Spørsmål og svar om plastisk kirurgi

kirurger under plastikkirurgi


Jeg har fått dren. Hvordan virker de og når skal de fjernes?

Vi bruker dren ved mange operasjoner, for eksempel bukplastikk og ansiktsløft. De er der for at det ikke skal samle seg blod under huden. Drenene fjernes på vår klinikk etter 1-2 dager. Det er viktig at ballongen er klemt sammen og at klemmen nærmest huden er åpen og den nærmest posen er lukket. Når ballongen fylles, lukker du klemmen mot huden og åpner den under og presser blodet ned i posen. Deretter lukker du mot posen og åpner mot huden. Når det kommer lite i ballongen og det står blod i slangen, er det ikke mer å suge ut og drenet kan fjernes. Ved ansiktsløft har du dren under huden som suger ut blodvæske. Dette gir noe ømhet. Når drenene fjernes neste dag, forsvinner vanligvis det største ubehaget. Man føler seg noe forslått de første dagene og klarer man seg med vanlige smertestillende som man får kjøpt reseptfritt på apoteket.


Facelift

Må facelift utføres om vinteren?

Facelift utføres hele året. Du må holde deg borte fra solen de 2 første ukene så lenge du har blåmerker, deretter kan du være ute som vanlig med solkrem. Det er ikke nødvendig å dekke til arrene med tape.


Neseplastikk

Hvor lenge må jeg gå med bandasje etter neseplastikk?

Det er vanlig å gå med en neseplint over neseryggen i 1 uke. Dersom man har fått innlagt silikonplater for å støtte skilleveggen etter operasjonen, vil disse også fjernes etter 1 uke samtidig som man fjerner stingene under nesen. Ved Cosmo Clinic gjøres neseoperasjoner av overlege Tormod S. Westvik. Han har spesialisert seg på neseplastikk og er en erfaren internasjonal instruktør ved det årlige Dallas Rhinoplasty Symposium. Westvik har dessuten lang erfaring med avansert rekonstruktiv ansiktskirurgi. Under konsultasjonen vil du få svar på alle spørsmål du har.

Vil jeg få blåmerker etter en neseoperasjoner?

Det er ganske vanlig å få blåmerker rundt øynene etter en neseoperasjon, særlig hvis nesebeinet er flyttet. Disse blåmerkene vil forsvinne etter ca. 14 dager.