Fettsuging

Fettsuging fjerner lokalt uønsket fett

fettsuging lår

Cosmo Clinic Oslo utfører førsteklasses fettsuging (liposkulptur). Vi har svært fornøyde pasienter.  Det er kort nedetid ved fettsuging og fettet fjernes permanent.

De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging, er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår, innside knær, hake og bryst hos menn.

 

Permanent fettfjerning Fakta Om operasjonen Fettsuge hvor? Fettransplantasjon Forventning Pris fettsuging Før-etter-bilder Uforpliktende konsultasjon

 

Pris på fettsuging

pris fettsuging

Fettsuging (liposkulptur)

Fettsuging (liposkulptur) er ikke en slankemetode. De som egner seg best, er de som har normal vekt og lokaliserte fettansamlinger som ikke lar seg slanke vekk.
De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging, er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår, innside knær, hake og bryst hos menn.
 
Fettsuging mage Pris fra 36.000
inkl.mva
28.800 eks.mva
Fettsuging ytterside lår Pris fra 31.000
inkl.mva
24.800 eks.mva
Fettsuging hofter/flanker Pris fra 37.500
inkl.mva
30.000 eks.mva
Fettsuging hals Pris fra 22.500
inkl.mva
18.000 eks.mva
Fettsuging innside lår Pris fra 27.500
inkl.mva
22.000 eks.mva
Fettsuging innside knær Pris fra 25.000
inkl.mva
20.000 eks.mva
Fettsuging ryggputer Pris fra 27.500
inkl.mva
22.000 eks.mva
Fettsuging venusberg Pris fra 22.500
inkl.mva
18.000 eks.mva
Fettsuging overarmer Pris fra 30.000
inkl.mva
24.000 eks.mva
Ved fettsuging av to eller flere områder reduseres prisen på disse områdene med inntil 50%  

 

fettsuging av lår (ridebukselår)

Permanent fettfjerning

Fordelen med liposkulptur (permanent fettfjerning) er at det er kort nedetid og gir en permanent fjerning av fettet. Ofte kan man gå på jobben etter 2-3 dager. Det finnes mange måter å fjerne fettet på, men en tradisjonell fettsuging er det inngrepet vi anser å gi best effekt. Det gir en permanent fettfjerning så lenge man holder vekten.

Fettsuging (liposkulptur) er ikke en slankemetode. De som egner seg best, er de som har normal vekt og lokaliserte fettansamlinger som ikke lar seg slanke vekk. For at man skal få et godt resultat er man avhengig av en hud med god elastisitet.

Jo eldre man er, jo dårligere er hudens elastisitet. Der huden er løs, anbefaler vi at huden strammes i samme seanse. Det kan for eksempel gjelde fjerning av fett på hake, mage og innside lår.

Fakta om fettsuging

Aldersgrense: 20 år

På klinikken: 3-5 timer
Operasjonstid: 1-2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Tilbake på jobb: 3-7 dager
Kan begynne å trene igjen: 3-4 uker
Kan ta tunge løft: 3-4 uker
Kan røyke før/etter: Nei 2 uker før og etter
Hvor lenge ser jeg operert ut: 2-3 uker

Generelt om operasjonen

I USA ble det utført mer enn 246,000 fettsuginger i 2017, ifølge statistikk fra American Society of Plastic Surgeons.

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic i Oslo har mange års erfaring og svært fornøyde pasienter! Siden resultatene er så gode, ønsker stadig flere å bruke det fettet som suges ut et annet sted på kroppen hvor man ønsker mer volum.

De områdene på kroppen som egner seg best er mage, hoftene, ryggputer, ytterside lår, innside lår , innside knær, hake og bryst hos menn (gynekomasti).

Operasjonen fjerner fettcellene i det aktuelle området permanent. Går du opp i vekt senere, vil de gjenværende fettcellene likevel vokse. Det betyr at du også legger på deg i det området som er fettsugd, men i mindre grad enn før operasjonen.

Les mer om denne operasjonen

(Lenkene går til separate undersider.)

Les mer: Før og etter operasjon

Pasientenes erfaring etter operasjonen

Vanlige områder å fettsuge

Magen: Mange plages av fettoverskudd på magen. Dette er derfor en av de vanligste områdene vi fettsuger. Mageområdet egner seg godt, men for å få et godt resultat og flat mage er det viktig at man ikke har løs/hengende hud. Dersom dette er tilfelle, kombinerer vi inngrepet med bukplastikk for å stramme opp den løse huden. Ved rumpeforstørrelse brukes ofte fett fra flanker, mage eller lår.

Hoftene: Hoftene er meget godt egnet.  Mange kvinner føler de aldri blir kvitt fettputene over hoftene og midjen uansett hvor mye de trener. Å fettsuge dette området gir en smalere midje og en mer «timeglassformet» figur.

Ryggputer: Fettsuging av ryggputer og hofter kombineres ofte med vil forsterke en «timeglassformet» figur.

Innside av lårene: Dersom man har fettansamlinger på innsiden av lårene, kan disse fjernes. På innsiden av lårene er det imidlertid noe økt risiko for å få hudoverskudd etter et slikt inngrep, så det er viktig at hudkvaliteten og elastikken i huden er god for å få et godt resultat. Dersom huden er løs, kombinerer vi inngrepet med lårplastikk for å stramme huden.

Yttersiden av lårene: Mange kvinner har fettansamlinger øverst på utsiden av lårene som ofte omtales som ridebukselår. Dette er et vanlig område å fettsuge med godt resultat. Det er uvanlig med hudoverskudd her, men det kan oppstå ujevnheter.

Innsiden av knærne: Fettansamlinger på innsiden av knærne er vanlige og disse fjernes effektivt.

Brystene hos menn: Mange menn har noe brystutvikling (gynekomasti) som kan være svært sjenerende. Vi kan effektivt fjerne fettvevet. Hos de fleste trekker huden seg fint sammen etterpå. Dersom man har brystkjertelvev, fjernes dette samtidig via et lite snitt i kanten av brystvorten.

Thomas Berg, Cosmo ClinicThomas Berg ved Cosmo Clinic har lang erfaring med fettsuging og figurforming.

Fettransplantasjon

Det har blitt stadig mer populært å bruke eget fett til å injisere inn i et annet sted på kroppen. Dette kalles fettransplantasjon. Ved fettransplantasjon brukes fettcellene som fjernes til å øke volumet permanent et annet sted på kroppen. Populære områder å transplantere fett til, er ansiktet (fettransplantasjon til ansiktet), brystene (brystforstørrelse med eget fett), også i kombinasjon med brystproteser (tradisjonell brystforstørring med proteser) og til rumpa.

Rumpeforstørrelse med eget fett (Brazilian butt lift) er et av de inngrepene som har økt mest i popularitet de siste årene. Ved operasjonen formes og endres kroppens fasong slik at man oppnår mer kvinnelig figur med smalere midje, mage og lår, og samtidig større rumpe. 

Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjon.

Her kan du lese om fettransplantasjon ved hips dips

fettsuging tomm bjærke

Hva kan du forvente av oss?

 • at vi setter din trygghet og sikkerhet foran alt annet
 • at vi har lang erfaring med fettsuging
 • at vi lytter til deg og tar dine behov og eventuelle bekymringer på alvor
 • at vi respekterer de valg du tar
 • at vi grundig forklarer for deg hvordan operasjonen foregår
 • at vi gir deg et realistisk bilde av hva hva du kan oppnå
 • at vi forklarer tydelig for deg hvilke komplikasjoner som kan oppstå
 • at vi alltid er tilgjengelige for spørsmål eller hvis det skulle være noe etter operasjon

Hva forventer vi av deg?

 • at du tenker nøye over hvilke forventninger du har til operasjon
 • at du ikke røyker/snuser 2 uker før og 2 uker etter operasjon (lenger for andre operasjoner)
 • at du følger de anbefalinger klinikken gir deg før og etter operasjon
 • at du bruker kompresjonsplagg etter operasjonen i minimum 3-4 uker

Les hva våre pasientener skriver om sin erfaring etter fettsuging

Før-etter-bilder

Når du kommer til en uforpliktende konsultasjon hos oss, vil du få se før-og-etter-bilder fra tilsvarende operasjoner. Slike bilder før og etter operasjonen gjør at du kan se hvilket resultat du kan forvente deg, og gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med plastikkirurgen.

I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å bruke før-og-etter-bilder av kosmetisk kirurgi i markedsføring. Derfor vil du først få se slike bilder når du kommer til konsultasjon på vår klinikk.

Pasientsitat fettsuging

 

Massasje etter fettsuging

I en del land anbefales det massasje eller lymfedrenasje etter fettsuging. Tanken bak dette er at man raskere skal få bort hevelse og væske fra operasjonsområdet. Det er ikke vanlig å benytte seg av dette i Norge, da det ikke har noen bevist effekt og det bare er en økt kostnad for pasienten. Hevelsen vil gå ned av seg selv med tiden og ved bruk av kompresjonsplagg. Noen tror at massasje kan fjerne ujevnheter etter fettsuging, men det er ikke tilfelle. Ujevnheter oppstår hvis fettvevet fjernes ujevnt ved operasjon og kan ikke masseres bort.

 

Spørsmål og svar om fettsuging

Når kan jeg svømme i svømmebasseng med klor etter en fettsuging?

Etter en fettsugingsoperasjon kan du bade i klor når alle sårene er helt grodd og det ikke er sårskorper igjen. Vanligvis tar dette ca. 4-5 uker.

Hvilke områder er de vanligste å fettsuge?

De områdene som egner seg best, er mage, hofter, ryggputer (fettsuging av ryggputer og hofter kombineres ofte når man ønsker å forsterke en «timeglassformet» figur), utsiden av lårene, innsiden av knærne og brystene hos menn (gjelder menn med sjenerende brystutvikling (gynekomasti).

Hvor pleier dere å hente fett ved BBL?

Ved BBL (rumpeforstørrelse med pasientens eget fett) brukes ofte fett fra flanker, mage eller lår.

Uforpliktende konsultasjon

Cosmo Clinic tilbyr alle typer kosmetisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er helt uforpliktende.

 

 

Fettsuging logo