PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • BBL (Rumpeforstørrelse)

BBL (Brazilian butt lift) - Rumpeforstørrelse med eget fett

Dette bildet vi har fått fra en fornøyd BBL-pasient som er blitt operert på Cosmo Clinic (Brazilian butt lift).

 

Hvem egner seg? Pris BBL Permanent resultat Minimale arr Erfaringer Må jeg til utlandet? Før-etter-bilder Fakta om BBL Konsultasjon Forberedelser Operasjonen Etter operasjonen Komplikasjoner Silikon eller fett? BBL-statistikk

 

Brazilian buttlift (BBL) er en operasjon der vi bruker kroppens eget fett til å forstørre rumpa. Rumpeforstørrelse (brasiliansk rumpeløft) har de siste årene blitt et populært plastikkirurgisk inngrep.

Cosmo Clinic er en av få klinikker i Norge som har lang erfaring med BBL og har operert et stort antall pasienter.

Ved Cosmo Clinic er vi opptatt av et naturlig resultat. Vi har 20 års aldersgrense for all plastisk kirurgi.

Hvem egner seg for BBL?

De som egner seg best for rumpeforstørrelse med eget fett er de som ønsker å få fjernet fett fra ett eller flere områder på kroppen samtidig som de ønsker å endre formen og volumet på rumpa.

I de aller fleste tilfeller fettsuges hofter og flanker og du får da en smalere midje som igjen forsterker resultatet av rumpeforstørrelsen ved at man får mer «timeglassformet» kroppsform.

For å gjennomgå en slik rumpeoperasjon kan du ikke være for tynn da det vil være vanskelig å hente ut tilstrekkelig med fett.

Hvor mye koster BBL?

BBL (rumpeforstørrelse med eget fett - Brazilian Butt Lift)
Brazilian buttlift (BBL) er en operasjon der vi bruker kroppens eget fett til å forstørre rumpa.
(Kan ev. kombineres med fjerning av hip dips)
fra 81.000
inkl.mva
.
Prisen inkl fettsuging av to områder
 Hip dips Pris avtales under konsultasjon 

Permanent resultat

Fordelen med Brazilian buttock lift (BBL eller brazilian butt lift) er at vi kun benytter kroppens eget vev og at resultatet er permanent. Omtrent 60-70% av fettet som injiseres i rumpa blir værende, mens 30-40% vil forsvinne. Hvis du ønsker større endring, kan operasjonen gjentas etter 3-6 måneder. Du skal imidlertid være klar over at vektendring etter operasjonen vil påvirke resultatet slik at det er viktig at du holder stabil vekt.

Minimale arr

Operasjonen etterlater seg svært lite arr. Det blir kun 5 mm lange arr på de stedene man går inn for å hente ut fett og de er oftest lite synlige.

Du må bruke kompresjonsplagg på området som er fettsugd i minimum 2-3 uker etter operasjon.

Hva sier pasientene etter BBL?

Les pasienters erfaringer her

«Jeg er veldig fornøyd med BBL-operasjon hos Thomas Berg på Cosmo Clinic! Jeg var veldig usikker på om jeg skulle utføre denne operasjonen i Norge, men må nå si at det er det beste valget jeg har tatt! Han har mange flotte før-og-etter-bilder som man kan se på under konsultasjon. Resultatet mitt har vært over all forventning, og jeg anbefaler Thomas på det sterkeste til alle som ønsker et flott og naturlig resultat. 10 av 10 stjerner fra meg!»

«Jeg har endelig fått drømmekroppen! Jeg tok en BBL hos dr. Thomas Berg. Jeg følte meg i de tryggeste hender og ble så godt ivaretatt av hele personellet. Jeg kunne ikke vært mer fonøyd med resultatet, og dette er desidert den minst vonde operasjonen jeg har hatt. Takk igjen, Thomas Berg, for at du lyttet til meg og at vi sammen fant ut det beste for meg og min kropp. Jeg anbefaler Cosmo Clinic på det sterkeste.» (Kvinne, 30 år, BBL - rumpeforstørrelse)

«Jeg tok en brazilian buttlift hos dr. Thomas Berg. Konsultasjonen var lærerik og betryggende. Operasjonsdagen var fylt med trygghet og humor. De tok så godt vare på meg - fra resepsjonisten til sykepleier og kirurg. Hele opplevelsen var veldig, veldig bra, absolutt å anbefale. Har fått god oppfølging etter operasjonen.» (Kvinne, 30 år)

«Jeg har endelig fått den midjen jeg har drømt om! I tillegg fått en større og rundere rumpe! Jeg kunne faktisk ikke vært mer fornøyd med rumpeforstørrelsen jeg har fått utført av Thomas Berg. Det er også den minst smertefulle operasjon jeg har hatt. En del blåmerker ble det, men de forsvant raskt. Jeg ble tatt utrolig godt vare på av alle jeg møtte på Cosmo Clinic og gledet meg til operasjonsdagen.» (Kvinne, 24 år)

 

Thomas Berg - ekspert rumpeforstørrelse

Ifølge overlege Thomas Berg har studier vist at forstørring av rumpa med silikonproteser er forbundet med opptil 50% risiko for infeksjon. Dessuten understreker Berg at det er høy risiko for at implantatet kapsles inn og blir hardt. Ved Cosmo Clinic utføres rumpeforstørrelse derfor kun ved bruk av fettransplantasjon.

Kontakt oss

velkommen-bilde

Hjertelig velkommen til Cosmo Clinic!

Du kan ringe oss på telefon 21 05 56 60 eller 91 90 53 13 eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Du kan også kontakte oss via skjemaet nedenfor.

Timelistene fylles raskt opp nå, men hvis du ikke kan komme til Oslo, kan du bestille time for videokonsultasjon.

Please let us know your message.
* Vennligst skriv ditt navn her
Please write a subject for your message.
Legg til telefonnummeret ditt i riktig format.
Please let us know your email address.

Du må godkjenne dette for å få sendt skjemaet.

«Må jeg til utlandet for BBL?»

Mange tror de må reise til utlandet, for eksempel Istanbul i Tyrkia, for å ta en BBL rumpeoperasjon. Det er feil. Cosmo Clinic har lang erfaring med denne typen operasjoner, og pasientene våre er svært fornøyd med resultatet de oppnår.

Det er også mange gode grunner til å tenke seg godt om før man velger plastisk kirurgi i utlandet.

En av våre pasienter skriver: «I 2017 tok jeg BBL i Tyrkia. Det ble et mareritt. Jeg hadde masse smerter og mistet mye blod. Jeg ble heller ikke fornøyd med resultatet. Jeg gikk til Cosmo Clinic for å høre om de kunne gjøre noe. Da møtte jeg Thomas, som var veldig profesjonell og ærlig. Jeg gruet meg veldig til operasjonen og at jeg kanskje skulle oppleve de samme smertene. Men jeg våknet helt smertefri.
Jeg er utrolig fornøyd med resultatet og anbefaler Cosmo Clinic på det sterkeste. Aldri mer utlandet!»

Før og etter bilder

I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å vise før-etter-bilder på vår hjemmeside eller i annen markedsføring. Når du kommer til konsultasjon på vår topp moderne klinikk i Nydalen, vil du imidlertid få se før-og-etter-bilder fra tilsvarende BBL-operasjoner. Dette gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med plastikkirurgen. (Bruk av bilder er selvsagt godkjent av pasientene!)

 

 

Fakta om rumpeforstørrelse (BBL)

Pris: Se våre priser på plastisk kirurgi her
På klinikken: 4-6 timer
Operasjonstid: Ca 2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Når er jeg tilbake på jobb: ca. 1 uke
Når kan jeg sitte på rumpa: 4 uker
Når kan jeg ligge på rygg: 4 uker
Når kan jeg begynne å trene igjen: 5-6 uker
Når kan jeg ta tunge løft: 3-5 uker
Kan jeg røyke før/etter: Nei, 2 uker før og 2 etter
Hvor lenge ser jeg operert ut: 1-2 uker
Kan jeg få sykemelding? Nei
ALDERSGRENSE: 20 år

Les mer om denne operasjonen

Pasientenes erfaring etter BBL-operasjonen

 

Dette skjer på konsultasjon om BBL

Ved en konsultasjon for Brazilian buttlift (BBL) setter vi alltid av god tid slik at du og din plastikkirurg har tid til å gå igjennom all nødvendig informasjon og hva en BBL-operasjon innebærer. Dette gjør vi fordi vi på Cosmo Clinic er svært opptatt av at du som pasient skal få det resultatet du ønsker. Vår erfaring er at en godt informert pasient blir mest fornøyd sikt.

Når du kommer til klinikken vår i Nydalen, vil du få utdelt et skjema der du fyller ut dine helseopplysninger. Deretter blir du hentet inn av din plastikkirurg som vil gå igjennom dette skjemaet sammen med deg slik at vi får vite om dine eventuelle faste medisiner, sykdommer, allergier, tidligere operasjoner osv.

Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger, og grunnen til at du ønsker operasjon. Vi er opptatt av at ditt ønske om operasjon skal være gjennomtenkt og ikke et spontant innfall.

Neste steg er at du blir undersøkt, og du blir da bedt om å ta av deg slik at kirurgen kan se hvilket utgangspunkt du har. Du vil da bli bedt om å forklare hva du ønsker å oppnå, hvilke områder du ønsker å fettsuge, og hvilken endring du ønsker på rumpen. Kirurgen vil undersøke deg for å se om du egner deg for fettsuging, om hudkvaliteten din er bra og hvor mye underhudsfett du har. Du vil da få et anslag om hvor mye fett som kan fjernes og dermed hvor mye fett som kan transplanteres. Kirurgen vil stå sammen med deg foran et speil og forklare deg litt nærmere hvordan ditt utgangspunkt er, og hvordan du egner deg for en eventuell operasjon, og om det er spesielle forhold som må tas hensyn til.

Kirurgen vil også kunne vise deg før- og etter bilder av andre pasienter han har operert med liknende utgangspunkt. Ved å se på disse bildene kan du lettere forstå hvilken endring vi kan oppnå og om dette samsvarer med dine forventninger. Husk bare at alle har et forskjellig utgangspunkt, og man ikke kan forvente et likt resultat. Dette vil kirurgen forklare for deg og vise hva du kan forvente.

Du vil få nøye informasjon om risiko og mulige ulemper med inngrepet, og hvordan tilhelingstiden vil være for deg, når du kan begynne på jobb, når du kan trene osv.

Du vil få god tid til å stille spørsmål underveis og ved slutten av konsultasjonen. Mange av de vanligste spørsmålene vil vi gå igjennom under konsultasjonen, men det er viktig for oss at du får besvart alt du lurer på.

Dersom du vil booke time for operasjon vil dette være mulig under konsultasjon, men dersom du er det minste i tvil kan det være lurt å tenke gjennom den informasjonen du har fått før du bestemmer deg. Noen pasienter kommer også tilbake til en ny samtale etter de har tenkt seg om noen uker.

Forberedelse til operasjonen

Du må ikke røyke eller bruke annen nikotin 2 uker før og etter operasjon. På morgenen operasjonsdagen vasker du hele kroppen fra halsen og ned med Hibiscrub.

Du skal ikke bruke deodorant, sminke, neglelakk eller fuktighetskrem.

Du må faste 6 timer før operasjonen, det vil si ikke spise eller drikke.

Du skal ta medisiner som klinikken har gitt deg med ½ glass vann 1-2 timer før operasjonen. Ta på løse klær som er lett å ta på etter operasjon, for eksempel joggebukse og bomullsjakke med glidelås foran.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende. Kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av deg. Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen foregår i full narkose og varer ca 2 timer. Etter operasjonen vil du være på oppvåkningsavdelingen ca 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra klinikken. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg. Første døgnet anbefaler vi at du har en voksen person sammen med deg og oppholder deg mindre enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som kan fjernes etter ca 10 dager. Du kan dusje dagen etter operasjonen.

Det er vanlig at det kommer en del veske fra sårene der det er fettsugd, særlig første døgnet, og det kan derfor være lurt å ha håndklær under deg i sengen. I tillegg vil du merke at du tisser mye.

Kompresjonsplagget på området der det har vært utført fettsuging skal brukes dag og natt i 2-3 uker, gjerne lenger hvis du fortsatt er hoven. Kompresjonsplagg kan tas av når de skal vaskes.

Vi anbefaler å ta det med ro de første dagene for å få et best mulig resultat. De fleste kan imidlertid være på jobb og i normal aktivitet etter 7-10 dager. De første 4 ukene bør du ikke ligge på rygg og sitte på rumpa. Du kan imidlertid sitte på kanten av en stol med belastning på øvre del av lårene. Etter 4 uker kan du begynne å trene lett, og etter 5-6 uker kan du belaste fritt og trene som vanlig.

Rumpeforstørrelse med eget fett gir relativt lite smerter. Du vil være oppleve spreng i rumpeballene de første dagene. Du vil være hoven og ha litt blåmerker særlig de første to ukene. Det endelige resultatet ser du etter 3 måneder. Området som er fettsugd vil være hovent og blått første par ukene. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av fettsugingen og endelig resultat ser du etter 3-6 måneder.

Komplikasjoner ved rumpeforstørrelse

Komplikasjoner forekommer sjelden etter rumpeforstørrelse med eget fett (BBL).

Infeksjon og blødning kan forekomme etter alle operasjoner, men det er sjelden.

Små asymmetrier mellom rumpeballene kan oppstå.

Ujevnheter etter fettsuging kan forekomme, særlig hvis man har dårlig elastikk i huden.

Silikon eller eget fett?

Rumpeforstørrelse kan gjøres med silikonimplantat eller kroppens eget fett (Brazilian Butt Lift). Brazilian butt lift er i dag den vanligste metoden, og tall fra USA viser at denne metoden er nesten 10 ganger vanligere enn rumpeforstørrelse med silikon. Grunnen til dette er at man ved Brazilian butt lift kun bruker kroppens egne fettceller som gir et varig, naturlig resultat med lav risiko for komplikasjoner sammenliknet med silikonimplantat.

BBL-statistikk

BBL statistikk 2013 2018Antall BBL-operasjoner i USA (2013-2018)

Ved å bruke kroppens eget fett kan man forme rumpen slik man ønsker i større grad og tilpasse formen for hver enkelt pasient.

I tillegg vil fettsugingen gjøre at man former om kroppen og får en mer timeglassformet figur hvilket oppleves som svært positivt for de fleste.

Studier har vist at silikonimplantat i rumpen er en operasjon som er forbundet med opptil 50% risiko for infeksjon samt høy risiko for at implantatet kapsles inn og blir hardt.

Silikon egner seg godt for brystforstørrelse, men egner seg ikke for rumpen på grunn av bakterier i området samt den mekaniske belastningen ved bevegelse og når man sitter.

Dr. Thomas Berg informerer om BBL

 

Spørsmål og svar om BBL

Hvor lenge etter en graviditet må man vente før man kan ta en BBL?

Når du er tilbake til normal vekt, kan du ta en BBL.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon

BBL: Rumpeforstørrelse med eget fett

 

 

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon