Bukplastikk - fjerne løs hud på magen

Bukplastikk gir deg en flat, stram mage. Operasjonen kan kombineres med fettsuging.

Bukplastikk gir deg en flatere mage og mindre overflødig hud

Etter fødsel eller vektnedgang opplever mange at huden blir løs og ikke lenger er like elastisk. Den overflødige huden kan fjernes slik at magen din blir strammere og flatere.


Pris Løs hud Før-etter-bilder Video Sykemelding Erfaring BMI Svangerskap Arr Bestill timePris


Pris på bukplastikk / mageplastikk finner du herBestill time for en uforpliktende konsultasjon på telefon: 21 05 56 60 eller skriv til oss på post@cosmoclinic.no.


Overflødig hud og fett på magen

Bukplastikk er et inngrep som fjerner overflødig hud og fettansamlinger på magen. De fleste som oppsøker oss for dette er de som har hatt en vektnedgang, gjennomgått graviditet eller har arr som gir uheldige folder på magen.

Hos de som er stram i huden over navlen, men har løs hud i nedre del, kan vi gjøre en nedre bukplastikk. Dette er et mindre inngrep med kortere rekonvalsens og som kun etterlater et arr under trusekanten. Vi kombinerer vanligvis dette inngrepet med fettsuging.

bukplastikk - mageplastikk


Har du mye løs hud på hele magen, må vi flytte navlen for å fjerne nok hud. Du vil da i tillegg få et arr inne i navlen. Er magemusklene sklidd fra hverandre, kan vi samtidig stramme disse. Dette inngrepet kombineres også med fettsuging og ofte er det også fettansamlinger på flankene som fettsuges i samme seanse for å få en smal midje.


Plastikkirurgen svarer på spørsmål fra pasientene (video)


I disse videoene forklarer overlege Tomm Bjærke hvilke typer operasjoner som finnes og hvordan de foregår.
Hva betyr bukplastikk med rafing?


Under graviditet er det vanlig at de rette magemusklene glir fra hverandre for å gi plass til barnet i magen. Etter fødselen vil magemusklene gli noe tilbake, men hos mange blir de stående fra hverandre slik at det blir en glipe mellom magemusklene. Dette kalles rektusdiastase. Hos noen gir dette plager i form av at magen buler ut og aldri blir helt flat uansett hvor mye man trener og slanker seg. Andre får plager med ryggen fordi magemusklene ikke gir samme stabilitet av kjernemuskulaturen når de står fra hverandre.

Fraglidning av magemusklene/ rektusdiastase kan korrigeres ved at man syr sammen magemusklene til dens opprinnelige posisjon. Dette inngrepet kalles rafing av magemusklene og utføres ofte samtidig med en bukplastikk. Ved rafing bruker kirurgen en kraftig tråd og syr magemusklene mot hverandre i midten. Noen har også navlebrokk etter gjennomgått graviditet, og dette kan korrigeres samtidig under samme operasjon.


Sykemelding ved mageplastikk

Dersom du har fått gjort operasjonen på bakgrunn av medisinske/fysiske forhold, har du krav på sykemelding. Varigheten på sykemelding er avhengig av hva slags arbeid du har og om det er gjort nedre eller stor bukplastikk, men 1-4 uker kan være nødvendig. 

Ved kosmetisk motiverte operasjoner har man ikke krav på sykemelding.


Bukplastikk / mageplastikk
 

Hva sier pasientene?

Cosmo Clinic i Oslo er kjent for svært høy pasienttilfredshet. Våre pasienter fremhever at de følte seg trygge og ivaretatte fra første henvendelse til siste kontroll. At tidligere pasienter anbefaler oss til sine venner, er den beste reklamen vi kan få. Her kan du lese noen vurderinger av Cosmo Clinic.

«Jeg er 52 år og har fått utført brystløft med implantat samt en nedre bukplastikk med fettsuging hos Thomas Berg. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og ikke minst med den gode behandlingen og oppfølgingen jeg har fått hele veien. Jeg har følt meg 100 prosent trygg og ivaretatt, og jeg anbefaler Cosmo Clinic på det varmeste.»

«Jeg tok full bukplastikk og brystløft på grunn av en del løs hud etter vektnedgang. Jeg er strålende fornøyd med resultatet! Naturlig og fint resultat både på bryster og navle, og et jevnt og pent arr langt nede på magen som skjules under trusekanten. Proff jobb av Tomm Bjærke

«Jippi, magen min er flat…. Jeg hadde et stygt keisersnitt arr og en slapp mage som hang over arret. Dr Tomm Bjærke mente magen min egnet seg for en liten mageplastikk. Jeg ble operert uten narkose, men fikk noe avslappende som gjorde at det faktisk var en fin opplevelse. Bare 1 time etter operasjonen dro jeg hjem i fin form. Jeg hadde et dren som ble fjernet dagen etter. Jeg var litt øm noen dager og hadde nesten ingen blåmerker. For en forandring. Det stygget arret og den slaskete huden er borte og erstattet med et nesten usynlig arr nedenfor trusekanten. Jeg er SÅÅÅÅÅ fornøyd☺»
(Kvinne, 36 år)

«Jeg tok full bukplastikk og øvre øyelokk hos kirurg Tomm Bjærke - og er strålende fornøyd med både resultatet og oppfølging fra begynnelse til slutt! Jeg har fått tilbake den stramme og fine magen jeg hadde som tyveåring, og øynene ser våkne og opplagte ut. Perfekte og fine arr både oppe og nede. Helt fantastisk! Tomm Bjærke utstråler trygghet, faglig dyktighet og perfeksjonisme. Jeg har "funnet" den beste kirurgen, og jeg kan anbefale han på det varmeste.»

Bukplastikk sitat


Hva kan du forvente av oss?

  • at vi setter din trygghet og sikkerhet foran alt annet
  • at vi lytter til deg og tar dine behov og eventuelle bekymringer på alvor
  • at vi respekterer de valg du tar
  • at vi grundig forklarer for deg hvordan operasjonen foregår
  • at vi gir deg et realistisk bilde av hva hva du kan oppnå
  • at vi forklarer tydelig for deg hvilke komplikasjoner som kan oppstå og hvor arrene vil komme
  • at vi alltid er tilgjengelige for spørsmål eller hvis det skulle være noe etter operasjon

Hva forventer vi av deg?

  •  at du tenker nøye over hvilke forventninger du har til operasjon
  • at du følger de anbefalinger klinikken gir deg før og etter operasjon

BMI

Du bør ikke ha en BMI på over 30 fordi resultatet etter inngrepet i mange tilfeller påvirkes av vekten. Høy BMI øker også sjansen for komplikasjoner.

Les mer om tiden før, under og etter operasjon

bukplastikk


Løs hud på magen etter graviditet

Løs hud på magen etter graviditet er den vanligste grunnen til at denne operasjonen blir utført. Etter at man har født barn vil noe av den løse huden og magemusklene trekke seg tibake av seg selv. Vi anbefaler å vente 6 måneder etter fødselen før operasjon. Mange går en del ned i vekt etter fødselen og det er viktig at vekten er stabil før du blir operert.

Dersom du planlegger å bli gravid flere ganger, bør du vente med operasjon for å få optimalt resultat.


Slik blir arrene

Ved en mindre operasjon vil man få et horisontalt arr i nedre del av buken  i nivå med behåringslinjen. Arret legges så lavt som mulig slik at det skjules under buksekanten. Arret ved en slik «mini-bukplastikk» er noe kortere enn ved en større operasjon, og det blir ikke noe arr rundt navlen. Dersom du har arr fra tidligere keisersnitt, vil dette bli fjernet ved operasjonen.

Ved en full bukplastikk får du et horisontalt arr i nedre del av buken nedenfor buksekanten, og et lite arr rundt navleåpningen. Det horisontale arret plasseres så lavt som mulig og blir noe lengre enn ved en mindre operasjon. Dersom du har veldig mye løs hud på magen, kan det være nødvendig med et vertikalt midtlinjearr i tillegg for å få strammet opp huden på magen ordentlig. Alt dette vil vi gå igjennom med deg under konsultasjonen.

Cosmo Clinic er svært opptatt av at arr skal bli så pene som mulig. Alle sårene syes nøye med tråd fra innsiden for best mulig arrtilheling. Arrene vil i begynnelsen være røde/rosa men blekner etter hvert. Det kan ta opptil 12 måneder før arrene har bleknet og man ser sluttresultatet.  Det er viktig å tape arrene i minimum tre måneder for at de skal bli så pene som mulig. Noen har en tendens til å danne tykkere arr (hypertrof arrdannelse) og det gjelder særlig de med mørkere hudfarge. Dersom du ved tidligere operasjon har dannet tykkere arr, er det viktig at kirurgen får vite om det slik at man kan bruke spesialtape og eventuelt kortisoninjeksjoner for å forebygge dette.

Bestill time for uforpliktende konsultasjon

Plastikkirurg Thomas Berg: bukplastikk

Pasientene våre opplever at det er en meget profesjonell og vennlig atmosfære på Cosmo Clinic.

Konsultasjon hos Cosmo Clinic er helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no


Kirurger ved Cosmo Clinic i Oslo som tilbyr mageplastikk

Våre kirurger har lang erfaring med fjerning av overflødig hud på magen. Hos oss blir du tatt godt vare på. Vi gjør alt vi kan for at du skal føle deg verdsatt og trygg – fra første konsultasjon til siste kontroll.

Tomm Bjærke - mageplastikk

Overlege Tomm K. Bjærke har spesiell kompetanse innen ansiktskirurgi, herunder ansiktsløft, panneløft med kikkehullsteknikk, halsløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandling av rynker.

Bestill time hos Tomm Bjærke

Thomas Berg - bukplastikk

Overlege Thomas Berg har bred plastikkirurgisk kompetanse og har særlig arbeidet med brystkirurgi, avanserte ansikts- og brystrekonstruksjoner med mikrokirurgisk teknikk samt rekonstruksjoner av pasienter med facialisparese (ansiktslammelse). Dr. Berg utfører alle typer inngrep, og får svært gode tilbakemeldinger fra fornøyde pasienter.

Bestill time hos dr. Berg


Logo bukplastikk/mageplastikk Cosmo Clinic Oslo

Før-og-etter-bilder som viser forventet resultat

Før-og-etter-bilder gjør at du kan se hvordan arrene blir og hvilket resultat du kan forvente av en operasjon. I henhold til norsk lov er det imidlertid ikke tillatt å vise før-etter-bilder av plastisk kirurgi i markedsføring. Slike bilder vil du få se når du kommer til konsultasjon. Da kan du danne deg et realistisk bilde av hva som kan oppnås.

Mer informasjon

Bestill time

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon