PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Poser under øynene (nedre øyelokksplastikk)

Poser under øynene og løs hud fjernes uten arr

Hilde Bjærke opererer løs hud og poser under øynene

Sliter du med poser under øynene? Vi har lang erfaring med tradisjonell nedre øyelokkoperasjon og laserbehandling av nedre øyelokk.

I tillegg til poser under øynene har de fleste også løs eller rynkete hud under øynene.

Hos oss kan vi fjerne posene og stramme huden ved hjelp av laser i tillegg til såkalt åpen kirurgi. Laserbehandlingen er en elegant operasjonsmetode som ikke etterlater noen synlige arr!

 

Pasienters erfaringer Før-etter-bilder Laserbehandling Før operasjonen Operasjonen Etter operasjonen Komplikasjoner På konsultasjonen Pris Sykemelding Våre plastikkirurger Bestill time

 

Pasienters erfaringer etter nedre øyelokksplastikk med laser 

«Jeg er utrolig fornøyd med Hilde og teamet på Cosmo Clinic! I november 2022 tok jeg øvre øyelokksoperasjon og fjernet samtidig poser under øynene. Jeg hadde gruet meg veldig til narkosen, men alt gikk kjempefint.
Hilde er rolig, profesjonell og ekstremt dyktig, og hun har et flott team i ryggen som gjør alt for at du skal ha det bra. Har ikke angret et sekund på at jeg valgte Hilde og Cosmo Clinic.
Jeg ser og føler meg 10 år yngre ut, føler meg fresh og får flotte komplimenter! Veldig fornøyd med både resultatet og hvordan jeg ble fulgt opp, både før, under og etter operasjonen.»

Alle pasienthistoriene på hjemmesiden til Cosmo Clinic er skrevet av pasientene selv.

«Jeg kan på det varmeste anbefale Tomm Bjærke og hans team på Cosmo Clinic. Jeg fikk utført nedre øyelokkoperasjon med påfølgende Co2-laser under øynene. Jeg følte meg godt ivaretatt fra start til slutt. Den første tiden hadde jeg daglig oppfølging pr telefon med Tomm. Han passet på at alt gikk rett for seg med rens og smøring av huden og svarte på spørsmål som eventuelt dukket opp. Fantastisk sted med blide og hyggelige ansatte. Anbefales på det varmeste.»

«Beste hendene i bransjen! Verdt hver eneste krone uten tvil! Jeg tok en øvre og nedre øyelokkoperasjon med fjerning av fettposer med laser under øyene hos dr. Hilde Bjærke desember 2020. […] Fra det øyeblikket jeg var på første konsultasjon fikk jeg bare topp service! […] Hilde er en ærlig og utrolig flink kirurg, hun gir deg de beste rådene som skal gi deg et naturlig og vakkert resultat akkurat for deg. Så de er ikke opptatt av å presse deg til å gjøre mer enn du faktisk trenger, men heller motsatt slik at man ender opp med en fantastisk og naturlig resultat Jeg fikk veldig god informasjon både på konsultasjon, før operasjon og etter. […] I dag etter 3 månederskontrollen er mine arr nesten usynlige og resultatet ble SÅ naturlig og vakkert. Jeg er så glad at jeg valgte å bruke de beste i bransjen og de er verdt hver eneste krone!»

«Har et sykdomsbilde som medfører stor grad av trøtthet og lavt energinivå. Ønsket å kunne påvirke dette, og valgte øvre og nedre øyelokksplastikk. Dette endret livet og selvbildet dramatisk. Ser mye mer våken ut og 10 år yngre! Er fantastisk fornøyd!»

«Jeg er kjempefornøyd etter å ha tatt panneløft, fjernet poser under øynene og laserbehandling! Jeg har fått en 15 år yngre hud. Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut. Takk, dr. Bjærke, for godt utført arbeid. Jeg kan anbefale deg på det varmeste. Lekre lokaler og smilende fagfolk gjør at jeg følte meg i trygge hender.» Kvinne, 63 år

Kirurger som tilbyr fjerning av poser under øynene med laser

Våre plastikkirurger Tomm og Hilde Bjærke har spesialisert seg på avansert ansiktskirurgi. De har 20 års erfaring med denne spesielle operasjonsmetoden (transconjunctival nedre øyelokksoperasjon) og har operert mer enn tusen fornøyde pasienter.

 

Fakta om fjerning av poser under øynene med laser

På klinikken: ca 2,5 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Kan jeg få sykemelding? Nei, vanligvis ikke
Når kan jeg dusje etter fjerning av poser under øynene: dagen etter operasjon
Hvor lenge skal jeg smøre med Vaselin: minst 7 dager
Hvor lenge skal jeg bruke saltvannskompresser: 3 dager
Hvor lenge skal jeg bruke salve og dråper: 1 uke
Hvor lenge er jeg rød under øynene: 3+ mnd
Hvor lenge før jeg kan sminke meg under øynene: 7-10 dager

Fjerne poser under øynene med laser

Hos oss ved Cosmo Clinic kan vi fjerne løs hud og poser under øynene uten synlige arr. Våre plastikkirurger har 20 års erfaring med denne spesielle operasjonsmetoden (transconjunctival nedre øyelokksoperasjon) og har operert mer enn 1000 fornøyde pasienter.

Ved denne metoden bruker vi laser på innsiden av det nedre øyelokket og lager en liten åpning hvor vi enkelt fjerner posene. Du trenger ikke å sys og det blir ingen synlige arr!

Har du løs hud i tillegg, strammer vi huden med en laserbehandling (Fraxell eller CO2). På denne måten får du i tillegg glattet ut rynkene i huden under øynene.

Dette er en operasjonsmetode som egner seg for de som har poser under øynene og litt løs hud.

Ved større hudoverskudd må vi fjerne både posene og huden kirurgisk. Dette gjør vi ved en tradisjonell - eller åpen - nedre øyelokkoperasjon.

Før operasjon av poser under øynene med laser

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer da det kan være en relativ kontraindikasjon for å utføre en nedre øyelokkoperasjon med laser.

Du bør ha sluttet å røyke minst 2 uker før operasjonen fordi røyking hemmer sårtilhelingen.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker deg med en desinfiserende såpe. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Ta med solbriller!

Har du høyt blodtrykk, må det være regulert før en operasjon. Har du ikke målt blodtrykket på 3 måneder, bør du gjøre det!

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før oppmøte.

Operasjonsdagen vil du bli tegnet på. Du vil deretter bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor en operasjonssykepleier vil vaske deg og gjøre deg klar. Du vil også få hilse på en narkoselege eller en anestesisykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår vanligvis i lokalbedøvelse og lett søvn eller narkose.

Operasjon av poser under øynene med laser

Vi beskytter øyet med et metallskjold. Deretter lager vi en liten åpning på innsiden av det nedre øyelokket med laserkniv, slik at vi ikke etterlater noen synlige arr. Vi fjerner så fettposene fra innsiden. Åpningen lukker seg i løpet av 1 døgn og må derfor ikke sys.

Har du små rynker i huden og litt løs hud under øynene, kan vi i tillegg stramme opp dette med en laserpeel på huden. Du vil da bli rød på huden under øyelokkene. Denne rødheten vil være intens i 2 uker, men lar seg lett sminke over etter ca 10 dager. Rødheten vil gradvis avta og vanligvis være helt borte etter 3 måneder.

Fordelen med denne operasjonen er at den ikke etterlater synlige arr. Du vil også få større grad av symmetri enn med tradisjonell åpen kirurgi og det er nærmest ingen risiko for å få trukket øyelokket ned, slik som ved åpen kirurgi (ectropion).

Ulempen er at huden vil være forbigående rød, men denne kan sminkes over.

Etter laseroperasjon av poser under øynene

Du føres inn på oppvåkningen hvor du kan ligge å slappe av inntil du føler deg klar til å reise hjem. Deretter kan du hentes av pårørende. Du bør alltid ha en hos deg den første natten hvis du har hatt narkose.

Har du kun fjernet poser fra innsiden og ikke gjort laserbehandling av huden, vil du vanligvis være fin allerede neste dag uten blåmerker. Du kan ha varierende grad av hevelse under øynene.

Har du i tillegg laserbehandlet huden, er det viktig å holde huden myk hele tiden ved å smøre et tynt lag med hvit vaselin den første uken. Så fort du føler at huden holder på å tørke inn, smører du pånytt. Det kan være aktuelt å stå opp 1-2 ganger om natten for å smøre deg.

Dynk bomullskompressene i saltvann og legg de over det laserbehandlede området i 30 minutter. Med de våte kompressene stryker du så forsiktig vekk den løse huden og sårvæsken som har samlet seg slik at du får en glatt overflate. Smør så påny. Denne prosedyren gjentar du morgen og kveld i 3 dager. Etter 1 uke forsøker du å bytte over til rød apobase som ikke er så fet som vaselin. Hvis du synes det ikke blir fuktig nok, fortsetter du med hvit vaselin 1-2 dager til.

Husk at huden ikke er steril, så du kan dusje første dag og vaske håret samt ansiktet i lunket vann og med en mild såpe.

Etter 7-9 dager er huden vanligvis tilhelet. Det vil si at den er rød og glatt. Det er ingen sår som væsker. Du kan nå dekke til huden med en dekkrem.

Vær forsiktig med å soleksponere det laserbehandlede området i 3 måneder. Bruk faktor 50 og unngå solen. Bruk solbriller, eventuelt solhatt og sitt med ryggen mot solen. Unngå tur på høyfjellet, ved sjøen eller til Syden.

Komplikasjoner etter operasjon av nedre øyelokk med laser

Blødning: Er veldig sjeldent og vanligvis får du ikke blåmerker ved denne operasjonen.
Rødhet: Dersom du har fått utført en laserbehandling av huden, vil du oppleve kraftig rødhet i huden de første 2 ukene. Rødheten kan vare i over 3 måneder, men vil avta gradvis hele tiden. Den kan imidlertid sminkes over etter ca 10 dager. Du vil merke at rødheten tiltar ved stress, fysiske aktiviteter, alkohol og varme i denne perioden.
Kløe: Kløe skyldes histaminfrigjøring og er vanlig i 1-2 uker. Du kan da bruke kløestillende medisiner.
Brunpigmentering: Hvis du er uforsiktig med soleksponering, kan du oppleve brunpigmentering i deler av det laserbehandlede området. Dette forsvinner vanligvis av seg selv, men noen ganger kan det være nødvendig med en blekekrem.
Hvite områder: Dersom vi må gå veldig dypt for å fjerne rynker, kan man oppleve områder i huden uten pigmentering. Vi vil aldri gå så dypt og har derfor heller ikke opplevd dette.
Infeksjon: Du blir forbehandlet med antibiotika, men en sjelden gang kan man likevel få en overfladisk infeksjon i huden. Vi fortsetter da antibiotika-kuren.
Milier: Enkelte kan oppleve små hvite talgcyster på 1 mm I huden som vil forsvinne etter 2-3 uker.
Akne: Noen kan en sjelden gang oppleve en akneliknende tilstand. Dette skyldes ofte at du har smurt med et for tykt lag vaselin. Vi behandler det med å gå over til en mindre fet krem.

Hva skjer på konsultasjonen?

Ved en konsultasjon for nedre øyelokksplastikk med laser setter vi alltid av 30 minutter slik at du og din plastikkirurg har tid til å gå igjennom all nødvendig informasjon. På Cosmo Clinic er vi veldig opptatt av at du som pasient skal få det resultatet du ønsker. Vi ser at en godt informert pasient er mest fornøyd på sikt.

Når du kommer til klinikken, vil du få utdelt et skjema der du fyller ut dine helseopplysninger. Deretter blir du hentet inn av din plastikkirurg som vil gå igjennom dette skjemaet sammen med deg slik at vi får vite om dine eventuelle faste medisiner, sykdommer allergier, tidligere operasjoner osv.

Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger, og grunnen til at du ønsker operasjon. Vi ønsker at ditt ønske om operasjon skal være gjennomtenkt og ikke et spontant innfall.

Neste steg er at du blir undersøkt. Kirurgen vil stå sammen med deg foran et speil og forklare deg litt nærmere hvordan ditt utgangspunkt er, og om du egner deg for nedre øyelokkspastikk med laser. Du vil få nøye informasjon om hvilket resultat du kan forvente deg etter operasjonen.

Kirurgen vil også vise deg mange før/etter-bilder av andre pasienter som har blitt operert med nedre øyelokkspastikk med laser. Husk bare at alle har et forskjellig utgangspunkt og hudkvalitet, slik at man ikke kan forvente seg et helt likt resultat. Dette vil kirurgen forklare for deg og vise hva du kan forvente deg. Du vil se bilder av hvordan tilhelingen etter laser under øynene ser ut fra dag til dag. Vi går også nøye igjennom hvordan du skal stelle det laserbehandlede området.  

Når du og kirurgen har blitt enige om type operasjon, vil dere gå nøye igjennom hvordan selve operasjonen utføres. Du vil også få nøye informasjon om risiko og mulige ulemper med inngrepet, og hvordan tilhelingstiden vil være for deg, når du kan begynne på jobb, sminke deg, trene osv.

Du vil få god tid til å stille spørsmål underveis. Mange av de vanligste spørsmålene vil vi gå igjennom under konsultasjonen, men det er viktig for oss at du får besvart alt du lurer på.

Dersom du vil booke time for operasjon, vil dette være mulig under konsultasjon, men dersom du er det minste i tvil kan det være lurt å tenke gjennom den informasjonen du har fått før du bestemmer deg.

Hvor mye koster det å fjerne poser under øynene?

Pris for øyelokkoperasjon

Øvre øyelokk (tunge øyelokk)
Øvre øyelokkoperasjon utføres vanligvis i lokalbedøvelse.
Full narkose (må avtales på forhånd) mot et tillegg i prisen.
Pris gjelder for begge øynene.
28.900
inkl.mva.
Poser under øynene uten arr - med laser fra innsiden
Pris gjelder for begge øynene.
41.900
inkl.mva.

 

Plastisk kirurgi i særklasse

Cosmo Clinic har spisskompetanse på ansiktskirurgi. Vi er svært anerkjent i fagmiljøet og får usedvanlig gode tilbakemeldinger fra pasientene.

Du kan lese noen av tilbakemeldingene på Legelisten.no, Google, vår Facebook-side og på vår hjemmeside. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport.

Konsultasjon hos en av våre spesialister i plastikkirurgi er helt uforpliktende.

 

Spørsmål og svar om poser under øynene

Hvorfor har jeg mørke ringer under øynene – og hva kan gjøres?

Mørke ringer under øynene skyldes vanligvis at det er tynt mellom huden og beinet under. For å gjøre de mørke ringene mindre synlige, kan en løsning være å injisere et tynt lag med fett, slik at det blir litt tykkere i området. Slik vil fargen forsvinne, siden den skyldes gjennomsiktighet fra beinet. Cosmo Clinic har lang erfaring med fettransplantasjon og har plastikkirurger som har spesialisert seg på øyelokk og annen ansiktskirurgi.

Hvor lang tid tar det før hevelser og blåmerker blir borte?

Ved en tradisjonell nedre øyelokksoperasjon, vil du som oftest ha blåmerker et par uker, men man vil kunne se at du er operert i 6-12 uker. Nedre øyelokksoperasjon med laser, vil det bare ta et par dager før ingen kan se at du er operert.

Kan jeg få sykemelding?

Operasjon av nedre øyelokk vil vanligvis ikke gi rett til sykemelding.

Hvor kan jeg lese om andre pasienters erfaring etter plastisk kirurgi på Cosmo Clinic?

Cosmo Clinic får mange tilbakemeldinger fra fornøyde pasienter. Mange av disse legger pasientene ut på Legelisten.no, Google eller Facebook.

Alle pasienthistoriene på hjemmesiden til Cosmo Clinic er skrevet av pasientene selv.

Vi har samlet noen av anmeldelsene for de forskjellige operasjonene på vår hjemmeside:

 

 

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi.
Ring 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Før-etter-bilder av pasienter som har fjernet poser under øynene

før-etter-bilder poser under oynene

Ved en konsultasjon hos våre plastikkirurger vil du få se autentiske før-og-etter-bilder fra tilsvarende operasjoner, noe som gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med plastikkirurgen. (Bruk av bilder er selvsagt godkjent av pasientene!) I henhold til norsk lov er det imidlertid ikke tillatt å vise slike bilder på vår hjemmeside eller i annen markedsføring. (Illustrasjonsbilde)

 

 

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon