Svar på spørsmål om brystreduksjon

brystreduksjon

Er det noen BMI-grense for å få operasjon?

Din BMI bør ikke overstige 30, og det er viktig at vekten er stabil før en brystreduserende operasjon. BMI står for body mass index
Det kosmetiske resultatet blir ofte ikke så fint når vekten er høy. Det er dessuten større fare for infeksjon og blødning. Ved Cosmo Clinic setter vi din sikkerhet høyt og vil alltid nøye vurdere hva som er best for deg. Og skulle du gå mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil du oppleve at brystene kjennes løsere ut og bli mer hengete.

Vil følsomheten i brystvortene bli påvirket av en operasjon?

Følsomheten i brystvortene vil ofte være redusert rett etter en brystreduksjon (reduksjonsplastikk). Mange opplever at følelsen kommer gradvis tilbake, men dette tar ofte mange måneder. En del får ikke følelsen tilbake og får permanent nedsatt følelse, men siden den helsemessige gevinsten av mindre bryster er så stor, er det sjelden noen som opplever dette som noe problem.

Hvordan blir arrene ved brystreduksjoner?

Spesialistene ved Cosmo Clinic behersker alle teknikke for brystreduksjon og vil gjøre arrene så korte og lite synlige som mulig. Ved både brystreduksjon og brystløft plasseres det et arr rundt brystvorten som havner i overgangen mellom det rød-brune området rundt brystvorten og huden. I tillegg legges det et vertikalt arr fra brystvorten og ned til folden under brystet, samt et horisontalt arr i folden under brystet.

I noen tilfeller kan man unngå arret i folden under brystet, såkalt vertikal teknikk, eller gjøre det kortere. Grunnen til at arrene plasseres slik, er at man ved både brystreduksjon og brystløft løfter brystvorten høyere til en høyere plassering samt strammer nedre del av brystet.

Stingene vi syr med forsvinner av seg selv.

Se siden om gynekomasti for brystreduksjon hos menn

Blir brystene løftet under operasjonen?

Ja, ved en brystreduksjon fjernes kjertelvev, og samtidig flytter vi brystvortene i en høyere posisjon slik at brystene blir løftet.

Hva skjer hvis jeg går mye ned i vekt etter en brystreduksjon?

Dersom du går mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil brystene kjennes løsere ut og bli mer hengete. Derfor er det viktig at vekten din er stabil og at BMI ikke er høyere enn 30 før du blir operert.

Hva slags bandasje eller behå får jeg etter operasjonen?

Etter operasjonen tar vi alltid på en behå, som du bruker dag og natt i to uker og deretter på dagtid i fire uker. Etter dette kan du bytte til en hvilken som helst behå som du synes er behagelig.

Tilbyr dere reduksjon av areola?

Ved Cosmo Clinic har vi lang erfaring med reduksjon/forminskning av areola. Enten som en egen operasjon der målet kun er å minske areola, eller som en del av et brystløft eller brystreduksjon, der areola flyttes opp og minskes samtidig. Reduksjon av areola har svært lav risiko. Den største risikoen er nedsattt følelse i brystvorten etter operasjon. Ofte kommer følelsen tilbake i løpet av noen uker eller måneder, men hos enkelte kommer følelsen ikke helt tilbake. Vanligvis blir ikke ammefunksjonen nedsatt, det er bare hvis man fjerner deler av brystkjertelen samtidig.

 

Overlege Tomm Bjærke ved Cosmo Clinic i Oslo forklarer i denne videoen hvordan brystene kan gjøres mindre.

Slik foregår en brystreduksjon (animasjon)

Mange er plaget av for store bryst som gir smerte i nakke og skuldre og som er tunge å bære. I denne videoen ser du hvordan en brystreduserende operasjon kan foregå. En brystreduksjon og et brystløft er samme operasjon bortsett fra at vi fjerner vev ved en brystreduksjon.