Slik foregår en brystforstørring

Konsultasjonen Før operasjonen Mammografi Operasjonen Etter operasjonen Komplikasjoner


Konsultasjonen

For å anslå riktig protesestørrelse tar kirurgen mål av brystene dine og du vil få prøve proteser med forskjellig størrelse som legges inn i behåen.

I tillegg tilbyr Cosmo Clinic 3D-datasimulering. Vi kan på den måten simulere forventet resultat av en brystforstørring som et 3D-bilde på skjerm. Ved hjelp av et dataprogram kan du velge forskjellige proteser og simulere utseende på brystene dine etter operasjon. Denne undersøkelsen egner seg best for de som har lite brystvev og er mindre egnet dersom man har hengende bryster.Før operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Bruker du blodfortynnende medisiner, må du ha sluttet med disse 14 dager før inngrepet. Du bør heller ikke ta tran, Omega-3, A-, D-, E- eller K-vitamin 10 dager før da dette også øker blødningsrisikoen.

Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær, gjerne genser med glidelås.

Du må ikke bruke nikotin (røyk, snus, e-sigaretter, nikotin tyggegummi) 2 uker før og 2 uker etter inngrepet.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker hals-, kropp- og armhuleområdet med Hibiscrub såpe. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke sminke og neglelakk.

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet bortsett fra å ta de medisinene du skal ta 1 time før inngrepet.


Mammografi


Gå tilbake til hovedsiden om brystforstørring med proteser!


Selve operasjonen

På operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av operasjonsområdet.

Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose.

Det legges vanligvis et snitt på ca. 4-5 cm i brystfolden, eventuelt i armhulen. Deretter lages det en lomme under eller over muskelen med plass til protesen. Denne legges inn sterilt og huden lukkes med sting som forsvinner av seg selv. Til slutt legges det på kirurgisk tape, bandasje, BH og et brystbånd i øvre kant av brystet.

Operasjonen varer ca. en time, deretter vil du være på oppvåkningsavdelingen i ca. 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra avdelingen. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg. Vi fraråder at du reiser hjem uten tilsyn.

Første døgnet etter operasjonen anbefaler vi at du oppholder deg ikke mer enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken. Selv om risikoen for blødninger er liten, samt at disse som regel vil være selvbegrensende, kan en blødning medføre stort ubehag og det er ønskelig å behandle disse så snart som mulig.


Gå tilbake til hovedsiden om brystforstørring med proteser!


Etter operasjonen

Brystene vil kjennes stramme og svært struttende med umiddelbart etter operasjonen pga. hevelse. Etter 4-5 uker tøyes huden og brystene blir rundere og får en mer naturlig fasong.

Det endelige sluttresultatet ser man ikke før det har gått 3-4 måneder, på dette tidspunktet har vi vanligvis en kontroll på klinikken. Du ringer selv og bestiller time. Det er også viktig å bruke en sports-BH som gir god støtte i 6 uker. Denne bruker du dag og natt i 2 uker og 4 uker på dagtid. BH en får du kjøpt på klinikken.

Det er viktig å ta det med ro de første ukene for å få et best mulig resultat. Det viktigste er å unngå å strekke armene høyt de første 3 ukene og å unngå å løfte tungt i samme periode. Dersom du har anatomiske proteser anbefaler vi å unngå tunge løft de første 6 ukene etter operasjonen da dette kan redusere risikoen for forskyvninger/ rotasjonsproblemer.

Vi anbefaler at du benytter kirurgisk tape over arrene i 3 måneder etter operasjonen. Tapen skiftes første gang når stingene fjernes og deretter ca annenhver uke. Vi anbefaler Micropore kirurgisk tape som kan kjøpes på apoteket.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av Cosmo Clinics spesialister i plastikkirurgi på telefon 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


Hvordan er dagene etter en brystforstørrende operasjon?

Gå tilbake til hovedsiden om brystforstørring med proteser!


Komplikasjoner ved brystforstørrende operasjon

Infeksjon

Infeksjon ved brystforstørring med silikonproteser forekommer hos ca. 1 av 500. Man blir da nødt til å ta ut protesene og avvente i minst 3 måneder før man eventuelt legger inn nye proteser. For å motvirke infeksjon er det viktig at man vasker seg med Hibiscrub såpe kvelden før og morgenen på selve operasjonsdagen.

Kapseldannelse ved brystforstørring

Protesen er et fremmedlegeme og det dannes en tynn vevshinne rundt alle proteser. Dette skjer svært rask etter operasjonen og er helt normalt. Noen får imidlertid en sammentrekning av denne hinnen. Denne vil da klemme på protesen.

Blødning

Forekommer hos cirka 1/200. Det merkes ved at det ene brystet blir unormalt stort, sprenger og er smertefullt. En blødning kommer vanligvis etter 6-8 timer etter inngrepet. Det er viktig å ta det med ro det første døgnet. Risikoen for blødning etter 1 døgn er svært liten.

Ripling

Ripling (små bølger) betyr folder i huden over protesen. Vanligste årsak er at proteselommen er for liten eller at det er svært tynn huddekning over protesen. Ripling er vanligere ved plassering over muskelen og er èn av grunnene til at man velger å legge protesene under muskelen. Jo bløtere silikongele det er i protesen jo større er forekomsten av rippling.

Rotasjon av anatomiske silikonproteser

Ulempen med anatomiske proteser er at de kan rotere og legge seg i en uønsket posisjon. Forekomsten av betydelige rotasjonsfeil anslås i mange studier til å være lav, ca 2% .

Redusert følelse etter brystøkning

Det er vanlig med redusert følelse fra brystvorte området og ned til brystfolden. Følelsen kommer vanligvis gradvis tilbake i løpet av noen måneder. Brystvortene er vanligvis overfølsomme i starten og vil da ofte normaliseres etter noen måneder, men dette kan ta opptil ett år. I noen tilfeller mister man følelsen i brystvortene permanent.

Stikninger

Det er vanlig med stikninger, brennende følelse og andre smertesensasjoner i brystene etter inngrepet. Vanligvis er det ensidig og skyldes at tynne hudnerver skades eller settes på strekk under operasjonen. Disse plagene kommer ofte etter noen uker eller måneder og forsvinner igjen. Er du i tvil, ta kontakt med Cosmo Clinic.


Nedsatt følelse i brystene


Gå tilbake til hovedsiden om brystforstørring med proteser!