PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Ansiktsløft (facelift)

Ansiktsløft (facelift)

Cosmo Clinic har unik kompetanse på ansiktsløft (facelift)

Det som et spesielt med Cosmo Clinic, er at plastikkirurgene har høyspesialisert seg på hvert sitt område. Det gir dem et enestående fortrinn og en ekspertise som kommer deg til gode. Dr Bjærke utfører kun ansiktsløft og annen ansiktskirurgi, noe som er unikt i Norge. Folk kommer fra hele Skandinavia for å bli operert av dr. Bjærke.

Har du slapp og løs hud i ansiktet og på halsen, kan et ansiktsløft være aktuelt for deg. Et ansiktsløft som utføres korrekt skal gi deg et naturlig, yngre utseende uten at noen skal se at du har vært operert.

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic i Nydalen i Oslo har en unik kompetanse og har utført over tusen ansiktsløft. Vi holder internasjonalt toppnivå og kan vise til en helt enestående pasienttilfredshet.

Pasienter kommer langveisfra på grunn av kirurgene Tomm og Hilde Bjærkes unike kompetanse. En rekke kolleger anbefaler oss til sine pasienter.

 

Erfaringer Våre plastikkirurger Naturlig resultat Pris Forløpet Etter ansiktsløft Typer ansiktsløft Sykemelding Fakta Midtansiktsløft

 

De fleste som henvender seg til oss på Cosmo Clinic for vurdering av ansiktsløft, er mellom 40 og 70 år.

 

Pasienters erfaringer etter ansiktsløft (facelift) på Cosmo Clinic

Hvordan finne beste klinikk og beste plastikkirurg for et ansiktsløft? Klinikkens renommé, venners og andre fagfolks anbefaling teller selvsagt mye. Inngir klinikken tillit, trygghet og respekt? Tar klinikken dine behov på alvor? På Google, Legelisten, Facebook og Cosmos hjemmeside kan du se anmeldelser som kan være en hjelp når du skal velge, men det er under konsultasjonen at du finner ut om plastikkirurgen ser dine behov og hjelper deg å ta et riktig valg.

Alle pasienthistoriene på hjemmesiden til Cosmo Clinic er skrevet av pasientene selv.

 

«Mye god mentalhygiene i å ta vare på utseendet sitt»: «Jeg har nylig tatt et brystløft og et ansiktsløft kombinert med fullt halsløft på Cosmo Clinic hos Tomm Bjærke, og deler mer enn gjerne min erfaring her. Jeg har gått ned mye i vekt de siste par årene. Og selv om jeg syntes at det var flott å bli kvitt overvekten, så var jeg ikke like glad for all den slappe huden som fulgte med. Tyngdekraften hadde tatt et skikkelig tak i min 51 år gamle kropp og ristet alt nedover. Dermed syntes jeg at ansiktet mitt virket dratt og slitent, og jeg følte meg brått mye eldre på utsiden enn på innsiden. Jeg ønsket etter hvert å gjøre noe med det.
[…]
Tomm Bjærke er veldig hyggelig og lett å snakke med. Vi hadde en fin og informativ prat, og han tok seg god tid til å forklare og vise meg hva som ville skje om jeg bestemte meg for å gjøre alvor av planene mine. Jeg gikk derfra med en veldig god følelse, og hadde vel egentlig allerede da bestemt meg. Nå er jeg på den andre siden, og kan fortelle at begge operasjonene gikk bedre enn jeg kunne ha forestilt meg. Ikke en eneste gang har jeg vært redd eller blitt nødt til å gå og være usikker på noe uten å få svar. Jeg har blitt tatt godt vare på og fått all informasjon jeg har trengt. I forbindelse med den andre operasjonen, som var ansiktsløft og halsløft, er jeg nå på slutten av en to ukers sykemelding. På mandag starter jeg på jobb, da føler jeg meg helt sikker på at ingen vil se at jeg er operert. De første dagene etter operasjonen gikk jeg med bandasje rundt hodet, og følte meg litt mørbanka og stiv i ansiktet. Jeg valgte å legge meg inn på et hotell rett ved klinikken i noen dager, for å hvile godt. Det var noe ubehag og litt smerter, mest det første døgnet. Dette kunne fint dempes med smertestillende og var forventet og håndterbart. Jeg hadde anledning til å ringe Bjærke eller klinikken om det var noe jeg lurte på, og Bjærke tok alle merkelige spørsmål fra en utålmodig sjel som meg med den største overbærenhet og profesjonalitet. Dagen etter operasjonen var jeg tilbake på klinikken for å fjerne dren i halsen. Det var overraskende lite smertefullt, og Bjærke kontrollerte at alt så bra ut. Ni dager senere var jeg tilbake igjen, da for å fjerne stiftene som ble brukt under operasjonen. Dette var helt smertefritt.

Men så kommer jo det som er aller mest gøy! Da det hadde gått en liten uke, begynte hevelsen å gå gradvis ned. Ansiktet mitt fikk tilbake naturligheten sin og resultatet ble mer og mer synlig. Når jeg ser meg i speilet i dag, bare ti dager etter operasjonen, og sola skinner ute, så får jeg lyst til å begynne å trene igjen. Og ta meg en løpetur. Og spise sunnere. Jeg blunker litt til meg selv i speilet og kan nesten ikke tro mine egne øyne. Jeg ser 15-20 år yngre ut, og det på en «naturlig» måte. Smilet er det samme, uttrykket og særegenhetene mine de samme, men den slappe huden i nedre del av ansiktet, rundt kjeven og på halsen er helt borte.
[…]
Én ting er sikkert, og det er at det er mye god mentalhygiene i å ta vare på utseendet sitt. Det å bli eldre er en del av livet. Samtidig kan en tenke at det å ta en foryngende operasjon, bidrar til at en føler seg mer frisk og opplagt, og en blir kvitt plager som går utover humøret og selvtilliten. I mitt tilfelle, med tanke på vekttapet og mange tøffe og slitsomme år før det, fikk jeg hjelp til å gjøre en restart og finne tilbake til godfølelsen. Det var definitivt verdt hver krone jeg betalte. En investering i livskvalitet, vil jeg si! Hvis du vurderer å gjøre det samme som meg, så gir jeg Tomm Bjærke og Cosmo Clinic mine aller varmeste anbefalinger. Jeg garanterer at du vil være i de absolutt beste hender.»

«Den beste! Etter å ha snakket med flere kirurger var valget enkelt; Hilde og Cosmo Clinic var absolutt mest tilitsvekkende. Jeg ønsket å fjerne dobbelthaken og hamsterposer. Jeg fikk god informasjon, tydelige forklaringer og troverdige før- og etterbilder. Jeg er strålende fornøyd med resultatet, ser 10 år yngre ut.»

«Fått tilbake formen som jeg hadde i yngre dager»: «Tok ansikt og halsløft. Er veldig fornøyd med resultatet. Har ingen synlige arr. Ansiktet og halsen har fått tilbake formen som jeg hadde i yngre dager. Tomm Bjærke forklarte inngående hvordan operasjonen ville foregå og hvilket resultat jeg kunne forvente. Jeg følte meg i trygge hender.»

«Føler meg veldig fresh og ung»: «Jeg har tatt facelift og halsløft hos Hilde Bjærke (og brystløft hos Thomas Berg). Er superfornøyd. Føler meg veldig fresh og ikke minst ung. Hilde Bjærke er en meget flink kirurg som går helt inn i arbeidet sitt og har tatt frem det beste hos meg både før og etter operasjonen. Jeg mener at hun må være den beste på halsløft, da dette hva jeg forstår ikke er lett å få til. Jeg er superfornøyd med mitt resultat. Tenk, jeg hadde nesten ikke noen blåmerker i ansiktet! Bare et lite blåmerke i tinningen som jeg kunne se. Det sier alt om hvor dyktig hun er! Jeg har følt at jeg har vært i gode og trygge hender av både Hilde, Thomas, narkoselege, sykepleiere m.m. Ja visst var jeg spent både før, under og rett etter operasjon, men fikk da beroligende beskjed av erfarne leger og sykepleiere på området. Tusen takk! Jeg angrer ikke et sekund på at valget mitt falt på Hilde Bjærke og Thomas Berg hos Cosmo Clinic og anbefaler dem på det sterkeste!»

«Resultatet er blitt mye bedre enn forventet»: «Jeg var plaget med tunge kinn og hals. Så veldig sliten og mye eldre ut. Fikk først en konsultasjon hos Hilde Bjærke med vurdering. Fikk råd om halsløft kombinert med facelift. Fikk veldig tillit til både kirurg og personell. God informasjon i forkant. Flott opplevelse under selve operasjonen. Dyktige folk. Er blitt fulgt opp kjempebra. Ikke minst er resultatet blitt mye bedre enn forventet. Ser helt naturlig ut, men har blitt mye bedre enn forventet. Ser helt naturlig ut, men har fjernet minst 10 år.» (Kvinne 48 år)

«Du blir bare penere og penere»: «Etter å ha lest meg opp og sondert behandlingsalternativer, samt klinikker, falt valget på Tomm Bjærke hos Cosmo Clinic på bakgrunn av hans direkte, ærlige væremåte og hans trygghet på sitt yrke og kunnskap, som man kjenner med en gang man kommer i dialog med ham. Han veiledet med en trygghet som endte opp med panneløft, facelift og laserbehandling. […] Fra 3. dag har det vært smertefritt. Etter 1,5 uke var jeg ute blant folk. På jobb etter 2 uker. […] Har fått tilbakemeldinger som: «Du ser uforskammet ung ut. Hva har du gjort? Du blir bare penere og penere.» Jeg anbefaler Tomm Bjærke på det varmeste […] han har gitt meg en hud og et uttrykk som har reversert 10 år i alder. Ingen har sett at jeg er operert, jeg ser helt naturlig frisk ut.»
Hilsen en meget fornøyd kvinne
(panneløft, facelift og laserbehandling)

«Naturlig utseende, en yngre og mer opplagt utgave av meg selv»: «Cosmo Clinic har fra første stund vært helt fantastiske. Konsultasjon, informasjon, operasjon og videre oppfølging har vist meg hvor gjennomført og profesjonelt dette stedet er. Jeg gruet meg veldig, bestemte meg, ombestemte meg, men fikk all den tid og betryggende informasjon jeg trengte for å ta det endelige valget om facelift + panneløft. Det kirurgiske resultatet ble det jeg ønsket – et naturlig utseende, en yngre og mer opplagt utgave av meg selv.»

«Resultatet er fantastisk»: «Tusen takk til Hilde Bjærke for supert resultat etter panneløft, ansiktsløft og hakeløft på en og samme gang. Resultatet er fantastisk. Ansiktet mitt ser fortsatt helt naturlig ut, bare mange år yngre.  Jeg er også svært fornøyd med oppfølgingen i etterkant av operasjonen. Jeg var i trygge hender hele veien. Møte med Cosmo Clinic er rett og slett positivt og godt. Klinikken har svært innbydende lokaler. De jeg møtte var imøtekommende, korrekte og omsorgsfulle slik at dette tilsammen har vært en svært positiv opplevelse.»
(Kvinne 59 år)

«Bjærke har et håndlag og en presisjon av de sjeldne»: «Jeg har fått utført både panneløft og ansiktsløft av dr. Tomm Bjærke. Jeg hadde i lengre tid vurdert operasjon, og brukte lang tid på å bestemme meg for hvilken klinikk og hvilken kirurg jeg skulle velge. Via en venninne ble jeg anbefalt dr. Tomm Bjærke. Etter et møte med ham og Cosmo Clinic var jeg ikke i tvil. Tomm Bjærke utstråler en trygghet og profesjonalitet, og har et behagelig vesen. Han besvarte mine spørsmål ærlig og oppriktig, og ga meg den tryggheten og overbevisningen jeg behøvde for å ta det riktige valget, men uten at jeg følte noe press. Cosmo Clinic har moderne og innbydende lokaler, og personalet er profesjonelt og imøtekommende. Som pasient følte jeg meg ivaretatt og trygg både før, under og etter operasjonen. Jeg er svært fornøyd med resultatet. Jeg har fått et yngre, mer opplagt og friskere utseende, samtidig som jeg ikke ser «operert» ut. Det er umulig å se arrene etter operasjonen. Bjærke har et håndlag og en presisjon av de sjeldne. Jeg vil anbefale han på det varmeste.»
(Kvinne, 58 år)

 

Les flere pasienters erfaring etter ansiktsløft her!

 

Våre plastikkirurger

Plastikkirurgene Tomm og Hilde Bjærke har spesialisert seg på avansert ansiktskirurgi. For facelift, halsløft, panneløft, laserbehandlinger i ansiktet og øyelokkoperasjoner er Cosmo Clinic det naturlige valget. Deres kompetanse og resultater gjør at de får pasienter fra hele landet.

Tomm Bjærke

Tomm Bjærke, ekspert på ansiktsløft

Tomm Bjærke er en av landets mest erfarne kosmetiske plastikkirurger og er høyt respektert innen det plastikkirurgiske miljøet. Han har en enormt bred kunnskap innen både ansikts- og kroppskirurgi, og har vært med å videreutvikle den kosmetiske kirurgien i Norge de siste 20 årene. Tomm var en av pionerene i Norge innen kosmetisk ansiktskirurgi og lærte seg tidlig moderne metoder for panneløft, ansiktsløft og halsløft. Tomm har utført flere tusen inngrep innen kosmetisk ansiktskirurgi (øvre og nedre øyelokk, laserbehandlinger, ansiktsløft, panneløft og halsløft). Han er sannsynligvis den i Norge som har utført flest panneløft med kikkehullsteknikk. Tomm er kjent for å være ekstremt nøye og setter de høyeste krav til seg selv og det endelige resultatet. Samtidig er han empatisk og forstår hva som gir det beste resultatet for den enkelte pasient. Kombinasjonen av lang erfaring, usedvanlig høy kvalitet på det kirurgiske arbeidet og gode kommunikasjonsevner har gitt ham et meget godt rykte blant sine pasienter, noe som gjenspeiles i mange positive anmeldelser fra fornøyde pasienter på f.eks. Cosmos hjemmeside, Google, Facebook og Legelisten.

Hilde Bjærke

hilde bjærke, ekspert på ansiktsløft

Hilde Bjærke ansees som Norges ledende ansiktskirurg. Hun har i sin lange karriere som plastikkirurg hele tiden vært spesialisert på ansiktskirurgi. Hennes kompetanse er helt unik i Norge, da hun har mange års erfaring fra Rikshospitalet med avansert ansiktsrekonstruksjon hos pasienter med ansiktslammelse, misdannelser og skader i ansiktet før hun begynte med kosmetisk kirurgi. Dette gjør at hun har en helt spesiell kunnskap og bakgrunn for å operere i ansiktet som hun har tatt med seg videre til Cosmo Clinic der hun er høyspesialisert på kosmetisk ansiktskirurgi (ansiktsløft, panneløft, halsløft, øvre og nedre øyelokk, laserbehandling). I tillegg til sin sterke faglige kunnskap, har hun et sjeldent estetisk blikk som gjør at hun i hvert enkelt tilfelle sammen med pasientene finner den typen behandling som gir det beste resultatet ut i fra pasientenes ønsker. Hun har en varm og omsorgsfull personlighet som gjør at pasientene føler seg trygge og blir veldig godt fulgt opp i tiden før og etter operasjon, hvilket gjenspeiles i et stort antall positive anmeldelser fra fornøyde pasienter på f.eks. Cosmos hjemmeside, Google, Facebook og Legelisten. 

Ansiktsløft med naturlig resultat

Mange har en forestilling om at en facelift vil gi deg et kunstig utseende med bred munn, store lepper og manglende mimikk, men etter en operasjon på Cosmo Clinic vil du ikke se «operert» ut – du vil få et yngre og freshere utseende. «Ingen har sett at jeg er operert, jeg ser helt naturlig frisk ut» er en typisk tilbakemelding vi får fra våre pasienter.

På velrenommerte Cosmo Clinic møter du plastikkirurger som har spisskompetanse på ansiktskirurgi, inkludert svært avanserte ansiktsoperasjoner, noe som er unikt i Norge. Når det gjelder ansiktsoperasjoner, skal du tenke at kun det beste er godt nok.

 

 

Vi ser helheten og hvilke operasjoner hver enkelt pasient egner seg for, slik at du oppnår et naturlig og best mulig resultat. Alle personer har et ulikt utgangspunkt og det er viktig at kirurgen i tillegg mestrer alle andre typer ansiktsoperasjoner som midtansiktsløft, fett-transplantasjoner, panneløft, halsløft og ulike operasjoner på øvre og nedre øyelokk, inkludert laserbehandling.

På Cosmo Clinic vil du få en profesjonell vurdering av noen av de beste ansiktskirurgene i Norge. Vi forteller deg ærlig hvilket resultat du kan forvente å oppnå og gir deg råd du kan stole på. Fornøyde pasienter er våre beste ambassadører.

Naturlig resultat – færre alderstegn

Ved ansiktsløft vektlegger vi et naturlig resultat og at du skal føle deg trygg under hele behandlingsforløpet. Våre pasienter ser naturlig freshere og yngre ut, og ingen kan se at du er operert.

Hva skjer på konsultasjon ved ansiktsløft og halsløft?

Ved en konsultasjon for ansiktsløft og halsløft setter vi alltid av god tid (60 minutter) slik at du og din plastikkirurg har tid til å gå igjennom all nødvendig informasjon. På Cosmo Clinic er vi svært opptatt av at du skal få det resultatet du ønsker; vi ser at en godt informert pasient er mest fornøyd på sikt.

Når du kommer til klinikken, vil du få utdelt et skjema der du fyller ut dine helseopplysninger. Deretter blir du hentet inn av din plastikkirurg som vil gå igjennom dette skjemaet sammen med deg slik at vi får vite om dine eventuelle faste medisiner, sykdommer allergier, tidligere operasjoner osv.

Deretter vil vi snakke med deg om dine ønsker og forventninger, og grunnen til at du ønsker operasjon. Vi er opptatt av at ditt ønske om operasjon skal være gjennomtenkt og ikke et spontant innfall.

Neste steg er at du blir undersøkt. Kirurgen vil stå sammen med deg foran et speil og forklare deg litt nærmere hvordan ditt utgangspunkt er, og om du egner deg for et ansiktsløft/halsløft. Du vil få nøye informasjon om hvilket resultat du kan forvente deg etter et ansiktsløft/halsløft.

Kirurgen vil også vise deg mange før/etter-bilder av andre pasienter som har blitt operert med et ansiktsløft og/eller et halsløft. Husk bare at alle har et forskjellig utgangspunkt og hudkvalitet, slik at du ikke kan forvente seg et helt likt resultat. Dette vil kirurgen forklare for deg og vise hva du kan forvente deg.

Når du og kirurgen har blitt enige om type operasjon, vil dere gå nøye igjennom hvordan selve operasjonen utføres, hvor arrene legges, hvor lenge du må ha bandasje og sting osv. Du vil også få nøye informasjon om risiko og mulige ulemper med inngrepet, og hvordan tilhelingstiden vil være for deg, når du kan begynne på jobb, når du kan trene osv.

Du vil få god tid til å stille spørsmål underveis. Mange av de vanligste spørsmålene vil vi gå igjennom under konsultasjonen, men det er viktig for oss at du får besvart alt du lurer på.

Dersom du vil booke time for operasjon vil dette være mulig under konsultasjonen, men dersom du er det minste i tvil kan det være lurt å tenke gjennom den informasjonen du har fått før du bestemmer deg. Noen pasienter kommer også tilbake til en ny samtale etter de har tenkt seg om noen uker.

Fakta om facelift

Hvor lenge er jeg på klinikken: 5-6 timer
Operasjonstid: 3-4 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet etter operasjonen: Ja
Når er jeg tilbake på jobb: 10-14 dager
Når kan jeg begynne å trene igjen: 3-4 uker
Kan røyke før/etter: Nei 4 uker før og etter
Når kan jeg dusje: Etter 3 dager
Hvor lenge må jeg ha hodebandasje: 2-4 dager
Når fjernes dren etter et ansiktsløft: Dagen etter operasjonen
Når fjernes metallklips: etter ca 10-12 dager.

Slapp hud, dype rynker, trette øyne

Med årene blir huden mindre elastisk, bløtdelene under huden siger nedover og mange får fine rynker og dypere furer i ansiktet. Denne aldringsprosessen er noe vi alle må gjennom, men for noen medfører det mer ubehag enn andre.

Under et ansiktsløft utfører kirurgen et løft av kinnområdet, stramming av hud langs kjevekammen, samt et mindre løft på halsen. Det er altså den nedre delen av ansiktet som strammes ved denne operasjonen.

Ansiktsløft ved Cosmo Clinic i Oslo

 

Ansiktsløft (facelift) 99.000
inkl.mva.
Sekundær facelift 109.000
inkl.mva.
Halsløft - Inkludert fettsuging hals 79.000
inkl.mva.
Midtansiktsløft (kikkehullsoperasjon) 75.000
inkl.mva.
Panneløft  (endoskopisk panneløft) 69.000
inkl.mva.
Øyelokkoperasjon etter panneløft (innen 1 år) 22.000
inkl.mva.
Fettransplantasjon ansikt
Vi kan bruke fett fra din egen kropp til for eksempel utfylling av rynker og furer i ansiktet, leppeforstørrelse, kinnbenforstørrelse samt utjevninger etter tidligere kirurgi eller skade.
Fra 35.000
inkl.mva.
Hakeimplantat
Hakeforstørring med Medpore hakeimplantat
kr 65.000
inkl.mva.

Facelift Timeline: Slik er forløpet ved et ansiktsløft

Operasjonsdagen tar vi bilder og tegner på huden der vi planlegger å legge snittene. Du blir fulgt inn på oppvåkningsavdelingen og får hilse på narkoselegen, anestesisykepleier og operasjonssykepleier. De er der for å passe på at du sover godt under hele operasjonen og at du har det trygt også etterpå.

Operasjonssykepleier vasker håret og ansiktet ditt godt og kler deg i sterile laken. Det legges en liten tynn kanyle i armen din som du får smertestillende og sovemedisin i. Det fjernes ikke noe hår. Vi utfører vanligvis ansiktsløft i full narkose. Det betyr at du sover godt hele tiden og ikke har noe ubehag. Det er ingen fare for at du våkner under operasjonen, det er heller ingen mulighet for at du merker ubehag og ikke kan si ifra om dette under operasjonen (det gjelder helt spesielle narkoser som ikke benyttes ved Cosmo Clinic). Så fort vi er ferdige, stopper vi tilførselen av sovemedisinen og du våkner umiddelbart. Operasjonen tar ca 2,5 timer.

Her kan du lese om anestesi/narkose ved plastisk kirurgi

Det legges et snitt inn i øregangen, opp i den behårede delen av tinningen og videre bak øret. På denne måten blir arret så godt som usynlig. Huden løsnes fremover på kinnet, nedover halsen og nedenfor og bak øret. Bindevevshinnen under huden og halsmuskelen strammes og overflødig hud fjernes. Det legges tynne plastrør (dren) under huden. Disse benyttes for å unngå at det samler seg blod og sårvæske under huden. Drenene fjernes neste dag. Når det ikke kommer mer blodvæske i oppsamlingsposen betyr det at det ikke lenger blør, selv om det er blod i drenene. Det sys med selvoppløselige sting. I hodebunnen bruker vi metallklips som fjernes etter ca. 10 dager.

Det legges på en ansiktsbandasje som brukes i 2 dager. Operasjonen gir et «naturlig» løft av hals og kinn.

Tiden etter et ansiktsløft fra dag 1 til dag 30

Det er en tydelig økning i antall ansiktsløft som utføres årlig. Personer som er plaget med aldersforandringer i ansiktet og på halsen som uønskede rynker samt løs hud langs kjevekammen og på halsen velger ofte å gjennomføre en operasjon med et ansiktsløft/ halsløft. Dersom du vurderer en slik operasjon er det nyttig å vite litt om tiden etter operasjonen. Selv om det tar noen få måneder før du ser endelig resultat så er rekonvalesenstiden mye kortere. Tiden etter operasjonen er selvfølgelig ikke helt lik hos alle pasienter, men avhengig av ulike faktorer som type inngrep som er gjennomført, alder og generell allmenntilstand. Uansett er det nyttig å vite hva du kan forvente deg i dagene og ukene etter et ansiktsinngrep.

Nedenfor finner du en 30-dagers recoveryguide, slik at du bedre vet hva du kan forvente deg under et typisk postoperativt forløp.

Dag 0. (operasjonsdagen)

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Du vil ha en bandasje rundt hodet og et dren på hver side. Det er vanligvis mest smerter det første døgnet, og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du vil være litt hoven i kinnene. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 1-2 timer sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden. Fordi du har sovet mange timer under operasjonen, i tillegg til at du har fått kortisontabletter som kan virke litt oppkvikkende sover de fleste ikke så mye den første natten. Du får kortison før operasjonen fordi den medvirker til å  redusere hevelsen samt gir en god smertelindring. Det er viktig at du ligger litt høyt med hodet det første døgnet og spiser myk mat de to første dagene.

Dag 1

Du skal tilbake til klinikken dagen etter operasjonen. Kirurgen som opererte deg vil skifte bandasjen og fjerne drenene samt kontrollere at alt ser bra ut. Du vi være litt hoven i ansiktet og ha varierende grad av blåmerker. Mange føler seg litt runde og rare i ansiktet fordi hevelsen er størst i kinnene. Smertene er vanligvis mindre dagen etter operasjonen og mange syns det hjelper å få fjernet drenene. Du skal fortsatt være forsiktig med å vri på hodet og prøve å holde hodet høyt uten å bøye deg mye ned. Du fortsetter å ta antibiotika og smertestillende som kirurgen har foreskrevet. De fleste sover mye bedre denne natten.

Dag 2

Hevelse og blåmerker er ofte på det verste dag 2 eller 3 etter operasjonen og vil så gradvis avta. Du har fortsatt bandasje på og bør ta det litt med ro. Smertene blir bedre for hver dag.

Dag 3-5

På dag 3 kan du ta av deg bandasjen, ta deg en dusj og vaske håret. Det er ikke farlig å få såpe/sjampo på sårene. Vær litt forsiktig når du vasker håret og unngå hodebunnsmassasje. La håret lufttørke. Du trenger nå ingen bandasje. Det er nå vanligvis lite smerter og du kan eventuelt trappe ned på smertestillende tabletter. Hevelsen vil gradvis gå ned. Du må gjerne ta deg en rolig gåtur dersom du føler deg i form til det.

Dag 6-13

Du vil fortsatt ha blåmerker og være hoven, men hevelsen blir mindre for hver dag som går. Du vil være nummen i kinnene dine og føle deg litt stiv i ansiktet. Etter 2 uker vil de fleste kunne gå tilbake til jobb og ut blant folk uten at noen vil se at du har blitt operert. Arrene er fortsatt litt synlige, men kan lett kamufleres med å la håret henge litt ned over ørene. Selv om ingen andre ser at du er operert etter ca. 2 uker vil du selv føle deg nummen, stiv og litt hoven i ansiktet. Det tar flere måneder før følelsen i ansiktet blir normal. Vanligvis blir det sydd med en tråd under huden rundt ørene som ikke skal fjernes. Bak i hodebunnen bruker vi vanligvis noen små metallklips som fjernes etter 9-12 dager. Det avtales med kirurgen når sting og/eller metallklips skal fjernes.

Dag 14-29

Du kan nå gjenoppta  normal aktivitet og trening. Selv om du fortsatt føler deg litt stiv og nummen i ansiktet ser du nå tydelig hvordan resultatet vil bli. Det kan fortsatt være litt hevelse igjen selv om ingen andre enn deg selv kan se det. Det tar 6-12 måneder før arrene blir bleke og pene, men de ser vanligvis allerede ganske bra ut, selv om de kan være litt røde.

Dette kan du forvente deg etter dag 30

Etter 1 måned er du tilbake i full normal aktivitet. Du vil ikke se operert, stram, rar eller annerledes ut, men kun som en yngre og friskere utgave av deg selv. Det kan ta opptil 6-12 måneder før all mindre hevelse, nummenhet og stivhet er helt normalisert men det er kun du selv som merker det.

 

Årsaker til at man ønsker å utføre et ansiktsløft

Kvinner og menn som kommer til konsultasjon på Cosmo Clinic for en eventuell facelift, uttrykker vanligvis at de ser eldre og mer slitne ut enn de føler seg, at huden er slapp, at de har mange rynker og kanskje at de ser trøtte og uopplagte ut. Mange opplever også hudoverskuddet på halsen som et problem.

Rynker

Det er flere årsaker til at man får rynker i huden:

Hovedårsaken er soling. UV-stråler skader hudens DNA slik at gjenoppbyggingen av elastiske fibre og kollagen reduseres. Dette medfører rynker i huden og pigmentforandringer.

Røyking er også en viktig faktor til at huden blir rynkete. Årsaken til dette er ikke helt klarlagt, men man tror det er en kombinasjon av kjemiske stoffer som huden utsettes for sammen med redusert blodsirkulasjon til huden generelt.

Lav kroppsvekt gjør at underhudsfettet reduseres og man blir mer markert i ansiktet og får løsere hud.

Arv og genetikk er også en viktig faktor.

En facelift vil ikke fjerne små rynker, men kan stramme slapp hud. Den beste måten å redusere rynker på er å være forsiktig med soleksponering, bruke høy solfaktor og å unngå røyk.

Behandling av rynker er injeksjon med nevrotoksiner, fillere, dermapen, A-vitaminsyre og laserbehandling.

Slapp hud

I tillegg til rynker mister huden sin elastisitet med årene og ansiktshuden siger nedover. Det typiske stedet man merker dette først er langs kjevekammen, og furene fra nesen til munnviken blir mer markerte. I tillegg siger bløtdelene på kinnene ned og huden på halsen blir løsere eventuelt med tydelige strenger.

En facelift er det inngrepet som gir størst effekt på disse plagene.

Forskjellige typer ansiktsløft

Hvilke muligheter har man? Vi vil her gi en oversikt over vanligste operasjonene.

Facelift, ansiktsløft

Dette er det tradisjonelle ansiktsløftet hvor man legger snittene i hodebunnen over ørene og bak i nakken samt rundt ørene. Huden løsnes og underliggende muskelhinner løftes og strammes. Deretter fjernes hudoverskuddet. Det er mange ulike teknikker som benyttes ved en tradisjonelt facelift. Kirurgens kompetanse og teknikken som anvendes er helt avgjørende for det resultatet du oppnår. Dette gjelder alt fra hvor arrene legges, hvor langt frem i ansiktet man går, hvordan bløtdelene løftes og festes og hvilken retning huden strammes. Et «ansiktsløft» er dermed ikke nødvendigvis et fullverdig ansiktsløft.

Minifacelift, miniansiktsløft

Her legger kirurgen korte arr, kun rundt ørene og løsner litt av huden og setter noen få sting i muskelhinnen. Dette gir ofte et kortvarig resultat, og egner seg bare for de med små forandringer i ansiktet. Derfor utføres dette ikke på Cosmo Clinic.

Midtansiktsløft (mellomansiktsløft, mid-facelift)

Dette er en operasjon som løfter bløtdelene fortil i kinnene, i området under øynene. Et tradisjonelt ansiktsløft vil ha liten effekt på dette området. Et midtansiktsløft kan derimot utføres samtidig med en tradisjonell facelift hvis man ønsker å løfte dette området i tillegg til å stramme huden langs kjevekammen og resten av ansiktet. Vi utfører også midtansiktsløft med kikkhullsteknikk, ofte i kombinasjon med et endoskopisk panneløft som en av få klinikker i Norge.

Les mer om midt-ansiktsløft her

Trådløft (tilbys ikke på Cosmo Clinic)

Dette har blitt en relativ populær metode. Den utføres vanligvis av andre enn plastikkirurger. Metoden går ut på at man fester tråder under huden med mothaker som gradvis løser seg opp. Operasjonsmetoden virker forlokkende da man ikke trenger å skjære i huden og heller ikke trenger narkose. Problemet er at så lenge huden ikke løsnes og underliggende muskelhinner strammes, vil huden likevel sige fort ned. Mange synes derfor at effekten av et slikt inngrep er kortvarig. Derfor utføres dette ikke på Cosmo Clinic.

Deep plane facelift

Ved et ansiktsløft løftes og strammes muskelhinnen under huden, samtidig fjernes hudoverskuddet. Det er flere ulike teknikker for å stramme muskelhinnen. Deep plane facelift betyr at man går under muskelhinnen (SMAS) i ansiktet og løfter og strammer denne. Tradisjonelt sett har man ment at en deep plane facelift er mer holdbar enn andre metoder. Tvillingstudier med 10 års oppfølging har imidlertid vist at resultatene er like gode ved andre teknikker som strammer SMAS (men dersom man ikke strammer muskelhinnen, vil resultatet være kortvarig). Under muskelhinnen i ansiktet ligger ansiktsnerven (nervus fascialis). Den består av flere nervegrener som styrer de 43 musklene vi har i ansiktet – mimikken vår. Dersom man skader en av disse nervene, vil man kunne bli skjev i ansiktet, slik man ser etter hjerneslag, for eksempel en hengende munnvik. Faren for å skade disse nervene er betydelig større ved en deep plane facelift. På Cosmo Clinic har vi utviklet en egen teknikk der SMAS strammes uten at vi beveger oss mot ansiktsnervene. Vi har således aldri hatt noen permanente nerveskader samtidig som varigheten av inngrepet er like bra som ved en deep plane facelift.

Ansiktsløft i kombinasjon med andre operasjoner

Har du andre områder som du også ønsker å endre, kan du overveie å kombinere en facelift med andre inngrep, for eksempel panneløft, øyelokkoperasjon, laserbehandling, fettransplantasjon og halsløft.

Ved å utføre flere inngrep i samme sesjon, unngår du flere fraværsperioder. Du vil i tillegg unngå flere perioder med ubehag fra inngrepene.

Vi er opptatt av at det skal være trygt å gjennomføre et inngrep. Dersom dine ønsker for kombinering av inngrep blir for langvarige, anbefaler vi at de gjøres i flere omganger.

Sykemelding ved kosmetisk kirurgi

Kosmetiske inngrep gir ikke grunnlag for sykemelding. Kosmetiske operasjoner er operasjoner som ikke er er medisinsk begrunnet.

Før og etter bilder

Før etter bilde ansiktsløft

Ved en konsultasjon om ansiktsløft hos Cosmo Clinic vil du få se før og etter bilder fra tilsvarende ansiktsoperasjoner på Cosmo Clinic. Alle bildene er selvsagt godkjent av pasientene. Før- og etter-bilder kan hjelpe deg til å forstå hva som kan oppnås. Cosmos kirurger legger stor vekt på at du skal få et realistisk bilde av resultatet. I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å vise før og etter-bilder for plastisk kirurgi på vår hjemmeside eller i annen markedsføring.

Fakta om facelift

I 2019 var facelift det 5. vanligste kosmetiske inngrepet i USA.

På grunn av vår unike kompetanse er facelift en av de tre vanligste operasjonene som utføres på Cosmo Clinic.

Omtrent 95 % som tar facelift ved Cosmo Clinic er kvinner.

Gjennomsnittsalderen til faceliftpasienter ved Cosmo Clinic er 52 år.

Mulige komplikasjoner ved ansiktsløft

Det oppstår svært sjelden komplikasjoner i forbindelse med et ansiktsløft.

Blåmerker

Alle får blåmerker i mer eller mindre grad, de fleste er borte etter 10-14 dager.

Sårproblemer

Hudnekrose: I veldig sjeldne tilfeller kan huden rundt øret få nedsatt blodsirkulasjon. I så tilfelle vil man få et sår og et bredt arr. Vanligvis vil dette la seg korrigere etter en stund. Det er vanligvis bare røykere som kan få denne komplikasjonen.

Nerveskade forekommer svært sjelden

Forskning har anslått at færre enn 0,5% kan få en nerveskade som kan gi en skjevhet i munnen. Ved en eventuell skade av en ansiktsnerve vil den i de aller fleste tilfellene være forbigående, men i enkelte tilfeller kan den være bestående og deler av ansiktsmimikken vil da bli redusert. Det vil være mulig å sy nervene sammen igjen.

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic har operert mer enn 1000 ansiktsløft uten noen permanente nerveskader!

Asymmetri

Det er viktig å være klar over at alle ansikt er asymmetriske. Når man gjør en ansiktsløfting vil denne asymmetrien vedvare. Den kan være mer fremtredende den første tiden, men når hevelsen har gått tilbake vil det være en naturlig asymmetri. Man kan også oppleve en liten grad av asymmetri av ørene.

Nummenhet

Det er vanlig at man er nummen i huden på kinnene og eventuelt ned på halsen i 3-4 måneder etter facelift. Det skyldes at huden løsnes ved inngrepet. Dette retter seg etter en stund og man får en normal følelse igjen.

 

Midt-ansiktsløft (mid-facelift - kikkhullskirurgi)

Midt-ansiktsløft utføres med kikkhullsteknikk som ikke etterlater synlige arr. Man løfter huden og underliggende vev i området under øynene og ned til munnen.

Ingen synlige arr

Dette er en elegant operasjonsmetode som utføres med kikkhullsteknikk som ikke etterlater synlige arr og løfter huden og underliggende vev i området under øynene og ned til munnen. På denne måten får man mer markering av kinnbena, jevnere overgang under øyelokkene og redusert fold fra nesen til munnvikene (nasolabial folden). Et vanlig ansiktsløft gir vanligvis ikke samme effekt på dette partiet.

De som typisk egner seg for denne operasjonen er de som har kinn som har seget ned, tydelige, markerte folder fra nesen til munnviken og lite fylde over kinnbena samt «uthuling” under øynene. Et midtansiktsløft kan kombineres med endoskopisk panneløft, ansiktsløft, øyelokkoperasjon og laserbehandling.

Egnethet for midtansiktsløft

Denne operasjonen egner seg ikke for de som tidligere har lagt inn kinnbensproteser eller har gjennomgått operasjoner på ansiktskjelettet. Tidligere alvorlige eller pågående tannrotsinfeksjoner gjør også at denne operasjonen ikke kan gjennomføres.

Før operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer da det kan være en relativ kontraindikasjon mot å utføre dette inngrepet.

Det er svært viktig at du har sluttet å røyke minst 2 uker før operasjonen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert og faren for infeksjoner øker. Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før og tran, Omega-3 og A-, D-, E- og K-vitamin 10 dager før da dette øker blødningsrisikoen.

Ta gjerne på deg en hettegenser med glidelås, eventuelt tar du med deg et sjal eller et stort skjerf. Ta med solbriller.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret i Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene. Tennene må være meget godt børstet og munnen skylles med Hibitane munnskyllevæske.Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før.

Operasjonen

Ved ankomst til klinikken tas det bilder av deg og operasjonsområdet blir markert. Deretter vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor du møter narkose- og operasjonsteamet. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden. Ansiktet og håret vaskes med en desifiserende væske. Du får en nål i armen som du får sovemedisin gjennom. Det fjernes ikke noe hår. Vi utfører midtansiktsløft i narkose. Det betyr at du sover godt under hele inngrepet og ikke merker noe som helst ubehag.

Det legges et ca 2 cm langt snitt i hodebunnen i tinningen og et lite snitt inne i munnen (i slimhinnen over hjørnetennene). Ved hjelp av kikkehullsinstrumenter løftes kinnpartiet til et høyere nivå og festes til tinningregionen med en selvoppløslig festeanordning. Åpningen i slimhinnen i munnen sys med sting som er selvoppløslige. I tinningen lukkes det med små stifter som fjernes etter 10 dager.

Etter operasjonen

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Du vil ha en bandasje rundt hodet som du kan ta av neste dag. Det er ofte lite smerter og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du vil være hoven på kinnene og nummen rundt munnen. Videre vil det være vanskelig å smile og bruke normal mimikk i overleppen den første tiden. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 1-2 timer sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden.

Det er viktig at du ligger med hodet høyt det første døgnet og spiser flytende de to første dagene og deretter most mat de neste 2-3 dagene. Det er vanlig at det er noe vondt i tinningen når du tygger den første uken. Bruk Hibitane munnskyllevæske etter hvert måltid. Du kan dusje dagen etter inngrepet. Eventuelle blåmerker kan sminkes over.

Komplikasjoner ved midtansiktsløft

Det er veldig sjeldent med alvorlige komplikasjoner ved et endoskopisk midtansiktsløft.

Som ved alle andre inngrep som er tosidige kan man oppleve en mild grad av asymmetri. Det er vanlig å være litt nummen rundt munnen de første dagene. Blåmerker i nedre del av kinnene er vanlig. Infeksjon er sjeldent og du får antibiotika både før og etter inngrepet.

Bestill time for konsultasjon om ansiktløft

Bestill time nå for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Vår spesialist i karkirurgi tilbyr effektiv behandling for åreknuter (varicer) og spindelvevårer (sprengte blodkar). Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Erfaringer etter ansiktsløft Våre plastikkirurger Hva skjer på konsultasjonen? Pris for ansiktsløft Forløpet Tiden etter ansiktsløft Hvorfor ansiktsløft Typer ansiktsløft Før etter bilder

 

 

logo ansiktsløft Cosmo Clinic

Vi tar din sikkerhet på alvor. Ved Cosmo Clinic er det alltid narkoselege til stede ved inngrep som utføres i narkose. Du blir nøye overvåket av vårt anestesipersonell under hele operasjonen. Alle vitale funksjoner som hjerterytme, puls, oksygenmetning og blodtrykk blir kontinuerlig overvåket.

Cosmo Clinic får pasienter fra hele Norge. Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo Clinic et trygt valg for ansiktsløft.

 

Til toppen av siden...

 

 

 

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon