PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

Øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

ansikt kvinne

Er du plaget med tunge øyelokk, kan en øyelokkoperasjon (øyelokksplastikk) være noe for deg. Ved Cosmo Clinic regnes en slik operasjon som et lite inngrep. De siste årene har Cosmo Clinic utført mange hundre slike operasjoner. Øyelokksplastikk er et av de vanligste inngrepene innen plastisk kirurgi.

 

Mer våkent blikk Pris øyelokkoperasjon Før-etter-bilder Overflødig hud På konsultasjonen Pasienters erfaring Årsaker Rynkebehandling Øyenbrynsløft Lokalbedøvelse Sykemelding Fakta Pasientinformasjon Før operasjonen Operasjonen Etter operasjonen Arr

 

pasientsitat erfaring etter øyelokkoperasjon hos Tomm Bjærke

Våre plastikkirurger har utført over tusen øyelokkoperasjoner

Alle våre plastikkirurger er spesialister i plastisk kirurgi og har utført over tusen øyelokkoperasjoner.

Vi utfører også laserbehandling på øyelokkene for deg som ikke ønsker kirurgi.

Vurderer du en øyelokkoperasjon for tunge øyelokk, anbefaler vi en uforpliktende konsultasjon hos en spesialist i plastikkirurgi på Cosmo Clinic. Cosmo har noen av Norges dyktigste plastikkirurger med spisskompetanse på ansiktskirurgi.

Vi vil ta imot deg i lekre lokaler med topp moderne utstyr. Spesialistene på Cosmo Clinic vil gi de rådene og anbefalingene vi mener vil gi deg best resultat.

Ved Cosmo Clinic regnes en øyelokkoperasjon som et lite inngrep. Våre plastikkirurger har mange års erfaring og har operert mer enn tusen pasienter for tunge øyelokk.

 

 

Hvor mye koster en øyelokkoperasjon?

Pris for øyelokkoperasjon

Øvre øyelokk (tunge øyelokk)
Øvre øyelokkoperasjon utføres vanligvis i lokalbedøvelse.
Full narkose (må avtales på forhånd) mot et tillegg i prisen.
Pris gjelder for begge øynene.
28.900
inkl.mva.
Poser under øynene uten arr - med laser fra innsiden
Pris gjelder for begge øynene.
41.900
inkl.mva.

Hjertelig velkommen til Cosmo Clinic!

Før- og etter-bilder ved øvre øyelokksplastikk

Ved en konsultasjon om øyelokksoperasjon hos Cosmo Clinic vil du få se før- og etter-bilder fra tilsvarende operasjoner din kirurg har utført. Alle bildene er selvsagt godkjent av pasientene. Før- og etter-bilder kan hjelpe deg til å forstå hva som kan oppnås. Cosmos kirurger legger stor vekt på at du skal få et realistisk bilde av resultatet. I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å vise før og etter-bilder for plastisk kirurgi på vår hjemmeside eller i annen markedsføring.

Overflødig hud på øyelokket - øvre øyelokksplastikk («øyelokksløft»)

Mange velger å kombinere øvre og nedre øyelokksplastikk i samme seanse.

Øyelokksplastikk er et inngrep hvor overflødig hud, muskel- og fettvev rundt øynene fjernes.

Det etterlater arr som er tilnærmet usynlige og er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene. Mange vil kunne få sykemelding i 1 uke ved dette inngrepet.

Hva skjer på konsultasjonen for øyelokkoperasjon?

Ved en konsultasjon for øvre øyelokk setter vi alltid av 30 min til konsultasjon slik at du og din plastikkirurg har tid til å gå igjennom all nødvendig informasjon. På Cosmo Clinic er vi meget opptatt av at du som pasient skal få det resultatet du ønsker. Vi ser at pasienter som er godt informert før en øyelokkoperasjon, blir mest fornøyd på sikt.

Når du kommer til klinikken, vil du få utdelt et skjema der du fyller ut dine helseopplysninger. Deretter blir du hentet inn av din plastikkirurg som vil gå igjennom dette skjemaet sammen med deg slik at vi får vite om dine eventuelle faste medisiner, sykdommer allergier, tidligere operasjoner osv.

Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger og grunnen til at du ønsker en øyelokkoperasjon. Vi ønsker at ditt ønske om operasjon skal være gjennomtenkt og ikke et spontant innfall.

Neste steg er at du blir undersøkt. Kirurgen vil stå sammen med deg foran et speil og forklare deg litt nærmere hvordan ditt utgangspunkt er, og om du egner deg for øvre øyelokk eller om du har lave bryn og trenger et panneløft. Du vil få nøye informasjon om hvilket resultat du kan forvente deg etter en øvre øyelokkspastikk.

Kirurgen vil også vise deg mange før/etter-bilder av andre pasienter som har blitt operert på øvre øyelokk og eventuelt panneløft. Det er viktig å huske på at alle har forskjellig utgangspunkt og anatomi, slik at man ikke kan forvente seg et helt likt resultat. Dette vil kirurgen forklare for deg og vise hva du kan forvente deg.

Når du og kirurgen har blitt enige om type operasjon, vil dere gå nøye igjennom hvordan selve operasjonen utføres, hvor arrene legges og hvor lenge du må ha sting og teip. Du vil også få nøye informasjon om risiko og mulige ulemper med inngrepet, og hvordan tilhelingstiden vil være for deg, når du kan begynne på jobb, sminke deg, trene osv.

Du vil få god tid til å stille spørsmål underveis. Mange av de vanligste spørsmålene vil vi gå igjennom under konsultasjonen, men det er viktig for oss at du får besvart alt du lurer på.

Du vil kunne bestille time for operasjon under konsultasjonen, men dersom du er det minste i tvil kan det være lurt å tenke gjennom den informasjonen du har fått før du bestemmer deg.

Pasientuttalelser om øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk / øyelokksløft

«Hadde en fantastisk opplevelse fra start til slutt med øvre øyelokk kirurgi. En god gjennomført videokonsultasjon, til mottak på klinikken, betryggende, dyktig kirurg og team, samt flott oppfølging! Det er ikke alltid man vet hva man går til og da er det godt å ha et kompetent team rundt seg. Man får realistiske svar og forventninger. Jeg får ikke fullrost Cosmo Clinic, Tomm Bjærke eller teamet rundt godt nok!»

«Fantastisk håndarbeid utført igjen av dr. Tomm Bjærke. Tidligere tatt brystinnlegg, nå operert øvre øyelokk. Meget god oppfølging, både før og etter. Jeg opplevde lite smerter, rask bedring, ingen komplikasjoner og perfekt resultat. Anbefales på det sterkeste, her får du en profesjonell, trygg, resultatorientert og ærlig behandling. Kjenner flere med samme erfaring. Ble selv anbefalt av en meget dyktig hudbehandler.
Tusen takk for gleden av å føle meg veldig vel!»

«Jeg tok øyelokkoperasjon i sommer. Jeg var litt skeptisk til det faktumet at det skulle være lokalbedøvelse, men både kirurgen Tomm Bjærke og assistenten var utrolig rolige, profesjonelle, meget dyktige og ikke minst hyggelige. Så i tillegg til et fantastisk resultat, ble jeg ivaretatt på best mulig måte. Anbefales!»

Tomm Bjærke, spesialist i plastisk kirurgi

 

«Beste hendene i bransjen! Verdt hver eneste krone uten tvil! Jeg tok en øvre og nedre øyelokkoperasjon med fjerning av fettposer med laser under øyene hos dr. Hilde Bjærke desember 2020. […] I dag etter 3 månederskontrollen er mine arr nesten usynlige og resultatet ble SÅ naturlig og vakkert. Jeg er så glad at jeg valgte å bruke de beste i bransjen og de er verdt hver eneste krone! Tusen takk dr. Hilde Bjærke! Jeg er overlykkelig! Føler meg som en helt nytt menneske! Beste pengene jeg har noen gang brukt! Anbefales på det sterkeste!!»

Hilde Bjærke

 

«Jeg hadde i flere år vurdert øyelokkoperasjon. Slet med tunge øyelokk og det var stadig flere som spurte om jeg var trøtt og sliten. Jeg ble anbefalt Tomm Bjærke ved Cosmo Clinic og jeg er veldig glad jeg gikk hit. Tomm var veldig flink til å berolige meg om eventuelle bekymringer jeg måtte ha. Selve inngrepet var raskt og smertefritt. Tomm er ekstremt dyktig og jeg vil på det sterkeste anbefale ham og Cosmo Clinic.»
Kvinne, 37 år

«Har operert øvre øyelokk hos dr. Hilde Bjærke og er superfornøyd. Ble møtt på en profesjonell og hyggelig måte. Følte meg veldig trygg både før og etter operasjonen. Er veldig fornøyd med resultatet, og anbefaler denne klinikken på det varmeste til de som vurderer å foreta et inngrep.
Kvinne 65 år

«En veldig trygg og behagelig velkomst på både konsultasjon og operasjonsdag. At et så enkelt og raskt inngrep kan gjøre så stor forskjell er jo fantastisk! Det er blitt en fryd å sminke seg og se seg i speilet igjen. Jeg føler meg våken og opplagt og penere igjen. Anbefaler Cosmo og Tomm på det sterkeste.»
Ulla-Kathrin Albrigtsen. Øvre øyelokk.

«Etter å ha vurdert mine tunge øyelokk over en lengre periode, ble jeg anbefalt å gå til Cosmo Clinic. Inngrepet var ukomplisert og smertefritt. Litt blå og hoven de første par ukene, men det var minimalt. Nå, noen måneder senere er jeg strålende fornøyd og føler meg så mye mere vel.»
Kvinne, 41 år

«Jeg kan på det varmeste anbefale Tomm Bjærke og Cosmo Clinic dersom du vurderer en øvre øyelokkoperasjon! Jeg hadde tunge øyelokk og hadde tenkt å gjøre noe med det en stund. I forkant av operasjonen var jeg ganske bekymret for eventuelle komplikasjoner, men ble beroliget av grundig og god informasjon fra Tomm. Selve inngrepet var raskt og smertefritt, og jeg ble svært godt ivaretatt av et profesjonelt og dyktig team. Noe hoven og blå noen dager etterpå, men langt mindre enn jeg hadde forventet, og svært lite ubehag. Tapen beholdt jeg i 2 uker. Jeg er strålende fornøyd med resultatet, føler meg freshere og ser mer våken ut.»
Kvinne, 43 år

Årsaker til tunge øyelokk

Tunge øvre øyelokk er kjennetegnet av hudfolder mellom øyebryn og øyevipper. Hudoverskuddet kan gjøre at man ser trett og uopplagt ut. I tillegg kan sidesynet bli redusert hvis huden siger over øyevippene.

I tillegg til at man føler at man har et trett og uopplagt utseende, kan tyngdefornemmelsen av hud på øyelokkene gjøre at man heiser pannen og dermed får hodepine. Mye hud på øyelokkene gjør også at det kan være vanskelig å sminke øyelokkene. Enkelte kan også få eksem på øyelokkene grunnet hudfoldene.

Med økende alder siger brynene ned. Dette er den vanligste årsaken til tunge øyelokk. Et øyelokksløft vil I disse tilfellene ofte ikke gi et godt nok resultat da øyebrynet kan trekkes ytterligere ned og forkorte avstanden mellom øyebryn og øyevipper.

De fleste som ønsker en vurdering for tunge øyelokk er fra 35 år og oppover, men vi ser også unge mennesker med arvelig disposisjon for tunge øyelokk allerede fra 20-årsalderen.

Tunge øyelokk og rynkebehandling

Rynkebehandling av pannen har i mange år vært svært populært. Det gir en glatt og rynkefri panne. Mange som har fått denne behandlingen har nok opplevd at de har fått tunge øyelokk. Grunnen til dette er at injeksjonene lammer musklene i pannen og dermed hindrer at man kan løfte brynene. Når brynene blir lavere opplever man å få et enda større hudoverskudd på øyelokkene.

Øyelokkoperasjon eller øyenbrynsløft?

Når vi vurderer pasienter med tanke på en øyelokkoperasjon, ser vi både på øyelokkene, øyebrynene og pannen.

Dersom brynene har seget mye ned og er årsaken til tunge øyelokk, vil ikke en øyelokkoperasjon alene være nok for å gi et godt resultat. I disse tilfellene kan det være riktigere å først gjøre et øyenbrynsløft (panneløft med kikkehullsteknikk) og deretter en øyelokkoperasjon.

Øyelokksoperasjon

Pasient 1 før operasjon: I dette tilfellet er avstanden fra bryn til vipper god og det er noe løs hud på øyelokket. Denne pasienten egner seg godt for en øvre øyelokkoperasjon.

 

panneløft-pasient

Pasient 2 før operasjon: Denne pasienten hadde tunge øyebryn og kort avstand fra bryn til vipper. Her utførte vi først et panneløft (øyenbrynsløft) før øyelokkoperasjonen fordi brynene var svært lave i ytterkant. En øyelokkoperasjon alene ville ha trukket øyenbrynet ytterligere ned og ikke gitt et godt nok resultat.

Lokalbedøvelse vanligvis ved øyelokkoperasjon

Ved Cosmo Clinic utfører vi en øyelokkoperasjon vanligvis i lokalbedøvelse, men ønsker du narkose er det selvfølgelig mulig. Dette må i så fall avtales på forhånd. Selve inngrepet tar ikke mer enn 30 minutter og er ikke smertefullt, heller ikke etterpå. Det vanlige er at man tar en Paracet på kvelden.

Ved Cosmo Clinic er det uvanlig å få store blåmerker, men du må regne med litt hevelse og noe fargeforandring rundt øynene. Etter ca 2 uker vil du kunne sminke øynene dine igjen.

En øyelokkoperasjon kan gjøres året rundt uten at man må ta spesielle hensyn til sol. Solfaktor og solbriller er ofte nok beskyttelse.

Sykemelding

I mange tilfeller vil du kunne ha krav på sykemelding etter øyelokkoperasjon. Dette kan du ta opp med plastikkirurgen når du kommer til konsultasjon på Cosmo Clinic i Nydalen i Oslo.

 

Fakta om øyelokkoperasjon

Aldersgrense: 20 år
På klinikken: ca. 2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Ja dersom kun i lokalbedøvelse
Må jeg ha noen hos meg første døgn: Nei
Hvor lenge er jeg blå/hoven: 9-14 dager
Kan begynne å trene igjen: etter 14 dager
Når kan jeg dusje: dagen etter operasjon
Når fjernes teip og sting: Etter 9 dager
Se pris på øyelokkoperasjon her

 

Pasientinformasjon om øvre øyelokksplastikk i lokalbedøvelse

Øyelokksplastikk er et inngrep hvor overflødig hud, muskel og fett fjernes rundt øynene. Overskudd av hud over øyelokket kan hemme synsfeltet, men også gjøre at man ser trett og uopplagt ut.

Ved økende alder få mange økt hudoverskudd på øvre øyelokk. Dette skyldes dels mindre elastisitet i huden, men også at pannen og øyebrynene siger ned, slik at avstanden fra øyebrynene til øynene blir mindre. Sammen fører dette til at man får forsterket foldingen av huden over øyelokkene.

Den enkleste metoden for å korrigere dette er å fjerne overskuddshuden svarende til øyelokkene. I mange tilfeller vil det være mer korrekt å både heve pannen og samtidig gjøre øyelokksplastikk. Inngrepet vil da være noe mere omfattende. Dersom man hever pannen med kikkehullsteknikk, vil man imidlertid ikke kunne se arrene som ligger godt gjemt i hårfestet.

Før en øyelokkoperasjon

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer da det kan være en relativ kontraindikasjon for å utføre en øyelokkoperasjon. Tidligere hjerteinfarkt, blodpropp eller andre alvorlige sykdommer kan medføre at det er risikabelt å bli operert. Dette vil i tilfelle avklares i samråd med anestesilegen.

Du bør ha sluttet å røyke minst en uke før operasjonen. Du må ha sluttet med blodfortynnende. (Dette må du ta opp med kirurgen). I tillegg må du ikke ta tran eller Omega-3 10 dager før da dette også øker blødningsrisikoen. Du bør heller ikke ha tatt Ibux, Napren eller andre medisiner i denne gruppen. Unngå også A, D, E- og K-vitamin.

Du trenger ikke være fastende før operasjonen. På operasjonsdagen tar du en dusj. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Ta med solbriller! Når du kommer til klinikken, vil du bli tegnet på av kirurgen og det blir tatt bilder. Du vil deretter bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor kirurgen vil vaske deg og gjøre deg klar.

Operasjonen

Kirurgen tegner opp på pasienten sittende og liggende, og markerer hudområdet som skal fjernes. Deretter settes det lokalbedøvelse. Huden skjæres vekk og vi fjerner en muskelstripe. Avhengig av hvor mye hevelse det er under huden fjerner vi fett fra de underliggende fettputene. Såret lukkes med tråd som fjernes etter 8-9 dager. Over tråden legges det vanligvis små plasterlapper som sitter på i totalt 14 dager. Til slutt legges det på en kjølebrille.

Etter en operasjon av øvre øyelokk

Bloduttredelse

De aller fleste får bloduttredelser rundt øyet som i løpet av noen dager siger ned på kinnet. Dette er ikke farlig, men oppleves som sjenerende. Nedre øyelokk kan kamufleres med sminke. Du kan ikke sminke øvre øyelokk før etter 2 uker. Det er viktig å merke seg at bloduttredelsen kan vedvare ca. to uker.

Tørrhet

Noen opplever en forbigående tørrhet i øynene etter en øyelokkoperasjon. Du bruker øyedråper på dagtid 1-2 dråper i hvert øye 4 ganger daglig og en knappenål stor porsjon salve til kvelden. Dette får du nærmere beskjed om i pasientinformasjonen. Pass på at du kun trekker det nedre øyelokket ned når du smører på salven eller bruker dråper. Hvis det er tåkete i synsfeltet neste dag, har du brukt for mye salve.

Det endelige resultatet

Hevelsen over øynene er mest uttalt etter 2-3 dager og avtar gradvis. Etter to uker er det vanligvis kun litt hevelse igjen.

Du kan ikke regne med å se det endelige resultatet før etter tre måneder. All hevelse er da vanligvis gått tilbake. Enkelte ganger opplever man at såret sprekker opp i ytterkant. Det er vanligvis ikke noe problem å sette et ekstra sting dersom dette skulle skje. For å unngå dette, taper vi såret i totalt to uker. Det er svært viktig at man ikke gnir seg rundt øyeregionen de første to ukene etter operasjonen.

Arr etter øyelokkoperasjon

Ved øyelokksplastikk kommer arrene i globallinjen

Arrene legges i globallinjen og kommer ut i ytterkant av øyelokket. Har du mye heng på siden, vil arret trekkes lengre ut. Det tar flere måneder før arrene blir bleke og pene.

Asymmetri

Det kan forekomme en viss grad av asymmetri av huden og arrene på øyelokkene.

Nummenhet

Det vil være nummenhet på de øvre øyelokkene i opptil 3-6 måneder.

Infeksjon og blødning

Dette er sjeldne komplikasjoner etter en øvre øyelokksplastikk.

Smerter

Selve inngrepet er lite smertefullt. Vanligvis holder det med en Paracet til kvelden etter operasjonen. Vi har aldri opplevd kroniske smerter.

Forandret utseende: Pasienten informeres om at de vil få et mere våkent og åpent blikk.

Lukke øynene

Mange opplever det litt vanskelig å lukke øynene til stingene er fjernet og hevelsen har gått helt ned. Dette er vanligvis ingenting å bekymre seg for, og det er meget sjeldent at dette er varig.

 

 

 

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon