BBL (Rumpeforstørrelse)

BBL (Brazilian butt lift) - Rumpeforstørrelse med eget fett

rumpeforstørrelse før etter

Bilde fra fornøyd BBL-pasient som er blitt operert på Cosmo Clinic (Brazilian butt lift).

 

Brazilian buttlift (BBL) er en operasjon der vi bruker kroppens eget fett til å forstørre rumpa. Rumpeforstørrelse (brasiliansk rumpeløft) har de siste årene blitt et populært plastikkirurgisk inngrep. Ved Cosmo Clinic er vi opptatt av et naturlig resultat.

BBL: Om rumpeforstørrelse med eget fett

I denne videoen forklarer overlege Thomas Berg hva rumpeforstørring innebærer. Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjon og benytter seg av det nyeste utstyret på markedet for at du skal få et optimalt resultat.

De som egner seg best for rumpeforstørrelse med eget fett er de som ønsker å få fjernet fett fra ett eller flere områder på kroppen samtidig som de ønsker å endre formen og volumet på rumpa. Oftest fettsuges hofter og flanker ved operasjonen og man får da en smalere midje som igjen forsterker resultatet av rumpeforstørrelsen ved at man får mer «timeglassformet» kroppsform. For å gjennomgå en rumpeoperasjon må du ikke være for tynn da det vil være vanskelig å hente ut tilstrekkelig med fettceller.

Fordelen med Brazilian buttock lift (BBL eller brazilian butt lift) er at vi kun benytter kroppens eget vev og at resultatet er permanent. Omtrent 60-70% av fettvevet som injiseres i rumpa blir værende, mens 30-40% vil forsvinne. Hvis man ønsker større endring kan operasjonen gjentas etter 3-6 måneder. Man skal imidlertid være klar over at vektendring etter operasjonen vil påvirke resultatet slik at det er viktig at man holder stabil vekt.

Operasjonen etterlater seg svært lite arr. Det blir kun 5 mm lange arr på de stedene man går inn for å hente ut fett og de er oftest lite synlige. Du må bruke kompresjonsplagg på området som er fettsugd i minimum 2-3 uker etter operasjon.

Mange tror de må reise til Istanbul i Tyrkia for å ta en BBL rumpeoperasjon, men Cosmo Clinic har lang erfaring med denne typen operasjoner, og pasientene våre er svært fornøyd med resultatet de oppnår. Det er også gode grunner til å tenke seg godt om før man velger plastisk kirurgi i utlandet.

Fakta om rumpeforstørrelse (BBL)

Pris: Se våre priser på plastisk kirurgi her
På klinikken: 4-6 timer
Operasjonstid: Ca 2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Når er jeg tilbake på jobb: ca. 1 uke
Når kan jeg ligge på rygg/sitte på rumpa: 4 uker
Når kan jeg begynne å trene igjen: 5-6 uker
Når kan jeg ta tunge løft: 3-5 uker
Kan jeg røyke før/etter: Nei, 2 uker før og 2 etter
Hvor lenge ser jeg operert ut: 1-2 uker

Les mer om denne operasjonen

Pasientenes erfaring etter operasjonen

 

Forberedelse til operasjonen

Du må ikke røyke eller bruke annen nikotin 2 uker før og etter operasjon. På morgenen operasjonsdagen vasker hele kroppen fra halsen og ned med Hibiscrub. Du skal ikke bruke deodorant, sminke, neglelakk eller fuktighetskrem. Du må faste 6 timer før operasjonen, det vil si ikke spise eller drikke. Du skal ta medisiner som klinikken har gitt deg med ½ glass vann 1-2 timer før operasjonen. Ta på løse klær som er lett å ta på etter operasjon, for eksempel joggebukse og bomullsjakke med glidelås foran.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende. Kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av deg. Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen foregår i full narkose og varer ca 2 timer. Etter operasjonen vil du være på oppvåkningsavdelingen ca 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra klinikken. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg. Første døgnet anbefaler vi at du har en voksen person sammen med deg og oppholder deg mindre enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som kan fjernes etter ca 10 dager. Du kan dusje dagen etter operasjonen.

Det er vanlig at det kommer en del veske fra sårene der det er fettsugd, særlig første døgnet, og det kan derfor være lurt å ha håndklær under deg i sengen. I tillegg vil du merke at du tisser mye.

Kompresjonsplagget på området der det har vært utført fettsuging skal brukes dag og natt i 2-3 uker, gjerne lenger hvis du fortsatt er hoven. Kompresjonsplagg kan tas av når de skal vaskes.

Vi anbefaler å ta det med ro de første dagene for å få et best mulig resultat. De fleste kan imidlertid være på jobb og i normal aktivitet etter 7-10 dager. De første 4 ukene bør du ikke ligge på rygg og sitte på rumpa. Du kan imidlertid sitte på kanten av en stol med belastning på øvre del av lårene. Etter 4 uker kan du begynne å trene lett, og etter 5-6 uker kan du belaste fritt og trene som vanlig.

Rumpeforstørrelse med eget fett gir relativt lite smerter. Du vil være oppleve spreng i rumpeballene de første dagene. Du vil være hoven og ha litt blåmerker særlig de første to ukene. Det endelige resultatet ser du etter 3 måneder. Området som er fettsugd vil være hovent og blått første par ukene. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av fettsugingen og endelig resultat ser du etter 3-6 måneder.

Komplikasjoner ved rumpeforstørrelse

Komplikasjoner forekommer sjelden etter rumpeforstørrelse med eget fett (BBL).

Infeksjon og blødning kan forekomme etter alle operasjoner, men det er sjelden.

Små asymmetrier mellom rumpeballene kan oppstå.

Ujevnheter etter fettsuging kan forekomme, særlig hvis man har dårlig elastikk i huden.

Brazilian Butt Lift - rumpeforstørrelse

Silikon eller eget fett?

Rumpeforstørrelse kan gjøres med silikonimplantat eller kroppens eget fett (Brazilian Butt Lift). Brazilian butt lift er i dag den vanligste metoden, og tall fra USA viser at denne metoden er nesten 10 ganger vanligere enn rumpeforstørrelse med silikon. Grunnen til dette er at man ved Brazilian butt lift kun bruker kroppens egne fettceller som gir et varig, naturlig resultat med lav risiko for komplikasjoner sammenliknet med silikonimplantat.

BBL statistikk 2013 2018Antall BBL-operasjoner i USA (2013-2018)

Ved å bruke kroppens eget fett kan man forme rumpen slik man ønsker i større grad og tilpasse formen for hver enkelt pasient. I tillegg vil fettsugingen gjøre at man former om kroppen og får en mer timeglassformet figur hvilket oppleves som svært positivt for de fleste. Studier har vist at silikonimplantat i rumpen er en operasjon som er forbundet med opptil 50% risiko for infeksjon samt høy risiko for at implantatet kapsles inn og blir hardt. Silikon egner seg godt for brystforstørrelse, men egner seg ikke for rumpen på grunn av bakterier i området samt den mekaniske belastningen ved bevegelse og når man sitter.

Hva sier pasientene etter BBL?

«Jeg har endelig fått drømmekroppen! Jeg tok en BBL hos dr. Thomas Berg. Jeg følte meg i de tryggeste hender og ble så godt ivaretatt av hele personellet. Jeg kunne ikke vært mer fonøyd med resultatet, og dette er desidert den minst vonde operasjonen jeg har hatt. Takk igjen, Thomas Berg, for at du lyttet til meg og at vi sammen fant ut det beste for meg og min kropp. Jeg anbefaler Cosmo Clinic på det sterkeste.» (Kvinne, 30 år, BBL - rumpeforstørrelse)

«Jeg tok en brazilian buttlift hos dr. Thomas Berg. Konsultasjonen var lærerik og betryggende. Operasjonsdagen var fylt med trygghet og humor. De tok så godt vare på meg - fra resepsjonisten til sykepleier og kirurg. Hele opplevelsen var veldig, veldig bra, absolutt å anbefale. Har fått god oppfølging etter operasjonen.» (Kvinne, 30 år)

«Jeg har endelig fått den midjen jeg har drømt om! I tillegg fått en større og rundere rumpe! Jeg kunne faktisk ikke vært mer fornøyd med rumpeforstørrelsen jeg har fått utført av Thomas Berg. Det er også den minst smertefulle operasjon jeg har hatt. En del blåmerker ble det, men de forsvant raskt. Jeg ble tatt utrolig godt vare på av alle jeg møtte på Cosmo Clinic og gledet meg til operasjonsdagen.» (Kvinne, 24 år)

Thomas Berg - ekspert rumpeforstørrelse

Ifølge overlege Thomas Berg har studier vist at forstørring av rumpa med silikonproteser er forbundet med opptil 50% risiko for infeksjon. Dessuten understreker Berg at det er høy risiko for at implantatet kapsles inn og blir hardt. Ved Cosmo Clinic utføres rumpeforstørrelse derfor kun ved bruk av fettransplantasjon.

 

BBL: Rumpeforstørrelse med eget fett

 

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Rumpeforstørrelse logo