Mulige komplikasjoner ved brystreduksjon

Mulige komplikasjoner ved brystreduserende operasjon

Den vanligste komplikasjonen ved brystreduksjon er sår i "krysset".

Blødning 

Blødning forekommer hos ca 0,5% av pasientene og vil arte seg ved at brystet på den ene siden blir veldig hovent. Dersom dette inntreffer, skjer det vanligvis kort tid (6-8 timer) etter operasjonen. Det krever reoperasjon. Sluttresultatet vil vanligvis ikke bli påvirket av dette.

Infeksjoner 

Infeksjoner er uvanlig. Typisk for infeksjoner er at de inntreffer 5-10 dager etter operasjonen. Symptomer på infeksjon er økende hevelse og smerter, rødhet i huden, generell sykdomsfølelse, evt. feber, frysninger og evt. økende væsking fra sårkantene. For å redusere risikoen for dette forbehandles alle med antibiotika. Dette gis som en engangsdose før operasjonen. Skulle det oppstå en infeksjon vil behandling med antibiotika ofte være nok. Noen ganger oppstår det små sår svarende til området i brystfolden, det vil si i "krysset" under brystet der to sårlinjer møtes. Årsaken til dette er at blodsirkulasjonen til huden er nedsatt i dette området. Får du dette, bør du ta av tapen, vask rent med Pyrisept eller Klorhexidin 1%, legg på en vaselinkompress, for eksempel Jelonet og en liten bomullskompress oppå denne. Ikke tape i dette området før det har grodd helt.

Endret følelse i brystvortene

Følsomheten i brystvortene vil ofte være redusert etter en brystreduksjon. Enkelte mister følelsen helt. Noen opplever at mye av følelsen kommer gradvis tilbake, men dette kan ta lang tid.

Nedsatt blodsirkulasjon 

I sjeldne tilfeller kan man få nedsatt blodsirkulasjon til brystvorten. Det dannes da et sår og pigmentet rundt deler av brystvorten kan bli lysere.

Harde klumper innvending i brystene er ganske vanlig umiddelbart etter operasjonen. Som regel skyldes dette små ansamlinger med levret blod. Disse normaliseres i løpet av de første månedene. Noen ganger kan det oppstå harde områder som ikke mykner. Dette skyldes da at blodsirkulasjonen til deler av brystvevet har blitt så nedsatt at det har oppstått noe som kalles fettvevsnekroser. Disse er ufarlige men kan oppleves som ubehagelige.

Stikninger

Etter en brystreduksjon er det vanlig med stikninger, brennende følelse og andre smertesensasjoner i brystene. Vanligvis er det ensidig og skyldes at hudnerver skades eller settes på strekk under operasjonen. Disse plagene kommer ofte etter noen uker eller måneder og forsvinner igjen. Er du i tvil, er det bare å ta kontakt med oss.

 

Animasjon som viser hvordan en brystreduksjon foregår

Brystoperasjon ved Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. Vanlige inngrep er brystforstørrelse med proteser, brystløft, brystreduksjon og brystreduserende operasjon hos menn med gynekomasti. Vi har topp moderne lokaler som ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett å komme til oss med kollektivtransport. Konsultasjon er selvfølgelig helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.