PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE

Lårplastikk

lårplastkk

Løs hud på innsiden av låret kan fjernes ved såkalt lårplastikk.

Oppstramming av lårene

Ved en lårplastikk oppnår man oppstramming av lårene ved at vi fjerner løs hud fra innsiden av lårene i kombinasjon med fettsuging. Etter en lårplastikk opplever pasientene at det er lettere å være fysisk aktiv, det blir mindre irritasjon mellom lårene og det blir enklere med klesvalg.

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic i Oslo har lang erfaring med lårplastikk og vil hjelpe deg å finne den rette løsningen.

Her finner du pris på lårplastikk

Overskudd av hud på lårene

Overskudd av hud på lårene kan gi plager med irritasjon av huden på grunn av gnisninger mellom lårene, det kan være vanskelig å være fysisk aktiv og det kan være besværlig å finne klær som passer. Lårplastikk utføres derfor ofte hos pasienter som har gått ned i vekt og har et hudoverskudd på innsiden av lårene. Andre pasienter er helt enkelt ikke fornøyd med lårets utseende og ønsker derfor å gjennomgå en lårplastikk.

Ønsker man smalere lår og har god hudkvalitet (lite strekkmerker og god elastikk i huden) kan fettsuging uten å fjerne hud gi et godt resultat. I de tilfellene man ønsker smalere lår men har overskuddshud, vil fettsuging alene ikke gi tilstrekkelig oppstramming og man må da utføre en lårplastikk der man kombinerer fettsuging med oppstramming av huden for å få optimalt resultat.

Ved lårplastikk fettsuges innsiden av låret for å fjerne overflødig fett, deretter strammes ved at man fjerner overflødig hud. Dette resulterer oftest i et arr strekker seg fra lyskefuren nedenfor hoftekammen og følger denne furen innover på låret og noe bak på seteregionen. Hvis man har omfattende hudoverskudd vil det også være nødvendig med et vertikalt arr på innsiden av låret ned mot kneet for å stramme opp huden. Arrene plasseres på innsiden av låret slik at når man står med benene samlet vil de ikke synes.

BMI: For å få utført lårplastikk må man være normalvektig, det vil si kroppsmasse-indeks (BMI) under 28. Har man gått ned mye i vekt må man ha holdt stabil vekt siste 6 måneder. Grunnen til dette er at overvekt gir økt risiko for komplikasjoner.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi.
Ring 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

hans marius solli nilsen

 

Før operasjonen

Du må ikke bruke nikotin 2 uker før og 2 uker etter inngrepet

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før inngrepet og unngå tran, Omega -3, vitamin A, D, E og K 10 dager før operasjonen. Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker kropp, lyskeområdet og bena med Hibiscrub. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke sminke og neglelakk. Ørepynt, smykker og piercing må fjernes. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før oppmøte.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Du følges til operasjonsavdelingen der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkose sykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose. Vi innleder oftest med fettsuging av området, deretter fjerner vi hudoverskuddet og lukker huden med innvendige sting. Til slutt legger vi på tape, komprimerende bandasjer og et kompresjonsplagg. Noen ganger legger vi dren.

Når du føler deg i form til hjemreise, vil du bli utskrevet fra avdelingen. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme og hente deg, vi fraråder at du reiser hjem uten tilsyn. Første døgnet bør du ikke være alene.

Etter operasjonen

Du kan dusje etter 2 dager og fjerner da den ytre bandasjen. Du bruker et kompresjonsplagg i 4 uker.

Kort tid etter operasjonen vil lårene føles unormalt stramme. Dette skyldes hevelse som tilkommer under operasjonen. Dette gjør at det er vanskelig å gjøre de samme bevegelsene som du er vant med. Det vil være ubehagelig å stramme lårmusklene og bevegelsene i hofteleddet vil være redusert. Spesielt vil det være vanskelig å sitte med vanlig bøy i hoftene. Hevelsen vil gradvis reduseres og i løpet av de første ukene, og du vil merke at du gradvis får tilbake mer normal funksjon. Det er viktig at du tar hensyn til ubehaget og ikke gjør bevegelser som øker smertene fra operasjonsområdet. Når du sitter i ro er det fornuftig å plassere føttene så høyt som praktisk mulig, gjerne på en stol med en pute under leggene. Det er også vanlig med blåmerker i huden i og nær operasjonsområdet.

Sykemelding: Dersom det du har fått gjort lårplastikk på bakgrunn av medisinske/ fysiske forhold har du krav på sykemelding. Varigheten på sykemelding er avhengig av hva slags arbeid du har og om det kun er gjort fettsuging eller også fjerning av løs hud, men 1-3 uker kan være nødvendig. Ved kosmetisk motiverte operasjoner har man ikke krav på sykemelding.

Kontroller: Dersom det er lagt inn dren fjernes disse vanligvis etter ca. 2 dager. Du bestiller selv time til kontroll etter ca. 3 måneder. Er det noe du lurer på i mellomtiden, er du alltid velkommen til oss!

Lårplastikk - komplikasjoner - bivirkninger

Blødninger etter lårplastikk: Det er ikke uvanlig at det blør litt fra sårkantene etter inngrepet. Det er ugunstig at det samler seg opp blod under huden. Du vil i så fall få en kraftig hevelse, oftest på en ene siden. Ta da kontakt direkte med kirurgen. Dersom det er gjort fettsuging i forbindelse med lårplastikken vil det ofte komme litt mer sårvæske i bandasjen første døgnet. Dette ser nærmest ut som ”bringebærsaft”. Er bandasjene gjennomtrukket av fuktighet dagen etter operasjonen kan det være hensiktsmessig å ta disse. Den innerste tapen lar man sitte på plass. Legg nye kompresser utenpå såret og ta på kompresjonsplagg. (Ekstra kompresser sender vi med deg ved utreise.)

Infeksjoner etter lårplastikk: Alvorlige infeksjoner etter lårplastikk er uvanlige. Typisk for infeksjoner er at de inntreffer 5-10 dager etter operasjonen. Symptomer på infeksjon er økende hevelse og smerter, rødhet i huden, generell sykdomsfølelse, evt. feber, frysninger og evt. økende unormal væsking fra sårkantene. For å redusere risikoen for dette forbehandles alle med antibiotika. Dette gis som en engangsdose før operasjonen. Skulle det oppstå en infeksjon vil behandling med antibiotika ofte være tilstrekkelig behandling. I området opp mot lysken er det hårsekker og svettekjertler. Dette området blir aldri helt rent til tross for grundig desinfeksjon forut for inngrepet. Det er derfor ikke uvanlig med litt forsinket sårtilheling i dette området. Det sees ofte dersom det det foreligger et snitt i lysken og på innsiden av låret. Såret kan væske litt. Dersom dette inntreffer er det viktig å ikke benytte tape på denne delen av såret. Du vil også se at tapen løsner, dette er ofte et tegn på at det er væske under tapen som skal ut. Disse problemene krever som regel kun lokal behandling og enkelt sårstell, men det kan være hensiktsmessig at kirurgen får sett på deg og bedømt om det er nødvendig med antibiotika eller annen behandling.

Endret følsomhet etter lårplastikk: Det er ikke uvanlig at følsomheten i huden nær operasjonsarret på innsiden av låret blir noe nedsatt etter denne operasjonen. I sjeldne tilfeller kan behandlingen også påvirke hudnerver som går gjennom operasjonsområdet og dette kan føre til nedsatt hudfølsomhet også i «naboområder». Dette er vanligvis et forbigående fenomen. De fleste opplever at dette bedres i løpet av de første 12 måneder etter operasjonen.

Lårplastikk etter slankeoperasjon: Vår erfaring er at pasienter som har gjennomgått slankeoperasjon (gastric bypass, gastric sleeve, duodenal switch) har øket risiko for komplikasjoner etter denne type inngrep. Dette gjelder til tross for at de har en normal BMI (kroppsmasseindeks) på operasjonstidspunktet. Dette er en erfaring vi deler med mange av våre kollegaer. Til tross for at det er gjort mye forskning omkring dette fenomenet er årsaken ukjent. Det eneste som later til å være rimelig sikkert er at det er et «positivt» samsvar mellom totalt vekttap og komplikasjonsfrekvensen, det vil si stort vekttap øker sannsynligheten for komplikasjoner. Dette gjelder spesielt postoperative blødninger, men til en viss grad også andre komplikasjoner som forsinket tilheling, infeksjoner og væskeansamlinger i operasjonsområdet.

Ansamling av sårvæske (serom) etter lårplastikk: Dette er en unormal væskeansamlig i operasjonsområdet som kan vise seg 1-2 uker etter operasjonen. Tegn på dette kan være langsomt økende hevelse nederst på innsiden av låret. Noen pasienter forteller at de føler en «skvulpefornemmelse» i operasjonsområdet. Vanligvis fanges dette opp i forbindelse med rutinekontroller. Dersom dette oppstår kan det være nødvendig å tømme disse væskeansamlingene ved hjelp en tynn nål og sprøyte. Det er viktig at man tapper disse kort tid etter operasjonen. Dersom de ikke blir tappet kan det danne seg en tynn hinne omkring disse som kan skrumpe og gi unormale foldinger og fasthet i huden, typisk omkring arret.

Sideforskjeller etter lårplastikk: Før operasjonen vil det hos nær sagt alle pasienter være sideforskjeller i operasjonsområdet. Dette er helt normalt. Også etter operasjonen vil det kunne være mindre sideforskjeller. Dels skyldes det at vi behandler biologisk materiale med ulik elastisitet, dels at det ikke finnes helt eksakte metoder som er praktisk anvendbare ved planlegging av operasjonen.

Arr etter lårplastikk: Alle arr vil kort tid etter operasjonen være røde. Dette er normalt. I løpet av 3-12 måneder blekner de og vil etter hvert bli hvite. Enkelte ganger kan det oppstå unormal arrdannelse i operasjonssåret. Pasienten vil merke dette ved at arret er tykt, stivt, rødt og kløende unormalt lenge etter operasjonen. Pasienter med mørkere hudtyper er noe mer disponert for dette enn de med lyse hudtyper. Dersom dette har oppstått i forbindelse med andre operasjoner du har vært i gjennom er det nyttig om du opplyser dette til kirurgen ved forundersøkelsen. Vi kan da benytte metoder og avtale hyppigere kontroller for å forebygge dette. Behandlingen kan være spesialtape eventuelt kortisoninjeksjoner. Av og til kan dette kreve korreksjoner senere.

Våre kirurger har lang erfaring med dette inngrepet, og pasienter som har gjennomgått en lårplastikk opplever ofte stor grad av tilfredshet.

Video: Ofte stilte spørsmål

Hvordan foregår operasjonen og hvordan blir arrene?

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon

Bestill time nå for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Vår spesialist i karkirurgi tilbyr effektiv behandling for åreknuter (varicer) og spindelvevårer (sprengte blodkar). Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon