Brystløft

Brystløft - ved løse, hengende bryst (mastopexi)

Brystløft kvinne

De som ønsker å få gjennomført et brystløft, føler ofte at brystene har begynt å henge og at huden er blitt slappere etter for eksempel graviditet eller vektnedgang. Mange må gå med stramme behåer for å holde brystet oppe og at det er vanskelig å holde brystene på plass i bikini.

 

Om brystløft Pris brystløft Slik utføres operasjonen Komplikasjoner Fakta om brystløft Før-etter-bilder Erfaringer etter brystløft Bestill time

Ved operasjonen fjerner vi hud, strammer opp brystet og løfter brystvorten høyere opp slik at brystene får en mer ungdommelig fasong.

Operasjonen kan også kombineres med at man legger inn brystproteser samtidig for å få økt volum. Du vil være i relativt god form etter operasjonen og ha relativt lite smerter.

Kirurgene ved Cosmo Clinic har utført flere tusen brystoperasjoner. Vi får svært gode tilbakemeldinger fra pasientene. Hos oss får du ærlige og grundige råd.

Fakta om brystløft

Aldersgrense: 20 år

Se pris her
På klinikken: 4-5 timer
Operasjonstid: ca 2 timer
Kan jeg kjøre bil hjem selv: Nei
Må jeg ha noen hos meg første døgnet: Ja
Tilbake på jobb: ca. 1-3 uker (avhengig av jobb)
Kan begynne å trene igjen: 4-6 uker
Kan ta tunge løft: 4-6 uker
Kan røyke før/etter: Nei 4 uker før og etter
Hvor lenge ser jeg operert ut: 2-3 uker
Sykemelding: Vanligvis vil du ikke ha krav på sykemelding.

Les mer

Les mer: Pasientenes erfaring med operasjonen

Om operasjonen

Har du brystproteser fra før (etter en brystforstørrelse) vil ofte brystet ha seget ytterligere og det kan da være aktuelt å fjerne protesene og samtidig stramme huden, alternativt kan vi legge brystprotesene under brystmuskelen for å oppnå mer stabilitet.

brystoperasjon

Holdbarhet etter operasjon: Det som bestemmer holdbarheten etter et løft er størrelsen på brystene og hudkvaliteten. Er brystet stort og tungt, anbefaler vi å redusere de noe for å unngå at de siger ned igjen. Har du hud med dårlig elastisitet og strekkmerker vil huden fort tøye seg igjen, men du vil uansett få et mye bedre resultat enn du hadde før.

Fasong: Et brystløft gir ikke samme fasong som en brystprotese gir. De første månedene vil brystene være struttende og det vil være mye fylde i øvre del. Etter en stund vil huden tøye seg og fylde i øvre del vil etter hvert sige ned. Det medfører at du får en naturlig fasong av brystet.

Løft og protese: Hvis du ønsker mer fylde i øvre del, kan vi legge inn en protese samtidig, eventuelt venter vi i 3-6 måneder. I de fleste tilfeller vil det være best å legge silikonproteser etter at du har gjort brystløftet for å få mest symmetri og et bryst som blir fastere. Dersom silikonprotesene legges inn samtidig, får vi ikke strammet huden nok og brystet vil mange ganger oppleves å være for løst etterpå.

Arr: Arrene vil gå rundt pigmenteringen, ned og under i folden. Arrene vil vanligvis fort bli pene rundt og ned, mens de ofte kan bli noe bredere under. Arrene vil være røde de første 2-6 mnd og vil så gradvis bleknes.

Vekt: Det er viktig å ha en stabil vekt før operasjonen. Går du mye ned i vekt etterpå, vil brystene føles ytterligere løse. Videre bør du ikke være veldig overvektig da det lettere gir sårproblemer. BMI bør være under 30.

Mammografi: Vi anbefaler alle kvinner over 40 år å ta en mammografi som ikke er eldre enn 6 måneder. Henvisning til mammografi kan du få hos oss.

Røyking: Vi anbefaler at du ikke røyker minst 4 uker før operasjonen. Røyking og snus nedsetter blodsirkulasjonen og gir dårligere sårtilheling.

 

Pris for brystløft

Pris diverse brystoperasjoner

Brystløft 53.500
inkl.mva
42.800 eks.mva
Brystreduksjon fra 57.500
inkl.mva
46.000 eks.mva
Inndratte brystvorter 18.750
inkl.mva
15.000 eks.mva

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

 

Etter operasjonen

Operasjonen foregår i full narkose. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra avdelingen. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg, vi fraråder at du reiser hjem uten tilsyn.

Du vil få utdelt et pasientskriv med den informasjonen du trenger om operasjonen.

Brystkirurgi ved hengepupper

Aktivitet etter operasjon: Operasjonen er vanligvis ikke forbundet med mye smerter. Mange opplever at det er litt brystspreng og de fleste er overrasket over hvor lite smerter de kjenner. En brystforstørring gjør vanligvis mye mer vondt. Det er derfor viktig at man er forsiktig de første ukene. Du bør ikke løfte armene over skulderhøyde de første 3 ukene da det medfører strekk på arrene. Dette kan igjen føre til at såret åpner seg litt på undersiden. Unngå også tunge løft. Du bør ikke løpe før det har gått 6 uker, men kan være i vanlig aktivitet og gå lange turer.

Du får kjøpt behå på klinikken og det første døgnet har du i tillegg et bånd over behåen.

Du ringer selv etter ca 3 måneder for å avtale en kontrolltime. Du er alltid velkommen til oss før dette dersom du skulle ha behov for det.

 

Arr etter brystløft

Slik blir arr ved brystløft

Øverst til venstre: Anker-arr: Dette er den vanligste snittføringen hos de som har mye brystvev. Huden fjernes innenfor det stiplete området og utenfor brystvortekomplekset. Dette gir et arr rundt brystevorten og et omvendt T-arr.

Øverst til høyre: Har man mindre heng i brystet, kan man fjerne hud rundt brystvorten og ned mot brystfolden. Dette gir et arr rundt brystvorten og ned til folden, men intet arr i selve brystfolden.

Nederst til venstre: Ved meget store, hengende bryst, kan man ta av brystvorten og sy den på igjen i en høyere posisjon. Denne teknikken brukes ikke ved Cosmo Clinic, da det er en usikker metode med tanke på blodsirkulasjonen til brystvorten etterpå.

Mulige komplikasjoner ved brystløft

Komplikasjoner er sjeldne. De kan imidlertid inntreffe ved alle typer operasjoner.

Blødning er sjeldent. Kirurgisk blødning vil si blødning inne i brystet. Dette merker du ved at brystet på den ene siden hovner opp betydelig. Samtidig er det veldig sprengfølelse på den siden. Det er ikke slik at det blør ut fra sårene. Blødning ser vi hos ca 1 av 200 pasienter. Det er ikke farlig, men nødvendig å reoperere. En kirurgisk blødning kommer vanligvis 6-8 timer etter en operasjon. Resultatet av operasjonen vil bli det samme.

Infeksjoner er uvanlig. Du blir forbehandlet med antibiotika før inngrepet for å forhindre dette. Mer vanlig er væsking i såret i "krysset" under brystet slik det er beskrevet over. Det er nødvendig å ikke røyke 4 uker før operasjonen og å unngå å strekke mye på armene for å unngå dette. Hvis du får et sår på undersiden, renses det som beskrevet og det vil etter hvert lukke seg i løpet av 2-4 uker.

Følelsen i brystvortene kan være noe redusert rett etter inngrepet, men vanligvis påvirkes ikke følelsen i noen særlig grad.

Amming: Ammeevnen påvirkes vanligvis i liten grad. Det er helt avgjørende hva slags teknikk som er brukt. Hos oss gjør vi lite med kjertelvevet for at ammeevnen skal kunne opprettholdes. Ved en brystreduksjon fjerner vi ofte kjertelvev og situasjonen vil da være en annen.

Stikninger og brenninger: Det er vanlig med stikninger og brennende følelse i brystene etter inngrepet. Dette er vanligvis ensidig og forbigående og skyldes små hudnerver som er skadet.

Før-etter-bilder

brystoperasjon før etter bilder

I henhold til forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep kan vi ikke vise pre- og postoperative bilder (før-etter-bilder) av kosmetisk kirurgi på vår hjemmeside. Slike bilder vil du imidlertid få se når du kommer til konsultasjon på klinikken. Bilder av bryster før og etter operasjonen gjør at du kan se hvilket resultat du kan forvente ved en operasjon, og gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med kirurgen.

Pasientenes erfaringer etter brystløft

«Jeg strevde etter hvert med selvbildet mitt da brystene ble redusert til to «hengende skinnposer» som følge av amming og vekttap. Jeg oppsøkte Cosmo Clinic etter tips fra en venninne som var fornøyd etter sin behandling. Jeg utførte brystløft kombinert med implantat og vil aldri angre på dette. Veldig fornøyd med oppfølging, behandling og service på klinikken. Anbefales.» (Kvinne, 37 år. Brystløft kombinert med brystforstørring. Kirurg: Tomm Bjærke)

«Jeg følte meg ung og usikker da jeg bestilte konsultasjonstime for brystløft som 22-åring. Usikkerheten forsvant i møtet med Thomas Berg, og jeg er i dag strålende fornøyd med valg av klinikk og ikke minst resultatet etter operasjonen.» (Kvinne, 23 år)

«Jeg tok full bukplastikk og brystløft på grunn av en del løs hud etter vektnedgang. Jeg er strålende fornøyd med resultatet! Naturlig og fint resultat både på bryster og navle, og et jevnt og pent arr langt nede på magen som skjules under trusekanten. Proff jobb av Tomm Bjærke.»

«Jeg er 52 år og har fått utført brystløft med implantat samt en nedre bukplastikk med fettsuging hos Thomas Berg. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og ikke minst med den gode behandlingen og oppfølgingen jeg har fått hele veien. Jeg har følt meg 100 prosent trygg og ivaretatt, og jeg anbefaler Cosmo Clinic på det varmeste.»

«Jeg har foretatt brystreduksjon og løft. Tenkte og vurderte i mange år før jeg tok skrittet og kontaktet Dr Bjærke. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd! Ble så godt mottatt og ivaretatt av alle under hele prosessen og resultatet er fantastisk flott! Tusen hjertelig takk for utrolig god hjelp! Anbefales på det varmeste for de som vurderer dette!»

«Kirurgene Thomas Berg og Hilde Bjærke er ikke bare dyktige, men de beste i landet vil jeg si. Hilde utførte facelift kombinert med halsløft uten synlige arr. Det er nesten ikke til å tro, og jeg er kjempefornøyd. Thomas Berg fjernet brystprotesene og fikk løftet brystene slik at de nå ser ut som noen ungpikebryst. «Han må være verdens beste», sier min mann. :) Og for et fantastisk miljø de har klart å skape. Det er bare helt unikt. Jeg følte meg ivaretatt fra det sekundet jeg satte foten over dørstokken. Alle er så vennlige, positive og omsorgsfulle. Småpraten, smilene og måten å snakke på fikk meg til å senke skuldrene og slappe av. Den gradvise overgangen til full narkose var også veldig behagelig og smertelindringen etterpå likeså. Om de hadde kunnet tilby all den medisinske behandling jeg trenger framover, da hadde jeg ikke vært i tvil om HVOR jeg skulle gått.» (Kvinne, 68 år)

Til toppen av siden…

 

Om brystløft Slik utføres operasjonen Komplikasjoner Fakta om brystløft Før-etter-bilder Erfaringer etter brystløft Bestill time