En bloc kapselektomi (fjerning av protesen og hele kapselen)

En bloc kapselektomi (fjerning av protesen og hele kapselen) - explant

Ekspert på explant: Dr. Thomas Berg utfører "en bloc capsulectomy"Dr. Thomas Berg er en av landets mest erfarne plastikkirurger. Her utfører han "en bloc capsulectomy" på Cosmo Clinic.

En bloc kapselektomi er mye omtalt i forbindelse med breast implant illness. Når man fjerner silikonproteser ved mistanke om breast implant illness, anbefales det, ifølge plastikkirurg Thomas Berg ved Cosmo Clinic, at kapselen/hinnen som ligger rundt protesen fjernes samtidig.

En bloc kapselektomi kan utføres hos pasienter som har silikonprotesene over brystmuskelen. Det vil si at hele kapselen fjernes sammen med brystprotesen.

Dersom silikonprotesen ligger under brystmuskelen, er en bloc kapselektomi ofte ikke mulig fordi kapselen ligger fast mot muskel og ribbein. I slike tilfeller vil plastikkirurgen fjerne så mye som mulig av kapselen, sier Thomas Berg ved Cosmo Clinic, som har lang erfaring med pasienter som opplever plager som de knytter til breast implant illness.

En bloc kapselektomi (fjerning av protesen og hele kapselen)

Hard kapsel

Kapsel, kapsling, kapsel kontraktur eller hard kapsel er ord som brukes om hverandre og beskriver et hardt bryst etter brystforstørring.

En silikonprotese er et fremmedlegeme i kroppen. Det er en normal biologisk prosess at kroppen vil reagere på et slikt fremmedlegeme ved å kapsle dem inn med en tynn bindevevshinne. Alle som har innlagt en silikonprotese vil ha kapsel i større eller mindre grad.

Hard kapsel og silikon operasjon enblockHard kapsel og silikon protese etter operasjonen en bloc kapselektomi. På bildet er kapselen fjernet fra protesene.

Det som oppfattes som kapsel og det vi snakker om i dagligtale er kapsel grad 3 og 4 (etter Bakers klassifikasjon). Grad 3 er et hardt bryst og grad 4 er et hardt bryst som i tillegg er deformert.

Ifølge plastikkirurg Thomas Berg er årsakene til kapsel ikke helt kartlagt. Man antar at biofilm, infeksjon og blødning er de vanligste årsakene. I tillegg spiller protesens overflate en rolle og det er derfor viktig å velge rett type protese.

Her kan du lese mer om de forskjellige årsakene til hard kapsel

Ifølge dr. Berg benyttes Motiva silikonproteser ved Cosmo Clinic. De har nano-overflate og regnes som glatte (ikke rue). Det er svært sjelden at det dannes biofilm rundt disse silikonprotesene. De har markedets laveste forekomst av kapseldannelse.

Steril innføringshylse

På Cosmo Clinic benyttes en steril innføringshylse (Keller Funnel) ved alle brystforstørrelser. Ved å bruke en Keller Funnel er protesene ikke i kontakt med huden og risikoen er derfor mindre for at bakterier kommer i kontakt med silikonprotesen. I tillegg er silikonprotesene badet i en antibiotikaløsning.

Får å redusere blødningsrisikoen gjøres det nøye blodstilling og blodtrykket heves til en viss grense for å fremprovosere en eventuell blødning som stoppes der og da. Vi kan også gi medisiner som ytterligere reduserer blødningen.

Fjerne proteser statistikk

 

Nedetid etter explant (fjerning av silikonproteser)

Etter fjerning av brystproteser har man vanligvis lite vondt og lite plager. Dersom man har fjernet kapselen rundt protesen samtidig, må man regne med litt mer ømhet i brystene de første dagene.

De første 3 ukene må man ta det med ro med armene, da det blir mye strekk på brystene og operasjonssåret når man strekker på armene. Har man kontorjobb, kan man være tilbake på jobb etter noen dager, men dersom man har en fysisk jobb må man være borte i 2-3 uker.

Etter 3 uker kan man være i vanlig dagligdags aktivitet, bære handleposer, rydde osv. Etter 6 uker kan man trene og belaste helt fritt.

Pressehenvendelser om explant, en bloc kapselektomi og BII

Pressehenvendelser og intervjuforespørsler angående en bloc kapselektomi og breast implant illness rettes til dr. Thomas Berg på tlf. 21 05 56 60.

 

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med proteser, brystløft, brystreduksjon og brystreduserende operasjon hos menn med gynekomasti. Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport. Konsultasjon er selvfølgelig helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.