Slik fjerner vi dobbelthake

Slik fjerner vi dobbelthake

Dobbelthake kvinne

Mange både yngre og eldre sliter med dobbelthake. Skyldes dobbelthaken overvekt vil vektreduksjon bedre dette. Noen har imidlertid en fettansamling under haken som de aldri blir kvitt på tross av at de går ned i vekt. Da kan injeksjonsbehandling med et spesielt dermatologisk middel eller fettsuging fjerne fettansamlingen. Dersom man i tillegg har løs hud på halsen vil et ansiktsløft eventuelt kombinert med et halsløft kunne fjerne dobbelthaken og løs hud på halsen.

Er du plaget av dobbelthake? Bestill time hos en av våre spesialister, så kan vi fortelle deg hva som er mulig å oppnå i ditt tilfelle.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Årsaker

Dobbelthake kan ha flere årsaker. I ung alder skyldes det ofte genetisk predisposisjon  eller vektøkning som gir fettansamling under haken. Huden blir med årene mindre elastisk og utsettes for ytre påkjenninger som sol, vind og nikotin. Dette fører til at både hud og muskulatur i ansiktet og på halsen blir slappere og kan resultere i dobbelthake og løs hud på halsen (også kalt kalkunhals).

Injeksjonsbehandling

Har man en lokalisert fettansamling under haken og god elastisitet i huden kan injeksjonsbehandling med et spesielt dermatologisk middel fjerne dobbelthaken. Dette legemiddelet «smelter» fettcellene uten å skade omkringliggende celler. Det sprøytes inn under huden med flere små sprøytestikk. Det er vanlig med rødhet og hevelse i en kort periode etterpå. For optimal effekt må behandlingen ofte gjentas 2-3 ganger.

Fettsuging

Fettsuging av dobbelthake gir en permanent fettfjerning av fettansamlingen under haken. En forutsetning for at fettsuging skal gi godt resultat, er at huden på halsen har god elastisitet slik at den trekker seg sammen etter fettsugingen. Fettsuging av dobbelthake egner seg derfor best hos yngre til middelaldrende. Behandlingen gir hevelse og blåmerker i 1-2 uker.

 

Kvinne med dobbelthake?

Kirurgi

Dersom dobbelthaken skyldes slapp hud og muskulatur på halsen vil en operasjon med ansiktsløft evt i kombinasjon med halsløft være den mest effektive og varige behandlingen. Ved et ansiktsløft strammes hud og bløtdeler i ansiktet, langs kjevekammen og på halsen. Et ansiktsløft vil vanligvis korrigere en dobbelthake, men dersom man har mye løs hud på halsen kombineres ansiktsløftet gjerne med et halsløft for best resultat. Ved et halsløft legges et ekstra snitt under haken slik at kirurgen kan stramme opp halsmuskulaturen ytterligere. Et korrekt utført ansikts- og halsløft gir et naturlig resultat uten at man ser operert ut.

Tips for å bli kvitt dobbelthake

Det finnes mange tips og kjerringråd som skal hjelpe deg å bli kvitt dobbelthake, som for eksempel å styrke musklene i halsen ved å strekke den (løfte haken oppover). Slike øvelser har imidlertid ingen bevist effekt. Hos yngre med overvekt vil vektreduksjon minske fettansamlingen under haken. Har man god elastikk i huden vil huden trekke seg tilbake og dobbelthaken forsvinner. Med alderen mister imidlertid hud og muskulatur sin elastisitet, og da vil huden bli slappere og henge mer selv om man går ned i vekt.

Bestill time

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558) eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft, øyelokkoperasjoner og brystforstørrelse. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se Google-kart i nytt vindu)
Telefon: 21 05 56 60 (eller 941 78 558)
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Her finner du Cosmo Clinic

Nydalen: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se kart)
Filialen på St. Hanshaugen har nå flyttet til våre topp moderne og lekre lokaler i Sandakerveien 114 B.

 

Dobbelthake Cosmo Logo