Øyelokkoperasjon

Øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

En øyelokkoperasjon (øyelokksplastikk) gir deg et mer våkent blikk og gjør at du ser mer opplagt ut. Cosmo Clinic har svært lang erfaring med operasjoner ved tunge øyelokk.

Hva innebærer en øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk?

Ved økende alder får mange økt hudoverskudd på øvre øyelokk. Dette skyldes dels mindre elastisitet i huden, men også at pannen og øyebrynene siger ned, slik at avstanden fra øyebrynene til øynene blir mindre. Sammen fører dette til at man får forsterket foldingen av huden på øyelokkene. Overskudd av hud over øyelokket kan hemme synsfeltet, men også gjøre at man ser trett og uopplagt ut.

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic har mange års erfaring med operasjon av tunge øyelokk og har operert flere tusen fornøyde pasienter! Cosmo Clinic har den mest avanserte laseren på markedet, og vi tilbyr også fjerning av overskuddshud på øvre øyelokk med denne metoden! Dette er en metode som kun egner seg for de med mindre hudoverskudd.

En øyelokkoperasjon gir et mer våkent blikk og gjør at man ser mer opplagt ut.

Øyelokkoperasjon ved  tunge øyelokk

Hvorfor ønsker pasientene øyelokksløft?

Det er flere grunner til at man velger å utføre en øvre øyelokksoperasjon eller et øyelokksløft.

Ved et økende hudoverskudd på de øvre øyelokkene vil det danne seg hudfolder som kan gi plager med fukt og eventuelt eksem. Mange føler også at hudoverskuddet gir innskrenket synsfelt og en tyngdefornemmelse på øyelokkene som kan være plagsom. For å lette på disse plagene så er det vanlig at man kompenserer ved stadig å heve øyebrynene ved hjelp av å rynke pannen.

Noen ønsker å utføre en øyelokksoperasjon fordi de syns at de ser trette og uopplagte ut selv om de ikke føler seg det. Andre kvinner er misfornøyde med at øyelokkene ikke er synlige grunnet overskuddshuden og at de dermed ikke kan bruke øyensminke som for eksempel øyenskygge.

 

Om øvre øyelokksplastikk («øyelokksløft»)

Øyelokksplastikk  («øyebrynsløft») er et inngrep hvor overflødig hud, muskel- og fettvev rundt øynene fjernes.

Det etterlater arr som er tilnærmet usynlige og er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene. Mange vil kunne få sykemelding i 1 uke ved dette inngrepet.

Priser og andre fakta om øyelokkoperasjon

Aldersgrense: 20 år
Pris for konsultasjon: 500 kr
På klinikken: ca. 2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Ja dersom kun i lokalbedøvelse
Må jeg ha noen hos meg første døgn: Nei
Hvor lenge er jeg blå/hoven: 9-14 dager
Kan begynne å trene igjen: etter 14 dager
Når kan jeg dusje: dagen etter operasjon
Når fjernes teip og sting: Etter 9 dager

Les mer om denne operasjonen

Les mer: Pasientenes erfaring med øyelokkoperasjoner

Svar på spørsmål om plastisk kirurgi på øyelokk

Våre kirurger svarer på spørsmål om plastisk kirurgi på øyelokk.

Pris

Tunge øyelokk: Her finner du pris for øyelokkoperasjon

Prisene for operasjon inkluderer bedøvelse/narkose, forsikring og kontroller.

Øyelokksplastikk eller øyebrynsløft/panneløft?

Pasientuttalelser om øyelokkoperasjoner/øyelokksløft

«Veldig fornøyd etter øvre og nedre øyelokkkirurgi med blant annet laser. Thomas Berg og hans medarbeidere gjorde hele prosessen trygg, behagelig og hyggelig på alle måter. Kan anbefales!» (Kvinne, 54 år)

«Operert med øvre øyelokksplastikk hos Hilde Bjærke. Meget fornøyd med resultatet og oppfølging. Opplevd trygghet i møte med høy kompetanse.»
(Kvinne 48 år)

«Har operert øvre øyelokk hos dr. Hilde Bjærke og er superfornøyd. Ble møtt på en profesjonell og hyggelig måte. Følte meg veldig trygg både før og etter operasjonen. Er veldig fornøyd med resultatet, og anbefaler denne klinikken på det varmeste til de som vurderer å foreta et inngrep.
Kvinne 65 år

«En veldig trygg og behagelig velkomst på både konsultasjon og operasjonsdag. At et så enkelt og raskt inngrep kan gjøre så stor forskjell er jo fantastisk! Det er blitt en fryd å sminke seg og se seg i speilet igjen. Jeg føler meg våken og opplagt og penere igjen. Anbefaler Cosmo og Tomm på det sterkeste.»
Ulla-Kathrin Albrigtsen. Øvre øyelokk.

«Etter å ha vurdert mine tunge øyelokk over en lengre periode, ble jeg anbefalt å gå til Cosmo Clinic. Inngrepet var ukomplisert og smertefritt. Litt blå og hoven de første par ukene, men det var minimalt. Nå, noen måneder senere er jeg strålende fornøyd og føler meg så mye mere vel.»
Kvinne, 41 år

«Jeg hadde i flere år vurdert øyelokkoperasjon. Slet med tunge øyelokk og det var stadig flere som spurte om jeg var trøtt og sliten. Jeg ble anbefalt Tomm Bjærke ved Cosmo Clinic og jeg er veldig glad jeg gikk hit. Tomm var veldig flink til å berolige meg om eventuelle bekymringer jeg måtte ha. Selve inngrepet var raskt og smertefritt. Tomm er ekstremt dyktig og jeg vil på det sterkeste anbefale ham og Cosmo Clinic.»
Kvinne, 37 år

«Jeg kan på det varmeste anbefale Tomm Bjærke og Cosmo Clinic dersom du vurderer en øvre øyelokkoperasjon! Jeg hadde tunge øyelokk og hadde tenkt å gjøre noe med det en stund. I forkant av operasjonen var jeg ganske bekymret for eventuelle komplikasjoner, men ble beroliget av grundig og god informasjon fra Tomm. Selve inngrepet var raskt og smertefritt, og jeg ble svært godt ivaretatt av et profesjonelt og dyktig team. Noe hoven og blå noen dager etterpå, men langt mindre enn jeg hadde forventet, og svært lite ubehag. Tapen beholdt jeg i 2 uker. Jeg er strålende fornøyd med resultatet, føler meg freshere og ser mer våken ut.»
Kvinne, 43 år

«Jeg er svært fornøyd med resultatet og får tilbakemelding også fra venner at jeg har fått et mye åpnere blikk som likevel ser helt naturlig ut. Cosmo Clinic er en estetisk innredet klinikk, men det jeg liker best er at den er liten og intim med et vennlig og liketil personale. Jeg vil spesielt takke min lege Thomas Berg, som er en utmerket plastikkirurg (har god erfaring med slik vurdering etter mange år i helsevesenet), men som ikke minst innehar de menneskelige, omsorgsfulle egenskapene som skal til for å trygge en pasient. Han har også ringt meg og vært tilgjengelig så lenge jeg trengte det. Så Cosmo Clinic skal jeg anbefale videre og bruke igjen om nødvendig.»
Kvinne, 65 år

Tunge øyelokk