Fettsuging (lipo) fjerner lokalt fett

Fettsuging er et av de vanligste kosmetiske kirurgiske inngrep. De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår , innside knær, hake og bryst hos menn.

Fettsuging

Fettsuging er ikke noen slankemetode, men hvis du har fettansamlinger du ikke klarer å bli kvitt, kan dette inngrepet være aktuelt for deg. En fettsuging regnes som et mindre inngrep med kort nedetid. Typisk kan du gjøre en fettsuging før helgen og gå på jobb rett etter.

Plastikkirurgene på Cosmo Clinic i Oslo har mange års erfaring med fettsuging med svært fornøyde pasienter!

Pris på fettsuging finner du her

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

Generelt om inngrepet

Fettsuging er det vanligste inngrepet etter brystforstørring. Det er ikke en slankemetode og de som egner seg best for en fettsuging er de som har normal vekt og lokaliserte fettansamlinger. For at man skal få et godt resultat ved fettsuging alene, er man avhengig av en hud med god elastisitet. Jo eldre man er, jo dårligere er hudens elastisitet. For at man skal få et godt resultat der huden er løs, anbefaler vi at huden strammes i samme seanse. Det kan for eksempel gjelde fettsuging av hake, mage og innside lår.

De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår , innside knær, hake og bryst hos menn (gynekomasti).

En fettsuging fjerner fettcellene i det aktuelle området permanent. Går du opp i vekt senere, vil de gjenværende fettcellene likevel vokse. Det betyr at du også legger på deg i det området som er fettsugd, men i mindre grad enn før operasjonen.


Vanlige områder for fettsuging

  • Mage: Mange plages av fettoverskudd på magen. Dette er derfor en av de vanligste områdene vi fettsuger. Mageområdet egner seg godt for fettsuging, men for å få et godt resultat og flat mage er det viktig at man ikke har løs/hengende hud. Dersom dette er tilfelle, kombinerer vi fettsugingen med bukplastikk for å stramme opp den løse huden.
  • Hofter: Hoftene er meget godt egnet for fettsuging.  Mange kvinner føler de aldri blir kvitt fettputene over hoftene og midjen uansett hvor mye de trener. Fettsuging av dette området gir en smalere midje og en mer «timeglassformet» figur.
  • Ryggputer: Fettsuging av ryggputer kombineres ofte med fettsuging av hofter og vil forsterke en «timeglassformet» figur.
  • Innside lår: Dersom man har fettansamlinger på innsiden av lårene, kan disse fjernes ved fettsuging. På innsiden av lårene er det imidlertid noe økt risiko for å få hudoverskudd etter en fettsuging, så det er viktig at hudkvaliteten og elastikken i huden er god for å få et godt resultat. Dersom huden er løs, kombinerer vi fettsugingen med lårplastikk for å stramme huden.
  • Ytterside lår: Mange kvinner har fettansamlinger øverst på utsiden av lårene som ofte omtales som ridebukselår. Dette er et vanlig område å fettsuge med godt resultat. Det er uvanlig med hudoverskudd etter fettsuging her, men det kan oppstå ujevnheter.
  • Innside knær: Fettansamlinger på innsiden av knærne er vanlige og disse fjernes effektivt ved fettsuging.
  • Bryster hos menn: Mange menn har noe brystutvikling (gynekomasti) som kan være svært sjenerende. Fettsuging fjerner effektivt fettvevet og hos de fleste trekker huden seg fint sammen etterpå. Dersom man har brystkjertelvev, fjernes dette samtidig via et lite snitt i kanten av brystvorten.

Forberedelse til operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Unngå alkohol 3 dager før operasjonen og sørg for å være uthvilt. Avtal med noen som kan hente deg og være sammen med deg den første natten.

Du må være fastende i 6 timer før inngrepet. Det betyr at du ikke ikke kan spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi. Unntaket er eventuelle faste medisiner og de medisinene du har fått resept på. Disse kan du ta inntil 1 t før oppmøte med litt vann. Bruker du blodfortynnende må du ha sluttet med de 14 dager før i samråd med din lege.

Dersom ikke annet er avtalt, må du kjøpe et kompresjonsplagg som du har fått tilpasset.

Morgenen operasjonsdagen tar du en dusj og vasker kroppen i hibiscrub. Ikke ta på fuktighetskrem eller deodorant. Fjern eventuell sminke, smykker og neglelakk. Bruk gjerne løstsittende klær med glidelås.

Operasjonen

Kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Vi går så sammen til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Inngrepet foregår vanligvis i lokalbedøvelse og dyp søvn. Det lages små innstikksåpninger i huden der vi sprøyter inn lokalbedøvelse. Ved hjelp av små kanyler suges så fettet ut jevnt fra flere posisjoner for å få et jevnt resultat som mulig. Vi lukker åpningene i huden med små sting som enten går av seg selv, eller som fjernes etter 1 uke.

Til slutt legger vi på et kompresjonsplagg.

Etter operasjonen

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Du vil vanligvis få forlate klinikken etter 1 time sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen.

Det er vanligvis moderate til lite smerter ved en fettsuging. Har du vært fettsugd i samme område tidligere kan du regne med noe mere smerter da det er mer arrvev i området. Uansett er smertene ofte ikke særlig sterke. Du føler deg mer mørbanket.

Du kan dusje dagen etter inngrepet. Ta av kompresjonsplagget og vask og tørk det før du tar det på igjen. Kompresjonsplagget bruker du vanligvis i 3-4 uker.

Du vil gjerne se en del blåmerker og du vil være hoven. Hevelsen øker gjerne på den første uken før den så går gradvis ned igjen. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av fettsugingen og endelig resultat ser du ikke før etter 3-6 måneder.

Bivirkninger og komplikasjoner

Det er meget sjelden med komplikasjoner til en fettsuging.

Er huden løs, kan du enkelte ganger oppleve ujevnheter. Dette ses i mindre grad der huden er fast elastisk. Hvis huden strammes samtidig, reduseres ujevnhetene.

Du vil oppleve redusert følelse i det fettsugde området og etter en stund vil du ofte merke stikninger og en brennende følelse. Dette er forbigående og skyldes hudnervene som er strukket og vokser ut igjen.

Blåmerker vil vanligvis bestå i ca 2 uker. Ved fettsuging av mage er det vanlig å bli mørkeblå på kjønnsorganene i 2 uker.

kirurg som opererer fettsuging ved Cosmo Clinic i Oslo

Plastikkirurg Tomm Bjærke under en fettsuging ved Cosmo Clinic i Oslo. Våre plastikkirurger har mange års erfaring med fettsuging, som er det vanligste inngrepet etter brystforstørring.

Pris på fettsuging finner du her

Cosmo Clinic i Oslo - det naturlige valget ved fettsuging og annen plastisk kirurgi

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi i topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI. Det er vanligvis kort ventetid for konsultasjon og gode parkeringsmuligheter utenfor eller i nærheten av vår klinikk. Vårt mål er ikke å være størst, men best på de operasjoner vi tilbyr.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon