Nannas fem råd

5 råd for sunn hud om sommeren

Sunn hud

Nordmenn og kvinner elsker når solen skinner. Men de fleste av oss vet at solen er skadelig for huden; foruten å gi oss ujevn hudtone og tidlige aldringstegn kan strålene i verste fall gi oss hudkreft. Her er kosmetisk sykepleier Nanna Vinjes fem råd for å opprettholde en sunn hud i sommersolen.

  1. Det viktigste av alt er solfaktor! Solkrem er ikke bare solkrem, det finnes sminke med faktor, solkremer med fysisk og kjemisk filter og dagkremer med faktor. Felles for de alle er at de skal påføres daglig og annenhver time når du er i dagslys.  Jeg anbefaler deg en krem med faktor fra morgenen av og så faktor i pudderform til reapplikasjon i løpet av dagen. Er du i tvil om hvilke kremer du skal velge, vil jeg anbefale deg å lytte til din hudterapeut for råd. Selv bruker jeg Mineral Radience fra SkinCeuticals hver morgen og utover dagen tar jeg en top up med ColorSciense fantastiske mineralpudder med faktor 50.
  2. Solkrem som beskytter mot HEV-stråler.  Mange av oss er tilbøyelige til å droppe faktoren når vi bare skal sitte foran skjermen på jobben, vi skal jo ikke ut i solen. Men visste du at det blå lyset fra skjermen går enda dypere enn UV-strålene? Sørg for at solkremen din også beskytter deg mot de ultrafiolette strålene. Daily Sheer fra ZO Skin Health er en deilig og lett dagkrem med faktor 50 som også beskytter deg mot HEV-lyset.
  3. Antioksidanter!! Husker du fra kjemitimene på skolen hvordan positive og negativt ladede ioner binder seg til hverandre hvis de er i ubalanse? Solen skader cellene i huden vår. Antioksidanter går inn og binder seg til de frie radikalene og minimerer celleskadene. Altså, om noen år er antioksidanter en like stor selvfølge som solfaktor, jeg oppfordrer deg til å være en pioner her, det vil du ikke angre på. Jeg går sommeren i møte med CE Ferulic fra SkinCeuticals, samt daglig inntak av C-vitaminer i kostholdet.
  4. Beroligende produkter på natten. Etter lange dager ute i solen trenger huden næring og ro om natten. Jeg anbefaler produkter med DNA-reparerende enzymer som hjelper huden til å gjenoppbygge seg og styrke hudens barrierefunksjon. Min absolutte favoritt her er Daily Power Defense fra ZO SkinHealth.
  5. Hatt, solbriller og vann! Ikke bare bevarer du hudens helse, men du vil føle deg så mye friskere og mer opplagt hvis du ikke koker deg selv levende om sommeren. Etter min mening har enhver kvinne med respekt for sin hud et godt utvalg av solhatter og capser samt behagelige solbriller. Du treffer henne heller aldri uten vann i glasset, ved siden av boblene selvfølgelig.  God sommer!

 

Bestill time for en GRATIS og uforpliktende konsultasjon hos en av våre kosmetiske sykepleiere:
Tlf: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Aldersgrense 20 år.