PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Laserbehandling i ansiktet

Laserbehandling Oslo

Laserbehandling mot pigmentflekker og rynker

Kvinne: Laserbehandling ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic bruker laser for å redusere solskader som rynker og pigmentflekker, samt gi en generell hudforbedring.

Solskader i ansiktet kan behandles med kjemiske peelinger eller laser. Fordelen med laserbehandling er at man kan være svært nøyaktig. Ved bruk av kjemiske peelinger kan det være vanskelig å vite hvor dypt behandlingen går.

Dr Bjærke har 13 års erfaring med bruk av en av verdens mest anerkjente lasere - Lumenis Ultrapulse CO2 / Fraxell laser.

 

Pris CO2-laser Fraxell-laser Erfaring laserbehandling

 

Laserbehandling - pris for områder som kan behandles

Laser overleppe 20.000
inkl.mva.
Laser rundt munnen (narkose) 26.000
inkl.mva.
Laser under øynene (narkose) 23.000
inkl.mva.
Laser hele ansiktet (narkose) 42.900
inkl.mva.

Slik virker en CO2-laser

Laseren sender små lyspulser mot huden med en bestemt energimengde. Dette gjør at det ytterste hudlaget flasser av. Ved å passere over det samme området flere ganger, kan vi gå dypere ned i huden og på den måten slipe ned rynkene.

Slik virker en Fraxell laser

En Fraxell-laser lager et rutenett i huden slik at bare deler av hudoverflaten påvirkes. På denne måten tilheler huden raskere og rekonvalesenstiden forkortes betydelig. Den er imidlertid ikke så kraftig som en CO2-laser og egner seg ikke for å fjerne kraftige rynker, men er velegnet til å fjerne mindre rynker og pigmentflekker. Du får også en jevnere, penere og friskere hud med Fraxell. Begge laserne påvirker underhuden slik at du får nydannelse av collagen og elastiske fibre og dermed får en betydelig hudforbedring. Denne effekten kommer vanligvis i løpet av 6-8 uker.

 

 

Hvilke hudtyper egner laserbehandling seg for?

Lyse hudtyper egner seg best for laserbehandling da mørkere hudtyper kan få pigmentforstyrrelser i huden. Du bør heller ikke ha brukt systemisk A-vitamin tabletter det siste året.

Hvilke områder egner laserbehandling seg for?

Vi bruker laser til hele ansiktet og ofte behandler vi med CO2-laser rundt munn og under øynene og Fraxell i resten av ansiktet og på halsen. Behandlingen vil ikke ha noen effekt på løs hud i ansiktet, kun på hudoverflaten.

Laserbehandling av ansikt

 

Laser i kombinasjon med andre inngrep

Laserbehandling er velegnet i kombinasjon med andre inngrep i ansiktet som ansiktsløft (facelift), halsløft, panneløft, midtansiktsløft og fettransplantasjon.

Dette skjer på konsultasjonen for laserbehandling

Ved en konsultasjon for laserbehandling i ansiktet setter vi alltid av 30 minutter slik at du og din plastikkirurg har tid til å gå igjennom all nødvendig informasjon. På Cosmo Clinic er vi veldig opptatt av at du som pasient skal få det resultatet du ønsker og vi ser at en godt informert pasient er mest fornøyd på sikt.

Når du kommer til klinikken, vil du få utdelt et skjema der du fyller ut dine helseopplysninger. Deretter blir du hentet inn av din plastikkirurg som vil gå igjennom dette skjemaet sammen med deg slik at vi får vite om dine eventuelle faste medisiner, sykdommer allergier, tidligere operasjoner osv.

Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger, og grunnen til at du ønsker operasjon. Vi ønsker at ditt ønske om operasjon skal være gjennomtenkt og ikke et spontant innfall.

Neste steg er at du blir undersøkt. Kirurgen vil stå sammen med deg foran et speil og forklare deg litt nærmere hvordan ditt utgangspunkt er, og om du egner deg for laser. Du vil få nøye informasjon om hvilket resultat du kan forvente deg etter operasjonen.

Kirurgen vil også vise deg mange før/etter-bilder av andre pasienter som har fått utført laserbehandling. Husk bare at alle har et forskjellig utgangspunkt og hudkvalitet, slik at man ikke kan forvente seg et helt likt resultat. Dette vil kirurgen forklare for deg og vise hva du kan forvente deg. Du vil se bilder av hvordan tilhelingen etter laser ser ut fra dag til dag. Vi går også nøye igjennom hvordan du skal stelle det laserbehandlede området.  

Når du og kirurgen har blitt enige om laserbehandling, får du nøyaktig informasjon om risiko og mulige ulemper med inngrepet, og hvordan tilhelingstiden vil være for deg, når du kan begynne på jobb, være i sol, sminke deg, trene osv.

Du vil få god tid til å stille spørsmål underveis. Mange av de vanligste spørsmålene vil vi gå igjennom under konsultasjonen, men det er viktig for oss at du får besvart alt du lurer på.

Dersom du vil booke time for operasjon, vil dette være mulig under konsultasjonen, men dersom du er det minste i tvil kan det være lurt å tenke igjennom den informasjonen du har fått før du bestemmer deg.

Pasienthistorier

«Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut»

«Jeg er kjempefornøyd etter å ha tatt panneløft, fjernet poser under øynene og laserbehandling! Jeg har fått en 15 år yngre hud. Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut. Takk, dr. Bjærke, for godt utført arbeid. Jeg kan anbefale deg på det varmeste. Lekre lokaler og smilende fagfolk gjør at jeg følte meg i trygge hender."
Kvinne, 63 år

«Reversert 10 år i alder»

«Etter å ha lest meg opp og sondert behandlingsalternativer, samt klinikker, falt valget på Tomm Bjærke hos Cosmo Clinic på bakgrunn av hans direkte, ærlige væremåte og hans trygghet på sitt yrke og kunnskap, som man kjenner med en gang man kommer i dialog med ham. Han veiledet med en trygghet som endte opp med panneløft, facelift og laserbehandling. […] Fra 3. dag har det vært smertefritt. Etter 1,5 uke var jeg ute blant folk. På jobb etter 2 uker. […] Har fått tilbakemeldinger som: «Du ser uforskammet ung ut. Hva har du gjort? Du blir bare penere og penere.» Jeg anbefaler Tomm Bjærke på det varmeste […] han har gitt meg en hud og et uttrykk som har reversert 10 år i alder. Ingen har sett at jeg er operert, jeg ser helt naturlig frisk ut.»
Hilsen en meget fornøyd kvinne (panneløft, facelift og laseroperasjon)

 

Før laserbehandling

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Du må ikke ha en pågående infeksjon i ansiktet, aktive acneutbrudd eller herpes. Du bør slutte å røyke minst 2 uker før behandlingen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert og du kan lettere få infeksjon i huden. Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret med Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene.

Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Ta gjerne på deg en hettegenser med glidelås, eventuelt tar du med deg et sjal eller et stort skjerf. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 2 timer før. Ta antibiotika og antivirusmedisin som foreskrevet på resepten. Kjøp inn 1 liter sterilt saltvann, 10x10 cm bomullskompresser, 1 tube hvit vaselin og 1 tube rød apobase.

Laserbehandling ved Cosmo Clinic Oslo

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og eventuelt ta bilder av operasjonsområdet dersom dette ikke er gjort tidligere. Vi går så sammen til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkose sykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen foregår i lokalbedøvelse eventuelt kombinert med sedasjon ("lett narkose"). Det legges det inn en liten plastnål plassert i en blodåre på håndbaken eller i albuefolden.

Før operasjonen vil du få beroligende medisiner via denne nålen. Deretter vaskes operasjonsområdet med desinfiserende væske og dekkes med sterile duker. Du får metallskjold over øynene.

Behandlingen kan utføres i ren lokalbedøvelse – under øynene og rundt munnen, men i mange tilfeller utføres behandlingen i en lett narkose – spesielt hvis vi behandler hele ansiktet eller kombinerer laserbehandlingen med andre inngrep.

Selve behandlingen tar 10-30 minutter.

Etter operasjon med laser

Du overføres til oppvåkningen hvor du kan ligge og slappe av i en halv til en time. Deretter kan du hentes av pårørende. Du bør alltid ha en hos deg den første natten hvis du har hatt narkose. Før hjemreise får du telefonnummer til kirurgen som kan kontaktes ved behov.

Det er viktig å holde huden myk hele tiden ved å smøre et tynt lag med hvit vaselin den første uken. Så fort du føler at huden holder på å tørke inn, smører du pånytt. Det kan være aktuelt å stå opp 1-2 ganger om natten for å smøre operasjonsområdet. Dynk bomullskompressene i saltvann og legg de over det laserbehandlede området i 30 minutter. Med de våte kompressene stryker du så forsiktig vekk den løse huden og sårvæsken som har samlet seg slik at du får en glatt overflate. Smør så påny. Denne prosedyren gjentar du morgen og kveld i 3 dager. Etter 1 uke forsøker du å bytte over til rød apobase som ikke er så fet som vaselin. Hvis du synes det ikke blir fuktig nok, fortsetter du med hvit vaselin 1-2 dager til. Husk at huden ikke er steril, så du kan dusje første dag og vaske håret samt ansiktet i lunket vann med en mild såpe.

Etter 7-9 dager er huden vanligvis tilhelet. Det vil si at den er rød og glatt. Det er ingen sår som væsker. Du kan nå dekke til huden med en dekkrem. Vær forsiktig med å soleksponere det laserbehandlede området på 3 måneder. Bruk faktor 50 og unngå solen. Bruk solbriller, eventuelt solhatt og sitt med ryggen mot solen. Unngå tur på høyfjellet, ved sjøen eller til Syden.

Mulige bivirkninger / komplikasjoner ved laserbehandling

Rødhet: Det er vanlig med rødhet som varer i 3 måneder eller lenger ved CO2-laser. Den kan imidlertid sminkes over. Du vil merke at rødheten tiltar ved stress, fysiske aktiviteter, alkohol og varme. Dette avtar og forsvinner etter hvert.
Kløe: Kløe skyldes histaminfrigjøring og er vanlig i 1-2 uker etter behandlingen. Du kan da bruke antihistaminer.
Brunpigmentering: Hvis du er uforsiktig med soleksponering, kan du oppleve brunpigmentering i deler av det laserbehandlede området. Dette forsvinner vanligvis av seg selv, men noen ganger kan det være nødvendig med en blekekrem.
Hvite områder: Dersom man går veldig dypt for å fjerne rynker, kan det oppstå områder i huden uten pigmentering. Vi vil aldri gå så dypt, og har derfor heller ikke opplevd dette.
Infeksjon: Du blir forbehandlet med antibiotika, men en sjelden gang kan man likevel få en infeksjon i huden. Dette vil da behandles med en ny type antibiotika. Herpesutbrudd er meget sjeldent så lenge du har tatt antiviralt legemiddel på forhånd.
Milier: Enkelte kan oppleve små hvite talgcyster på 1 mm i huden; disse vil forsvinne etter 2-3 uker.
Akne: Noen kan en sjelden gang oppleve en akneliknende tilstand (kviser). Dette skyldes ofte at du har smurt med et for tykt lag vaselin.

 

Før-etter-bilder av laserbehandling

Cosmo Clinic får ikke vise før- og etter-bilder i markedsføring på hjemmesiden.

Ifølge forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep kan markedsføring av laseroperasjon og annen plastisk kirurgi ikke inneholde pre- og postoperative bilder (før-og-etter-bilder).

Når du kommer til konsultasjon hos en av våre erfarne plastikkirurger i Nydalen, vil du imidlertid få se før-og-etter-bilder som våre pasienter har gitt oss tillatelse til å vise. Det gjør det lettere å danne seg et realistisk bilde av hva du kan oppnå med en operasjon.

Velkommen til Cosmo Clinic!

før-etter-bilder laserbehandling

Bestill time for behandling med laser

Bestill time nå for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Vår spesialist i karkirurgi tilbyr effektiv behandling for åreknuter (varicer) og spindelvevårer (sprengte blodkar). Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Animasjon om laserbehandling i ansiktet

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon