Plastisk kirurgi FAQ

kirurger under plastikkirurgi


Jeg har fått dren. Hvordan virker de og når skal de fjernes?

Vi bruker dren ved mange operasjoner, for eksempel bukplastikk, ansiktsløft og brystreduksjon hos menn med gynekomasti. De er der for at det ikke skal samle seg blod under huden. Drenene fjernes på vår klinikk etter 1-2 dager. Det er viktig at ballongen er klemt sammen og at klemmen nærmest huden er åpen og den nærmest posen er lukket. Når ballongen fylles, lukker du klemmen mot huden og åpner den under og presser blodet ned i posen. Deretter lukker du mot posen og åpner mot huden. Når det kommer lite i ballongen og det står blod i slangen, er det ikke mer å suge ut og drenet kan fjernes. 

Ved ansiktsløft har du dren under huden som suger ut blodvæske. Dette gir noe ømhet. Når drenene fjernes neste dag, forsvinner vanligvis det største ubehaget. Man føler seg noe forslått de første dagene og klarer man seg med vanlige smertestillende som man får kjøpt reseptfritt på apoteket.


Facelift (ansiktsløft)

Hos Cosmo Clinic møter du plastikkirurger som har spesialisert seg på ansiktskirurgi, inkludert svært avanserte ansiktsoperasjoner, noe som er unikt i Norge. 


Må facelift utføres om vinteren?

Facelift utføres hele året. Du må holde deg borte fra solen de 2 første ukene så lenge du har blåmerker, deretter kan du være ute som vanlig med solkrem. Det er ikke nødvendig å dekke til arrene med tape.


Hvor lenge må jeg holde meg unna solen etter en facelift?


Neseplastikk

Hvor lenge må jeg gå med bandasje etter neseplastikk?

Det er vanlig å gå med en neseplint over neseryggen i 1 uke. Dersom man har fått innlagt silikonplater for å støtte skilleveggen etter operasjonen, vil disse også fjernes etter 1 uke samtidig som man fjerner stingene under nesen. 

Ved Cosmo Clinic gjøres neseoperasjoner av overlege Tormod S. Westvik. Han har spesialisert seg på neseplastikk og har vært internasjonal instruktør ved det årlige Dallas Rhinoplasty Symposium. Westvik har dessuten lang erfaring med avansert rekonstruktiv ansiktskirurgi. Under konsultasjonen vil du få svar på alle spørsmål du har.

Vil jeg få blåmerker etter en neseoperasjoner?

Det er ganske vanlig å få blåmerker rundt øynene etter en neseoperasjon, særlig hvis nesebeinet er flyttet. Disse blåmerkene vil forsvinne etter ca. 14 dager.


Brystforstørring med silikonproteser

Silikonprotese til brystforstørring

Ring Cosmo Clinic på tlf. 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no hvis du har spørsmål om brystforstørrende operasjoner. Ved Cosmo Clinic er det de erfarne plastikkirurgene Tomm Bjærke og Thomas Berg som utfører brystforstørringer.


Når må silikonprotesene skiftes ut?

Det er ikke lett å gi noe entydig svar på hvor lenge silikonprotesene holder. De studier som er gjort, har ikke pågått i lengre tid og pasientene som inngår i studiene er ofte svært forskjellige. Det vi kan si, er at moderne brystproteser har lang holdbarhet, men ikke kan forventes å vare hele livet. Tallene varierer en del mellom ulike studier og ulike produsenter, noe som gjør det vanskelig å sammenligne. Når du kommer til konsultasjon hos Cosmo Clinic, vil kirurgen kunne fortelle deg alt du trenger å vite om silikonprotesers holdbarhet.Hva er «kapsel» og hvorfor oppstår kapseldannelse / kapselsammentrekning?

En silikonprotese er et fremmedlegeme i kroppen, og det dannes en tynn vevshinne rundt alle proteser. Dette er helt normalt og skjer meget raskt etter den brystforstørrende operasjonen. Noen får imidlertid dessverre en sammentrekning av denne hinnen. Denne vil da klemme på protesen. 

Årsaken til dannelse av kapsel er ikke helt klarlagt; sannsynligvis kan ulike forhold føre til kapselsammentrekning. Dette kan være en forurensing av brystprotesen med normale hudbakterier eller blod/væskeansamlig omkring protesen etter operasjonen. Dersom dette skjer, kan bystet endre fasthet og fasong. Etter en lengre stund kan ømhet inntreffe. 

Det vil alltid være en risiko for å utvikle kapselsammentrekning så lenge man har brystproteser, men de fleste som utvikler dette får det i løpet av de 3 første årene. Det er noe øket risiko for dette i forbindelse med svangerskap. Alvorlig kapseldannelse krever operasjon. Man fjerner den gamle protesen, snitter gjennom kapselen eller fjerner den helt. Deretter legges det inn en ny protese. Dersom protesen lå under kjertelen kan man nå legge den under muskelen. Det er dessverre ikke mulig å forutse hvilke pasienter som får kapsel.


På denne videoen ser du overlege Tomm Bjærke ved Cosmo Clinic, en av landets mest anerkjente plastikkirurger, forklare hva kapsling er.