Slik foregår en brystforstørrelse

brystforstørrelse

Konsultasjonen Før operasjonen Mammografi Operasjonen Etter operasjonen Komplikasjoner

Konsultasjonen

For å anslå riktig protesestørrelse tar kirurgen mål av brystene dine og du vil få prøve proteser med forskjellig størrelse som legges inn i behåen.

I tillegg tilbyr Cosmo Clinic 3D-datasimulering. Vi kan på den måten simulere forventet resultat av en brystforstørring som et 3D-bilde på skjerm. Ved hjelp av et dataprogram kan du velge forskjellige proteser og simulere utseende på brystene dine etter operasjon. Denne undersøkelsen egner seg best for de som har lite brystvev og er mindre egnet dersom man har hengende bryster.

Før operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Bruker du blodfortynnende medisiner, må du ha sluttet med disse 14 dager før inngrepet. Du bør heller ikke ta tran, Omega-3, A-, D-, E- eller K-vitamin 10 dager før da dette også øker blødningsrisikoen.

Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær, gjerne genser med glidelås.

Du må ikke bruke nikotin (røyk, snus, e-sigaretter, nikotin tyggegummi) 2 uker før og 2 uker etter inngrepet.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker hals-, kropp- og armhuleområdet med Hibiscrub såpe. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke sminke og neglelakk.

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet bortsett fra å ta de medisinene du skal ta 1 time før inngrepet.

Mammografi

Vi anbefaler alle over 40 år å ta en mammografi før brystoperasjon.

Gå tilbake til hovedsiden om brystforstørring med proteser!

Selve operasjonen

På operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av operasjonsområdet.

Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose.

Det legges vanligvis et snitt på ca. 4 cm i brystfolden, eventuelt i armhulen. Deretter lages det en lomme under eller over muskelen med plass til protesen. Denne legges inn sterilt og huden lukkes med sting som forsvinner av seg selv. Til slutt legges det på kirurgisk tape, bandasje, BH og et brystbånd i øvre kant av brystet.

Operasjonen varer ca. en time, deretter vil du være på oppvåkningsavdelingen i ca. 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra avdelingen. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg. Vi fraråder at du reiser hjem uten tilsyn.

Første døgnet etter operasjonen anbefaler vi at du oppholder deg ikke mer enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken. Selv om risikoen for blødninger er liten, samt at disse som regel vil være selvbegrensende, kan en blødning medføre stort ubehag og det er ønskelig å behandle disse så snart som mulig.

Gå tilbake til hovedsiden om brystforstørring med proteser!

Etter operasjonen

Brystene vil kjennes stramme og svært struttende med umiddelbart etter operasjonen pga. hevelse. Etter 4-5 uker tøyes huden og brystene blir rundere og får en mer naturlig fasong.

Det endelige sluttresultatet ser man ikke før det har gått 3-4 måneder, på dette tidspunktet har vi vanligvis en kontroll på klinikken. Du ringer selv og bestiller time. Det er viktig å bruke sports-BH som gir god støtte dag og natt i 12 uker. BH en får du kjøpt på klinikken.

Det er viktig å ta det med ro de første ukene for å få et best mulig resultat. Det viktigste er å unngå å strekke armene høyt de første 3 ukene og å unngå å løfte tungt i samme periode. Dersom du har anatomiske proteser anbefaler vi å unngå tunge løft de første 6 ukene etter operasjonen da dette kan redusere risikoen for forskyvninger/ rotasjonsproblemer.

Vi anbefaler at du benytter kirurgisk tape over arrene i 3 måneder etter operasjonen. Tapen skiftes første gang når stingene fjernes og deretter ca annenhver uke. Vi anbefaler Micropore kirurgisk tape som kan kjøpes på apoteket.

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos en av Cosmo Clinics spesialister i plastikkirurgi på telefon 21 05 56 60 eller kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Hvordan er dagene etter en brystforstørrende operasjon?

 

Gå tilbake til hovedsiden om brystforstørring med proteser!