Før, under og etter fettsuging

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Unngå alkohol 3 dager før operasjonen og sørg for å være uthvilt. Avtal med noen som kan hente deg og være sammen med deg den første natten.

Du må være fastende i 6 timer før inngrepet. Det betyr at du ikke kan spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi. Unntaket er eventuelle faste medisiner og de medisinene du har fått resept på. Disse kan du ta inntil 1 t før oppmøte med litt vann. Bruker du blodfortynnende må du ha sluttet med de 14 dager før i samråd med din lege.

Morgenen operasjonsdagen tar du en dusj og vasker kroppen i hibiscrub. Ikke ta på fuktighetskrem eller deodorant. Fjern eventuell sminke, smykker og neglelakk. Bruk gjerne løstsittende klær med glidelås.

Pris på fettfjerning finner du her

Les mer om fettsuging her!

 

I denne videoen forteller overlege Thomas Berg ved Cosmo Clinic i Oslo om fettsuging - et populært inngrep innen plastisk kirurgi, hos både kvinner og menn. Det er kort nedetid og fettfjerningen er permanent. Ofte kan man gå på jobben etter 2-3 dager.

Operasjonen

Kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Vi går så sammen til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Inngrepet foregår vanligvis i narkose. Det lages små innstikksåpninger i huden der vi sprøyter inn lokalbedøvelse. Ved hjelp av små kanyler suges så fettet ut jevnt fra flere posisjoner for å få et jevnt resultat som mulig. Vi lukker åpningene i huden med små sting som enten går av seg selv, eller som fjernes etter 1 uke.

Til slutt legger vi på et kompresjonsplagg.

Les mer om fettsuging her!

Etter operasjonen

Ser man resultatet med en gang? (Video med Tomm Bjærke)

Trenger jeg kompresjonsplagg etter operasjonen? (Video med Tomm Bjærke)

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Du vil vanligvis få forlate klinikken etter 1 time sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen.

Det er vanligvis moderate til lite smerter. Har du vært fettsugd i samme område tidligere kan du regne med noe mere smerter da det er mer arrvev i området. Uansett er smertene ofte ikke særlig sterke. Du føler deg mer mørbanket.

Du kan dusje dagen etter inngrepet. Ta av kompresjonsplagget og vask og tørk det før du tar det på igjen. Kompresjonsplagget bruker du vanligvis i 3-4 uker.

Du vil gjerne se en del blåmerker og du vil være hoven. Hevelsen øker gjerne på den første uken før den så går gradvis ned igjen. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av operasjonen og endelig resultat ser du ikke før etter 3-6 måneder.

Les mer om fettsuging her!

 

Bivirkninger og komplikasjoner

Det er meget sjelden vi opplever komplikasjoner.

Er huden løs, kan du enkelte ganger oppleve ujevnheter. Dette ses i mindre grad der huden er fast elastisk. Hvis huden strammes samtidig, reduseres ujevnhetene.

Du vil oppleve redusert følelse i det fettsugde området og etter en stund vil du ofte merke stikninger og en brennende følelse. Dette er forbigående og skyldes hudnervene som er strukket og vokser ut igjen.

Blåmerker vil vanligvis bestå i ca 2 uker. Ved fettsuging av mage er det vanlig å bli mørkeblå på kjønnsorganene i 2 uker.

Fettsuging (liposculpture), Tomm Bjærke

Plastikkirurg Tomm Bjærke under en fettsuging ved Cosmo Clinic i Oslo. Fettsuging er i mange land vanligste inngrepet etter brystforstørrelse med silikonproteser.

 

fettsugning Cosmo ClinicFett fra fettsuging på Cosmo Clinic

 

fettsugning