Silikon eller bruke eget fett?

Silikon eller fettransplantasjon til rumpa?

bbl rumpeforstørrelse

BBL: Det er to måter å forstørre rumpa på: med silikonimplantater eller med kroppens eget fett. Den siste metoden er mest kjent som Brazilian Butt Lift, forkortet BBL. I USA er Brazilian Butt Lift omtrent ti ganger så vanlig som silikon. Ved bruk av kroppens eget fett oppnås et varig og naturlig resultat. Risikoen for komplikasjoner er lav sammenliknet med rumpeforstørrelse med silikonimplantater.

Figurforming: Når kirurgen bruker pasientens eget fett, kan rumpa formes slik man ønsker og tilpasse formen for hver enkelt pasient. Fettsugingen gjør at man får fjernet fett permanent fra uønskede områder, for eksempel midje eller mage, og dermed vil man oppnå en mer timeglassformet figur, hvilket oppleves som svært positivt for de fleste.

Silikonimplantat: Studier har vist at silikonimplantat i rumpa er forbundet med opptil 50% risiko for infeksjon samt høy risiko for at implantatet kapsles inn og blir hardt. Silikon egner seg godt for brystforstørrende operasjoner, men egner seg ikke for rumpa på grunn av bakterier i området samt den mekaniske belastningen ved bevegelse og når man sitter.

Øker mest: Rumpeforstørrelse med fettransplantasjon er blant de operasjonene som øker mest. I USA var det en økning på 11 prosent fra 2016 til 2017. Vi ser den samme trenden i Norge, og på Cosmo Clinic er BBL blitt et populært inngrep med svært fornøyde pasienter.

Brazilian Butt Lift (BBL) - information in English