Plastisk kirurgi

operasjon plastisk kirurgi: Tomm Bjærke og Hilde Bjærke

Plastisk kirurgi kommer fra det greske ordet plastikos, som betyr å forme. Plastisk kirurgi og plastikkirurgi er synonyme begreper. De fleste tenker på skjønnhetsoperasjoner når vi snakker om plastisk kirurgi, men en stor del av operasjonene er rekonstruktiv kirurgi. Plastisk kirurgi er all kirurgi der man former eller flytter vev. Man deler plastisk kirurgi inn i rekonstruktiv kirurgi og kosmetisk kirurgi.

Ved kosmetisk kirurgi forsøker man å forbedre utseendet uten at det er noen medisinsk grunn til å operere. Det kan være å stramme opp løs hud i ansiktet, fjerne hud over øyelokkene (øyelokksplastikk), løfte slappe bryst eller å forstørre brystene med proteser.

Rekonstruktiv kirurgi er den kirurgien vi utfører for å lage for eksempel et nytt bryst etter brystkreft, å bygge opp et ansikt etter en skade eller reparere ødelagt hud etter brannskade.


De vanligste operasjonene


Brystforstørring

Brystforstørring er det vanligste kosmetiske inngrepet. I Norge er silikonproteser mye vanligere enn saltvannsproteser. Silikonproteser holder formen bedre, og saltvannsproteser oftere gir ripling (folder i brystet). Kosmetisk brystforstørring gir ikke rett til sykemelding. Cosmo Clinic tilbyr dessuten brystforstørrelse med eget fett samt å legge inn protesene via armhulen. Vi kan også legge inn Motiva proteser via et minimalt arr på undersiden av brystet og kombinere silikonproteser og fettransplantasjon.

Pris på brystforstørring finner du her…


Ansiktsløft

Et ansiktsløft (facelift) er et løft av kinnområdet, stramming av hud langs kjevekammen, samt et mindre løft på halsen. Det er altså den nedre delen av ansiktet som strammes. Ansiktsløft kan i tillegg kombineres med andre inngrep for å gjenskape et mer ungdommelig utseende.

Les mer om ansiktsløft her…
Her finner du pris på ansiktsløft


Panneløft

De som egner seg for panneløft, er de som har et øyebryn som er tungt noe som gir et hudoverskudd over øyelokkene. Ved Cosmo Clinic utføres panneløft med kikkhullsteknikk av to av landets mest erfarne ansiktskirurger: Tomm og Hilde Bjærke.

Panneløft kan du lese mer om her!
Her finner du pris på panneløft


Neseoperasjon / neseplastikk

I en kosmetisk neseoperasjon (neseplastikk) forandres nesens støttende strukturer (reisverk), ben og brusk. Ofte må man bruke brusk fra nesen selv til å forsterke og forandre elementer av dette reisverket, men dersom man trenger mer brusk enn det nesen selv har, må man låne dette fra ribben- eller ørebrusk. Noen av de vanligste grunnene til at folk oppsøker plastikkirurg med et neseproblem, er flat og bred nese (etter f.eks. skade), ørnenese, at man er misfornøyd med nesetippen, at man har utpreget oppstoppernese, at man opplever nesen som for stor eller for liten, at man har en skjev nese, at man har en voluminøs nesetipp (potetnese).

Les mer om neseoperasjon her...
Her finner du pris på neseplastikk


Fettsuging (liposkulptur)

Fettsuging fjerner lokale ansamlinger av fett på utsatte områder på kroppen (magen, utside lår). Fettsuging er det nest vanligste inngrepet (plastisk kirurgi) i USA etter brystforstørring. Det er viktig å understreke at fettsuging ikke er noen erstatning for slanking. De som egner seg best for fettsuging er de som har normal vekt.

Fettsuging kan du lese om her
Pris på fettsuging finner du her


Bukplastikk (mageplastikk)

Etter fødsel eller vektnedgang opplever mange at huden blir løs og ikke lengre er like elastisk. Bukplastikk (mageplastikk) er et inngrep som fjerner løs hud og fettansamlinger på magen. De fleste som oppsøker Cosmo Clinic for dette, er de som har hatt en vektnedgang, gjennomgått graviditet eller har arr som gir uheldige folder på magen. 

Du bør ikke ha en BMI på over 30 ved en bukplastikk fordi resultatet etter inngrepet i mange tilfeller påvirkes av vekten. Høy BMI øker også sjansen for komplikasjoner. 

Bukplastikk / mageplastikk kan du lese mer om her
Her finner du pris på bukplastikk


Brystreduksjon

Store bryst kan være tunge å bære. Enkelte får smerter i nakken og skuldrene. Brystreduksjon er en kirurgisk operasjonsmetode der vi fjerner hud og brystvev og samtidig løfter brystene til en høyere posisjon. Brystreduserende operasjon er et eksempel på plastisk kirurgi som både kan bli dekket av staten samt gi rett til sykemelding.

Her finner du pris på brystreduserende operasjon


Animasjon som viser brystreduserende operasjon

Denne animasjonen er ment som en generell veiledning. Selve operasjonen og resultatet kan være annerledes enn det som vises i videoen. Under konsultasjonen vil kirurgen forklare inngrepet for deg ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås.Brystløft

Et brystløft vil gjenopprette de høyere og strammere bryster du en gang hadde og samtidig gi dem rundere og finere fasong. Enkelte ganger vil brystløft i kombinasjon med silikonprotese gi det beste resultatet. 

Les mer om brystløft her...
Her finner du pris på brystløft

konsultasjon plastisk kirurgi

Overlege Thomas Berg ved Cosmo Clinic.


Tunge øyelokk

Ved økende alder får mange økt hudoverskudd på øvre øyelokk. Dette skyldes dels mindre elastisitet i huden, men også at pannen og øyebrynene siger ned, slik at avstanden fra øyebrynene til øynene blir mindre. Sammen fører dette til at man får forsterket foldingen av huden på øyelokkene. Overskudd av hud over øyelokket kan hemme synsfeltet, men også gjøre at du ser trett og uopplagt ut. En øyelokkoperasjon er et svært vanlig inngrep; det gir et mer våkent blikk og gjør at du ser mer opplagt ut. 

Dersom operasjonen utføres på medisinsk indikasjon, kan du få sykemelding.

Les mer om korrigering av tunge øyelokk her...


Poser under øynene

Poser og løs hud under øynene kan gjøre at man ser trett og uopplagt ut. En nedre øyelokkoperasjon er en operasjonsmetode for å fjerne løs hud og fettposer under øynene. Cosmo Clinic kan også fjerne poser under øynene og stramme huden ved hjelp av laser. Det er en elegant operasjonsmetode som ikke etterlater noen synlige arr!

Les mer om poser under øynene: Nedre øyelokkoperasjon


Halsløft

Ved et såkalt halsløft fjerner vi overflødig hud på halsen. Vanligvis gjør vi et halsløft i kombinasjon med ansiktsløft fordi man kan få et hudoverskudd foran øret når huden på halsen strammes. I tillegg er det vanlig at man er løs både på halsen og langs kjevekammen. Man kan gjøre et isolert halsløft hos de som ikke har mye løs hud på halsen.

Halsløft kan du lese mer om her


Rumpeforstørrelse med eget fett (også kalt rumpeløft)

Rumpeforstørrelse med eget fett (Brazilian butt lift) vil si at vi tar fett fra et uønsket område (for eksempel magen, flankene eller lårene) og injiserer det i de områdene på rumpa du ønsker mer volum.

Rumpeforstørrelse med eget fett kan du lese om her!


Animasjon om fettransplantasjon

Animasjonen er kun ment som en veiledning. Selve operasjonen og det endelige resultatet kan være annerledes enn det som vises i videoen. Under konsultasjonen vil kirurgen forklare den aktuelle operasjon for deg ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås.


Utenbyskonsultasjoner om plastisk kirurgi

Cosmo Clinic får pasienter fra hele landet. Vi har derfor jevnlig konsultasjoner i Hamar, Trondheim, Kristiansand og Tønsberg.