Brystreduksjon hos menn (gynekomasti)

Brystreduksjon hos menn er aktuelt hvis ett eller begge bryst er forstørret («mannepupper»)

Gynekomasti: Mannlig brystutvikling

Gynekomasti betyr at det ene eller begge bryst hos en gutt eller mann er forstørret. Operasjonen går ut på at kirurgen fjerner brystkjertelvev samt fjerner fett ved hjelp av fettsuging. Gynekomasti omtales også som "man boobs", og kan være veldig plagsomt for de menn som sliter med lidelsen.

Det er flere årsaker til denne utviklingen, men ofte er det en hormonell årsak. Har man brukt forskjellige former for steroider ser man gjerne brystutvikling. Det vanlige er at man gjennomgår en generell medisinsk undersøkelse med diverse blodprøver. Dersom man ikke finner at det er en sykdom som ligger til grunn for brystutviklingen, kan man opereres.

Dersom man bruker steroider etter denne operasjonen, kan små kjertel-elementer som er igjen utvikle seg noe.

Gynekomasti: Her finner du pris på brystreduksjon hos menn

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


Animasjon

Animasjonene er bare generell veiledning. Selve operasjonen og resultatet kan være annerledes enn det som vises i videoen. Under konsultasjonen vil kirurgen forklare inngrepet for deg ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås.Brystreduksjon for menn utført av erfarne kirurger

Det er en stor beslutning å gjennomføre et kirurgisk inngrep. Derfor er det viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på. Hos Cosmo Clinic har vi plastikkirurger med meget lang erfaring med brystreduksjon hos menn.

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo med andre ord et trygt valg.

Du kan lese mer om våre dyktige kirurger her.

Før operasjonen

Røyking: Du må ikke bruke nikotin (tobakk, snus, e-sigaretter, nikotin tyggegummi) 2 uker før og 2 uker etter inngrepet. Årsaken til dette er at nikotin nedsetter blodsirkulasjonen til huden. Nedsatt blodsirkulasjon øker risikoen for infeksjoner, sårproblemer, stygge arr og redusert følsomhet i brystvorten.

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. Bruker du blodfortynnende medisiner bør du ha sluttet med det 14 dager før inngrepet. I tillegg må du ikke ta tran eller Omega-3, 10 dager før da dette også øker blødningsrisikoen. Unngå også A-, D-, E- og K-vitamin.

Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær, gjerne genser med glidelås.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker hals-, kropp- og armhuleområdet med Hibiscrub såpe. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke deodorant.

Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 timer før inngrepet.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av operasjonsområdet. Du blir fulgt til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose og tar mellom 1-1,5 timer.

Det settes inn bedøvelsesvæske i brystet og deretter fettsuger vi nesten alltid først. Ofte er det et område med kjertelvev sentralt som vil stikke litt ut. For å fjerne dette, legger vi et lite snitt i nedre kant av brystvorten og tar det bort. Til slutt syr vi i huden med sting som løses opp av seg selv. Vi legger ofte dren som fjernes neste dag for å unngå blodansamling I brystet.

Etter operasjonen

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Det er ofte lite smerter og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 1-2 timer sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden.

Det settes på et kompresjonsplagg som du bruker i 3-4 uker. Ofte legges det inn dren i forbindelse med operasjonen. Dren er tynne plastslanger som kommer ut på siden av såret. Dette gjøres dersom det er øket tendens til blødning fra brystvevet, og hensikten med disse er at det skal fjerne sårvæske og blodrester fra operasjonsområdet. Dagen etter operasjonen fjernes eventuelt drenet. Du kan dusje etter 1 dag etter operasjonen, dersom det er lagt inn dren må du vente til disse er fjernet.

Komplikasjoner ved brystreduksjon hos menn

Det er sjelden vi ser komplikasjoner ved brystreduksjon hos menn, men det kan inntreffe ved alle typer operasjoner.

Sårinfeksjon er veldig sjeldent og du behandles med antibiotika før inngrepet.

Blødning forekommer hos ca 1/100 som kan kreve reoperasjon. Drensbehandling reduserer risikoen for reoperasjon.

Ujevnheter i brystet etter en operasjon kan forekomme, og vil vanligvis være vanskelig å rette på.

Sideforskjeller kan forekomme etter operasjonen. Vanligvis skyldes dette sideforskjeller som er til stede før operasjonen.

Følelsen i brystvortene kan være noe redusert etter operasjonen. I sjeldne tilfeller kan følelsen bli helt borte, men de aller fleste får følelsen tilbake. Dette kan ta opptil 12 måneder.

gynekomasti


Brystoperasjon ved Cosmo Clinic

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi, men vi har spisskompetanse på ansiktsløft og brystforstørring. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er selvsagt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se kart)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no