Ulike typer silikonproteser til brystforstørrelse

Hvilke ulike typer silikon finnes det?

Brystforstørrelse ulike brystproteser 

Silikonproteser finnes i mange ulike merker, overflater og fasonger. Det kan være forvirrende å orientere seg blant alle forskjellige typer, og her er en oversikt som skal som gjøre det lettere for deg å ta riktig valg.

Rund eller dråpeformet protese?

Formen på silikonprotesen kan være rund eller dråpeformet (anatomisk). Den runde protesen er like tykk i øvre som i nedre del og gir generelt mer fylde i øvre del av brystet. Denne typen protese passer for deg som ønsker en rund form på brystet og fylde i øvre del mot utringningen. Den dråpeformede protesen er flatere i øvre kant og mer fyldig i nedre del for å gi et mer naturlig utseende på brystet. Hvilken protese som passer best er avhengig av hvordan brystet ditt ser ut før operasjon og hvilken form du ønsker å oppnå. Den dråpeformede protesen kan imidlertid i mange tilfeller rotere, hvilket gjør at brystet får en unaturlig fasong, og dette er en klar ulempe med dråpeformede proteser. For å unngå rotasjon har alle dråpeformede proteser en ru (teksturert) overflate, men likevel kan de rotere. Ved en rund silikonprotese slipper man denne problematikken, da den er lik oppe og nede, og brystet endrer ikke form selv om den roterer. Det finnes i dag runde silikonproteser med svært myk gele fra Motiva, som gir et naturlig, tilnærmet dråpeformet resultat, uten at man kan få rotasjonsproblematikk. Disse protesene heter Motiva Ergonomix og har erstattet bruken av tradisjonelle dråpeformede proteser ved Cosmo Clinic. Dersom man ønsker en protese med mer fylde i øvre del av brystet, velger man Motiva Round som har noe stivere gele.

Har du spørsmål om hvilken protesetype som passer best for deg, kan du kontakte oss for en vurdering.

Silikon Motiva

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi.
Ring 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Silikonprotese med ru eller glatt overflate?

Silikonprotesens overflate er den delen av protesen som er i kontakt med kroppen. Kvaliteten på denne overflaten er svært viktig og avgjør risiko for kapseldannelse, væskedannelse rundt protesen og andre komplikasjoner. Overflaten kan være ru (teksturert) eller glatt. Ru overflate har vært mest vanlig de siste 20 årene. Studier viser at kapselforekomsten er 8-10% ved ru overflate på sikt. Ulempen med ru overflate er at noen få kvinner i verden har utviklet en sjelden form for kreft som heter BI-ALCL (Breast Implant Associated Large Cell Lymphoma) på grunn av den rue overflaten. Dette er ikke sett ved glatte overflater. Av den grunn har vi ved Cosmo Clinic valgt å ikke ta i bruk silikonproteser med ru overflate. Vi bruker nesten utelukkende Motivas brystproteser som har en tilnærmet glatt overflate (nanoteksturert). Med denne overflaten er det ikke sett BI-ALCL og risikoen for hard kapsel er i studier vist til å være under 1%.

Høy eller lav profil?

Silikonprotesene leveres i ulike profiler/fasonger, det vil si hvor mye de står ut fra kroppen. En protese med lav profil er relativt flat og står mindre ut fra kroppen enn en protese med høy profil. Generelt kan man si at en lav profil protese gir et mer naturlig resultat enn en protese med høy profil.  Sluttresultatet er imidlertid et resultat av form og størrelse på protesen, kombinert med ditt eget bryst, så det er derfor viktig at man velger rett protese med rett profil som passer akkurat til ditt bryst. Det er derfor viktig at kirurgen har lang erfaring med brystforstørrende operasjoner og kan gi deg den veiledningen du trenger i valg av protese.

Ved Cosmo Clinic har kirurgene lang erfaring med alle typer silikonproteser, og kan veilede deg i valg av form, overflate og størrelse. Vi bruker god tid på å gå i gjennom de forskjellige protesetypene, og gi deg råd i hva som blir pent til ditt bryst. Vi bruker 3D-simulering, slik at du kan se forventet resultat av ditt bryst med ulike protesestørrelser og form. I tillegg vil du få se før- og etterbilder av andre pasienter som er operert hos oss.

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med silikonproteser, brystløft, brystreduksjon, brystforstørring med eget fett og brystreduserende operasjon hos menn med forstørrede bryster (gynekomasti). Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport. Konsultasjon er selvfølgelig helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.