Ansiktsløft

Ansiktsløft (facelift)

Ansiktsløft hos Cosmo Clinic

Har du slapp og løs hud i ansiktet og på halsen, kan et ansiktsløft være aktuelt for deg. De fleste som henvender seg til oss på Cosmo Clinic for vurdering av facelift, er mellom 40 og 70 år.

Naturlig resultat

Mange har en forestilling om at en facelift vil gi deg et kunstig utseende med bred munn, store lepper og manglende mimikk. Et ansiktsløft som utføres korrekt skal gi deg et naturlig, yngre utseende uten at noen skal se at du har vært operert.

Vurderer du facelift, anbefaler vi en uforpliktende konsultasjon hos en av våre erfarne plastikkirurger på Cosmo Clinic. Vi har meget lang erfaring og har utført et svært høyt antall operasjoner. Hos Cosmo kan du forvente å møte plastikkirurger på internasjonalt toppnivå. På grunn av kirurgene Tomm og Hilde Bjærkes unike kompetanse får Cosmo Clinic pasienter fra hele landet.

 

På velrenommerte Cosmo Clinic møter du plastikkirurger som har spesialisert seg på ansiktskirurgi, inkludert svært avanserte ansiktsoperasjoner, noe som er unikt i Norge. Når det gjelder ansiktsoperasjoner, skal du tenke at kun det beste er godt nok.

 

Aldring Erfaring med Cosmo Hvorfor Typer facelift Kombinasjoner Før-etter-bilder Statistikk Mulige komplikasjoner

 

Vi ser helheten og hvilke operasjoner hver enkelt pasient egner seg for, slik at du oppnår et naturlig og best mulig resultat. Alle personer har et ulikt utgangspunkt og det er viktig at kirurgen i tillegg til ansiktsløft mestrer alle andre typer ansiktsoperasjoner som midtansiktsløft, fett-transplantasjoner, panneløft, halsløft og ulike operasjoner på øvre og nedre øyelokk, inkludert laserbehandling.

På Cosmo Clinic vil du få en profesjonell vurdering av noen av de beste ansiktskirurgene i Norge.

Vår spisskompetanse er din trygghet! Vi vektlegger et naturlig resultat og at du skal føle deg trygg under hele behandlingsforløpet.

Les hva våre facelift-pasienter skriver om oss her!

Pris og andre fakta om facelift med eller uten halsløft

Pris ansiktsløft: fra 60 000
Pris for konsultasjon: 500 kr
På klinikken: 5-6 timer
Operasjonstid: 3-4 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos med første døgnet: Ja
Når er jeg tilbake på jobb: 10-14 dager
Når kan jeg begynne å trene igjen: 3-4 uker
Kan røyke før/etter: Nei 4 uker før og etter
Når kan jeg dusje: Etter 3 dager
Hvor lenge må jeg ha hodebandasje: 2-4 dager
Når fjernes dren: Dagen etter operasjonen
Når fjernes metallklips: etter ca 10-12 dager

Aldringsprosessen

Med årene blir huden mindre elastisk, bløtdelene under huden siger nedover og mange får fine rynker og dypere furer i ansiktet. Denne aldringsprosessen er noe vi alle må gjennom, men for noen medfører det mer ubehag enn andre.

Sliter du med slapp hud, dype rynker, trette øyne eller synkende kinn? Da kan facelift være løsningen for deg.

Facelift er et løft av kinnområdet, stramming av hud langs kjevekammen, samt et mindre løft på halsen. Det er altså den nedre delen av ansiktet som strammes.

Ansiktsløft Hilde Bjærke

 

Årsaker til at man ønsker å utføre et ansiktsløft

Rynker

Det er flere årsaker til at man får rynker i huden:

  • Hovedårsaken er soling. UV-stråler skader hudens DNA slik at gjenoppbyggingen av elastiske fibre og kollagen reduseres. Dette medfører rynker i huden og pigmentforandringer.
  • Røyking er også en viktig faktor til at huden blir rynkete. Årsaken til dette er ikke helt klarlagt, men man tror det er en kombinasjon av kjemiske stoffer som huden utsettes for sammen med redusert blodsirkulasjon til huden generelt.
  • Lav kroppsvekt gjør at underhudsfettet reduseres og man blir mer markert i ansiktet og får løsere hud.
  • Arv og genetikk er også en viktig faktor.

Et ansiktsløft vil ikke fjerne små rynker, men kan stramme slapp hud. Den beste måten å redusere rynker på er å være forsiktig med soleksponering, bruke høy solfaktor og å unngå røyk.

Behandling av rynker er injeksjon med nevrotoksiner, fillere, dermapen, A-vitaminsyre og laserbehandling.

Slapp hud

I tillegg til rynker mister huden sin elastisitet med årene og ansiktshuden siger nedover. Det typiske stedet man merker dette først er langs kjevekammen, og furene fra nesen til munnviken blir mer markerte. I tillegg siger bløtdelene på kinnene ned og huden på halsen blir løsere eventuelt med tydelige strenger.

En facelift er det inngrepet som gir størst effekt på disse plagene.

Forskjellige typer facelift

Vi vil her gi en oversikt over vanligste operasjonene.

Facelift, ansiktsløft

Dette er det tradisjonelle ansiktsløftet hvor man legger snittene i hodebunnen over ørene og bak i nakken samt rundt ørene. Huden løsnes og underliggende muskelhinner løftes og strammes. Deretter fjernes hudoverskuddet. Det er mange ulike teknikker som benyttes ved en tradisjonelt facelift. Kirurgens kompetanse og teknikken som anvendes er helt avgjørende for det resultatet du oppnår. Dette gjelder alt fra hvor arrene legges, hvor langt frem i ansiktet man går, hvordan bløtdelene løftes og festes og hvilken retning huden strammes. Et «ansiktsløft» er dermed ikke nødvendigvis et fullverdig ansiktsløft.

Minifacelift, miniansiktsløft

Her legger kirurgen korte arr, kun rundt ørene og løsner litt av huden og setter noen få sting i muskelhinnen. Dette gir ofte et kortvarig resultat, og egner seg bare for de med små forandringer i ansiktet.

Midtansiktsløft, mellomansiktsløft:

Dette er en operasjon som løfter bløtdelene fortil i kinnene, i området under øynene. Et tradisjonelt ansiktsløft vil ha liten effekt på dette området. Et midtansiktsløft kan derimot utføres samtidig med en tradisjonell facelift hvis man ønsker å løfte dette området i tillegg til å stramme huden langs kjevekammen og resten av ansiktet. Vi utfører også midtansiktsløft med kikkehullsteknikk, ofte i kombinasjon med et endoskopisk panneløft som en av få klinikker i Norge.

Trådløft

Dette har blitt en relativ populær metode. Den utføres vanligvis av andre enn plastikkirurger. Metoden går ut på at man fester tråder under huden med mothaker som gradvis løser seg opp. Operasjonsmetoden virker forlokkende da man ikke trenger å skjære i huden og heller ikke trenger narkose. Problemet er at så lenge huden ikke løsnes og underliggende muskelhinner strammes, vil huden likevel sige fort ned. Mange synes derfor at effekten av et slikt inngrep er kortvarig.

Ansiktsløftning i kombinasjon med andre operasjoner

Har du andre områder som du også ønsker å endre, kan du overveie å kombinere en facelift med andre inngrep, for eksempel panneløft, øyelokkoperasjon, laser, fettransplantasjon og halsløft.

Ved å utføre flere inngrep i samme sesjon, unngår du flere fraværsperioder. Du vil i tillegg unngå flere perioder med ubehag fra inngrepene.

Vi er opptatt av at det skal være trygt å gjennomføre et inngrep. Dersom dine ønsker for kombinering av inngrep blir for langvarige, anbefaler vi at de gjøres i flere omganger.

Kosmetiske inngrep gir ikke grunnlag for sykemelding.

 

Før-og-etter-bilder ved facelift

Ved en konsultasjon hos Cosmo Clinic vil du få se før-og-etter-bilder fra tilsvarende ansiktsoperasjoner (godkjent av tidligere pasienter) som kan hjelpe deg til å forstå hva som kan oppnås. (Vi har ikke lov til å vise dem her på hjemmesiden.)

Operasjonen

Operasjonsdagen tas det bilder og vi tegner på huden der vi planlegger å legge snittene. Du blir fulgt inn på oppvåkningsavdglingen og får hilse på narkoselegen, anestesisykepleier og operasjonssykepleier. De er der for å passe på at du sover godt under hele operasjonen og at du har det trygt også etterpå.

Operasjonssykepleier  vasker håret og ansiktet ditt godt og kler deg i sterile laken. Det legges en liten tynn kanyle i armen din som du får smertestillende og sovemedisin i. Det fjernes ikke noe hår. Vi utfører vanligvis ansiktsløft i full narkose. Det betyr at du sover godt hele tiden og ikke har noe ubehag. Det er ingen fare for at du våkner under operasjonen, det er heller ingen mulighet for at du merker ubehag og ikke kan si ifra om dette under operasjonen (det gjelder helt spesielle narkoser som ikke benyttes ved Cosmo Clinic). Så fort vi er ferdige, stopper vi tilførselen av sovemedisinen og du våkner umiddelbart. Operasjonen tar ca 2,5 timer.

Her kan du lese om anestesi/narkose ved plastisk kirurgi

Det legges et snitt inn i øregangen, opp i den behårede delen av tinningen og videre bak øret. På denne måten blir arret så godt som usynlig. Huden løsnes fremover på kinnet, nedover halsen og nedenfor og bak øret. Bindevevshinnen under huden og halsmuskelen strammes og overflødig hud fjernes. Det legges tynne plastrør (dren) under huden. Disse benyttes for å unngå at det samler seg blod og sårvæske under huden. Drenene fjernes neste dag. Når det ikke kommer mer blodvæske i oppsamlingsposen betyr det at det ikke lenger blør, selv om det er blod i drenene. Det sys med selvoppløselige sting. I hodebunnen bruker vi metallklips som fjernes etter ca. 10 dager.

Det legges på en ansiktsbandasje som brukes i 2 dager. Operasjonen gir et «naturlig» løft av hals og kinn.

Her kan du lese hva våre pasienter forteller etter å ha tatt et ansiktsløft!

 

Fakta om ansiktsløft

  • I 2016 var facelift det 5. vanligste kosmetiske plastikkirurgiske inngrep i USA 
  • 97,5% som utførte ansiktsløft ved Cosmo Clinic i 2017 var kvinner.
  • Gjennomsnittsalderen til de som ble operert for facelift ved Cosmo Clinic i 2017 var 56 år
  • Ansiktsløft var den 2. vanligste operasjonen ved Cosmo Clinic i 2017 (brystforstørrelse var den vanligste)

Ansiktsløft Oslo

Mulige komplikasjoner

Det oppstår svært sjelden komplikasjoner.

Blåmerker

Alle får blåmerker i mer eller mindre grad, de fleste er borte etter 10-14 dager.

Sårproblemer

Hudnekrose: I veldig sjeldne tilfeller kan huden rundt øret få nedsatt blodsirkulasjon. I så tilfelle vil man få et sår og et bredt arr. Vanligvis vil dette la seg korrigere etter en stund. Det er vanligvis bare røykere som kan få denne komplikasjonen.

Nerveskade forekommer svært sjelden

Forskning har anslått at færre enn 0,5% kan få en nerveskade som kan gi en skjevhet i munnen. Ved en eventuell skade av en ansiktsnerve vil den i de aller fleste tilfellene være forbigående, men i enkelte tilfeller kan den være bestående og deler av ansiktsmimikken vil da bli redusert. Det vil være mulig å sy nervene sammen igjen.

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic har operert nærmere 1000 ansiktsløft uten noen permanente nerveskader!

Asymmetri

Det er viktig å være klar over at alle ansikt er asymmetriske. Når man gjør en ansiktsløfting vil denne asymmetrien vedvare. Den kan være mer fremtredende den første tiden, men når hevelsen har gått tilbake vil det være en naturlig asymmetri. Man kan også oppleve en liten grad av asymmetri av ørene.

Nummenhet

Det er vanlig at man er nummen i huden på kinnene og eventuelt ned på halsen i 3-4 måneder etter facelift. Det skyldes at huden løsnes ved inngrepet. Dette retter seg etter en stund og man får en normal følelse igjen.

Pasienters erfaring med Cosmo Clinic

Resultatet er blitt mye bedre enn forventet: «Jeg var plaget med tunge kinn og hals. Så veldig sliten og mye eldre ut. Fikk først en konsultasjon hos Hilde Bjærke med vurdering. Fikk råd om halsløft kombinert med facelift. Fikk veldig tillit til både kirurg og personell. God informasjon i forkant. Flott opplevelse under selve operasjonen. Dyktige folk. Er blitt fulgt opp kjempebra. Ikke minst er resultatet blitt mye bedre enn forventet. Ser helt naturlig ut, men har blitt mye bedre enn forventet. Ser helt naturlig ut, men har fjernet minst 10 år.» (Kvinne 48 år)

Du blir bare penere og penere: «Etter å ha lest meg opp og sondert behandlingsalternativer, samt klinikker, falt valget på Tomm Bjærke hos Cosmo Clinic på bakgrunn av hans direkte, ærlige væremåte og hans trygghet på sitt yrke og kunnskap, som man kjenner med en gang man kommer i dialog med ham. Han veiledet med en trygghet som endte opp med panneløft, facelift og laserbehandling. […] Fra 3. dag har det vært smertefritt. Etter 1,5 uke var jeg ute blant folk. På jobb etter 2 uker. […] Har fått tilbakemeldinger som: «Du ser uforskammet ung ut. Hva har du gjort? Du blir bare penere og penere.» Jeg anbefaler Tomm Bjærke på det varmeste […] han har gitt meg en hud og et uttrykk som har reversert 10 år i alder. Ingen har sett at jeg er operert, jeg ser helt naturlig frisk ut.»
Hilsen en meget fornøyd kvinne
(panneløft, facelift og laserbehandling)

Naturlig utseende, en yngre og mer opplagt utgave av meg selv: «Cosmo Clinic har fra første stund vært helt fantastiske. Konsultasjon, informasjon, operasjon og videre oppfølging har vist meg hvor gjennomført og profesjonelt dette stedet er. Jeg gruet meg veldig, bestemte meg, ombestemte meg, men fikk all den tid og betryggende informasjon jeg trengte for å ta det endelige valget om facelift + panneløft. Det kirurgiske resultatet ble det jeg ønsket – et naturlig utseende, en yngre og mer opplagt utgave av meg selv.»

Resultatet er fantastisk: «Tusen takk til Hilde Bjærke for supert resultat etter panneløft, ansiktsløft og hakeløft på en og samme gang. Resultatet er fantastisk. Ansiktet mitt ser fortsatt helt naturlig ut, bare mange år yngre.  Jeg er også svært fornøyd med oppfølgingen i etterkant av operasjonen. Jeg var i trygge hender hele veien. Møte med Cosmo Clinic er rett og slett positivt og godt. Klinikken har svært innbydende lokaler. De jeg møtte var imøtekommende, korrekte og omsorgsfulle slik at dette tilsammen har vært en svært positiv opplevelse.»
(Kvinne 59 år)

Bjærke har et håndlag og en presisjon av de sjeldne: «Jeg har fått utført både panneløft og ansiktsløft av dr. Tomm Bjærke. Jeg hadde i lengre tid vurdert operasjon, og brukte lang tid på å bestemme meg for hvilken klinikk og hvilken kirurg jeg skulle velge. Via en venninne ble jeg anbefalt dr. Tomm Bjærke. Etter et møte med ham og Cosmo Clinic var jeg ikke i tvil. Tomm Bjærke utstråler en trygghet og profesjonalitet, og har et behagelig vesen. Han besvarte mine spørsmål ærlig og oppriktig, og ga meg den tryggheten og overbevisningen jeg behøvde for å ta det riktige valget, men uten at jeg følte noe press. Cosmo Clinic har moderne og innbydende lokaler, og personalet er profesjonel og imøtekommende. Som pasient følte jeg meg ivaretatt og trygg både før, under og etter operasjonen. Jeg er svært fornøyd med resultatet. Jeg har fått et yngre, mer opplagt og friskere utseende, samtidig som jeg ikke ser «operert» ut. Det er umulig å se arrene etter operasjonen. Bjærke har et håndlag og en presisjon av de sjeldne. Jeg vil anbefale han på det varmeste.»
(Kvinne, 58 år)

 

Ansiktsløft pasientsitat

 

Facelift sitat

 

 

logo ansiktsløft Cosmo Clinic

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo Clinic et trygt valg for ansiktsløft.