Rynkebehandling

Våre høyt kvalifiserte medarbeidere er eksperter på rynkebehandling

Rynkebehandling

Botulinumtoxin-A (Botox, Vistabel, Azzalure) er et stoff som har fått stor anvendelse innen medisinen de siste årene. Det lammer signaloverføringen fra nerveender til cellene. Innenfor plastisk kirurgi brukes Botox® til å fjerne rynker og for å redusere svetting. Når det gjelder rynkebehandling, virker stoffet slik at det slapper av musklene som har trukket seg sammen og dermed får man mindre rynker. Det virker altså kun i områder hvor rynker skyldes en underliggende muskelstramming.

Botox® brukes hovedsakelig mot “sinnarynken” i pannen, de horisontale rynkene i pannen og på små rynker utenfor øynene “crow feets”. Man kan også sette Botox i overleppen for senke overleppen ved “ Gummy smile”, injeksjon i masseter muskelen (tyggemuskelen) for å redusere den og dermed redusere et bredt nedre ansikt, i huden under armhuler og håndflater for å redusere svetting. Vær oppmerksom på at i forbindelse med rynkebehandling virker det bare på hud som fortsatt er elastisk. Har huden mistet sin elastisitet, vil man trenge andre behandlinger for å bli oppnå glatt hud.

Behandlingen

Legen vasker først det aktuelle området, deretter settes stoffet inn via huden i den aktuelle "rynkemuskelen ved hjelp av en tynn kanyle og flere små stikk. Resultatet kommer gradvis etter 2-10 dager og rynkene glattes ut.

Bivirkninger

Blåmerker: Man kan få små blødninger i huden der man har stukket, men disse forsvinner vanligvis fort.
Naboeffekt: Stoffet kan spre seg til nærliggende muskelgrupper og dermed slå ut disse.
Utilsiktet virkning: Vær også oppmerksom på at ikke alle rynker egner seg for Botox behandling, dersom en har en noe nedsunket panne er det en vanlig refleks å stramme pannemuskelen for å holde øyebryn og øyelokk hevet. Å sette Botox i en panne vedkommende rynker for å holde øyelokkene åpne, vil medføre at pannen siger synker ned og gi lave øyenbryn og tunge øyelokk.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om plastisk kirurgi

Nedenfor finner du svar på noen spørsmål vi ofte får.

 • Får jeg sykmelding etter å ha gjennomgått plastisk kirurgi?
  SVAR: Du får sykmelding hvis inngrepet er medisinsk begrunnet. Øvre øyelokk kan gi rett til sykemelding. Brystreduksjon og mageplastikk kan også være medisinsk begrunnet. Kosmetiske inngrep gir ikke rett til sykemelding. Du bør ha mulighet til å være borte fra jobb i 1-2 uker etter en operasjon.
 • Hvor lenge etter operasjonen må jeg være på klinikken?
  SVAR: Alle våre inngrep er dagkirurgiske. Det betyr at du reiser hjem samme dag, vanligvis 1-2 timer etter inngrepet. Du bør ha med deg en ledsager og en voksen person som kan være sammen med deg det første døgnet.
 • Hvordan taper jeg arrene?
  SVAR: Vi legger alltid på en kirurgisk tape på arrene. Den fjerner du etter 3 uker , vasker og legger på ny tape som du skifter etter 2 uker. Du taper i totalt 3 mnd. Unngå å få sol på arrene det første året.
 • Jeg har fått brystbånd. Hva er det og hvor lenge skal jeg ha det?
  SVAR: Et brystbånd er som en bred strikk som ligger øverst på brystet. Den brukes for å komprimere huden for å redusere blødning eller for å presse brystprotesene ned, slik at de ikke sklir opp etter plassering under brystmuskelen. Vanligvis bruker du det i 1 uke.
 • Jeg har fått dren. Hvordan virker de og når skal de fjernes?
  SVAR: Vi bruker dren ved mange operasjoner. De er der for at det ikke skal samle seg blod under huden. Drenene fjernes etter 1-2 dager. Det er viktig at ballongen er klemt sammen og at klemmen nærmest huden er åpen og den nærmest posen er lukket. Når ballongen fylles, lukker du klemmen mot huden og åpner den under og presser blodet ned i posen. Deretter lukker du mot posen og åpner mot huden. Når det kommer lite i ballongen og det står blod i slangen, er det ikke mer å suge ut og drenet kan fjernes.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon