Bukplastikk - fjerne overflødig hud på magen

Bukplastikk er et inngrep som gir deg en flat, stram mage. Bukplastikk kan kombineres med fettsuging.

Flat mage med bukplastikk (mageplastikk)

Ønsker du en flat, stram mage? Da er kanskje en bukplastikk noe for deg. Etter fødsel eller vektnedgang opplever mange at huden blir løs og ikke lenger er like elastisk.

Det er en stor beslutning å gjennomføre et kirurgisk inngrep. Derfor er det viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på. Cosmo Clinic i Oslo har plastikkirurger med meget lang erfaring med utførelse av bukplastikk.

Pris på bukplastikk finner du her

Bestill time for en gratis og uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


Hva er bukplastikk?

Bukplastikk er et inngrep som fjerner løs hud og fettansamlinger på magen. De fleste som oppsøker oss for dette er de som har hatt en vektnedgang, gjennomgått graviditet eller har arr som gir uheldige folder på magen.

Hos de som er stram i huden over navlen, men har løs hud i nedre del, kan vi gjøre en nedre bukplastikk. Dette er et mindre inngrep med kortere rekonvalsens og som kun etterlater et arr under trusekanten. Vi kombinerer vanligvis dette inngrepet med fettsuging.

Har du mye løs hud på hele magen, må vi flytte navlen for å fjerne nok hud. Du vil da i tillegg få et arr inne i navlen. Er magemusklene sklidd fra hverandre, kan vi samtidig stramme disse. Dette inngrepet kombineres også med fettsuging og ofte er det også fettansamlinger på flankene som fettsuges i samme seanse for å få en smal midje.

Du bør ikke ha en BMI på over 30 ved en mageplastikk fordi resultatet etter inngrepet i mange tilfeller påvirkes av vekten. Høy BMI øker også sjansen for komplikasjoner.

Forberedelse til operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer da det kan være en relativ kontraindikasjon mot å utføre dette inngrepet.

Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før inngrepet. I tillegg bør du ikke ta tran, Omega-3, A-, D-, E- og K-vitamin 10 dager før da dette også øker blødningsrisikoen. Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær, gjerne genser med glidelås. Ta med kompresjonsplagg til etter operasjon.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker kropp- og lyskeområdet med Hibiscrub såpe. Vask navlen grundig og rengjør gjerne ekstra ved hjelp av Q-tips. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke sminke og neglelakk.

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før.

Du må slutte å røyke 4 uker før operasjonen og la være å røyke i minst 2 uker etter.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Du vil bli fulgt til operasjonsavdelingen der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkose sykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose. Ofte fettsuger vi først. Overskuddshuden fjernes og er magemusklene sklidd fra hverandre kan disse strammes samtidig.

Er det løs hud kun i nedre del, gjør vi en nedre bukplastikk - uten arr rundt navlen. Er det løs hud på hele magen, må vi flytte navlen - og du får da i tillegg et lite arr inne i navlen.

Til slutt legger vi dren.Vi syr med innvendige sting og legger til slutt på tape, komprimerende bandasje og en kompresjonsplagg.

Etter operasjonen

Etter operasjonen blir du liggende på oppvåkningen og kan reise hjem etter 1-2 timer sammen med en pårørende.

Vi fjerner drenene etter 1 -2 dager. Du kan dusje etter 3-4 dager hvor du fjerner all bandasje bortsett fra den innerste tapen. Kompresjonsplagget bruker du i 3-4 uker. Du bestiller selv kontroll etter ca 3 mnd, eventuelt før hvis det er noe du lurer på.

Sykemelding ved mageplastikk

Dersom det du har fått gjort bukplastikk på bakgrunn av medisinske/fysiske forhold, har du krav på sykemelding. Varigheten på sykemelding er avhengig av hva slags arbeid du har og om det er gjort nedre eller stor bukplastikk, men 1-4 uker kan være nødvendig. Ved kosmetisk motiverte operasjoner har man ikke krav på sykemelding.

Komplikasjoner ved mageplastikk

Blødninger: Det er veldig sjeldent med blødninger som krever reoperasjoner. Drenene sørger for å fjerne blødninger og fjernes når det har sluttet å blø (1-2 dager)

Serom: Dette er væskeansamling under huden som kan komme etter 10-12 dager. Man føler da at det skvulper litt i nedre del av magen. Dette kan suges ut med en nål.

Infeksjoner etter bukplastikk: Er veldig sjeldent og alle forbehandles med antibiotika.

Nedsatt blodsirkulasjon / hudskader etter bukplastikk: Dette er også meget sjeldent, men kan i sjeldne tilfeller ses hos noen som ikke har sluttet å røyke.

Arr etter mageplastikk: Noen er disponerte for å få klumpete arr - spesielt rundt navlen. Arrene kan ofte bedres ved innsprøyting av kortison.

Bestill time for uforpliktende konsultasjon

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Det er kort ventetid og konsultasjon er helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se kart)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo Clinic i Oslo med andre ord et trygt valg.


Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon