Gynekomasti: Brystreduksjon hos menn

Brystreduksjon hos menn (gynekomasti)

Gynekomasti hos menn (mannepupper)

Brystreduksjon hos menn er aktuelt hvis ett eller begge bryst er forstørret («mannepupper»). Cosmo Clinics kirurger har lang erfaring med operasjon av mannebryst.

Gynekomasti betyr at det ene eller begge bryst hos en gutt eller mann er forstørret. Bryst hos menn kan være et stort sosialt problem. Enkelte tør ikke å gå på stranden i bar overkropp og heller ikke i T-skjorte om sommeren. Gynekomasti omtales også som «man boobs», og kan være veldig plagsomt for de menn som sliter med lidelsen.

 

Pris Arr Årsaker Pasienters erfaringer Før operasjonen Operasjonen Etter operasjonen Komplikasjoner Bestill time

 

gynekomasti pasientsitat testimonial

 

Operasjonen går ut på at kirurgen fjerner brystkjertelvev samt fjerner fett ved hjelp av fettsuging.

Innslag om gynekomasti på TV2 Helsekontrollen

Se innslag om gynekomasti på TV2s Helsekontrollen: «Lars» (25) er en av stadig flere som legger seg under kniven for å fjerne mannebrystene.
https://www.tv2.no/v/1554321/

Hvor mye koster brystreduksjon hos menn med gynekomasti?

Priser brystreduksjon menn (gynekomasti)

Brystreduksjon hos menn (gynekomasti) fra 35.000
inkl.mva
28.000 eks.mva
Tillegg for kjertelfjerning 10.000
inkl.mva
8000 eks.mva

Alle våre priser finner du her…

 

 

Les hva menn som har tatt operasjonen forteller!

Våre kirurger svarer på spørsmål fra pasientene om gynekomasti...

Arr etter operasjonen

Operasjonen etterlater svært lite arr og oftest er disse svært lite synlige. Ved Cosmo Clinic legges arret i kanten av brystvorten og kamufleres av overgangen mellom det røde rundt brystvorten og huden rundt.

gynekomasti arrBildet viser resultatet hos en 30 år gammel mann som har gjennomgått en brystreduserende operasjon på Cosmo Clinic på grunn av forstørrede bryster (gynekomasti). Arret befinner seg i kanten av brystvorten (areola), og som man ser på bildet, er det svært lite synlig da det ligger i overgangen mellom vanlig hud og det røde området rundt brystvorten.

 

Arr etter gynekomasti-operasjonPå denne pasientens andre bryst ble arret nesten usynlig.

Årsaker

Det er flere årsaker til denne utviklingen, men oftest er det en hormonell årsak.

For de fleste utvikles brystene under puberteten på grunn av hormonelle endringer i kroppen. Har man brukt forskjellige former for steroider, ser man gjerne brystutvikling. Dersom man får plutselig brystutvikling i voksen alder kan det være aktuelt med medisinsk utredning før operasjon.

Dersom man bruker steroider etter denne operasjonen, kan små kjertel-elementer som er igjen utvikle seg noe.

Hva sier pasienter som har vært hos Cosmo Clinic?

«Har i mange år fundert på om jeg skal gjøre en gynekomastioperasjon, men var litt engstelig for operasjonen og om resultatet skulle bli bra. Nå angrer jeg bare på at jeg ikke gjorde dette for lenge siden. Resultatet ble meget bra og forskjellen er enorm. Jeg føler meg som en ny person etter operasjonen. Stor takk til alle på Cosmo Clinic.»

«Jeg hadde egentlig avtale med et annet plastikkirurgisk senter om å utføre en gynekomastioperasjon, men her opplevde jeg unnskyldninger og utsettelser gang på gang når operasjonen nærmet seg. Til slutt etter mye frustrasjon tok jeg kontakt med Cosmo Clinic for å se på mulighetene for et inngrep der. De tok øyeblikkelig kontakt med meg og ordnet konsultasjon og operasjon i løpet av en uke. Jeg er strålende fornøyd med resultatet og vil uttrykke en stor takk til Thomas Berg og hans team som har gitt meg et nytt liv. Man kan heller ikke se noen form for arr etter operasjonen. Cosmo Clinic er en utrolig ryddig og betryggende plass som jeg anbefaler alle som vurderer noen form for plastisk kirurgi å kontakte. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke tok kontakt med Cosmo Clinic tidligere.» (Mann, 27 år)

Før operasjonen

Gynekomasti - brystreduksjon menn

Røyking: Du må ikke bruke nikotin (tobakk, snus, e-sigaretter, nikotin tyggegummi) 2 uker før og 2 uker etter inngrepet. Årsaken til dette er at nikotin nedsetter blodsirkulasjonen til huden. Nedsatt blodsirkulasjon øker risikoen for infeksjoner, sårproblemer, stygge arr og redusert følsomhet i brystvorten.

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Bruker du blodfortynnende medisiner bør du ha sluttet med det 14 dager før inngrepet. I tillegg må du ikke ta tran eller Omega-3, 10 dager før da dette også øker blødningsrisikoen. Unngå også A-, D-, E- og K-vitamin.

Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær, gjerne genser med glidelås.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker hals-, kropp- og armhuleområdet med Hibiscrub såpe. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke deodorant.

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 timer før inngrepet.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av operasjonsområdet. Du blir fulgt til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose og tar mellom 1-1,5 timer.

Det settes inn bedøvelsesvæske i brystet og deretter fettsuger vi nesten alltid først. Ofte er det et område med kjertelvev sentralt som vil stikke litt ut. For å fjerne dette, legger vi et lite snitt i nedre kant av brystvorten og tar det bort. Til slutt syr vi i huden med sting som løses opp av seg selv.

Gynekomasti Oslo

Etter operasjonen

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Det er ofte lite smerter og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 1-2 timer sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden.

Det settes på et kompresjonsplagg som du bruker i 3-4 uker.

Du kan dusje etter 1 dag etter operasjonen. (Dersom det er lagt inn dren må du vente til disse er fjernet.)

Komplikasjoner ved brystreduksjon hos menn

Det er sjelden vi ser komplikasjoner ved brystreduksjon hos menn, men det kan inntreffe ved alle typer operasjoner.

Sårinfeksjon er veldig sjeldent og du behandles med antibiotika før inngrepet.

Blødning forekommer hos ca 1/100 som kan kreve reoperasjon. Drensbehandling reduserer risikoen for reoperasjon.

Ujevnheter i brystet etter en operasjon kan forekomme, og vil vanligvis være vanskelig å rette på.

Sideforskjeller kan forekomme etter operasjonen. Vanligvis skyldes dette sideforskjeller som er til stede før operasjonen.

Følelsen i brystvortene kan være noe redusert etter operasjonen. I sjeldne tilfeller kan følelsen bli helt borte, men de aller fleste får følelsen tilbake. Dette kan ta opptil 12 måneder.

 

 

Bestill time for konsultasjon

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner, neseoperasjon og brystforstørrelse. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Kirurger som tilbyr brystoperasjon på Cosmo Clinic

Det er viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på og som du kommuniserer godt med. Kirurgene ved Cosmo Clinic vil under konsultasjonen forklare deg hvordan inngrepet foregår og hvilket resultat du kan forvente. Du vil også få se før-etter-bilder fra andre operasjoner.

Tomm Bjærke - Gynecomastia

Overlege Tomm K. Bjærke har spesiell kompetanse innen ansiktskirurgi, herunder ansiktsløft, panneløft med kikkehullsteknikk, halsløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandling av rynker.

Tomm Bjærke - bestill time hos Tomm Bjærke

Gynekomasti Thomas Berg

Overlege Thomas Berg har bred plastikkirurgisk kompetanse og har særlig arbeidet med brystkirurgi, avanserte ansikts- og brystrekonstruksjoner med mikrokirurgisk teknikk samt rekonstruksjoner av pasienter med facialisparese (ansiktslammelse). Thomas utfører alle typer kosmetiske inngrep.

Thomas Berg - bestill time hos dr. Berg

 

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo Clinic med andre ord et meget trygt valg. Cosmo Clinic holder høy internasjonal standard og er kjent for svært høy pasienttilfredshet.