Fettsuging

Fettsuging er et av de vanligste kosmetiske kirurgiske inngrep.

Fettsuging

Har du fettansamlinger du ikke klarer å bli kvitt, kan fettsuging være aktuelt for deg. En fettsuging regnes som et mindre inngrep med kort nedetid. Typisk kan du gjøre en fettsuging før helgen og gå på jobb rett etter.

Våre plastikkirurger har mange års erfaring med fettsuging.

Bestill time for en gratis og uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

Generelt om fettsuging

Fettsuging er ett av de vanligste kirurgiske inngrep. Det er ikke en slankemetode og de som egner seg best for en fettsuging er de som har nomal vekt og lokaliserte fettansamlinger. For at man skal få et godt resultat ved fettsuging alene, er man avhengig av en hud med god elastisitet. Jo eldre man er, jo dårligere er hudens elastisitet. For at man skal få et godt resultat der huden er løs, anbefaler vi at huden strammes i samme seanse. Det kan for eksempel gjelde fettsuging av hake, mage og innside lår.

En fettsuging fjerner fettcellene i det aktuelle området permanent. Går du opp i vekt senere, vil de gjenværende fettcellene likevel vokse. Det betyr at du også legger på deg i det området som er fettsugd, men i mindre grad enn før operasjonen.

De områdene på kroppen som egner seg best for fettsuging er mage, hofteparti, ryggputer, ytterside lår, innside lår , innside knær, hake og bryst hos menn (gynekomasti).

Forberedelse til operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Unngå alkohol 3 dager før operasjonen og sørg for å være uthvilt. Avtal med noen som kan hente deg og være sammen med deg den første natten.

Du må være fastende i 6 timer før inngrepet. Det betyr at du ikke ikke kan spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi. Unntaket er eventuelle faste medisiner og de medisinene du har fått resept på. Disse kan du ta inntil 1 t før oppmøte med litt vann. Bruker du blodfortynnende må du ha sluttet med de 14 dager før i samråd med din lege.

Dersom ikke annet er avtalt, må du kjøpe et kompresjonsplagg som du har fått tilpasset.

Morgenen operasjonsdagen tar du en dusj og vasker kroppen i hibiscrub. Ikke ta på fuktighetskrem eller deodorant. Fjern eventuell sminke, smykker og neglelakk. Bruk gjerne løstsittende klær med glidelås.

Operasjonen

Kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Vi går så sammen til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkose sykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Inngrepet foregår vanligvis i lokalbedøvelse og dyp søvn. Det lages små innstikksåpninger i huden der vi sprøyter inn lokalbedøvelse. Ved hjelp av små kanyler suges så fettet ut jevnt fra flere posisjoner for å få et jevnt resultat som mulig. Vi lukker åpningene i huden med små sting som enten går av seg selv, eller som fjernes etter 1 uke.

Til slutt legger vi på et kompresjonsplagg.

Etter operasjonen

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Du vil vanligvis få forlate klinikken etter 1 time sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen.

Det er vanligvis moderate til lite smerter ved en fettsuging. Har du vært fettsugd i samme område tidligere kan du regne med noe mere smerter da det er mer arrvev i området. Uansett er smertene ofte ikke særlig sterke. Du føler deg mer mørbanket.

Du kan dusje dagen etter inngrepet. Ta av kompresjonsplagget og vask og tørk det før du tar det på igjen. Kompresjonsplagget bruker du vanligvis i 3-4 uker.

Du vil gjerne se en del blåmerker og du vil være hoven. Hevelsen øker gjerne på den første uken før den så går gradvis ned igjen. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av fettsugingen og endelig resultat ser du ikke før etter 3-6 måneder.

Bivirkninger og komplikasjoner

Det er meget sjelden med komplikasjoner til en fettsuging.

Er huden løs , kan du enkelte ganger oppleve ujevnheter. Dette ses i mindre grad der huden er fast elastisk. Hvis huden strammes samtidig reduseres ujevnhetene.

Du vil oppleve redusert følelse i det fettsugde området og etter en stund vil du ofte merke stikninger og en brennende følelse. Dette er forbigående og skyldes hudnervene som er strukket og vokser ut igjen.

Blåmerker vil vanligvis bestå i ca 2 uker. Ved fettsuging av mage er det vanlig å bli mørkeblå på kjønnsorganene i 2 uker.

Cosmo Clinic - det naturlige valg for fettsuging

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI. Det er kort ventetid og gode parkeringsmuligheter.

Bestill time for en gratis og uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om plastisk kirurgi

Nedenfor finner du svar på noen spørsmål vi ofte får.

 • Får jeg sykmelding etter å ha gjennomgått plastisk kirurgi?
  SVAR: Du får sykmelding hvis inngrepet er medisinsk begrunnet. Øvre øyelokk kan gi rett til sykemelding. Brystreduksjon og mageplastikk kan også være medisinsk begrunnet. Kosmetiske inngrep gir ikke rett til sykemelding. Du bør ha mulighet til å være borte fra jobb i 1-2 uker etter en operasjon.
 • Hvor lenge etter operasjonen må jeg være på klinikken?
  SVAR: Alle våre inngrep er dagkirurgiske. Det betyr at du reiser hjem samme dag, vanligvis 1-2 timer etter inngrepet. Du bør ha med deg en ledsager og en voksen person som kan være sammen med deg det første døgnet.
 • Hvordan taper jeg arrene?
  SVAR: Vi legger alltid på en kirurgisk tape på arrene. Den fjerner du etter 3 uker , vasker og legger på ny tape som du skifter etter 2 uker. Du taper i totalt 3 mnd. Unngå å få sol på arrene det første året.
 • Jeg har fått brystbånd. Hva er det og hvor lenge skal jeg ha det?
  SVAR: Et brystbånd er som en bred strikk som ligger øverst på brystet. Den brukes for å komprimere huden for å redusere blødning eller for å presse brystprotesene ned, slik at de ikke sklir opp etter plassering under brystmuskelen. Vanligvis bruker du det i 1 uke.
 • Jeg har fått dren. Hvordan virker de og når skal de fjernes?
  SVAR: Vi bruker dren ved mange operasjoner. De er der for at det ikke skal samle seg blod under huden. Drenene fjernes etter 1-2 dager. Det er viktig at ballongen er klemt sammen og at klemmen nærmest huden er åpen og den nærmest posen er lukket. Når ballongen fylles, lukker du klemmen mot huden og åpner den under og presser blodet ned i posen. Deretter lukker du mot posen og åpner mot huden. Når det kommer lite i ballongen og det står blod i slangen, er det ikke mer å suge ut og drenet kan fjernes.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon