Rumpeforstørrelse med eget fett (Brazilian butt lift)

Rumpeforstørrelse ved bruk av eget fett (Brazilian butt lift) har de siste årene blitt et populært plastikkirurgisk inngrep.

Brazilian butt lift

Rumpeforstørrelse ved bruk av eget fett (Brazilian butt lift) har de siste årene blitt et populært inngrep. Cosmo Clinic i Oslo utfører rumpeforstørrelsen ved at vi fjerner fett fra et uønsket område (flanker, mage eller lår) og injiserer fettcellene med fettransplantasjonsteknikk i de områdene på rumpa du ønsker mer volum.

Her finner du pris på rumpeforstørrelse med eget fettvev

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjon og benytter seg av det nyeste utstyret på markedet for at du skal få et optimalt resultat.

Om rumpeforstørrelse

De som egner seg best for rumpeforstørrelse med eget fett er de som ønsker å få fjernet fett fra ett eller flere områder på kroppen samtidig som de ønsker å endre formen og volumet på rumpa. Oftest fettsuges hofter og flanker ved operasjonen og man får da en smalere midje som igjen forsterker resultatet av rumpeforstørrelsen ved at man får mer ”timeglassformet” kroppsform. For å gjennomgå operasjonen må du ikke være for tynn da det vil være vanskelig å hente ut tilstrekkelig med fettceller.

Fordelen med denne operasjonsmetoden er at man kun benytter seg av kroppens eget vev og at resultatet er permanent. Omtrent 60-70% av fettvevet som injiseres i rumpa blir værende, mens 30-40% av fettcellene vil forsvinne. Cosmo Clinic benytter seg av markedslende Puregraft-utstyr for optimalt resultat og at flest mulig av fettcellene skal bli værende. Hvis man ønsker større endring kan operasjonen gjentas etter 3-6 måneder. Man skal imidlertid være klar over at vektendring etter operasjonen vil påvirke resultatet slik at det er viktig at man holder stabil vekt.

Operasjonen etterlater seg svært lite arr. Det blir kun 5mm lange arr på de stedene man går inn for å hente ut fett og de er oftest lite synlige. Du må bruke kompresjonsplagg på området som er fettsuget i minimum 2-3 uker etter operasjon

Forberedelse til operasjonen

Du må ikke røyke eller bruke annen nikotin 2 uker før og etter operasjon. Du må kjøpe kompresjonsplagg etter dine mål som tas med operasjonsdagen. På morgenen operasjonsdagen vasker hele kroppen fra halsen og ned med Hibiscrub. Du skal ikke bruke deodorant, sminke, neglelakk eller fuktighetskrem. Du må faste 6 timer før operasjonen, det vil si ikke spise eller drikke. Du skal ta medisiner som klinikken har gitt deg med ½ glass vann 1-2 timer før operasjonen. Ta på løse klær som er lett å ta på etter operasjon, for eksempel joggebukse og bomullsjakke med glidelås foran.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende. Kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av deg. Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen foregår i full narkose og varer ca 2 timer. Etter operasjonen vil du være på oppvåkningsavdelingen ca 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra klinikken. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg. Første døgnet anbefaler vi at du har en voksen person sammen med deg og oppholder deg mindre enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som kan fjernes etter ca 10 dager. Du kan dusje dagen etter operasjonen.

Det er vanlig at det kommer en del veske fra sårene der det er fettsugd, særlig første døgnet, og det kan derfor være lurt å ha håndklær under deg i sengen. I tillegg vil du merke at du tisser mye.

Kompresjonsplagget på området der det har vært utført fettsuging skal brukes dag og natt i 2-3 uker, gjerne lenger hvis du fortsatt er hoven. Kompresjonsplagg kan tas av når de skal vaskes.

Vi anbefaler å ta det med ro de første dagene for å få et best mulig resultat. De fleste kan imidlertid være på jobb og i normal aktivitet etter 7-10 dager. De første 3 ukene bør du ikke ligge på rygg og sitte på rumpa. Du kan imidlertid sitte på kanten av en stol med belastning på øvre del av lårene. Etter 3 uker kan du begynne å trene lett, og etter 4-5 uker kan du belaste fritt og trene som vanlig.

Rumpeforstørrelse med eget fett gir relativt lite smerter. Du vil være oppleve spreng i rumpeballene de første dagene. Du vil være hoven og ha litt blåmerker særlig de første to ukene. Det endelige resultatet ser du etter 3 måneder. Området som er fettsugd vil være hovent og blått første par ukene. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av fettsugingen og endelig resultat ser du etter 3-6 måneder.

Komplikasjoner ved rumpeforstørrelse

Komplikasjoner forekommer sjelden etter rumpeforstørrelse med eget fett.

Infeksjon og blødning kan forekomme etter alle operasjoner, men det er sjelden.

Små asymmetrier mellom rumpeballene kan oppstå.

Ujevnheter etter fettsuging kan forekomme, særlig hvis man har dårlig elastikk i huden.

Bestill time for konsultasjon hos Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. De vanligste inngrep er brystforstørring med proteser, facelift (ansiktsløft), fettsuging og bukplastikk. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Det er kort ventetid og konsultasjon er gratis.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se kart)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no
Åpningstider: Mandag - Fredag: 8-16


Mer informasjon

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon