Fettsuging

Fettsuging fjerner lokalt uønsket fett

fettsuging lår

Cosmo Clinic Oslo utfører førsteklasses fettsuging (liposkulptur). Vi har svært fornøyde pasienter.  Det er kort nedetid ved fettsuging og fettet fjernes permanent.

De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging, er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår, innside knær, hake og bryst hos menn.

 

Permanent fettfjerning Fakta Om operasjonen Fettsuge hvor? Fettransplantasjon Forventning Pris fettsuging Før-etter-bilder Uforpliktende konsultasjon

I denne videoen forteller overlege Thomas Berg ved Cosmo Clinic i Oslo om fettsuging - et populært inngrep innen plastisk kirurgi, hos både kvinner og menn. Det er kort nedetid og fettfjerningen er permanent. Ofte kan man gå på jobben etter 2-3 dager.

Permanent fettfjerning

Fordelen med liposkulptur (permanent fettfjerning) er at det er kort nedetid og gir en permanent fjerning av fettet. Ofte kan man gå på jobben etter 2-3 dager. Det finnes mange måter å fjerne fettet på, men en tradisjonell fettsuging er det inngrepet vi anser å gi best effekt. Det gir en permanent fettfjerning så lenge man holder vekten.

Fettsuging (liposkulptur) er ikke en slankemetode. De som egner seg best, er de som har normal vekt og lokaliserte fettansamlinger som ikke lar seg slanke vekk. For at man skal få et godt resultat er man avhengig av en hud med god elastisitet.

Jo eldre man er, jo dårligere er hudens elastisitet. Der huden er løs, anbefaler vi at huden strammes i samme seanse. Det kan for eksempel gjelde fjerning av fett på hake, mage og innside lår.

Pris og andre fakta om fettsuging

Aldersgrense: 20 år

Pris: Fra kr 16.000 (se alle priser her: Priser plastisk kirurgi)
På klinikken: 3-5 timer
Operasjonstid: 1-2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Tilbake på jobb: 3-7 dager
Kan begynne å trene igjen: 3-4 uker
Kan ta tunge løft: 3-4 uker
Kan røyke før/etter: Nei 2 uker før og etter
Hvor lenge ser jeg operert ut: 2-3 uker

fettsuging logo

Generelt om operasjonen

I USA ble det utført mer enn 246,000 fettsuginger i 2017, ifølge statistikk fra American Society of Plastic Surgeons.

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic i Oslo har mange års erfaring og svært fornøyde pasienter! Siden resultatene er så gode, ønsker stadig flere å bruke det fettet som suges ut et annet sted på kroppen hvor man ønsker mer volum.

De områdene på kroppen som egner seg best er mage, hoftene, ryggputer, ytterside lår, innside lår , innside knær, hake og bryst hos menn (gynekomasti).

Operasjonen fjerner fettcellene i det aktuelle området permanent. Går du opp i vekt senere, vil de gjenværende fettcellene likevel vokse. Det betyr at du også legger på deg i det området som er fettsugd, men i mindre grad enn før operasjonen.

Vanlige områder å fettsuge

 • Magen: Mange plages av fettoverskudd på magen. Dette er derfor en av de vanligste områdene vi fettsuger. Mageområdet egner seg godt, men for å få et godt resultat og flat mage er det viktig at man ikke har løs/hengende hud. Dersom dette er tilfelle, kombinerer vi inngrepet med bukplastikk for å stramme opp den løse huden. Ved rumpeforstørrelse brukes ofte fett fra flanker, mage eller lår.
 • Hoftene: Hoftene er meget godt egnet.  Mange kvinner føler de aldri blir kvitt fettputene over hoftene og midjen uansett hvor mye de trener. Å fettsuge dette området gir en smalere midje og en mer «timeglassformet» figur.
 • Ryggputer: Fettsuging av ryggputer og hofter kombineres ofte med vil forsterke en «timeglassformet» figur.
 • Innside av lårene: Dersom man har fettansamlinger på innsiden av lårene, kan disse fjernes. På innsiden av lårene er det imidlertid noe økt risiko for å få hudoverskudd etter et slikt inngrep, så det er viktig at hudkvaliteten og elastikken i huden er god for å få et godt resultat. Dersom huden er løs, kombinerer vi inngrepet med lårplastikk for å stramme huden.
 • Yttersiden av lårene: Mange kvinner har fettansamlinger øverst på utsiden av lårene som ofte omtales som ridebukselår. Dette er et vanlig område å fettsuge med godt resultat. Det er uvanlig med hudoverskudd her, men det kan oppstå ujevnheter.
 • Innsiden av knærne: Fettansamlinger på innsiden av knærne er vanlige og disse fjernes effektivt.
 • Brystene hos menn: Mange menn har noe brystutvikling (gynekomasti) som kan være svært sjenerende. Vi kan effektivt fjerne fettvevet. Hos de fleste trekker huden seg fint sammen etterpå. Dersom man har brystkjertelvev, fjernes dette samtidig via et lite snitt i kanten av brystvorten.

Fettransplantasjon

Det har blitt stadig mer populært å bruke eget fett til å injisere inn i et annet sted på kroppen. Dette kalles fettransplantasjon. Ved fettransplantasjon brukes fettcellene som fjernes til å øke volumet permanent et annet sted på kroppen. Populære områder å transplantere fett til, er ansiktet (fettransplantasjon til ansiktet), brystene (brystforstørrelse med eget fett), også i kombinasjon med brystproteser (tradisjonell brystforstørring med proteser) og til rumpa. Rumpeforstørrelse med eget fett (Brazilian butt lift) er et av de inngrepene som har økt mest i popularitet de siste årene. Ved operasjonen formes og endres kroppens fasong slik at man oppnår mer kvinnelig figur med smalere midje, mage og lår, og samtidig større rumpe. 

Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjon.

fettsuging fettransplantasjon

Hva kan du forvente av oss?

 • at vi setter din trygghet og sikkerhet foran alt annet
 • at vi har lang erfaring med fettsuging
 • at vi lytter til deg og tar dine behov og eventuelle bekymringer på alvor
 • at vi respekterer de valg du tar
 • at vi grundig forklarer for deg hvordan operasjonen foregår
 • at vi gir deg et realistisk bilde av hva hva du kan oppnå
 • at vi forklarer tydelig for deg hvilke komplikasjoner som kan oppstå
 • at vi alltid er tilgjengelige for spørsmål eller hvis det skulle være noe etter operasjon

Hva forventer vi av deg?

 • at du tenker nøye over hvilke forventninger du har til operasjon
 • at du ikke røyker/snuser 2 uker før og 2 uker etter operasjon (lenger for andre operasjoner)
 • at du følger de anbefalinger klinikken gir deg før og etter operasjon
 • at du bruker kompresjonsplagg etter operasjonen i minimum 3-4 uker

 

Operasjon Fettsuging (liposkulptur)

Før-etter-bilder

Når du kommer til en uforpliktende konsultasjon hos oss, vil du få se før-og-etter-bilder fra tilsvarende operasjoner. Slike bilder før og etter operasjonen gjør at du kan se hvilket resultat du kan forvente deg, og gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med plastikkirurgen. I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å bruke før-og-etter-bilder av kosmetisk kirurgi i markedsføring. Derfor vil du først få se slike bilder når du kommer til konsultasjon på vår klinikk.

Uforpliktende konsultasjon

Cosmo Clinic tilbyr alle typer kosmetisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er helt uforpliktende.

 

Pasientsitat fettsuging

 

Fettsugning logo