PLASTISK KIRURGI I SÆRKLASSE
  • Brystreduksjon

Brystreduksjon - lettere, rundere og høyere bryster med finere fasong

brystreduksjon

Brystreduksjon utføres for å redusere størrelsen på brystene og forbedre proporsjonene mellom brystene og resten av kroppen. Store bryster kan gi smerter i nakke, skulder og rygg samt være til plage ved for eksempel jogging og annen fysisk aktivitet. Etter en vellykket brystreduksjon forteller pasientene at de får bedre kroppsholdning, at det er lettere å være aktiv, at de får mindre smerter og ubehag, økt selvtillit og forbedret livskvalitet. Her finner du informasjon om operasjonen og hva du kan forvente samt tilbakemeldinger fra våre tidligere pasienter om deres erfaringer etter en brystreduksjon.

Vi setter av god tid til deg og forklarer grundig hvilket resultat som kan forventes å oppnå med ditt utgangspunkt.

Kirurgene ved Cosmo Clinic har til sammen utført mer enn 10.000 plastikkirurgiske operasjoner. Hos oss får du topp behandling og oppfølging. Vi har noen av landets ledende eksperter på figurforming og rekonstruktiv plastikkirurgi.

 

Pris brystreduksjon Om operasjonen Sjelden dren Sykemelding Pasienthistorier Viktig info Arr Komplikasjoner FAQ BMI Areolareduksjon

 

Bryster som er for store i forhold til resten av kroppen, kan gi smerter i nakke og rygg samt være til plage ved for eksempel jogging og annen fysisk aktivitet. Mange opplever også smerter i skuldrene fra behåstroppene samt fuktproblem under brystene. Derfor ønsker mange å forminske brystene.

Brystreduksjon er en kirurgisk operasjonsmetode der vi fjerner hud og brystvev og samtidig løfter brystene til en høyere posisjon.

Pris: Hvor mye koster en brystreduksjon?

Brystløft 61.900
inkl.mva.
Brystreduksjon (brystreduserende operasjon) pris fra 65.900
inkl.mva.
Inndratte brystvorter 23.500
inkl.mva.
Brystrekonstruksjon Pris avtales individuelt

Cosmo Clinic behersker alle operasjonsmetoder og velger den som gir deg det beste resultatet. Vårt mål er å gi deg lettere bryst med minst mulig arr og redusere dine plager.

Fakta om brystreduksjon

Pris på brystreduksjon og annen plastisk kirurgi her
Hvor lenge er jeg på klinikken: 4-5 timer
Hvor lang tid tar en operasjon: ca 2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv etter brystreduksjon: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Når er jeg tilbake på jobb: ca. 1-3 uker (avhengig av jobb)
Når kan jeg begynne å trene igjen: Etter 4-6 uker
Når kan jeg ta tunge løft? Etter 4-6 uker
Kan man røyke før/etter: Nei 4 uker før og etter
Hvor lenge ser jeg operert ut etter brystreduksjon: 2-3 uker
BMI-grense: 30 (se nedenfor)

Les hva pasientene skriver om sine erfaringer

 

 

Om brystreduksjon

Den viktigste grunnen til å foreta en brystreduserende operasjon er nakke- og skuldersmerter. Videre synes mange at det kan være plagsomt i forbindelse med fysisk aktivitet. Noen synes at brystene ikke passer til kroppen. Man kan også være plaget med fuktighet og eksem under brystene der hud ligger mot hud.

Nakkesmerter kan ha mange årsaker, og det kan være vanskelig å bestemme om nakkesmertene skyldes brystene. Man kan få et inntrykk av dette ved å legge hendene under brystene og løfte de opp. Dersom det bedrer ubehaget, kan det være at en brystreduksjon vil være til hjelp for deg.

Vekt: Det er viktig å ha en stabil vekt før en operasjon. Din BMI bør ikke overstige 30. Høy vekt gir ofte ikke så fint kosmetisk resultat og det er større fare for infeksjon og blødning. Dersom du går mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil brystene kjennes løsere ut og bli mer hengete.

Amming: Har du vært gravid, bør du vente i minst 6 måneder etter amming før du vurderer en brystreduserende operasjon.

Sjelden dren ved brystreduksjon

Ved brystreduksjon på Cosmo Clinic benyttes dren bare i sjeldne tilfeller. Kirurgene ved Cosmo Clinic er svært nøye med å stanse tilløp til blødninger fra små blodkar (diatermi) under operasjonen. I tillegg får du medisiner som hindrer blødning. Det gjør at våre pasienter svært sjelden opplever blødning etter en brystreduksjon.

For deg som pasient er fordelen med Cosmos metode dessuten at du svært sjeldent trenger dren. Blødning som komplikasjon skjer kun i sjeldne enkelttilfeller. De fleste av våre pasienter uttrykker at tiden etter en brystreduksjon oppleves lettere, ikke minst fordi de – de aller fleste – slipper dren.

Sykemelding etter brystreduksjon

Det er vanlig å holde seg borte fra jobben de to første ukene etter en brystreduksjon, men du kan gå på jobb tidligere hvis du ønsker og er klar for det. Din kirurg kan skrive ut en sykemelding for 2-3 uker dersom du trenger det.

Erfaringer etter brystreduksjon

«Jeg har foretatt brystreduksjon og løft. Tenkte og vurderte i mange år før jeg tok skrittet og kontaktet dr. Bjærke. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Ble så godt mottatt og ivaretatt av alle under hele prosessen og resultatet er fantastisk flott! Tusen hjertelig takk for utrolig god hjelp! Anbefales på det varmeste for de som vurderer dette!»

«Jeg fikk utført brystreduksjon og bukplastikk med sammensying av magemusklene i oktober. To graviditeter hadde ført til delte magemuskler. Jeg hadde bulende mage og heng over arret etter keisersnitt. Brystene var tunge og med heng. Jeg gjorde mye research og var på et par andre konsultasjoner før jeg bestemte meg for å utføre operasjonen hos dr. Berg. Han var varmt omtalt i diverse forumer, og jeg opplevde profesjonalitet og trygghet fra første øyeblikk. Operasjonen gikk veldig fint. Jeg dro hjem samme dag. Hadde ni dager barnefri, da jeg holdt meg i ro. Etter det fungerte jeg greit selv med to små barn. I tiden etter operasjonen kunne jeg kontakte dr. Berg når som helst dersom jeg lurte på noe. Tusen takk til dr. Berg. Du har gitt meg den beste gaven. Jeg har fått selvtilliten tilbake, føler meg proporsjonert, kan kjøpe de klærne jeg har lyst på og livet smiler!»

«Jeg har foretatt brystreduksjon og løft. Tenkte og vurderte i mange år før jeg tok skrittet og kontaktet Dr Bjærke. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Ble så godt mottatt og ivaretatt av alle under hele prosessen og resultatet er fantastisk flott! Tusen hjertelig takk for utrolig god hjelp! Anbefales på det varmeste for de som vurderer dette!»

«Har hatt en brystreduksjon hos Thomas Berg. Utrolig godt fornøyd med resultatet og all kontakt med klinikken. Følt meg ivaretatt hele veien. Selve operasjonen gikk også utrolig bra. Pleier å bli dårlig av narkose, men her var jeg på bena og i fin form kort tid etterpå. Tusen takk!»
Kvinne 45 år

 

 

Viktig informasjon om brystreduksjon

Det er viktig at du følger alle anvisningene du får av din kirurg før og etter en brystreduksjon.

Mammografi bør du ha tatt mindre enn 6 måneder før operasjonen dersom du er over 40 år. Henvisning til dette får du av fastlegen eller ved Cosmo Clinic.

Røyking nedsetter blodsirkulasjonen i huden og gjør at det gror dårligere. Dersom du røyker, bør du ha sluttet med dette i minst 4 uker før operasjonen og unngå å røyke i ytterligere 4 uker.

En brystreduserende operasjon utføres i narkose og tar ca 2 timer. Vi fjerner overflødig hud og kjertelvev og lukker sårene med sting som forsvinner av seg selv. Enkelte ganger legger vi dren som suger ut blodvæske. Disse fjernes vanligvis 1-2 dager etter inngrepet.

Du kan dusje 3-4 dager etter operasjonen. Ta av BH-en og fjern kompressene. Vask BH-en. Du kan være uten til den er tørr igjen. Føn tapen. Du trenger ikke nye kompresser, bare ta BH-en rett på.

Du kan være i normal aktivitet etter operasjonen, men du bør unngå å strekke armene over hodet.

Du kan gå lange turer så fort du føler deg i form til dette, men unngå løping de første 6 ukene.

Din kirurg kan skrive ut en sykemelding for 2-3 uker dersom du trenger det.

Kontroll skjer etter 3 måneder.

Amming etter brystreduksjon: I de fleste tilfeller vil det være vanskelig å amme etter en brystreduksjon og vi anbefaler at du venter til du er ferdig med amming. Er brystene uforholdsmessig store, kan det likevel være aktuelt å utføre operasjonen.

De fleste vil oppleve at brystene er hovne og struttende etter operasjonen. Det kan være litt misfarging av huden de første to ukene og de kjennes faste ut. Det vil vanligvis være mye fylde i øvre del. Etter ca 3 måneder vil huden ha tøyd seg såpass at brystet siger litt ned slik at det blir mindre fylde oppe og mer i underkant slik et naturlig bryst ser ut.

Symmetri: Ingen bryst er symmetriske før en operasjon og vil heller ikke være det i etterkant. Bryst som virker like store før en brystreduksjon vil kunne være mer asymmetriske etterpå selv om man fjerner like mye på begge sider. Det skyldes at en asymmetri før inngrepet som utgjør en liten prosentandel før vil utgjøre en større del etter. Vi forsøker etter beste evne å se disse forskjellene før og fjerne litt ulikt for å oppnå best mulig symmetri.

Arr etter brystreduksjon

Arrene etter brystreduserende operasjoner vil de første 6 ukene være pene. Deretter går du inn i en periode på 6 måneder hvor de blir røde og litt hovne. Deretter bleknes de gradvis og i løpet av 1 år har de vanligvis blitt bleke. Arrene rundt brystvortene og ned til brystfolden bleknes raskest og blir penest. Arret under har en tendens til å bli litt bredere og klumpete. Har du mørk hudtype kan du få mørke arr og noen ganger ser man tendens til keloide arr.

 

Mulige komplikasjoner ved brystreduserende operasjon

Sår i «krysset»

Den vanligste komplikasjonen ved brystreduksjon er sår i "krysset".

Blødning 

Blødning forekommer hos ca 0,5% av pasientene som får utført en forminskning av brystene og vil arte seg ved at brystet på den ene siden blir veldig hovent. Dersom dette inntreffer, skjer det vanligvis kort tid (6-8 timer) etter operasjonen. Det krever reoperasjon. Sluttresultatet vil vanligvis ikke bli påvirket av dette.

Infeksjoner 

Infeksjoner etter brystreduksjon er uvanlig. Typisk for infeksjoner er at de inntreffer 5-10 dager etter operasjonen. Symptomer på infeksjon er økende hevelse og smerter, rødhet i huden, generell sykdomsfølelse, evt. feber, frysninger og evt. økende væsking fra sårkantene. For å redusere risikoen for dette forbehandles alle med antibiotika. Dette gis som en engangsdose før operasjonen. Skulle det oppstå en infeksjon vil behandling med antibiotika ofte være nok. Noen ganger oppstår det små sår svarende til området i brystfolden, det vil si i "krysset" under brystet der to sårlinjer møtes. Årsaken til dette er at blodsirkulasjonen til huden er nedsatt i dette området. Får du dette, bør du ta av tapen, vask rent med Pyrisept eller Klorhexidin 1%, legg på en vaselinkompress, for eksempel Jelonet og en liten bomullskompress oppå denne. Ikke tape i dette området før det har grodd helt.

Endret følelse i brystvortene

Følsomheten i brystvortene vil ofte være redusert etter en brystreduksjon. Enkelte mister følelsen helt. Noen opplever at mye av følelsen kommer gradvis tilbake, men dette kan ta lang tid.

Nedsatt blodsirkulasjon 

I sjeldne tilfeller kan man få nedsatt blodsirkulasjon til brystvorten etter en brystreduksjon. Det dannes da et sår og pigmentet rundt deler av brystvorten kan bli lysere.

Harde klumper innvending i brystene er ganske vanlig umiddelbart etter operasjonen. Som regel skyldes dette små ansamlinger med levret blod. Disse normaliseres i løpet av de første månedene. Noen ganger kan det oppstå harde områder som ikke mykner. Dette skyldes da at blodsirkulasjonen til deler av brystvevet har blitt så nedsatt at det har oppstått noe som kalles fettvevsnekroser. Disse er ufarlige men kan oppleves som ubehagelige.

Stikninger

Etter en brystreduksjon er det vanlig med stikninger, brennende følelse og andre smertesensasjoner i brystene. Vanligvis er det ensidig og skyldes at hudnerver skades eller settes på strekk under operasjonen. Disse plagene kommer ofte etter noen uker eller måneder og forsvinner igjen. Er du i tvil, er det bare å ta kontakt med oss.

 

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med silikonproteser, brystløft, brystreduksjon, brystforstørring med eget fett og brystreduserende operasjon hos menn med forstørrede bryster (gynekomasti). Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport. Konsultasjon er selvfølgelig helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Svar på pasientenes spørsmål om brystreduksjon

Hvor lenge er brystene hovne etter en brystreduksjon?

Brystene vil etter en brystreduksjon være hovne den første måneden, men formen vil fortsette å endre seg i 6 måneder etter operasjon. I begynnelsen er det mye fylde i øvre del av brystene til huden i nedre del har begynt å tøye seg og gi en mer naturlig form. Derfor vil brystene se hovne og unaturlige ut første måneden etter operasjonen.

Når ser jeg det endelige resultatet etter en forminskning av brystene?

Det endelige resultatet av en brystreduksjon ser du ikke før etter ca. 6 måneder selv om brystene ser fine ut tidligere. Arrene vil også være røde de første 3-6 månedene, men blekner gradvis og blir mindre synlige over 12 måneder. Ta kontakt med klinikken dersom du er usikker og har flere spørsmål.

brystreduksjon

Er det noen BMI-grense for å få brystreduksjon?

Din BMI bør ikke overstige 30, og det er viktig at vekten er stabil før en brystreduserende operasjon. BMI står for body mass index, som på norsk heter kroppsmasseindeks og forkortes KMI.
Det kosmetiske resultatet blir ofte ikke så fint når vekten er høy. Det er dessuten større fare for infeksjon og blødning. Ved Cosmo Clinic setter vi din sikkerhet høyt og vil alltid nøye vurdere hva som er best for deg. Og skulle du gå mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil du oppleve at brystene kjennes løsere ut og bli mer hengete.

Vil følsomheten i brystvortene bli påvirket av en operasjon?

Følsomheten i brystvortene vil ofte være redusert rett etter en brystreduksjon (reduksjonsplastikk). Mange opplever at følelsen kommer gradvis tilbake, men dette tar ofte mange måneder. En del får ikke følelsen tilbake og får permanent nedsatt følelse, men siden den helsemessige gevinsten av mindre bryster er så stor, er det sjelden noen som opplever dette som noe problem.

Hvordan blir arrene?

Spesialistene ved Cosmo Clinic behersker alle teknikker for brystreduksjon og vil gjøre arrene så korte og lite synlige som mulig. Ved både brystreduksjon og brystløft plasseres det et arr rundt brystvorten som havner i overgangen mellom det rød-brune området rundt brystvorten og huden. I tillegg legges det et vertikalt arr fra brystvorten og ned til folden under brystet, samt et horisontalt arr i folden under brystet.

I noen tilfeller kan man unngå arret i folden under brystet, såkalt vertikal teknikk, eller gjøre det kortere. Grunnen til at arrene plasseres slik, er at man ved både brystreduksjon og brystløft løfter brystvorten høyere til en høyere plassering samt strammer nedre del av brystet.

Stingene vi syr med forsvinner av seg selv.

Se siden om gynekomasti for brystreduksjon hos menn

Blir brystene løftet under operasjonen?

Ja, ved en brystreduksjon fjernes kjertelvev, og samtidig flytter vi brystvortene i en høyere posisjon slik at brystene blir løftet.

Hva skjer hvis jeg går mye ned i vekt etter en operasjon?

Dersom du går mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil brystene kjennes løsere ut og bli mer hengete. Derfor er det viktig at vekten din er stabil og at BMI ikke er høyere enn 30 før du blir operert.

Hva slags bandasje eller behå får jeg etter operasjonen?

Etter operasjonen tar vi alltid på en behå, som du bruker dag og natt i to uker og deretter på dagtid i fire uker. Etter dette kan du bytte til en hvilken som helst behå som du synes er behagelig.

Areolareduksjon: Tilbyr Cosmo Clinic reduksjon av areola?

Ja, ved Cosmo Clinic har vi lang erfaring med reduksjon/forminskning av areola. Enten som en egen operasjon der målet kun er å minske areola, eller som en del av et brystløft eller brystreduksjon, der areola flyttes opp og minskes samtidig. Reduksjon av areola har svært lav risiko. Den største risikoen er nedsattt følelse i brystvorten etter operasjon. Ofte kommer følelsen tilbake i løpet av noen uker eller måneder, men hos enkelte kommer følelsen ikke helt tilbake. Vanligvis blir ikke ammefunksjonen nedsatt, det er bare hvis man fjerner deler av brystkjertelen samtidig.

Når kan jeg gå uten BH etter en brystreduksjon?

6 uker etter operasjonen kan du gå uten behå.

 

Kan jeg amme etter en brystreduksjon?

I de fleste tilfeller vil det være vanskelig å amme etter en brystreduksjon. Ved Cosmo Clinic anbefaler vi derfor at du venter med en brystreduserende operasjon til du er ferdig med amming. Hvis brystene er uforholdsmessig store og skaper store plager, kan det likevel være aktuelt å utføre operasjonen.

 

Brystreduksjon Cosmo-logo

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo Clinic med andre ord et trygt valg.

 
Cosmo Clinic

Plastikkirurgisk kompetansesenter

Medisinsk ansvarlig lege:
Tomm Bjærke

Adresse

Besøksadresse Nydalen (Sandaker):
Sandakerveien 114 B
0484 Oslo (se kart)

Kontakt

Tlf: 21 05 56 60 eller 91 90 53 13
Epost: post@cosmoclinic.no

Org.nr.: 817 655 742.
Oslo - Norge

Sosiale medier

Facebook-logo    LOGO instagram

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for analyser. Ved å fortsette å bruke nettstedet godtar du dette. Du kan selv skru av lagring av cookies i nettleseren du bruker.
Personvernerklæring - Cookies

Innhold © Cosmo Clinic.

Bestill konsultasjon