Brystreduksjon

Brystreduksjon - lettere, rundere og høyere bryster med finere fasong

Brystreduksjon kvinner Oslo

Brystreduksjon er aktuelt for deg som har store og tunge bryster, som kanskje gir plager i rygg og nakke.

Kirurgene ved Cosmo Clinic har til sammen utført mer enn 10.000 plastikkirurgiske operasjoner. Hos oss får du topp behandling og oppfølging. 

Bryster som er for store i forhold til resten av kroppen, kan gi smerter i nakke og rygg samt være til plage ved fysisk aktivitet. Mange opplever også smerter i skuldrene fra behåstroppene samt fuktproblem under brystene. Brystreduksjon er en kirurgisk operasjonsmetode der vi fjerner hud og brystvev og samtidig løfter brystene til en høyere posisjon.

Cosmo Clinic behersker alle operasjonsmetoder og velger den som gir deg det beste resultatet. Vårt mål er å gi deg lettere bryst med minst mulig arr og redusere dine plager.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende konsultasjon. Vi setter av god tid til deg. Sammen finner vi frem til den løsningen som er best for deg.

Pris og fakta om brystreduksjon

Pris: 43.000 kr
Konsultasjon koster kr 500
(Pris på all plastisk kirurgi her)
Hvor lenge er jeg på klinikken: 4-5 timer
Hvor lang tid tar operasjonen: ca 2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Når er jeg tilbake på jobb: ca. 1-3 uker (avhengig av jobb)
Når kan jeg begynne å trene igjen: 4-6 uker
Kan ta tunge løft: 4-6 uker
Kan røyke før/etter: Nei 4 uker før og etter
Hvor lenge ser jeg operert ut: 2-3 uker

Les mer om denne operasjonen

Les mer: Pasientenes erfaring etter brystreduserende operasjoner

Brystreduksjon Pasientsitat

 

Om brystreduksjon

Den viktigste grunnen til å foreta en brystreduserende operasjon er nakke- og skuldersmerter. Videre synes mange at det kan være plagsomt i forbindelse med fysisk aktivitet. Noen synes at brystene ikke passer til kroppen. Man kan også være plaget med fuktighet og eksem under brystene der hud ligger mot hud.

Nakkesmerter kan ha mange årsaker og det kan være vanskelig å bestemme om nakkesmertene skyldes brystene. Man kan få et inntrykk av dette ved å legge hendene under brystene og løfte de opp. Dersom det bedrer ubehaget, kan det være at en brystreduksjon vil være til hjelp for deg.

Vekt: Det er viktig å ha en stabil vekt før en operasjon. Din BMI bør ikke overstige 30. Høy vekt gir ofte ikke så fint kosmetisk resultat og det er større fare for infeksjon og blødning. Dersom du går mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil brystene kjennes løsere ut og bli mer hengete.

Amming: Har du vært gravid, bør du vente i minst 6 måneder etter amming før du vurderer en brystreduserende operasjon.

Det er vanlig å holde seg borte fra jobben de to første ukene, men du kan gå på jobb tidligere hvis du ønsker og er klar for det. Din kirurg kan skrive ut en sykemelding for 2-3 uker dersom du trenger det.

 

Viktig informasjon om operasjonen

Det er viktig at du følger alle anvisningene du får av din kirurg.

  • Mammografi bør du ha tatt mindre enn 6 måneder før en brystreduksjon dersom du er over 40 år. Henvisning til dette får du av fastlegen eller ved Cosmo Clinic.
  • Røyking nedsetter blodsirkulasjonen i huden og gjør at det gror dårligere. Dersom du røyker, bør du ha sluttet med dette i minst 4 uker før operasjonen og unngå å røyke i ytterligere 4 uker.
  • En brystreduserende operasjon utføres i narkose og tar ca 2 timer. Vi fjerner overflødig hud og kjertelvev og lukker sårene med sting som forsvinner av seg selv. Enkelte ganger legger vi dren som suger ut blodvæske. Disse fjernes vanligvis 1-2 dager etter inngrepet.
  • Du kan dusje 3-4 dager etter operasjonen. Ta av BH-en og fjern kompressene. Vask BH-en. Du kan være uten til den er tørr igjen. Føn tapen. Du trenger ikke nye kompresser, bare ta BH-en rett på.
  • Du kan være i normal aktivitet etter operasjonen, men du bør unngå å strekke armene over hodet.
  • Du kan gå lange turer så fort du føler deg i form til dette, men unngå løping de første 6 ukene.
  • Din kirurg kan skrive ut en sykemelding for 2-3 uker dersom du trenger det.
  • Kontroll skjer etter 3 måneder.
  • Amming: I de fleste tilfeller vil det være vanskelig å amme etter en brystreduksjon og vi anbefaler at du venter til du er ferdig med amming. Er brystene uforholdsmessig store, kan det likevel være aktuelt å utføre operasjonen.

De fleste vil oppleve at brystene er hovne og struttende etter operasjonen. Det kan være litt misfarging av huden de første to ukene og de kjennes faste ut. Det vil vanligvis være mye fylde i øvre del. Etter ca 3 måneder vil huden ha tøyd seg såpass at brystet siger litt ned slik at det blir mindre fylde oppe og mer i underkant slik et naturlig bryst ser ut.

Ingen bryst er symmetriske før en operasjon og vil heller ikke være det i etterkant. Bryst som virker like store før en brystreduksjon vil kunne være mer asymmetriske etterpå selv om man fjerner like mye på begge sider. Det skyldes at en asymmetri før inngrepet som utgjør en liten prosentandel før vil utgjøre en større del etter. Vi forsøker etter beste evne å se disse forskjellene før og fjerne litt ulikt for å oppnå best mulig symmetri.

Arr etter brystreduserende operasjoner

Brystreduksjon arr

Arrene vil de første 6 ukene være pene. Deretter går man inn i en periode på 6 måneder hvor de blir røde og litt hovne. Deretter bleknes de gradvis og i løpet av 1 år har de vanligvis blitt bleke. Arrene rundt brystvortene og ned til brystfolden bleknes raskest og blir penest. Arret under har en tendens til å bli litt bredere og klumpete. Har du mørk hudtype kan du få mørke arr og noen ganger ser man tendens til keloide arr.

Mulige komplikasjoner

Den vanligste komplikasjonen er sår i "krysset". Det behandles som nevnt ovenfor.

Blødning 

Blødning forekommer hos ca 0,5% av pasientene og vil arte seg ved at brystet på den ene siden blir veldig hovent. Dersom dette inntreffer, skjer det vanligvis kort tid (6-8 timer) etter operasjonen. Det krever reoperasjon. Sluttresultatet vil vanligvis ikke bli påvirket av dette.

Infeksjoner 

Infeksjoner er uvanlig. Typisk for infeksjoner er at de inntreffer 5-10 dager etter operasjonen. Symptomer på infeksjon er økende hevelse og smerter, rødhet i huden, generell sykdomsfølelse, evt. feber, frysninger og evt. økende væsking fra sårkantene. For å redusere risikoen for dette forbehandles alle med antibiotika. Dette gis som en engangsdose før operasjonen. Skulle det oppstå en infeksjon vil behandling med antibiotika ofte være nok. Noen ganger oppstår det små sår svarende til området i brystfolden, det vil si i "krysset" under brystet der to sårlinjer møtes. Årsaken til dette er at blodsirkulasjonen til huden er nedsatt i dette området. Får du dette, bør du ta av tapen, vask rent med Pyrisept eller Klorhexidin 1%, legg på en vaselinkompress, for eksempel Jelonet og en liten bomullskompress oppå denne. Ikke tape i dette området før det har grodd helt.

Endret følelse i brystvortene

Følsomheten i brystvortene vil ofte være redusert etter en brystreduksjon. Enkelte mister følelsen helt. Noen opplever at mye av følelsen kommer gradvis tilbake, men dette kan ta lang tid.

Nedsatt blodsirkulasjon 

I sjeldne tilfeller kan man få nedsatt blodsirkulasjon til brystvorten. Det dannes da et sår og pigmentet rundt deler av brystvorten kan bli lysere.

Harde klumper innvending i brystene er ganske vanlig umiddelbart etter operasjonen. Som regel skyldes dette små ansamlinger med levret blod. Disse normaliseres i løpet av de første månedene. Noen ganger kan det oppstå harde områder som ikke mykner. Dette skyldes da at blodsirkulasjonen til deler av brystvevet har blitt så nedsatt at det har oppstått noe som kalles fettvevsnekroser. Disse er ufarlige men kan oppleves som ubehagelige.

Stikninger

Det er vanlig med stikninger, brennende følelse og andre smertesensasjoner i brystene etter inngrepet. Vanligvis er det ensidig og skyldes at hudnerver skades eller settes på strekk under operasjonen. Disse plagene kommer ofte etter noen uker eller måneder og forsvinner igjen. Er du i tvil, er det bare å ta kontakt med oss.

Hva sier pasientene?

«Har hatt en brystreduksjon hos Thomas Berg. Utrolig godt fornøyd med resultatet og all kontakt med klinikken. Følt meg ivaretatt hele veien. Selve operasjonen gikk også utrolig bra. Pleier å bli dårlig av narkose, men her var jeg på bena og i fin form kort tid etterpå. Tusen takk!»
Kvinne 45 år

«Jeg har foretatt brystreduksjon og løft. Tenkte og vurderte i mange år før jeg tok skrittet og kontaktet Dr Bjærke. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Ble så godt mottatt og ivaretatt av alle under hele prosessen og resultatet er fantastisk flott! Tusen hjertelig takk for utrolig god hjelp! Anbefales på det varmeste for de som vurderer dette!»

Her kan du lese om pasienter erfaringer etter brystreduserende operasjon...

Her kan du lese flere pasienthistorier…

 

Brystreduksjon Cosmo-logo

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo Clinic med andre ord et trygt valg for en brystreduksjon.