PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
 • Fettsuging

Fettsuging fjerner lokalt uønsket fett

 Cosmo operasjonssal

Cosmo Clinic Oslo utfører førsteklasses fettsuging (liposkulptur). Best egnet til fettsuging er normalvektige med lokaliserte ansamlinger av fett og som har fast, elastisk hud.

Ved fettsuging benytter man seg av hudens evne til å trekke seg sammen. Dersom du har fast, stram hud, vil den vanligvis trekke seg sammen etterpå med et fint resultat. Er huden løs i utgangspunktet, vil den vanligvis bli løsere etter operasjonen, og det kan være nødvendig å fjerne hud for å oppnå det ønskede resultatet.

Det er kort nedetid ved fettsuging og fettet fjernes permanent. Fettet vi fjerner kan også transplanteres til områder hvor du ønsker mer fylde dersom du ønsker det.

De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging, er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår, innside knær, hake og bryst hos menn.

Cosmo Clinic har et svært godt renommé, og vi er kjent for å ha meget fornøyde pasienter. 

 

Erfaring etter fettsuging Pris fettsuging Permanent fettfjerning Fettsuge hvor? Fakta om permanent fettfjerning Om operasjonen Fettransplantasjon Forventning Før-etter-bilder Pasientinformasjon om operasjonen Uforpliktende konsultasjon

 

Hva sier pasienter etter fettsuging på Cosmo Clinic?

«Jente på 37 år og 3 fødsler bak meg. Sprikende magemuskler, løs hud og fett. Prøvd i flere år å trene vekk uten resultat. Fikk anbefalt Thomas Berg av en venninne. Har ikke angret ett sekund på operasjonen jeg tok i september 2020. Endelig kan jeg ta på meg klær uten hele tiden å måtte dekke til magen. Ble godt ivaretatt hele veien. Thomas Berg fremstår som en profesjonell kirurg som lytter og bryr seg.»

«Tomm er en empatisk, faglig forsvarlig og profesjonell kirurg. Han utførte på meg brystløft, mageplastikk, fettsuging og sammensying av magemuskler. Svært fornøyd med resultat og oppfølging.»

«Etter grundig research falt valget på Thomas Berg da jeg skulle bytte gamle brystproteser samt ha full bukplastikk med fettsuging og sammensying av magemuskler, og har ikke angret på dette valget. Thomas er lugn og trygg og man føler seg ivaretatt og i de beste hender. Kjempefornøyd med resultatet av både bryst og mage, og spesielt arrene er blitt mye flottere enn forventet og det er tydelig at han er en mester i dette! Tynne fine arr!! Kan anbefale Thomas Berg på det sterkeste!»

«Ble operert av Thomas Berg i juli 2020. Gjennomførte en fettsuging av indre og ytre lår og innside knær. Kjempedyktig og ikke minst ærlig kirurg. Han er veldig interessert i å ha en dialog med pasienten og er ærlig om forventet resultat. Jeg er kjempefornøyd med resultatet og hvordan jeg ble ivaretatt av Thomas, de andre på klinikken og selve operasjonsteamet. Fine lokaler og god atmosfære. Anbefales på det varmeste.»

 

Pris på fettsuging

Fettsuging (liposkulptur)

Fettsuging (liposkulptur) er ikke en slankemetode. De som egner seg best, er de som har normal vekt og lokaliserte fettansamlinger som ikke lar seg slanke vekk. De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging, er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår, innside knær, hake og bryst hos menn.
Fettsuging mage Pris fra 41.900
inkl.mva.
Fettsuging ytterside lår Pris fra 36.900
inkl.mva.
Fettsuging hofter/flanker Pris fra 44.900
inkl.mva.
Fettsuging hals Pris fra 29.900
inkl.mva.
Fettsuging innside lår Pris fra 32.900
inkl.mva.
Fettsuging innside knær Pris fra 30.500
inkl.mva.
Fettsuging ryggputer Pris fra 32.900
inkl.mva.
Fettsuging venusberg Pris fra 26.900
inkl.mva.
Fettsuging overarmer Pris fra 34.900
inkl.mva.
Ved fettsuging av to eller flere områder reduseres prisen på disse områdene med inntil 50%  

Det er mange forhold som spiller inn når du skal finne beste klinikk for akkurat deg og dine behov: Klinikkens renommé, plastikkirurgens erfaring og kompetanse, andre pasienters erfaringer, hvor mange operasjoner plastikkirurgen/klinikkens gjør og tryggheten du skal føle i kommunikasjonen med din kirurg er noen eksempler. Det er viktig at du føler deg sett og at kirurgen kommuniserer hva som kan oppnås, slik at du har realistiske forventninger til operasjonen.

 

Permanent fettfjerning

Fordelen med permanent fettfjerning (liposkulptur) er at det er kort nedetid og gir en permanent fjerning av fettet. Ofte kan man gå på jobben etter 2-3 dager. Det finnes mange måter å fjerne fettet på, men en tradisjonell fettsuging er det inngrepet vi anser å gi best effekt. Det gir en permanent fettfjerning så lenge man holder vekten.

Fettsuging (liposkulptur) er ikke en slankemetode. De som egner seg best, er de som har normal vekt og lokaliserte fettansamlinger som ikke lar seg slanke vekk. For at man skal få et godt resultat er man avhengig av en hud med god elastisitet.

Jo eldre man er, jo dårligere er hudens elastisitet. Der huden er løs, anbefaler vi at huden strammes i samme seanse. Det kan for eksempel gjelde fjerning av fett på hake, mage og innside lår.

Vanlige områder å fettsuge

Fettsuging av magen: Mange plages av fettoverskudd på magen. Dette er derfor en av de vanligste områdene vi fettsuger. Mageområdet egner seg godt, men for å få et godt resultat og flat mage er det viktig at man ikke har løs/hengende hud. Dersom dette er tilfelle, kombinerer vi inngrepet med bukplastikk for å stramme opp den løse huden. Ved rumpeforstørrelse brukes ofte fett fra flanker, mage eller lår.

Fettsuging av hoftene: Hoftene er meget godt egnet.  Mange kvinner føler de aldri blir kvitt fettputene over hoftene og midjen uansett hvor mye de trener. Å fettsuge dette området gir en smalere midje og en mer «timeglassformet» figur.

Fettsuging av ryggen: Fettsuging av ryggputer og hofter kombineres ofte med vil forsterke en «timeglassformet» figur.

Innside av lårene: Dersom man har fettansamlinger på innsiden av lårene, kan disse fjernes. På innsiden av lårene er det imidlertid noe økt risiko for å få hudoverskudd etter et slikt inngrep, så det er viktig at hudkvaliteten og elastikken i huden er god for å få et godt resultat. Dersom huden er løs, kombinerer vi inngrepet med lårplastikk for å stramme huden.

Yttersiden av lårene: Mange kvinner har fettansamlinger øverst på utsiden av lårene. Dette er et vanlig område å fettsuge med godt resultat. Det er uvanlig med hudoverskudd her, men det kan oppstå ujevnheter.

Innsiden av knærne: Fettansamlinger på innsiden av knærne er vanlige og disse fjernes effektivt.

Brystene hos menn: Mange menn har noe brystutvikling (gynekomasti) som kan være svært sjenerende. Vi kan effektivt fjerne fettvevet. Hos de fleste trekker huden seg fint sammen etterpå. Dersom du har brystkjertelvev, fjernes dette samtidig via et lite snitt i kanten av brystvorten.

Venusberget: Venusberget er et vanlig område å fettsuge, oftest kombinert med fettsuging av magen. Ved bukplastikk utføres vanligvis fettsuging av mage og venusberg, samtidig som hudoppstrammingen ved bukplastikk gir en oppstramming/løft av venusberget.

Fakta om fettsuging

Aldersgrense: 20 år

På klinikken: 3-5 timer
Operasjonstid: 1-2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Tilbake på jobb: 3-7 dager
Kan begynne å trene igjen: 3-4 uker
Kan ta tunge løft: 3-4 uker
Kan røyke før/etter: Nei 2 uker før og etter
Hvor lenge ser jeg operert ut: 2-3 uker

Generelt om operasjonen

I USA ble det utført mer enn 246,000 fettsuginger i 2017, ifølge statistikk fra American Society of Plastic Surgeons.

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic i Oslo har mange års erfaring og svært fornøyde pasienter! Siden resultatene er så gode, ønsker stadig flere å bruke det fettet som suges ut et annet sted på kroppen hvor man ønsker mer volum.

De områdene på kroppen som egner seg best er mage, hoftene, ryggputer, ytterside lår, innside lår , innside knær, hake og bryst hos menn (gynekomasti).

Operasjonen fjerner fettcellene i det aktuelle området permanent. Går du opp i vekt senere, vil de gjenværende fettcellene likevel vokse. Det betyr at du også legger på deg i det området som er fettsugd, men i mindre grad enn før operasjonen.

Les mer om denne operasjonen

Pasientenes erfaring etter operasjonen

 

Thomas Berg, Cosmo ClinicThomas Berg ved Cosmo Clinic har lang erfaring med fettsuging og figurforming.

Fettransplantasjon

Det har blitt stadig mer populært å bruke eget fett til å injisere inn i et annet sted på kroppen. Dette kalles fettransplantasjon. Ved fettransplantasjon brukes fettcellene som fjernes til å øke volumet permanent et annet sted på kroppen. Populære områder å transplantere fett til, er ansiktet (fettransplantasjon til ansiktet), brystene (brystforstørrelse med eget fett), også i kombinasjon med brystproteser (tradisjonell brystforstørring med proteser) og til rumpa.

Rumpeforstørrelse med eget fett (Brazilian butt lift) er et av de inngrepene som har økt mest i popularitet de siste årene. Ved operasjonen formes og endres kroppens fasong slik at man oppnår mer kvinnelig figur med smalere midje, mage og lår, og samtidig større rumpe. 

Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjon.

Her kan du lese om fettransplantasjon ved hips dips

fettsuging tomm bjærke

Tomm Bjærke er en av Norges dyktigste og mest erfarne plastikkirurger. Han har utført et stort antall fettsuginger og bukplastikker.

Hva kan du forvente av oss?

 • at vi setter din trygghet og sikkerhet foran alt annet
 • at vi har lang erfaring med fettsuging
 • at vi lytter til deg og tar dine behov og eventuelle bekymringer på alvor
 • at vi respekterer de valg du tar
 • at vi grundig forklarer for deg hvordan operasjonen foregår
 • at vi gir deg et realistisk bilde av hva hva du kan oppnå
 • at vi forklarer tydelig for deg hvilke komplikasjoner som kan oppstå
 • at vi alltid er tilgjengelige for spørsmål eller hvis det skulle være noe etter operasjon

Hva forventer vi av deg?

 • at du tenker nøye over hvilke forventninger du har til operasjon
 • at du ikke røyker/snuser 2 uker før og 2 uker etter operasjon (lenger for andre operasjoner)
 • at du følger de anbefalinger klinikken gir deg før og etter operasjon
 • at du bruker kompresjonsplagg etter operasjonen i minimum 3-4 uker

Les hva våre pasientener skriver om sin erfaring etter fettsuging

Før-etter-bilder ved fettsuging

Når du kommer til en uforpliktende konsultasjon hos en av våre dyktige plastikkirurger, vil du få se før-og-etter-bilder fra tilsvarende operasjoner ved vår klinikk. Bildene er selvsagt godkjent av pasientene. Slike bilder som viser pasienter før og etter operasjonen gjør at du kan se hvilket resultat du kan forvente deg, noe som gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med plastikkirurgen. Vi legger stor vekt på at du skal få et realistiske bilde av hva som kan oppnås ved en operasjon.

Hvorfor har vi ikke før- og etter-bilder på hjemmesiden? Jo, i henhold til norsk lov er det ikke tillatt å bruke før-og-etter-bilder av kosmetisk kirurgi i markedsføring. Derfor vil du først få se slike bilder når du kommer til konsultasjon hos en av våre plastikkirurger på vår klinikk.

Pasientsitat fettsuging

 

Massasje etter fettsuging?

I en del land anbefales det massasje eller lymfedrenasje etter fettsuging. Tanken bak dette er at man raskere skal få bort hevelse og væske fra operasjonsområdet. Det er ikke vanlig å benytte seg av dette i Norge, da det ikke har noen bevist effekt og det bare er en økt kostnad for pasienten.

Hevelsen vil gå ned av seg selv med tiden og ved bruk av kompresjonsplagg. Noen tror at massasje kan fjerne ujevnheter etter fettsuging, men det er ikke tilfelle. Ujevnheter oppstår hvis fettvevet fjernes ujevnt ved operasjon og kan ikke masseres bort.

 

Spørsmål og svar om fettsuging

Når kan jeg svømme i svømmebasseng med klor etter en fettsuging?

Etter en fettsugingsoperasjon kan du bade i klor når alle sårene er helt grodd og det ikke er sårskorper igjen. Vanligvis tar dette ca. 4-5 uker.

Hvilke områder er de vanligste å fettsuge?

De områdene som egner seg best, er mage, hofter, ryggputer (fettsuging av ryggputer og hofter kombineres ofte når man ønsker å forsterke en «timeglassformet» figur), utsiden av lårene, innsiden av knærne og brystene hos menn (gjelder menn med sjenerende brystutvikling (gynekomasti).

Hvor pleier dere å hente fett ved BBL?

Ved BBL (rumpeforstørrelse med pasientens eget fett) brukes ofte fett fra flanker, mage eller lår.

 

Pasientinformasjon om operasjonen (fettsuging)

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Unngå alkohol 3 dager før operasjonen og sørg for å være uthvilt. Avtal med noen som kan hente deg og være sammen med deg den første natten.

Du må være fastende i 6 timer før inngrepet. Det betyr at du ikke kan spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi. Unntaket er eventuelle faste medisiner og de medisinene du har fått resept på. Disse kan du ta inntil 1 t før oppmøte med litt vann. Bruker du blodfortynnende må du ha sluttet med de 14 dager før i samråd med din lege.

Morgenen operasjonsdagen tar du en dusj og vasker kroppen i hibiscrub. Ikke ta på fuktighetskrem eller deodorant. Fjern eventuell sminke, smykker og neglelakk. Bruk gjerne løstsittende klær med glidelås.

Operasjonen

Kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Vi går så sammen til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Inngrepet foregår vanligvis i narkose. Det lages små innstikksåpninger i huden der vi sprøyter inn lokalbedøvelse. Ved hjelp av små kanyler suges så fettet ut jevnt fra flere posisjoner for å få et jevnt resultat som mulig. Vi lukker åpningene i huden med små sting som enten går av seg selv, eller som fjernes etter 1 uke.

Til slutt legger vi på et kompresjonsplagg.

Etter operasjonen

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Du vil vanligvis få forlate klinikken etter 1 time sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen.

Det er vanligvis moderate til lite smerter. Har du vært fettsugd i samme område tidligere kan du regne med noe mere smerter da det er mer arrvev i området. Uansett er smertene ofte ikke særlig sterke. Du føler deg mer mørbanket.

Du kan dusje dagen etter inngrepet. Ta av kompresjonsplagget og vask og tørk det før du tar det på igjen. Kompresjonsplagget bruker du vanligvis i 3-4 uker.

Du vil gjerne se en del blåmerker og du vil være hoven. Hevelsen øker gjerne på den første uken før den så går gradvis ned igjen. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av operasjonen og endelig resultat ser du ikke før etter 3-6 måneder.

Mulige komplikasjoner

Det er meget sjelden vi opplever komplikasjoner.

Er huden løs, kan du enkelte ganger oppleve ujevnheter. Dette ses i mindre grad der huden er fast elastisk. Hvis huden strammes samtidig, reduseres ujevnhetene.

Du vil oppleve redusert følelse i det fettsugde området og etter en stund vil du ofte merke stikninger og en brennende følelse. Dette er forbigående og skyldes hudnervene som er strukket og vokser ut igjen.

Blåmerker vil vanligvis bestå i ca 2 uker. Ved fettsuging av mage er det vanlig å bli mørkeblå på kjønnsorganene i 2 uker.

Uforpliktende konsultasjon

Velkommen til Cosmo Clinic

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er helt uforpliktende.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi.
Ring 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon