PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Bukplastikk

Spørsmål og svar om mageplastikk (FAQ)

Mageplastikk Cosmo Clinic

Hva er mageplastikk?

I denne animasjonen forklares på en oversiktlig måte hva en mageplastikk innebærer. Vi understreker at dette er generell informasjon.

 

Hvor lang tid etter en mageplastikk må det gå før jeg kan jeg bade i klorvann?

Etter en bukplastikkoperasjon kan du bade i svømmebasseng med klor når alle sårene er helt grodd og det ikke er sårskorper igjen. Ta kontakt med klinikken dersom du er usikker.

 

Må jeg gå fremoverbøyd etter operasjonen?

Du kan være oppe å gå etter en bukplastikk, men det er viktig å gå fremoverbøyd med knekk i knærne første uken for å avlaste såret. Dette er fordi det er stramt på magen og vi ikke ønsker at du strekker på sårkantene ved å gå helt oppreist den første uken. Etter en uke kan du gradvis rette deg mer opp og være i mer normal aktivitet da huden vil tøye seg.

Når kan jeg trene og ta tunge løft etter å ha sydd sammen magemusklene?

Hvis du har hatt delte magemuskler og har fått sydd sammen disse (rafing), kan du begynne å trene lett etter 6 uker. Men du må vente med tunge løft (knebøy, markløft og tung styrketrening) og trening av bukmuskulaturen i 3 månedene etter operasjonen. Grunnen til dette er at magemusklene må få grodd helt sammen før de belastes fullt, ellers er det risiko for at de glir fra hverandre igjen. Det er også viktig at forholdene hjemme legges til rette slik at du har mulighet til å ta det med ro i de første 1-2 ukene etter operasjonen, eventuelt lenger dersom du har en fysisk tung jobb. Har du små barn, er det lurt å planlegge avlastning med tanke på løfting av dem de første ukene. Dette avhenger selvfølgelig av barnets alder/vekt og hvor mye hjelp barnet trenger, så snakk med kirurgen din om det.

Må jeg ha dren etter bukplastikk?

Dren brukes ved enkelte operasjoner for å drenere ut blod og sårveske fra såret det første døgnet eller de første døgnene. Grunnen til at man ønsker å få fjernet blodet og sårveske med dren, er at såret gror bedre og fortere dersom det ikke ligger mye veske og blod der. Noe blod og veske tar kroppen helt fint hånd om selv.

Dren brukes rutinemessig ved bukplastikk, ansiktsløft, og noen ganger ved brystreduksjon. Ved andre operasjoner er det sjelden nødvendig. Å fjerne dren er oftest ikke smertefullt, men kan være litt ubehagelig akkurat når man drar ut slangen. Man kan ha litt ubehag av slangen mens den ligger inne, og de fleste pasientene synes det er godt å bli kvitt det. Drenene kan ikke gro fast, men undertrykket i slangen kan gjøre at noen opplever det som at det sitter fast, Derfor skal undertrykket oppheves før slangen dras ut, og drenet er lettere å dra ut.

Ved Cosmo Clinic fjernes drenet etter bukplastikk oftest 1 eller 2 døgn etter operasjon, i noen tilfeller må det sitte i 3-4 dager. Dette avhenger av hvor mye som kommer på slangene per døgn. (Ved ansiktsløft fjernes drenene dagen etter operasjon.)

Bukplastikk (mageplastikk)

Ved bukplastikk / mageplastikk strammer man opp huden på magen ved at hud- og fettvevsoverskudd fjernes.
Dersom det foreligger øket avstand mellom de rette magemusklene, er det vanlig å sy disse sammen (rafing) i forbindelse med at det utføres full bukplastikk.

Full bukplastikk / mageplastikk 66.000
inkl.mva.
Nedre bukplastikk (mini bukplastikk) 53.000
inkl.mva.
- tillegg for fettsuging mage fra 23.000
inkl.mva.
- tillegg for muskeloppstramming (rafing: musklene sys sammen slik at spalten forsvinner og magemusklene ligger inntil hverandre i midtlinjen igjen.) 12.000
inkl.mva.
   

Kan jeg sitte etter en mageplastikk?

Etter mageplastikk blir det stramt på magen slik at man må gå framoverbøyd første uken for å unngå strekk på arret. Man kan sitte som vanlig rett etter operasjon, men må være forsiktig når man står og går med å rette seg helt ut. Man bør ha knekk i hoften når man ligger på rygg, ved at man har puter under overkropp og kne, alternativt ligger på siden med knekk i hoftene.

 

Hva er rafing?

Mange har en svekkelse i midtlinjen på magen slik at magen står ut selv om de er slanke. Dette skyldes at magemusklene har glidd fra hverandre (rektusdiastase) etter svangerskap eller tidligere vektoppgang. Dersom det foreligger øket avstand mellom de rette magemusklene, er det vanlig å sy disse sammen (rafing) i forbindelse med at det utføres full bukplastikk. Dette er ikke mulig ved en nedre bukplastikk.

mageplastikk arr

Bildene viser plassering av arr ved full mageplastikk samt muskeloppstramming (rafing)

 

Kan jeg opereres hvis jeg har høy BMI?

Vi anbefaler at kroppsmasseindeks (BMI) er under 28 ved operasjon. Dersom du er frisk for øvrig kan en vurdere å gjøre nedre mageplastikker ved BMI opptil ca 30. Du bør ha stabil vekt før du gjør en mageplastikk.

 

Kan jeg røyke og snuse som vanlig før operasjon?

Du må ikke bruke nikotin (tobakk, snus, e-sigaretter, nikotin tyggegummi) 4 uker før og 2 uker etter inngrepet. Årsaken til dette er at nikotin nedsetter blodsirkulasjonen til huden. Nedsatt blodsirkulasjon øker risikoen for infeksjoner, sårproblemer, stygge arr og kan i verste fall forårsake store hudskader (nekroser) i operasjonsområdet.

 

Kan mageplastikk kombineres med fettsuging?

Ja, det er vanlig å kombinere mageplastikk med liposkulptur (fettsuging) av mage og hofter for å få en fin form på mage og midje. Unntaket er svært tynne personer med minimalt med underhudsfett. Rekonvalesenstiden forlenges ikke ved at man gjør fettsuging.

Noen pasienter har en medfødt tendens til å lagre overskuddsfett på innsiden av bukveggen. Disse pasientene henvender seg av og til med spørsmål om korreksjon av øket mageomfang. Det innvendige fettlageret er ikke tilgjengelig for kirurgisk behandling, og eneste måten å redusere bukomfanget da, er ved å redusere vekten.

 

Kan jeg trene bort skilte magemuskler?

Mange kvinner sliter med at magen buler ut etter fødsel og klarer ikke å trene bort «mammamagen». Andre får plager med ryggen fordi musklene i magen ikke lenger gir den stabiliteten som de vanligvis gir til kroppens kjernemuskulatur. Årsaken er ofte at det har oppstått en spalte mellom magemusklene. Under graviditet glir de rette magemusklene fra hverandre for å gi plass til fosteret. Etter fødsel vil magemusklene gli noe tilbake og mindre spalter går ofte bort spontant, men hos noen forblir det en permanent spalte mellom magemusklene. Dette kalles rektusdiastase. Man har lenge trodd at trening vil bedre på muskelfraglidningen og minske spalten, men nyere forskning viser at trening dessverre har lite effekt på skilte magemuskler.

 

I disse videoene forklarer overlege Tomm Bjærke hvilke typer operasjoner som finnes og hvordan de foregår.

 

Dr. Thomas Berg forteller om mageplastikk

Overlege Thomas Berg forklarer i denne videoen hvordan en mageplastikk foregår.

Les mer om mageplastikk

Hovedsiden om mageplastikk

 

Hva sier pasientene som er tatt mageplastikk på Cosmo Clinic?

Cosmo Clinic i Oslo er kjent for svært høy pasienttilfredshet. Våre pasienter fremhever at de følte seg trygge og ivaretatte fra første henvendelse til siste kontroll. At tidligere pasienter anbefaler oss til sine venner, er den beste reklamen vi kan få. Her kan du lese noen vurderinger av Cosmo Clinic.

«Jeg tok full bukplastikk og brystløft på grunn av en del løs hud etter vektnedgang. Jeg er strålende fornøyd med resultatet! Naturlig og fint resultat både på bryster og navle, og et jevnt og pent arr langt nede på magen som skjules under trusekanten. Proff jobb av Tomm Bjærke

«Full bukplastikk med fettsuging av hofter (kirurg Thomas Berg). Ble tipset om klinikken av et familiemedlem som jobber i bransjen. Hadde på forhånd sjekket litt rundt. Cosmo virket å ta mitt behov seriøst med en gang i motsetning til de andre. God informasjon og oppfølging hele veien. Svar kom kjapt når jeg hadde spørsmål før og etter operasjon. Kjempefornøyd med resultatet.»

«Jeg har gjort bukplastikk hos Thomas Berg. Etter to svangerskap hadde jeg stor mage med slappe muskler. Jeg er fantastisk fornøyd med resultatet etter operasjonen. Resultatet ble over min forventning. Meget fornøyd med kirurg Thomas Berg
(Kvinne, 45 år)

«Jippi, magen min er flat…. Jeg hadde et stygt keisersnitt arr og en slapp mage som hang over arret. Dr Tomm Bjærke mente magen min egnet seg for en liten mageplastikk. Jeg ble operert uten narkose, men fikk noe avslappende som gjorde at det faktisk var en fin opplevelse. Bare 1 time etter operasjonen dro jeg hjem i fin form. Jeg hadde et dren som ble fjernet dagen etter. Jeg var litt øm noen dager og hadde nesten ingen blåmerker. For en forandring. Det stygget arret og den slaskete huden er borte og erstattet med et nesten usynlig arr nedenfor trusekanten. Jeg er SÅÅÅÅÅ fornøyd☺»
(Kvinne, 36 år)

«Jeg er 52 år og har fått utført brystløft med implantat samt en nedre bukplastikk med fettsuging hos Thomas Berg. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og ikke minst med den gode behandlingen og oppfølgingen jeg har fått hele veien. Jeg har følt meg 100 prosent trygg og ivaretatt, og jeg anbefaler Cosmo Clinic på det varmeste.»

Her kan du lese flere tilbakemeldinger Cosmo Clinic har fått fra opererte pasienter

Her kan du lese tilbakemeldinger pasientene har gitt oss på Google!

Her kan du lese tilbakemeldinger pasientene har gitt oss på Facebook!

Uforpliktende konsultasjon

Bestill time nå for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Vår spesialist i karkirurgi tilbyr effektiv behandling for åreknuter (varicer) og spindelvevårer (sprengte blodkar). Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 


 

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon