Laserbehandling

Laserbehandling mot pigmentflekker og rynker

Kvinne: Laserbehandling ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic bruker laser for å redusere solskader som rynker og pigmentflekker, samt gi en generell hudforbedring.

Solskader i ansiktet kan behandles med kjemiske peelinger eller laser. Fordelen med laser er at man kan være svært nøyaktig. Ved bruk av kjemiske peelinger kan det være vanskelig å vite hvor dypt behandlingen går.

Dr Bjærke har 13 års erfaring med bruk av en av verdens mest anerkjente lasere - Lumenis Ultrapulse CO2 / Fraxell laser.

Hvordan virker en CO2-laser?
Laseren sender små lyspulser mot huden med en bestemt energimengde. Dette gjør at det ytterste hudlaget flasser av. Ved å passere over det samme området flere ganger, kan vi gå dypere ned i huden og på den måten slipe ned rynkene.

Hvordan virker en Fraxell laser?
En Fraxell-laser lager et rutenett i huden slik at bare deler av hudoverflaten påvirkes. På denne måten tilheler huden raskere og rekonvalesenstiden forkortes betydelig. Den er imidlertid ikke så kraftig som en CO2-laser og egner seg ikke for å fjerne kraftige rynker, men er velegnet til å fjerne mindre rynker og pigmentflekker. Du får også en jevnere, penere og friskere hud med Fraxell. Begge laserne påvirker underhuden slik at du får nydannelse av collagen og elastiske fibre og dermed får en betydelig hudforbedring. Denne effekten kommer vanligvis i løpet av 6-8 uker.

 

 

Hvilke hudtyper egner laserbehandlinger seg for?
Lyse hudtyper egner seg best for laserbehandling da mørkere hudtyper kan få pigmentforstyrrelser i huden. Du bør heller ikke ha brukt systemisk A-vitamin tabletter det siste året.

Hvilke områder egner laserbehandling seg for?
Vi bruker laser til hele ansiktet og ofte behandler vi med CO2-laser rundt munn og under øynene og Fraxell i resten av ansiktet og på halsen. Behandlingen vil ikke ha noen effekt på løs hud i ansiktet, kun på hudoverflaten.

Laserbehandling av ansikt

 

Laser i kombinasjon med andre inngrep
Laserbehandling er velegnet i kombinasjon med andre inngrep i ansiktet som ansiktsløft (facelift), halsløft, panneløft, midtansiktsløft og fettransplantasjon.

 

Før laserbehandling

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Du må ikke ha en pågående infeksjon i ansiktet, aktive acneutbrudd eller herpes. Du bør slutte å røyke minst 2 uker før behandlingen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert og du kan lettere få infeksjon i huden. Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret med Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene.

Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Ta gjerne på deg en hettegenser med glidelås, eventuelt tar du med deg et sjal eller et stort skjerf. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 2 timer før. Ta antibiotika og antivirusmedisin som foreskrevet på resepten. Kjøp inn 1 liter sterilt saltvann, 10x10 cm bomullskompresser, 1 tube hvit vaselin og 1 tube rød apobase.

Laserbehandling ved Cosmo Clinic Oslo

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og eventuelt ta bilder av operasjonsområdet dersom dette ikke er gjort tidligere. Vi går så sammen til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkose sykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen foregår i lokalbedøvelse eventuelt kombinert med sedasjon ("lett narkose"). Det legges det inn en liten plastnål plassert i en blodåre på håndbaken eller i albuefolden. Før operasjonen vil du få beroligende medisiner via denne nålen. Deretter vaskes operasjonsområdet med desinfiserende væske og dekkes med sterile duker. Du får metallskjold over øynene. Behandlingen kan utføres i ren lokalbedøvelse – under øynene og rundt munnen, men i mange tilfeller utføres behandlingen i en lett narkose – spesielt hvis vi behandler hele ansiktet eller kombinerer laserbehandlingen med andre inngrep. Selve behandlingen tar 10-30 minutter.

Etter behandlingen med laser

Du overføres til oppvåkningen hvor du kan ligge og slappe av i en halv til en time. Deretter kan du hentes av pårørende. Du bør alltid ha en hos deg den første natten hvis du har hatt narkose. Før hjemreise får du telefonnummer til kirurgen som kan kontaktes ved behov.

Det er viktig å holde huden myk hele tiden ved å smøre et tynt lag med hvit vaselin den første uken. Så fort du føler at huden holder på å tørke inn, smører du pånytt. Det kan være aktuelt å stå opp 1-2 ganger om natten for å smøre operasjonsområdet. Dynk bomullskompressene i saltvann og legg de over det laserbehandlede området i 30 minutter. Med de våte kompressene stryker du så forsiktig vekk den løse huden og sårvæsken som har samlet seg slik at du får en glatt overflate. Smør så påny. Denne prosedyren gjentar du morgen og kveld i 3 dager. Etter 1 uke forsøker du å bytte over til rød apobase som ikke er så fet som vaselin. Hvis du synes det ikke blir fuktig nok, fortsetter du med hvit vaselin 1-2 dager til. Husk at huden ikke er steril, så du kan dusje første dag og vaske håret samt ansiktet i lunket vann med en mild såpe.

Etter 7-9 dager er huden vanligvis tilhelet. Det vil si at den er rød og glatt. Det er ingen sår som væsker. Du kan nå dekke til huden med en dekkrem. Vær forsiktig med å soleksponere det laserbehandlede området på 3 måneder. Bruk faktor 50 og unngå solen. Bruk solbriller, eventuelt solhatt og sitt med ryggen mot solen. Unngå tur på høyfjellet, ved sjøen eller til Syden.

Bivirkninger / komplikasjoner til behandling med laser

Rødhet: Det er vanlig med rødhet som varer i 3 måneder eller lenger ved CO2-laser. Den kan imidlertid sminkes over. Du vil merke at rødheten tiltar ved stress, fysiske aktiviteter, alkohol og varme. Dette avtar og forsvinner etter hvert.
Kløe: Kløe skyldes histaminfrigjøring og er vanlig i 1-2 uker etter behandlingen. Du kan da bruke antihistaminer.
Brunpigmentering: Hvis du er uforsiktig med soleksponering, kan du oppleve brunpigmentering i deler av det laserbehandlede området. Dette forsvinner vanligvis av seg selv, men noen ganger kan det være nødvendig med en blekekrem.
Hvite områder: Dersom man går veldig dypt for å fjerne rynker, kan det oppstå områder i huden uten pigmentering. Vi vil aldri gå så dypt, og har derfor heller ikke opplevd dette.
Infeksjon: Du blir forbehandlet med antibiotika, men en sjelden gang kan man likevel få en infeksjon i huden. Dette vil da behandles med en ny type antibiotika. Herpesutbrudd er meget sjeldent så lenge du har tatt antiviralt legemiddel på forhånd.
Milier: Enkelte kan oppleve små hvite talgcyster på 1 mm i huden som vil forsvinne etter 2-3 uker.
Akne: Noen kan en sjelden gang oppleve en akneliknende tilstand (kviser). Dette skyldes ofte at du har smurt med et for tykt lag vaselin.

 

Videoer: Spørsmål og svar om laserbehandling

Bestill time

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner, neseoperasjon og brystforstørrelse. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

«Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut»

«Etter å ha lest meg opp og sondert behandlingsalternativer, samt klinikker, falt valget på Tomm Bjærke hos Cosmo Clinic på bakgrunn av hans direkte, ærlige væremåte og hans trygghet på sitt yrke og kunnskap, som man kjenner med en gang man kommer i dialog med ham. Han veiledet med en trygghet som endte opp med panneløft, facelift og laserbehandling. […] Fra 3. dag har det vært smertefritt. Etter 1,5 uke var jeg ute blant folk. På jobb etter 2 uker. […] Har fått tilbakemeldinger som: «Du ser uforskammet ung ut. Hva har du gjort? Du blir bare penere og penere.» Jeg anbefaler Tomm Bjærke på det varmeste […] han har gitt meg en hud og et uttrykk som har reversert 10 år i alder. Ingen har sett at jeg er operert, jeg ser helt naturlig frisk ut.»
Hilsen en meget fornøyd kvinne
(panneløft, facelift og laserbehandling)

«Jeg er kjempefornøyd etter å ha tatt panneløft, fjernet poser under øynene og laserbehandling! Jeg har fått en 15 år yngre hud. Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut. Takk, dr. Bjærke, for godt utført arbeid. Jeg kan anbefale deg på det varmeste. Lekre lokaler og smilende fagfolk gjør at jeg følte meg i trygge hender."
Kvinne, 63 år