Poser under øynene

Poser under øynene

Hilde Bjærke opererer tunge øyelokk

Sliter du med poser under øynene? Vi har lang erfaring med tradisjonell nedre øyelokkoperasjon og laserbehandling av nedre øyelokk.

Poser under øynene kan gi et trett og uopplagt utseende. I tillegg til poser har de fleste også løs eller rynkete hud under øynene. Fjerning av poser og løs hud gir mange et mer våkent og opplagt utseende.

Hos oss kan vi fjerne posene og stramme huden ved hjelp av laser i tillegg til såkalt åpen kirurgi. Laserbehandlingen er en elegant operasjonsmetode som ikke etterlater noen synlige arr!

 

Fakta om nedre øyelokk med laser

På klinikken: ca 2,5 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Når kan jeg dusje: dagen etter operasjon
Hvor lenge skal jeg smøre med Vaselin: minst 7 dager
Hvor lenge skal jeg bruke saltvannskompresser: 3 dager
Hvor lenge skal jeg bruke Kloramfenikol salve og dråper: 1 uke
Hvor lenge er jeg rød under øynene: 3+ mnd
Hvor lenge før jeg kan sminke meg under øynene: 7-10 dager

Øyelokkoperasjon: Fjerne poser under øynene med laser

Hos oss ved Cosmo Clinic kan vi fjerne løs hud og poser under øynene uten synlige arr. Våre plastikkirurger har mer 14 års erfaring med denne spesielle operasjonsmetoden (Transconjunctival nedre øyelokkoperasjon) og har operert flere hundre fornøyde pasienter!

Ved denne metoden bruker vi laser på innsiden av det nedre øyelokket og lager en liten åpning hvor vi enkelt fjerner posene. Du trenger ikke å sys og det blir ingen synlige arr!

Har du løs hud i tillegg, strammer vi huden med en laserbehandling (Fraxell eller CO2). På denne måten får du i tillegg glattet ut rynkene i huden under øynene.

Dette er en operasjonsmetode som egner seg for de som har poser under øynene og litt løs hud.

Ved større hudoverskudd må vi fjerne både posene og huden kirurgisk. Dette gjør vi ved en tradisjonell - eller åpen - nedre øyelokkoperasjon.

Pris for øyelokkoperasjon

Øvre øyelokk (tunge øyelokk)
En øyelokkoperasjon (øyelokksplastikk) gir deg et mer våkent blikk og gjør at du ser mer opplagt ut.
Øvre øyelokkoperasjon utføres vanligvis i lokalbedøvelse.
Full narkose (må avtales på forhånd) mot et tillegg i prisen.
Pris gjelder for begge øynene.
17.000.
Poser under øynene uten arr - med laser fra innsiden
Pris gjelder for begge øynene.
28.000.
Poser under øynene med arr fra utsiden
Pris gjelder for begge øynene.
fra 25.000.
Poser under øynene med kirurgi og kantoplastikk.
Pris gjelder for begge øynene.
fra 28.000
Øvre og nedre øyelokk samtidig Pris avtales under konsultasjon
Kantoplastikk Pris avtales under konsultasjon

Før operasjon av poser under øynene med laser

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer da det kan være en relativ kontraindikasjon for å utføre en nedre øyelokkoperasjon med laser.

Du bør ha sluttet å røyke minst 2 uker før operasjonen fordi røyking hemmer sårtilhelingen.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker deg med en desinfiserende såpe. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Ta med solbriller!

Har du høyt blodtrykk, må det være regulert før en operasjon. Har du ikke målt blodtrykket på 3 måneder, bør du gjøre det!

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før oppmøte.

Operasjonsdagen vil du bli tegnet på. Du vil deretter bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor en operasjonssykepleier vil vaske deg og gjøre deg klar. Du vil også få hilse på en narkoselege eller en anestesisykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår vanligvis i lokalbedøvelse og lett søvn eller narkose.

Operasjon av poser under øynene med laser

Vi beskytter øyet med et metallskjold. Deretter lager vi en liten åpning på innsiden av det nedre øyelokket med laserkniv, slik at vi ikke etterlater noen synlige arr. Vi fjerner så fettposene fra innsiden. Åpningen lukker seg i løpet av 1 døgn og må derfor ikke sys.

Har du små rynker i huden og litt løs hud under øynene, kan vi i tillegg stramme opp dette med en laserpeel på huden. Du vil da bli rød på huden under øyelokkene. Denne rødheten vil være intens i 2 uker, men lar seg lett sminke over etter ca 10 dager. Rødheten vil gradvis avta og vanligvis være helt borte etter 3 måneder.

Fordelen med denne operasjonen er at den ikke etterlater synlige arr. Du vil også få større grad av symmetri enn med tradisjonell åpen kirurgi og det er nærmest ingen risiko for å få trukket øyelokket ned, slik som ved åpen kirurgi (ectropion).

Ulempen er at huden vil være forbigående rød, men denne kan sminkes over.

Etter laseroperasjon av poser under øynene

Du føres inn på oppvåkningen hvor du kan ligge å slappe av inntil du føler deg klar til å reise hjem. Deretter kan du hentes av pårørende. Du bør alltid ha en hos deg den første natten hvis du har hatt narkose.

Har du kun fjernet poser fra innsiden og ikke gjort laserbehandling av huden, vil du vanligvis være fin allerede neste dag uten blåmerker. Du kan ha varierende grad av hevelse under øynene.

Har du i tillegg laserbehandlet huden, er det viktig å holde huden myk hele tiden ved å smøre et tynt lag med hvit vaselin den første uken. Så fort du føler at huden holder på å tørke inn, smører du pånytt. Det kan være aktuelt å stå opp 1-2 ganger om natten for å smøre deg.

Dynk bomullskompressene i saltvann og legg de over det laserbehandlede området i 30 minutter. Med de våte kompressene stryker du så forsiktig vekk den løse huden og sårvæsken som har samlet seg slik at du får en glatt overflate. Smør så påny. Denne prosedyren gjentar du morgen og kveld i 3 dager. Etter 1 uke forsøker du å bytte over til rød apobase som ikke er så fet som vaselin. Hvis du synes det ikke blir fuktig nok, fortsetter du med hvit vaselin 1-2 dager til.

Husk at huden ikke er steril, så du kan dusje første dag og vaske håret samt ansiktet i lunket vann og med en mild såpe.

Etter 7-9 dager er huden vanligvis tilhelet. Det vil si at den er rød og glatt. Det er ingen sår som væsker. Du kan nå dekke til huden med en dekkrem.

Vær forsiktig med å soleksponere det laserbehandlede området i 3 måneder. Bruk faktor 50 og unngå solen. Bruk solbriller, eventuelt solhatt og sitt med ryggen mot solen. Unngå tur på høyfjellet, ved sjøen eller til Syden.

Komplikasjoner etter operasjon av nedre øyelokk med laser

Blødning: Er veldig sjeldent og vanligvis får du ikke blåmerker ved denne operasjonen.
Rødhet: Dersom du har fått utført en laserbehandling av huden, vil du oppleve kraftig rødhet i huden de første 2 ukene. Rødheten kan vare i over 3 måneder, men vil avta gradvis hele tiden. Den kan imidlertid sminkes over etter ca 10 dager. Du vil merke at rødheten tiltar ved stress, fysiske aktiviteter, alkohol og varme i denne perioden.
Kløe: Kløe skyldes histaminfrigjøring og er vanlig i 1-2 uker. Du kan da bruke kløestillende medisiner.
Brunpigmentering: Hvis du er uforsiktig med soleksponering, kan du oppleve brunpigmentering i deler av det laserbehandlede området. Dette forsvinner vanligvis av seg selv, men noen ganger kan det være nødvendig med en blekekrem.
Hvite områder: Dersom vi må gå veldig dypt for å fjerne rynker, kan man oppleve områder i huden uten pigmentering. Vi vil aldri gå så dypt og har derfor heller ikke opplevd dette.
Infeksjon: Du blir forbehandlet med antibiotika, men en sjelden gang kan man likevel få en overfladisk infeksjon i huden. Vi fortsetter da antibiotika-kuren.
Milier: Enkelte kan oppleve små hvite talgcyster på 1 mm I huden som vil forsvinne etter 2-3 uker.
Akne: Noen kan en sjelden gang oppleve en akneliknende tilstand. Dette skyldes ofte at du har smurt med et for tykt lag vaselin. Vi behandler det med å gå over til en mindre fet krem.

 

Øyelokkoperasjon: Kirugisk fjerning av poser under øynene

Dersom du har veldig mye løs hud under øyelokkene, vil vi velge å fjerne huden kirurgisk. Vi foretrekker å fjerne poser og å stramme hud med laser, men der hvor det er mye løs hud, må vi fjerne huden.

Denne operasjonen gjør vi i lokalbedøvelse med lett sedasjon. Det betyr at du er våken, men at du ikke opplever noe ubehag.

Vi legger et lite snitt under øyehårene på nedre øyelokk, løsner huden og fjerner litt av muskelen under slik at det ikke skal bli ujevnt. Fra forsiden går vi gjennom muskelen og tar ut fettposene fra utsiden. Vi kan også bruke noe av det fettet som er tilgjengelig og flytte litt på det slik at du får en jevnere overgang mot benet rundt. Til slutt fjerner vi hudoverskuddet og lukker såret med sting som vi fjerner etter 1 uke.

Du føres til oppvåkningsavdelingen hvor du ligger og slapper av litt etter operasjonen. Det er vanligvis lite vondt i ettertid, men du vil få en økende hevelse sammen med blåmerker i løpet av de nærmeste timene.

Etter at stingene er fjernet har vi vanligvis på litt tape i ytterligere noen dager. Blåmerkene er vanligvis borte i løpet av 14 dager. Du bør være forsiktig med hard fysisk aktivitet de første 3 ukene.

Operasjon av nedre øyelokk vil vanligvis ikke gi rett til sykemelding.

 

Komplikasjoner ved fjernelse av poser under øynene kirurgisk

I sjeldne tilfeller kan man få en blødning som krever reoperasjon. Det vi da bli hardt under på den ene siden.

Arrene blir vanligvis meget pene, men i sjeldne tilfeller kan man få en forlenget periode med harde og ujevne områder under øynene. Mange opplever også små grader av asymmetri.

Når man fjerner hud under øynene, får man ikke nødvendigvis den effekten man ser i speilet ved å løfte huden. Er den nedre øyelokksranden løs, det vil si – dersom du trekker i huden under øyet slipper og ser at det tar tid før huden legger seg inntil øyeeplet, er det fare for at du får et nedtrekk av øyelokket etter operasjonen. Det vil være ubehagelig fordi det kjennes som det er ”trekk” på øyet og du vil kunne få tåreflod. I tillegg vil det være kosmetisk skjemmende. Dette kalles på fagspråket for ectropion. Selv om du ikke får dette problemet, ser vi på lengre sikt at flere er plaget med ”scleral show”. Dette er en tilstand hvor øyelokksranden siger ned slik at mer av det hvite i øyet blir synlig i underkant.

For å unngå disse problemene kan vi støtte (canthopexi) eller forkorte og stramme det nedre øyelokket (canthoplastikk).

Våre plastikkirurger ved Cosmo Clinic i Oslo har lang erfaring med disse operasjonene og vi har spesiell kompetanse på å korrigere disse tilstandene.

Pasienterfaring

«Jeg er kjempefornøyd etter å ha tatt panneløft, fjernet poser under øynene og laserbehandling! Jeg har fått en 15 år yngre hud. Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut. Takk, dr. Bjærke, for godt utført arbeid. Jeg kan anbefale deg på det varmeste. Lekre lokaler og smilende fagfolk gjør at jeg følte meg i trygge hender."
Kvinne, 63 år

Les flere pasienthistorier her!

Plastisk kirurgi i særklasse

Cosmo Clinic har spisskompetanse på ansiktskirurgi. Vi er svært anerkjent i fagmiljøet og får usedvanlig gode tilbakemeldinger fra pasientene. Du kan lese noen av tilbakemeldingene på Google, vår Facebook-side og på vår hjemmeside. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon hos spesialist er helt uforpliktende.

Cosmo - Poser under øynene

Pris

Pris for operasjon inkluderer bedøvelse/narkose, forsikring og kontroller.

Her finner du vår prisliste…

Konsultasjon er uforpliktende.

 

Kirurger som tilbyr denne operasjonen

Det er en stor beslutning å gjennomføre et kirurgisk inngrep. Derfor er det viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på. Hos Cosmo Clinic har vi plastikkirurger med meget lang erfaring.

Tomm Bjærke - poser under øynene

Overlege Tomm K. Bjærke har spesiell kompetanse innen ansiktskirurgi, herunder ansiktsløft, panneløft med kikkehullsteknikk, halsløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandling av rynker.

Tomm Bjærke - bestill time hos Tomm Bjærke

 

Hilde Bjærke - poser under øynene

Overlege Hilde Bjærke har mer enn 10 års erfaring med avansert ansiktskirurgi fra Rikshospitalet, blant annet ansiktsløft, halsløft, panneløft, midtansiktsløft, øyelokkoperasjoner og fettransplantasjon.

Hilde Bjærke - bestill time hos Hilde BjærkeThomas Berg - poser under øynene

Overlege Thomas Berg har bred plastikkirurgisk kompetanse og har særlig arbeidet med brystkirurgi, avanserte ansikts- og brystrekonstruksjoner med mikrokirurgisk teknikk samt rekonstruksjoner av pasienter med facialisparese (ansiktslammelse). Thomas utfører alle typer kosmetiske inngrep

Thomas Berg - bestill time hos dr. Berg

 

Logo poser under øynene

Med mer enn 20 års erfaring innen kosmetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi er Cosmo Clinic med andre ord et trygt valg.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner, neseoperasjon og brystforstørrelse. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.