Transaxillær brystforstørring

Transaxillær brystforstørring - brystforstørring via armhulen

Brystforstørrelse via armhulen

Tradisjonelt har vi i alle år gjort brystforstørrelse ved hjelp av et snitt under brystet eller rundt brystvorten. Noen ønsker derimot at arrene ikke skal være synlige rundt brystet eller har en hudtype som gjør at de lettere danner «stygge arr» (keloid). I disse tilfellene kan vi legge inn protesene via et snitt i armhulen. Dette kalles transaxillær brystforstørring. Arr som legges i armhulen blir oftest meget pene og lite synlige, uavhengig av hudtype. 

Transaxillær brystforstørring har vært lite brukt i Norge, men har vært mye brukt blant annet i Asia. Grunnen til at mange har vært tilbakeholdne med denne prosedyren, er dels at man ikke har hatt kirurgisk erfaring med denne tilgangen og at det hevdes at det er økt fare for kapseldannelse og infeksjon. Tradisjonelle proteser er relativt stive med en teksturert (ru) overflate. Disse brystimplantatene egner seg derfor ikke ved denne operasjonen. Protesene bør være glatte og myke. De protesene som oppfyller disse kravene er blant annet Motiva Ergonomix.

 

Transaxillær brystforstørrelseDenne pasienten har gjennomgått transaxillær brystforstørring. Arret i armhulen er lite synlig da det legges i naturlige hudlinjer. Foto: Cosmo Clinic

Brystforstørrelse via armhulen vil gi et lite arr under armene som nesten er usynlig. Det vil selvfølgelig ikke bli noe arr under brystene.

Ved Cosmo Clinic har vi nå benyttet denne operasjonsmetoden med Motiva proteser i over 2 år med meget gode resultater. Det har ikke vært forekomst av hard kapsel, infeksjon eller blødning.

Operasjonen foregår i narkose og tar ca. 1 time. Det legges et snitt inne i armhulen som er ca. 5 cm langt. Ved hjelp av kikkehullsinstrumenter og kamera, lager vi en lomme under muskelen. Protesen føres inn i brystet i en steril plastbeholder (Keller Funnel). På denne måten kan prosedyren utføres helt steril uten økt risiko for infeksjon eller kapseldannelse.

Bryst uten arr (transaxillær brystforstørring)Bryst uten arr: Ved transaxillær brystforstørrelse (innlegging av silikonproteser via armhulen) vil det ikke bli noe arr under brystene. Foto: Cosmo Clinic

Etter operasjon bruker vi en spile-BH i stedet for en tradisjonell sports-BH. På denne måten får vi definert brystet i underkant og sikrer et godt resultat.

 

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med proteser, brystløft, brystreduksjon og brystreduserende operasjon hos menn med gynekomasti. Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport. Konsultasjon er selvfølgelig helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Les mer