Rafing (muskeloppstramming) ved delte magemuskler

Før og etter svangerskap med skilte magemuskler

Før og etter svangerskap: Omtrent 32-40 prosent av alle kvinner som gjennomgår svangerskap, får moderat eller stor rektusdiastase (delte magemuskler).

Mange av Cosmo Clinics pasienter har en svekkelse i midtlinjen på magen slik at magen står ut selv om de er slanke. Dette skyldes at magemusklene har glidd fra hverandre (rektusdiastase) etter svangerskap eller tidligere vektoppgang.

Dersom det foreligger øket avstand mellom de rette magemusklene, er det vanlig å sy disse sammen (rafing) i forbindelse med at det utføres full bukplastikk. Å sy sammen delte magemuskler er ikke mulig ved en nedre bukplastikk.


Trene bort delte magemuskler?

Mange mødre sliter med at magen buler ut etter fødsel. De føler at de ikke klarer å trene bort «mammamagen», mens noen får plager med ryggen fordi magemusklene ikke lenger gir den stabiliteten som de vanligvis gir til kroppens kjernemuskulatur.

Årsaken til dette er ofte at det har oppstått en spalte mellom magemusklene. Under graviditet glir de rette magemusklene fra hverandre for å gi plass til fosteret i magen. Etter fødsel vil magemusklene gli noe tilbake og mindre spalter går ofte bort spontant, men hos noen forblir det en permanent spalte/muskelfraglidning mellom magemusklene (rectusdiastase). Man har lenge trodd at trening vil bedre på muskelfraglidningen (rectusdiastase) og minske spalten, men nyere forskning viser at trening dessverre har lite effekt på skilte magemuskler.

Rafing (muskelrafing) ved delte magemuskler

Delte magemuskler kan korrigeres kirurgisk ved at musklene sys sammen slik at spalten forsvinner og at magemusklene ligger inntil hverandre i midtlinjen igjen. En slik operasjon kalles muskelrafing (eller bare rafing). Operasjonen gjøres via et snitt nederst på magen nedenfor buksekanten og kombineres oftest med en full bukplastikk der man samtidig fjerner og strammer opp overflødig hud på magen.

 

Pasienters erfaringer etter bukplastikk med rafing (sammensying av delte magemuskler)

«Jeg hadde hørt at Thomas Berg er en svært dyktig og sympatisk plastisk kirurg, men hadde aldri trodd at operasjonen skulle gå så greit og at resultatet skulle bli så utrolig bra. Hadde jeg visst dette så hadde jeg operert magen for mange år siden. Selv om jeg er slank så har 3 fødsler og 3 tidligere tarmoperasjoner gjort at magen så svært stygg ut. Slapp hud og fett gjorde at de vertikale og horisontale arrene var blitt fordreide og skjeve. Etter en full bukplastikk med sammensying av magemuskler så ser magen min ut som den gjorde da jeg var ung.»

«Trygg og god opplevelse. Anbefales! Endelig har jeg tatt den operasjonen jeg ønsket etter mange års vurdering! Jeg fikk utført full bukplastikk med rafing, fettsuging av mage og hofter samt brystforstørring med eget fett. Med god informasjon i forkant av inngrepet, og på selve operasjonsdagen følte jeg meg godt ivaretatt. Jeg fikk mobilnr. direkte til legen og kunne ringe ham når som helst dersom det var noe jeg lurte på. Resultatet ble mye bedre enn jeg forventet. Jeg er strålende fornøyd. Kan anbefale Thomas Moe Berg til alle som måtte vurdere å få utført det samme som meg selv! Jeg vil garantert velge ham senere dersom det blir behov. 5 av 5 ⭐️ fra meg.»

«Jeg har tatt full buk med sying av magemuskler hos Thomas. Jeg fikk utrolig god service og resultatene er superfine. Snittet er veldig fin og jeg fikk veldig god info før under og etter operasjonen. Vil absolutt anbefale Thomas Berg og Cosmo. Hadde gått dit igjen om jeg fikk velge på nytt.»

«Det er nå ett år siden jeg fikk utført full bukplastikk med sammensying av magemuskler hos dr Thomas Berg på Cosmo Clinic. Jeg har hatt et fantastisk år! Livet mitt er faktisk forandret til det bedre! Hovedårsaken til at jeg gjennomgikk operasjonen var delte magemuskler (rectus diastase) etter to litt tunge svangerskap. Dette kunne jeg nok fått dekket av det offentlige, da delingen var rundt 6 cm, men jeg hadde mye plager i buk og bekken, og orket ikke kanskje å måtte vente i flere år på både konsultasjon og operasjon. Det angrer jeg overhodet ikke på. […] Selve operasjonen tok bare noen timer. Jeg valgte å stramme opp huden på magen, samt å fettsuge mage og flanker samtidig, og jeg er imponert over hvor nøye og detaljfokusert dr Berg er! Både hofte-hoftesnitt og gammel navle ble sydd med innvendige sting, og har grodd meget fint! Det store hofte-hoftesnittet er i tillegg lagt så lavt at selv en lav, liten bikinitruse skjuler arret godt. Jeg vet også at dr Berg legger mye innsats i penest mulige arr, og det ser jeg resultatet av hver dag. Han bruker dessuten en teknikk for å gi ny navle et mest mulig naturlig utseende, og dette er jeg særdeles fornøyd med. […] Det siste året har vært fylt av gode oppdagelser. Først og fremst har muskulatur og ligamenter i bekken og rygg fått overraskende god hjelp av magemuskler som endelig kan gjøre jobben sin. Smerter og ubehag har blitt betraktelig redusert, og det er derfor lettere å trene og styrke muskulaturen ytterligere. Dette er noe som er sterkt undervurdert og altfor lite medisinsk kunnskap om etter min mening! […] Tusen takk til dr Thomas Berg!»

 

Bestill time

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi.
Ring 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..