Kapseldannelse
Silikonprotesen er et fremmedlegeme, og rundt alle proteser dannes det en tynn vevshinne. Dette er helt normalt og skjer kort tid etter operasjonen. Denne vevshinnen er med på å holde protesen på plass.
I enkelte tilfeller kan hinnen bli fortykket og vil da trekke seg sammen rundt protesen slik at brystet blir hardere å ta på og til slutt endre litt form. Dette kalles kapseldannelse.
For Motiva silikonproteser med nanoteksturert (glatt) overflate er risikoen mindre enn 1% for kapseldannelse, hvilket er det laveste av alle proteser på markedet. Derfor anbefaler Cosmo Clinic Motivas silikonproteser med glatt overflate.
For silikonproteser med ru overflate er risikoen for kapseldannelse 8-10%.
Kapseldannelse er en av grunnene til at enkelte ønsker å skifte silikonproteser. Det blir da gjort kapselfjerning eller spalting av kapsel samtidig som man bytter protese. Eldre silikonproteser fra 90-tallet eller tidlig 2000 tallet, har økt risiko for kapsling. Man skifter derfor til en ny generasjon silikonprotese som har lavere risiko for kapseldannelse i fremtiden.
Du må påregne å skifte silikonproteser en eller flere ganger i livet når du har lagt inn silikonproteser. Det er bedre å skifte silikonprotesene «for tidlig enn for sent» da det er enklere å utføre operasjonen og beholde et fint resultat når protesen ikke er sprukket eller det har oppstått hard kapsel.
Les mer om å skifte eller fjerne silikon her
Cosmo Clinic følger et gjennomprøvd sett med prosedyrer for at du skal få minst mulige komplikasjoner ved en brystforstørring. Det er ingen tilfeldigheter som ligger til grunn for det vi gjør. Alt er nøye vurdert og vi tar en rekke forholdsregler slik at pasienten skal få et best mulig resultat med minst mulig risiko.
Slik kan vi redusere hard kapsel ved brystforstørring