Tubulære bryster (tuberøse bryst)

Brystprotese til behandling av tubulære bryster

Tubulære bryst (også kalt tuberøse bryst) er en utviklingsforstyrrelse av brystene som gir avvikende brystform.

Mange kvinner som opplever at formen på brystene er annerledes enn andres, har det vi kaller tubulære bryst. Mild form for tubulære bryst er relativt vanlig mens uttalt form er mere sjeldent.


Hva er tubulære bryst?

Tubulære bryst kjennetegnes ved at:

  • brystene er smale med økt avstand mellom brystene
  • brystvortekomplekset er stort og kan i enkelte tilfeller bukte utover
  • det er kort avstand mellom brystvorten og folden under brystet (nedre del av brystet er underutviklet)
  • det er ofte forskjellig størrelse mellom brystene (asymmetri)

Hva slags behandling er aktuelt?

Behandlingen må tilpasses individuelt og operasjonen kan i mange tilfeller være komplisert. Det er derfor viktig at behandlende plastikkirurg har erfaring i behandling av tubulære bryster. Behandlingen går ut på å få en naturlig form på brystene samt gjenskape symmetri i de tilfellene brystene har forskjellig størrelse. Ofte brukes siikonprotese for å gjenskape volumet i særlig nedre del av brystet samt få en penere form. I tillegg kan det være aktuelt å løfte brystvorten og stramme opp og minske brystvortekomplekset.


Operasjon dekket av det offentlige

Operasjon av tubulære bryst dekkes av det offentlige dersom det er uttalt grad av tubulære bryst med betydelig størrelsesforskjell mellom brystene. Man kan da be fastlege om henvisning til nærmeste plastikkirurgiske avdeling for en vurdering. Hvis det er mild grad med liten forskjell mellom brystene, må man som oftest betale operasjonen selv ved privat klinikk.


Bestill time for råd og vurdering

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon hos spesialist er helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no


Brystoperasjoner


Animasjon (brystløft)Denne animasjonen er ment som en generell veiledning om hvordan en brystløftoperasjon kan foregå. Selve operasjonen og resultatet i ditt tilfelle kan være annerledes enn det som vises i videoen. Alle er forskjellige. Under konsultasjonen på Cosmo Clinic vil kirurgen forklare deg alt du trenger å vite om operasjonen ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås hos deg. Du vil også få mulighet til å stille kirurgen alle de spørsmål du har om inngrepet.