Leppeforstørrelse

Vi utfører leppeforstørrelse med fillere eller eget fett

Leppeforstørrelse

Vi utfører leppeforstørrelse ved vår klinikk i Oslo.

Ved leppeforstørrelse bruker vi forskjellige fyllstoff som Restylane, Juvederm eller fett fra din egen kropp.Det er flere måter å forstørre leppene på. Den enkleste måten er å gjøre det ved å fylle leppene med et materiale som kroppen ikke reagerer på.

De vanligste fillerene i dag er Restylane®, Perlane® og Juvederm®. Disse inneholder hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen. Hyaluronsyren brytes ned og forsvinner i løpet av noen uker til måneder. Det betyr at man må ha ny behandling for å opprettholde resultatet. Tidligere brukte man Collagen og Artecoll® til å forstørre leppene med. Disse stoffene er evigvarende og mange fikk problemer med ujevnheter som ikke lot seg rette på.

Behandlingen

Stoffet sprøytes inn med en tynn nål på innsiden av leppen, slik at den "ruller" utover og blir mer fyldig. Effekten kommer med en gang. I tillegg får man moderat hevelse av leppen, slik at den ser større ut enn det den blir. Hevelsen forsvinner i løpet av 2 - 3 dager. Man kan også gjøre amorbuen tydligere ved å sprøyte stoffet inn i den. Man kan ikke sette bedøvelse i selve leppen da dette gjør det vanskelig for behandleren å sette riktig mengde stoff på rett sted. I stedet kan vi bedøve nerver utenfor leppen som gjør at leppen blir veldig nummen eller vi kan legge på en lokal bedøvende krem.

Vi forstørrer også lepper ved hjelp av fettransplantasjon. Fett hentes da fra magen i lokalbedøvelse og sprøytes inn på samme måte med tynn nål. Fordelen er at det brukes eget vev og at virkningen er permanent. Ofte må man overkorrige litt da ikke alle fettcellene overlever. Man må også regne med å gjenta prosedyren for å få riktig fylde. Leppen vil også være hoven i lengre tid (ofte i flere uker).

Leppene kan også forstørres ved å fylle de med et fast stoff. Vanligst brukt er Goretex®, tynne gummibånd som trekkes gjennom leppen. Dette gir et flott resultat, men leppene kan bli harde på sikt og denne metoden frarådes. Man kan også benytte seg av forskjellige kirurgiske teknikker hvor det legges snitt på innsiden av leppen som skyver denne ned eller ved å forkorte huden under nesen, slik at mer lepperødt blir synlig.

Bivirkninger

Ujevnheter: Man kan få ujevnheter i leppen som kan oppleves som plagsomt. Det er imidlertid vanskelig å se ujevnhetene. Ved forsiktig massasje av leppen etter behandlingen unngår man vanligvis dette.
Blåmerker: Dette er ganske vanlig og forsvinner spontant etter noen dager.
Infeksjoner: Dette kan oppstå ved all injeksjonsbehandling, men er svært uvanlig.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om plastisk kirurgi

Nedenfor finner du svar på noen spørsmål vi ofte får.

 • Får jeg sykmelding etter å ha gjennomgått plastisk kirurgi?
  SVAR: Du får sykmelding hvis inngrepet er medisinsk begrunnet. Øvre øyelokk kan gi rett til sykemelding. Brystreduksjon og mageplastikk kan også være medisinsk begrunnet. Kosmetiske inngrep gir ikke rett til sykemelding. Du bør ha mulighet til å være borte fra jobb i 1-2 uker etter en operasjon.
 • Hvor lenge etter operasjonen må jeg være på klinikken?
  SVAR: Alle våre inngrep er dagkirurgiske. Det betyr at du reiser hjem samme dag, vanligvis 1-2 timer etter inngrepet. Du bør ha med deg en ledsager og en voksen person som kan være sammen med deg det første døgnet.
 • Hvordan taper jeg arrene?
  SVAR: Vi legger alltid på en kirurgisk tape på arrene. Den fjerner du etter 3 uker , vasker og legger på ny tape som du skifter etter 2 uker. Du taper i totalt 3 mnd. Unngå å få sol på arrene det første året.
 • Jeg har fått brystbånd. Hva er det og hvor lenge skal jeg ha det?
  SVAR: Et brystbånd er som en bred strikk som ligger øverst på brystet. Den brukes for å komprimere huden for å redusere blødning eller for å presse brystprotesene ned, slik at de ikke sklir opp etter plassering under brystmuskelen. Vanligvis bruker du det i 1 uke.
 • Jeg har fått dren. Hvordan virker de og når skal de fjernes?
  SVAR: Vi bruker dren ved mange operasjoner. De er der for at det ikke skal samle seg blod under huden. Drenene fjernes etter 1-2 dager. Det er viktig at ballongen er klemt sammen og at klemmen nærmest huden er åpen og den nærmest posen er lukket. Når ballongen fylles, lukker du klemmen mot huden og åpner den under og presser blodet ned i posen. Deretter lukker du mot posen og åpner mot huden. Når det kommer lite i ballongen og det står blod i slangen, er det ikke mer å suge ut og drenet kan fjernes.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon