Armplastikk

Armplastikk er et kirurgisk inngrep som strammer opp hud på overarmen

Armplastikk

Med økende alder eller vektnedgang blir noen plaget med løs hud på innsiden av overarmene. En armplastikk er et kirurgisk inngrep hvor vi fjerner hudoverskudd og eventuelt fett på innsiden av overarmen.

Vi anbefaler at du har en stabil vekt før du gjennomfører en armplastikk og at du ikke røyker. I enkelte tilfeller der man har god elastisitet i huden og moderat med underhudsfett kan vi fettsuge alene.

Du vil få et arr på innsiden av overarmen og vi planlegger å legge det så langt bak at det ikke er lett synlig hverken forfra eller bakfra. Etter en armplastikk vil huden på overarmen være strammere og du vil ha et arr på innsiden som vil være rødt de første månedene, men som vil blekne etter ca 1 år.

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Det er kort ventetid og konsultasjon er gratis.

Adresse: Sandakerveien 114 B, , 0484 Oslo (se kart)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no
Åpningstider: Mandag - Fredag: 8-16

Forberedelse til armplastikk

Du bør være frisk og ikke ha noen pågående infeksjon. Unngå alkohol i 3 dager før operasjonen. Sørg for å være uthvilt. Planlegg at noen henter deg på klinikken og er sammen med deg den første natten.

Du må ha sluttet å røyke i minst 4 uker. Bruker du faste medisiner, tar du de på vanlig måte. Unntaket er blodfortynnende som du må ha sluttet med i 14 dager etter avtale med fastlegen din. Har du høyt blodtrykk, er det viktig at det er velregulert.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker overkropp og armhuler i Hibiscrub. Unngå å ta på deg fuktighetskrem, deodorant og smykker. Fjern smykker og neglelakk.

Du må være fastende i 6 timer, det betyr at du ikke kan spise, drikke, røyke, snuse eller tygge tyggegummi. Du kan ta dine faste medisiner og de du har fått resept på inntil 1 time før sammen med litt vann.

Ta gjerne på deg en løstsittende klær, gjerne med glidelås.

Husk å hente ut resepten din på apoteket noen dager før. Den sendes som e-resept direkte til ditt apotek.

Kjøp "Tubigrip" på apoteket. Dette er en komprimerende bandasje du kan legge på armene. Den bør gå fra hånden til armhulen.

Operasjonsdagen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Vi går så sammen til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose. Huden vaskes og operasjonsområdet dekkes sterilt. Det installeres lokalbedøvelse under huden og deretter fettsuges innsiden av overarmen. Til slutt fjernes huden i det området som er tegnet opp. Såret lukkes med tråder som forsvinner av seg selv. Til slutt legges det på tape og en komprimerende bandasje.

Operasjonen varer ca 2 timer, deretter vil du være på oppvåkningsavdelingen ca. 1- 2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra avdelingen. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg, vi fraråder at du reiser hjem uten tilsyn. Første døgnet bør du ikke være alene.

Etter operasjon

Du kan forlate klinikken etter 1-2 timer. Det er viktig å holde armene høyt. Du vil ha moderate smerter og har fått smertestilende på resept. I tillegg sender vi med deg noen sterke smertestillende for sikkerhets skyld.

Har du fått dren fjerner vi de vanligvis i løpet av 1-2 dager.

Du kan dusje etter 2 dager. Tapen føner du. Deretter legger du på Tubigrip. Denne bør du bruke dag og natt i 4 uker. Løft armene med jevne mellomrom og knyt hendene med jevne mellomrom for å unngå mye hevelse i disse. Om natten legger du armene oppå en pute.

Du kan være i vanlig akitvitet i løpet av 1-2 dager, men unngå mye bevegelse av armene og tunge løft og hard fysisk aktivitet. Du kan trene med full fysisk aktivitet etter 6 uker.

Du vil ikke ha krav på sykemelding dersom inngrepet er utført på kosmetisk indikasjon.

Kontroll: Vi avtaler en kontroll etter 1 uke og 3 mnd. Har du behov for ytterligere kontroller, tar vi deg i mot når det måtte passe.

Komplikasjoner etter armplastikk

Blødning

Kan inntreffe ved all kirurgisk behandling. Det er ikke uvanlig at det blør litt gjennom bandasjen. Dersom det hovner opp på én av sidene og du får kraftig sprengfølelse tar du kontakt med kirurgen.

Infeksjon etter armplastikk

Infeksjon etter armplastikk er ikke vanlig. Du er forbehandlet med antibiotika. Dersom det likevel blir rødt og hovent, tar du kontakt med klinikken. Mer vanlig er det at det kan væske litt i tapen. Da tar du den av og inspiserer såret, vask med pyrisept og unngå å tape over området som væsker. Er du i tvil om hvordan du skal behandle dette tar du kontakt med klinikken.

Forandret følelse

Du vil ha nedsatt følelse på innsiden av overarmen, rundt armulen, ned på underarmene og eventuelt i ytterkant av brystet. Det skyldes hudnerver som er skadet etter inngrepet. Disse hudnervene vokser gradvis ut igjen og du vil da kjenne stikninger i huden.

Asymmetri etter armplastikk

Ingen har helt symmetriske lemmer. Det er ofte en liten sideforskjell før et inngrep der man opererer på to sider og således vil det også være små sideforskjeller også etterpå. Dette er helt normalt.

Arr etter armplastikk

Du vil få et arr på innsiden av overarmen som ser litt klumpte ut de første 6 ukene. Det vil så glatte seg ut, men bli rødere og rødheten vil vare 6-9 mnd før det gradvis bleknes. Har du mørk hudtype, kan arret bli mørkere enn huden din. Noen har også tendens til å lage hypertrofiske eller keloide arr. Det betyr at du har arr som klør og er klumpete i år etter et kirurgisk inngrep. Slike arr kan behandles med kortison og kompresjon.


Bestill time for en gratis og uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Det er kort ventetid og konsultasjon er gratis.


Mer informasjon

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om plastisk kirurgi

Nedenfor finner du svar på noen spørsmål vi ofte får.

 • Får jeg sykmelding etter å ha gjennomgått plastisk kirurgi?
  SVAR: Du får sykmelding hvis inngrepet er medisinsk begrunnet. Øvre øyelokk kan gi rett til sykemelding. Brystreduksjon og mageplastikk kan også være medisinsk begrunnet. Kosmetiske inngrep gir ikke rett til sykemelding. Du bør ha mulighet til å være borte fra jobb i 1-2 uker etter en operasjon.
 • Hvor lenge etter operasjonen må jeg være på klinikken?
  SVAR: Alle våre inngrep er dagkirurgiske. Det betyr at du reiser hjem samme dag, vanligvis 1-2 timer etter inngrepet. Du bør ha med deg en ledsager og en voksen person som kan være sammen med deg det første døgnet.
 • Hvordan taper jeg arrene?
  SVAR: Vi legger alltid på en kirurgisk tape på arrene. Den fjerner du etter 3 uker , vasker og legger på ny tape som du skifter etter 2 uker. Du taper i totalt 3 mnd. Unngå å få sol på arrene det første året.
 • Jeg har fått brystbånd. Hva er det og hvor lenge skal jeg ha det?
  SVAR: Et brystbånd er som en bred strikk som ligger øverst på brystet. Den brukes for å komprimere huden for å redusere blødning eller for å presse brystprotesene ned, slik at de ikke sklir opp etter plassering under brystmuskelen. Vanligvis bruker du det i 1 uke.
 • Jeg har fått dren. Hvordan virker de og når skal de fjernes?
  SVAR: Vi bruker dren ved mange operasjoner. De er der for at det ikke skal samle seg blod under huden. Drenene fjernes etter 1-2 dager. Det er viktig at ballongen er klemt sammen og at klemmen nærmest huden er åpen og den nærmest posen er lukket. Når ballongen fylles, lukker du klemmen mot huden og åpner den under og presser blodet ned i posen. Deretter lukker du mot posen og åpner mot huden. Når det kommer lite i ballongen og det står blod i slangen, er det ikke mer å suge ut og drenet kan fjernes.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon