjon. Dersom du er frisk for øvrig kan en vurdere å gjøre nedre mageplastikker ved BMI opptil ca 30.

Brokk

Brokk er en utposning av bukhinnen gjennom et svakt parti i bukveggen. Særlig navlebrokk er vanlig etter graviditet. Mindre brokk kan oftest korrigeres i forbindelse med bukplastikk. Dette er vanligvis en tilleggsoperasjon som kan forlenge operasjonstiden og dermed kostnadene.

Svangerskap

Gjennomgått svangerskap er den vanligste årsaken til at man har utviklet løs hud på magen. Vi anbefaler at du venter minimum 6 måneder etter avsluttet svangerskap før du opereres. Årsaken til dette er at huden og bukveggen vil trekke seg sammen spontant etter fødsel, samt at mange går ned i vekt første tiden etter avsluttet svangerskap. Evnen til å gjennomgå nye svangerskap vil ikke påvirkes, men dersom du planlegger flere graviditeter, bør du vente med operasjon for optimalt resultat. Blir du gravid nok en gang etter en bukplastikk, kan vi fjerne overskuddshud på nytt.

Røyk og snus

Du må ikke bruke nikotin (tobakk, snus, e-sigaretter, nikotin tyggegummi) 4 uker før og 2 uker etter inngrepet. Årsaken til dette er at nikotin nedsetter blodsirkulasjonen til huden. Nedsatt blodsirkulasjon øker risikoen for infeksjoner, sårproblemer, stygge arr og kan i verste fall forårsake store hudskader (nekroser) i operasjonsområdet.

Andre sykdommer/medisiner

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer når du skal opereres. Gjennomgått hjerteinfarkt, blodpropp eller andre alvorlige sykdommer kan medføre at det er risikabelt å bli operert.

Hvis du bruker blodfortynnende medisiner er det viktig å informere kirurgen om dette på forhånd for å redusere risiko for blødning.

 

bukplastikk pasientsitat

 

Før operasjon

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker fra halsen og ned med Hibiscrub såpe. Du må ikke bruke fuktighetskrem eller deodorant. Ørepynt, smykker og piercing må fjernes. Ta på deg en løstsittende klær, gjerne genser med glidelås. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen, det vil si ikke drikke eller spise. Du skal ta medisiner som klinikken har forordnet med ½ glass vann 1-2 timer før operasjonen.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier.

Operasjonen foregår i full narkose, men kan også gjøre i en kombinasjon av lokalbedøvelse og dyp søvn. Operasjonen varer 1,5-2,5 timer, deretter vil du være på oppvåkningsavdelingen ca 1-2 timer.

Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra klinikken. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg.

Det første døgnet etter operasjonen anbefaler vi at du har en voksen person sammen med deg og oppholder deg mindre enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som forsvinner av seg selv. Operasjonsåret er dekket av kirurgisk tape og utenpå dette ligger det en liten absorberende bandasje. Bandasjen kan fjernes etter 3 døgn mens den innerste kirurgiske tapen skal sitte på. Du kan dusje etter 3 dager. Etter dusjing kan du tørke tapen med hårføner. Vi anbefaler at du benytter kirurgisk tape over arret 3 måneder etter operasjonen. Tapen skiftes første gang etter 3 uker og deretter ca annenhver uke. Vi anbefaler Micropore kirurgisk tape som kan kjøpes på apoteket. Noen reagerer med rødhet og kløe på tape og man bør da ha 2-3 "tapefrie" dager. En kan også forsøke å bytte til annen type tape, for eksempel silketape eller silikon tape fra 3M eller Mepitac. Dersom dette ikke hjelper må man slutte med tapen.

Ved bukplastikk legges det som oftest dren i forbindelse med operasjonen. Dren er tynne plastslanger som kommer ut på siden av såret for å drenere blod og sårvæske fra operasjonsområdet. Drenene fjernes vanligvis hos oss eller hos fastlegen etter 1-3 dager.

Du skal bruke kompresjonsplagg i 3 uker etter operasjon. Du kan ta av kompresjonsplagget når du dusjer og når det vaskes.

Operasjonsområdet vil være hovent, stramt og gjerne med blåmerker etter operasjonen. Dette varer i 2-3 uker. Hevelsen i området som er fettsugd går gradvis tilbake, mye av hevelsen er borte i løpet 3-4 uker, men det kan ta opptil 3-4 måneder før området er normalisert.

Du kan være oppe å gå etter operasjonen, men det er viktig å gå fremoverbøyd med knekk i knærne første uken for å avlaste såret. Etter en uke kan du rette deg gradvis mer opp og være i normal aktivitet da huden vil tøye seg. Du bør legge forholdene til rette slik at du har mulighet til å ta det med ro i de første 1-2 ukene etter operasjonen, eventuelt lengre dersom du har en fysisk tung jobb. Dersom du har fått utført muskeloppstramming (rafing) må du vente med tunge løft og trening av bukmuskulaturen de første 3 månedene etter operasjonen.

Kontroller og fjerning av dren

Dersom det er lagt inn dren kan disse som regel fjernes etter 1-3 dager hos oss eller hos fastlegen. Du kommer på kontroll etter 3 måneder, men dersom det er noe du er usikker på, kontrollerer vi deg tidligere. Du ringer selv og avtaler kontrolltime.

Dren ved bukplastikk

Dren brukes ved bukplastikk og enkelte andre operasjoner for å drenere ut blod og sårveske fra såret første døgnet eller de første døgnene etter operasjonen. Årsaken til at vi ønsker å få fjernet blodet og sårveske med dren, er at såret gror bedre og fortere dersom det ikke ligger mye veske og blod der.

Å fjerne dren gjør som oftest ikke vondt, men kan være litt ubehagelig akkurat når man drar ut slangen. Noen kan oppleve litt ubehag av slangen mens den ligger inne. De fleste pasientene synes det er godt å bli kvitt det.

Drenene kan ikke gro fast, men undertrykket i slangen kan gjøre at noen opplever det som at det sitter fast. Derfor skal undertrykket oppheves før slangen dras ut, og drenet er lettere å fjerne.

Ved Cosmo Clinic fjernes drenet etter bukplastikk som oftest 1 eller 2 døgn etter operasjon, i noen tilfeller må det sitte i 3-4 dager. Dette avhenger av hvor mye som kommer på slangene per døgn.

Mulige komplikasjoner i forbindelse med bukplastikk

Blødninger

Det blør og væsker alltid litt ut fra sårkantene etter inngrepet. Større blødninger som krever reoperasjon er meget sjeldne og vil arte seg ved at magen blir oppblåst og at det kommer store mengder på drenene. Dersom dette inntreffer skjer det vanligvis kort tid (6-8 timer) etter operasjonen. Noen blødninger er selvbegrensende mens andre krever reoperasjon. Kontakt kirurgen ved tegn til blødning. Sluttresultatet vil vanligvis ikke bli påvirket av dette.

Serom

Dette er en unormal væskeansamlig i operasjonsområdet som kan vise seg 1-2 uker etter operasjonen. Tegn på dette kan være langsomt økende hevelse nederst på magen og ”skvulpefornemmelse” i operasjonsområdet. Dersom dette oppstår, kontakter du klinikken slik at vi kan tømme væskeansamlingene.

Infeksjoner

Infeksjoner etter bukplastikk er uvanlige. Typisk for infeksjoner er at de inntreffer 5-10 dager etter operasjonen. Symptomer på infeksjon er økende hevelse og smerter, rødhet i huden, generell sykdomsfølelse, evt. feber, frysninger og evt. økende væsking fra sårkantene. For å redusere risikoen for dette forbehandles alle med antibiotika.

Enkelte kan få overfladiske sårinfeksjoner rundt navlen og i arret nederst på magen. Disse krever som regel kun lokal behandling og enkelt sårstell, men kontakt klinikken slik at kirurgen kan vurdere om det er nødvendig med antibiotika eller annen behandling.

Nedsatt blodsirkulasjon/ hudskader

Noen få får nedsatt blodsirkulasjon helt nederst mot arret. Huden blir da mørk og det dannes et sår. Denne komplikasjonen er heldigvis sjelden, men sees hyppigere hos de som røyker. Det er derfor strengt nødvendig å slutte å røyke på forhånd.

Endret følsomhet

Det er helt vanlig at følsomheten nederst på magen blir nedsatt etter bukplastikk. Følsomheten vil gradvis bedres i løpet av de første 12 måneder, men det er vanlig å forbli nummen nederst på magen rundt arret.

Arr

Arrene vil alltid være røde de første månedene etter operasjon, men blekner etter hvert.

Enkelte ganger kan det oppstå unormal arrdannelse i operasjonssåret ved at arret blir tykt, stivt rødt og kløende unormalt lenge etter operasjonen. Pasienter med mørkere hudtyper er noe mer disponert for dette enn de med lyse hudtyper. Dersom du har fått dette ved tidligere operasjoner bør du opplyse kirurgen om det ved forundersøkelsen. Vi kan da benytte metoder/avtale hyppigere kontroller for å forebygge dette. Behandlingen kan være spesialtape eventuelt injeksjon med kortison.

Her kan du lese mer om arr

Hva kan du forvente av oss?

  • at vi setter din trygghet og sikkerhet foran alt annet
  • at vi lytter til deg og tar dine behov og eventuelle bekymringer på alvor
  • at vi respekterer de valg du tar
  • at vi grundig forklarer for deg hvordan operasjonen foregår
  • at vi gir deg et realistisk bilde av hva hva du kan oppnå
  • at vi forklarer tydelig for deg hvilke komplikasjoner som kan oppstå og hvor arrene vil komme
  • at vi alltid er tilgjengelige for spørsmål eller hvis det skulle være noe etter operasjon

Hva forventer vi av deg?

  • at du tenker nøye over hvilke forventninger du har til operasjon
  • at du følger de anbefalinger klinikken gir deg før og etter operasjon

Sykemelding etter bukplastikk

Dersom operasjonen utføres på bakgrunn av medisinske forhold, har du krav på sykemelding. Varigheten på sykemelding er avhengig av hva slags arbeid du har og om det er gjort nedre- eller stor mageplastikk, men 1-4 uker kan være nødvendig. Ved kosmetisk motiverte operasjoner har man ikke krav på sykemelding. 

 

Bukplastikk Tomm Bjærke

 

 

Uforpliktende konsultasjon

Bestill time nå for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Vår spesialist i karkirurgi tilbyr effektiv behandling for åreknuter (varicer) og spindelvevårer (sprengte blodkar). Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Mageplastikk: Tomm Bjærke

Pasientene våre opplever at det er en meget profesjonell og vennlig atmosfære på Cosmo Clinic.

 


 

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon