Brystforstørrelse: Slik foregår brystforstørring med proteser av silikon

Føler du at brystene ikke passer til kroppsformen din? Da kan en brystforstørrelse være løsningen for deg!

NYHET! Cosmo Clinic er først i Norge med 4D-simulering ved brystforstørrelse

Cosmo Clinic er den første klinikken i Norge - og en av de første i verden - som tilbyr unik 4D-datasimulering når du er til konsultasjon hos oss. Slik får du et svært godt grunnlag for å kunne ta et riktig valg, noe som gir deg økt trygghet i valg av protesestørrelse og form.

4D skiller seg stort fra 3D. Ren 3D-simulering ved brystforstørrelse har vært tilgjengelig i flere år, men er allerede en aldrende teknologi. Det er et meget fint verktøy ved brystforstørring hvor vi kan ta et 3D bilde og manipulere dette med forskjellige protesetyper slik at du får sett et 3D-bilde med dine nye bryster.

4D er en ny teknologi. Du vil ha følelsen av å se deg selv med de nye brystene i et speil.  Du får et sanntid videobilde av deg på en TV-skjerm som gir et utrolig realistisk resultat!


Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no. Aldersgrense: 20 år.


Våre plastikkirurger har lang erfaring med brystforstørrelse med både runde og dråpeformede silikonproteser. Å forstørre brystene er det vanligste inngrepet innen plastisk kirurgi.

Cosmo Clinic tilbyr de nyeste operasjonsteknikkene og gjør som en av få klinikker innlegging av brystproteser via armhulen, operasjoner som gir ekstra korte arr, samt Motiva hybrid der vi kombinerer silikonproteser med eget fett. Vi benytter brystproteser av høyeste kvalitet fra anerkjente Motiva og Mentor.


Pris Gratis 4D-simulering Før-etter-bilder Garanti ved brystforstørrelse Erfaring Korte arr Via armhulen Brystproteser Hvem egner seg? Hva er silikonpupper?

Protesegaranti inngår i pris ved brystforstørrelse

Hos Cosmo Clinic inkluderer prisen forundersøkelse, operasjon i full narkose, etterkontroller samt en av markedets beste protesegarantier. Garantien dekker kostnadsfri skifte av protese dersom det skulle oppstå hard kapsel eller lekkasje innen 5 år.

Konsultasjon er uforpliktende, ved ikke oppmøte eller avbestilling mindre enn 24 timer før vil du bli belastet kr 500.

Prisene for operasjon inkluderer bedøvelse/narkose, forsikring og kontroller.

Du får med sterke smertestillende på operasjonsdagen for ett par dager som tas ved behov.

Pris på brystforstørrelse finner du her!


Brystforstørrelse med silikon

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

Cosmo Clinic ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er selvfølgelig helt uforpliktende.


Les mer: Slik foregår en brystforstørrelse hos Cosmo Clinic
Brystforstørrelse Oslo: Cosmo ClinicHvem egner seg for operasjon?

Brystforstørrende operasjoner har i alle år vært den vanligste operasjonen innen plastisk kirurgi. Det utføres ca. 5000 brystforstørringer i Norge i året, ifølge tall fra proteseleverandørene. Brystforstørrende operasjoner har høy pasienttilfredshet.

For kvinner er brystene en viktig del av kroppen og er du misfornøyd med brystene kan dette ha negativ effekt på selvfølelsen. For enkelte kan derfor en operasjon være løsningen.

Det finnes ulike grunner til at kvinner ønsker å forstørre brystene, og vi vil alltid vurdere den enkeltes behov før et inngrep.

Hvis du har lite heng i brystene, vil en forstørring alene oftest gi deg det resultatet du ønsker. Dersom du har ammet barn og har heng, kan det være nødvendig med en kombinasjon av brystløft og forstørring av brystene. 

Noe forenklet kan man si at brystforstørrelse med proteser endrer størrelsen og brystløft endrer fasongen.

Noen kvinner har utviklingsforsyrrelser/avvikende fasong (tubulære bryst) eller sideforskjeller mellom brystene. I slike tilfeller utfører vi spesialiserte tilleggsoperasjoner sammen med en brystforstørrelse

Før-etter-bilder brystforstørrelse

Mange som vurderer en brystforstørrende operasjon, ønsker å se før-etter-bilder for å danne seg et bilde av resultatet. Ved en konsultasjon hos Cosmo Clinics plastikkirurger vil du få se slike bilder fra tilsvarende brystoperasjoner. Bilder av bryster før og etter operasjonen gjør at du kan se hvilket resultat du kan forvente ved en operasjon, og gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med plastikkirurgen. I henhold til norsk lov er det imidlertid ikke tillatt å vise før-etter-bilder av kosmetisk kirurgi på vår hjemmeside eller i annen markedsføring. Derfor vil du først få se slike bilder når du kommer til konsultasjon på vår klinikk. 
Brystproteser via armhulen

Det er økende etterspørsel etter brystforstørrende operasjon uten å få arr i underkant av brystet. Dette kan være veldig viktig for kvinner med mørk hudtype som har tendens til å danne mindre pene arr (keloid) eller andre som ønsker å skjule arret.

Vi tilbyr derfor også transaxillær brystforstørrelse (innlegg via armhulen). Dette gjøres enkelt med kikkehullsteknikk, hvor vi fører brystprotesene inn gjennom en åpning i armhulen.

I disse tilfellene bruker vi kun Motiva Ergonomix-proteser som er svært myke og som egner seg spesielt til kikkehullsteknikk via små arr.


Korte arr

Med ny teknologi som smale LED lyshaker, spesielle innføringshylser og meget elastiske proteser fra Motiva, kan vi nå legge inn silikonprotesene med svært korte snitt under brystet. Vi har lagt inn 550 ml via et 3 cm langt snitt!


Brystprotese kombinert med fettransplantasjon

Vi tilbyr nå Motiva Hybrid. Dette er en kombinasjon av brystforstørrelse med Motiva Ergonomix-proteser og samtidig fettransplantasjon til brystet. (brystforstørrelse med eget fett). Dette er en operasjonsmetode som gjør at vi lettere kan korrigere asymmetri dersom du har et stort og et lite bryst. Vi kan på denne måten også redusere størrelsen på silikonprotesen og øke volumet med ditt eget fett. Ved bruk av denne teknikken kan du få mer symmetri av brystene og oppnå den størrelsen du ønsker med en mindre silikonprotese

BrystforstørrelseRunde og dråpeformede brystproteser

Vi skiller mellom runde og dråpeformede brystproteser. Disse finnes igjen i mange varianter: lavprofil, medium profil, høy profil og ekstra høy profil. Profilen forteller deg hvor høye protesene er. Jo høyere de er, jo mer unaturlige blir brystene. Du trenger ikke ha noen formening om hva du ønsker før du kommer til konsultasjon, for vi hjelper deg å velge den silikonprotesen som gir best resultat til akkurat din kropp.

Les mer om runde og dråpeformede brystproteser her


Valg av brystprotese

Vi ønsker å oppnå en naturlig og proporsjonal forstørrelse av brystene som passer din kropp. For å anslå riktig protesestørrelse tar kirurgen mål av brystene dine og du vil få prøve proteser med forskjellig størrelse som legges inn i BH.


Brystforstørrelse med protese

I tillegg tilbyr Cosmo Clinic 3D-datasimulering som er et relativt nytt hjelpemiddel hvor vi kan simulere forventet resultat av en brystforstørring som et 3D-bilde på skjerm. Ved hjelp av et dataprogram kan du velge forskjellige proteser og simulere utseende på brystene dine etter operasjon. Denne undersøkelsen egner seg best for de som har lite brystvev og er mindre egnet dersom man har hengende bryster.

Basert på dine ønsker og undersøkelsen av brystene vil kirurgen kunne foreslå flere alternativer som kan være passende for deg. Du kan selv velge den størrelsen du foretrekker.

Cosmo Clinic benytter proteser fra Motiva og Mentor som begge har meget høy kvalitet og god vitenskapelig dokumentasjon. Motiva har runde proteser med en ny type silikonskall (nanoteksturering) som har vist seg å gi meget lav forekomst av kapseldannelse og væske rundt protesen. I tillegg har Motivas proteser en spesiell form for gele (Ergonomix) som gir et mykt og naturlig bryst. Mentor produserer både runde og anatomiske proteser. Vi benytter i hovedsak Mentors dråpeformede proteser som har lavest forekomst av langtidskomplikasjoner blant protesene med ru overflate på markedet.

Garanti

Garantitiden gjelder i 5 år fra første gangs operasjon ved vår klinikk. Garantien forutsetter at du har fulgt våre retningslinjer etter operasjonen og en eventuell reoperasjon må skje ved Cosmo Clinic. Garantien gjelder ikke ved skifte av proteser.

Lekkasje: Dersom det er vist lekkasje fra protesen ved MR-undersøkelse skifter vi ut protesen kostnadsfritt med tilsvarende protese (størrelse/fasong og plassering).

Kapsel: Dersom det har oppstått en hard kapsel rundt protesen (Baker grad 3 og 4) korrigerer vi dette kostnadsfritt. Denne garantien gjelder ikke dersom du har vært gravid eller ammet i garantiperioden og omfatter ikke skifte av størrelse/ type protese eller plassering av protesen. Garantitiden forlenges ikke etter korreksjon for kapseldannelse eller ved skifte av størrelse/ type protese.

Dersom du angrer på inngrepet, fjernes begge proteser kostnadsfritt, men eventuelle tilleggsoperasjoner (f.eks. brystløft) må du selv bekoste.

I tillegg til dette har Motiva egen garanti på 10 år dersom det skulle oppstå lekkasje eller hard kapsel (Baker grad 3 og 4). Mentor har livstidsgaranti ved lekkasje og 10 års garanti for hard kapsel (Baker grad 3 og 4). Du kan lese mer om produsentenes garantivilkår på deres hjemmesider.


Før, under og etter operasjonenFakta

  • Å forstørre brystene med brystproteser har i mange år nå vært det vanligste inngrepet i kosmetisk kirurgi.
  • Det utføres omtrent 5000 brystforstørrende operasjoner i Norge hvert år.
  • I Norge er silikonproteser helt dominerende ved brystforstørrende operasjoner
  • Det er mulig å kombinere silikonproteser med fettransplantasjon.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


Pasienters erfaring med Cosmo Clinic

«Jeg har alltid hatt små bryst og etter amming av 2 barn var det ikke mye igjen. Jeg var veldig redd for operasjon og for at proteser skulle bli unaturlig og for stort. Jeg oppsøkte Dr Bjærke som tok seg god tid under konsultasjonen og lot meg prøve mange forskjellige proteser. Vi ble enige om 295 g på høyre side og 315 på venstre side. Operasjonen gikk utrolig bra og jeg følte meg veldig trygg. Det var litt vondt de første 2 dagene, men det var absolutt verdt det. Jeg har fått naturlige fine bryst og ikke for store som jeg var redd for. Før operasjonen var høyre bryst litt større enn venstre, men nå er de likere og flottere enn noen gang. Jeg gleder meg til sommeren.» (Kvinne, 39 år)

«Jeg var i tvil om jeg skulle foreta brystforstørring eller ikke, men under konsultasjonen med lege Tomm Bjærke ble jeg både beroliget og trygg på at protesetypen Motiva, lege Tomm Bjærke og klinikken Cosmo var det rette valget for meg. Dette grunnet solid kunnskap, profesjonalitet, erfaring og god kundeservice. Selv inngrepet og restitusjonsfasen gikk fint og her var lege Bjærke tilgjengelig, hyggelig og støttende om jeg hadde behov for en samtale eller en liten kontroll. Jeg har blitt tatt meget godt vare på, fra konsultasjon til operasjon og i tiden etter. Resultatet er jeg svært fornøyd med, og det føles helt naturlig. […] Jeg vil anbefale Cosmo Clinic og lege Tomm Bjærke til alle som ønsker å gjøre en forbedring eller korrigering av sitt utseende. Her blir man tatt spesielt godt vare på og man føler seg både verdsatt og trygg. Terningkast 6 og full stjerne-pott herfra.» (Kvinne, 32 år)

«Jeg fikk lagt inn proteser (Allergan) for 3 år siden på en annen klinikk. Etter kun 6 mnd hadde jeg fått kapsel på begge bryst og var plaget med smerter og harde bryst. Jeg ble anbefalt Cosmo Clinic av en venninne og bestilte en konsultasjon hos Dr. Bjærke. Han var veldig hyggelig og klinikken super lekker. Jeg ble operert med fjerning av kapsel og byttet proteser til Motiva. Operasjonsdagen følte jeg meg utrolig godt ivaretatt og alle på klinikken var profesjonelle og hjelpsomme. Jeg er kjempefornøyd med de nye brystene mine. Nå er de myke, smertefrie og super flotte. Jeg anbefaler Cosmo Clinic på det varmeste!!!» (Kvinne 28 år)

Er det best å legge protesene over eller under brystmuskelen?

Brystproteser kan legges over eller under brystmuskelen. Brystforstørrelse med protesene over muskelen var den vanligste plasseringen i mange år, men etter hvert har de fleste gått over til å legge protesene under muskelen. Det er fordeler og ulemper ved begge plasseringer og det har nå vært en liten dreining av pendelen igjen for å legge protesen over muskelen.

Dersom man er svært tynn og skal ha en stor protese, velger man i de fleste tilfellene å legge brystprotesene under muskelen. Grunnen til dette er at man ønsker jevnere overgang mellom brystet og brystveggen. Muskelen presser mot protesen i øvre del slik at protesen blir flatere oppad og mot utringningen. I tillegg har muskelen en viss tykkelse som skjuler protesekantene bedre og det er mindre risiko for folder på brystet (ripling). Brystet blir også mer stabilt når protesene legges under muskelen. En ulempe ved plassering under muskelen er at brystene vil flytte seg til siden når man bruker brystmuskelen aktivt. I tillegg vil man miste noe styrke i brystmuskelen. Driver man for eksempel med fitness, vil de fleste velge å legge protesene over muskelen for å ikke skade muskelen. Det er mer smertefullt å legge protesene under muskelen, men de fleste er i fin form etter 2-3 dager. 

Har man bra elastikk i huden, et bryst med litt størrelse, ikke er så tynn og samtidig ikke ønsker så stor protese, vil en plassering over muskelen kunne gi et enda mere naturlig resultat. Brystprotesene ligger da under brystkjertelvevet og oppå brystmuskelen. Protesene vil være en del av brystet, flytter seg naturlig med brystet når man tar på brystene og man unngår bevegelse av brystene når man aktiverer brystmuskelen.

Har man heng i brystene eller har tuberøse bryst, vil en plassering av protesene under muskelen ofte ikke være hensiktsmessig da det kan medføre en skygge/kant i nedre del av brystet (double bubble). Ved heng i brystet kan man imidlertid gjøre et brystløft og deretter legge protesene under muskelen, enten i samme operasjon, eller ved to separate inngrep. Ved tuberøse (tubulære) bryst er det viktig å spile ut den nedre del av brystet og dette oppnås best når protesene legges over muskelen. 

Ønsker du innleggelse av brystproteser fra armhulen, gjøres dette kun med kikkehullsteknikk under brystmuskelen.


Er det noe du lurer på? Send oss gjerne en epost, så svarer vi deg raskt. Du kan også finne svar på de vanligste spørsmål om brystforstørrende operasjoner på denne siden: Spørsmål og svar om brystforstørrelse


Hva er silikonpupper?

Med silikonpupper menes bryster som er forstørret med silikonproteser. Mange har en forestilling om at dette vil se unaturlig ut, men på Cosmo Clinic benytter vi myke silikonproteser som gir et naturlig utseende og som føles svært godt for kvinnen. Vi bruker også operasjonsmetoder som gir svært korte arr.


Brystforstørrelse Oslo - Cosmo

Mer informasjon

Bestill time

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon