Brystreduksjon Oslo

Brystreduksjon gir deg lettere, rundere og høyere bryster med en finere fasong.

Brystreduksjon - lettere, rundere og høyere bryster med finere fasong

Mange er plaget av for store bryst som gir smerte i nakke og skuldre og som er tunge å bære. Brystreduksjon er en kirurgisk operasjonsmetode der vi fjerner hud og brystvev og samtidig løfter brystene til en høyere posisjon. En brystreduksjon og et brystløft er samme operasjon bortsett fra at vi fjerner vev ved en brystreduksjon.

Våre plastikkirurger har lang erfaring med brystreduksjon. Vi behersker alle operasjonsmetoder og velger den som gir deg det beste resultatet. Vårt mål er å gi deg lettere bryst med minst mulig arr og redusere dine plager.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende konsultasjon. Der setter vi av god tid til deg og sammen finner vi frem til den løsningen som er best for deg.

Pris

Konsultasjon er gratis, ved ikke oppmøte eller avbestilling mindre enn 24 timer før vil du bli belastet kr 500.

Prisene for operasjon inkluderer bedøvelse/narkose, forsikring og kontroller,3 uker (skifte tape) 3+6 måneder + 1 år.

BH koster 500kr
Brystbånd 200 kr

Resept fra 250 kr (Du får med sterke smertestillende på operasjonsdagen for ett par dager som tas ved behov)

Her finner du pris på brystreduksjon!

Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.
Adresse:
Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no

Om brystreduksjon

Den viktigste grunnen til å foreta en brystreduserende operasjon er nakke- og skuldersmerter. Videre synes mange at det kan være plagsomt i forbindelse med fysisk aktivitet. Noen synes de ikke passer til kroppen. man kan også være plaget med fuktighet og eksem under brystene der hud ligger mot hud.

Nakkesmerter kan ha mange årsaker og det kan være vanskelig å bestemme om nakkesmertene skyldes brystene. Man kan få et inntrykk av dette ved å legge hendene under brystene og løfte de opp. Dersom det bedrer ubehaget , kan det være at en brystreduksjon vil avhjelpe ubehaget.

Det er viktig å ha en stabil vekt før en operasjon. Din BMI bør ikke overstige 30. Høy vekt gir ofte ikke så fint kosmetisk resultat og det er større fare for infeksjon og blødning. Dersom du går mye ned i vekt etter en brystreduksjon, vil brystene kjennes mer løse ut og bli mer hengete. Har du vært gravid, bør du vente i minst 6 måneder etter amming før du vurderer en brystreduserende operasjon.


Slik foregår en brystreduksjon

Denne animasjonen er ment som en generell veiledning. Selve operasjonen og resultatet kan være annerledes enn det som vises i videoen. Under konsultasjonen på Cosmo Clinic vil kirurgen forklare den aktuelle operasjon for deg ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås hos deg.Forberedelse til brystreduserende operasjon

Du bør ha tatt en mammografi minst 6 måneder før en brystreduksjon dersom du er over 40 år. Henvisning til dette får du av fastlegen eller ved vår klinikk.

Dersom du røyker, bør du ha sluttet med dette i minst 4 uker før operasjonen og unngå å røyke i ytterligere 4 uker. Røyking nedsetter blodsirkulasjonen i huden og gjør at det gror dårligere.

Du bør avtale med noen som henter deg ved klinikken etter operasjonen og som kan være sammen med deg det første døgnet.

Du bør avstå fra alkohol minst 3 dager før operasjonen og være uthvilt.

Bruker du faste medisiner, tar du de som avtalt med klinikken. Bruker du blodfortynnende, er det viktig at du slutter med det minst 14 dager før i samråd med din fastlege og kirurgen ved klinikken. Har du høyt blodtrykk, er det viktig at det er velregulert.

Du må være fastende i 6 timer før inngrepet. Det betyr at du ikke kan spise, drikke, røyke eller tygge tyggegummi. Unntaket er at du kan ta de medisinene du eventuelt bruker fast og de medisinene du får fra oss. De tas med litt vann 1-2 timer før oppmøte.

Vask deg grundig i Hibiscrub kvelden før - og morgenen operasjonsdagen. Godt under armene og brystpartiet. Ikke ta på fuktighetskrem, sminke eller deodorant. Fjern sminke, smykker og neglelakk.

Hent ut medisinene dine på apoteket ditt 2-3 dager før operasjonen. Vi sender e-resept til apoteket. Du får således ingen resept i posten.

Hvordan vi utfører en brystreduserende operasjon

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilde av operasjonsområdet. Du blir fulgt til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkose sykepleier og operasjonssykepleier.

Operasjonen utføres i narkose og tar ca 2 timer. Vi fjerner overflødig hud og kjertelvev og lukker sårene med sting som går av seg selv. Enkelte ganger legger vi dren som suger ut blodvæske. Disse fjernes vanligvis 1-2 dager etter inngrepet.

Vi taper sårene og legger bomullskompresser oppå disse. Til slutt setter vi på en BH og et brystbånd. Sistnevnte har du i 1 døgn.

Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg, vi fraråder at du reiser hjem uten tilsyn. Første døgnet etter operasjonen anbefaler vi at du oppholder deg ikke mer enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken. Selv om risikoen for blødninger er liten samt at disse som regel vil være selvbegrensende, kan en blødning medføre stort ubehag og det er ønskelig å behandle disse så snart som mulig.


Tiden etter operasjonen

Det er vanlig at det blør litt gjennom bandasjene og BH-en. Dette er helt normalt. Dersom det ene brystet skulle hovne kraftig opp, tar du kontakt direkte med kirurgen din.

Du kan dusje 3-4 dager etter operasjonen. Ta av BH-en og fjern kompressene. Vask BH-en. Du kan være uten til den er tørr igjen. Føn tapen. Du trenger ikke nye kompresser, bare ta BH-en rett på.

Taping etter brystreduserende operasjon

Tapen skiftes etter ca 3 uker og deretter annenhver uke i totalt 3 måneder. Dersom du merker væsking i tapen, tar du den av og inspiserer sårene. Er det et åpent sår, taper du ikke over. Rens med Pyrisept og legg på en liten bit Jelonet og en bomullskompress oppå denne. Tape inntil såret. Dusj daglig - uten bandasjen og legg på ny etterpå.

Aktivitet etter operasjonen

Du kan være i normal aktivitet etter operasjonen. Du bør unngå å strekke armene over hodet. Mye strekk på armene medfører at såret kan sprekke opp i "krysset" under brystet slik at du får et sår som beskrevet ovenfor. Vær spesielt forsiktig med dette de første 3 ukene. Du kan gå lange turer så fort du føler deg i form til dette, men unngå løping de første 6 ukene.

Smerter

Det er vanligvis lite smerter etter en brystreduksjon. Ta foreskrevet smertestillende. I tillegg får du med deg noen ekstra sterke smertestillende tabletter som du kan ha i bakhånd. Smerter i forbindelse med brystreduserende operasjoner er vanligvis betydelig mindre enn ved for eksempel brystforstørring.

Sykemelding

Er det behov for sykemelding, vil kirurgen ved klinikken skrive ut en sykemelding for 2-3 uker.

Kontroll etter operasjonen

Du kontakter selv klinikken etter ca. 3 måneder for å avtale en kontroll. Har du behov for kontroll før dette, tar vi deg selvfølgelig imot når det skulle være nødvendig!

Resultat

De fleste vil oppleve at brystene er hovne og struttende. Det kan være litt misfarging av huden de første to ukene og de kjennes faste ut. Det vil vanligvis være mye fylde i øvre del. Etter ca 3 måneder vil huden ha tøyd seg såpass at brystet siger litt ned slik at det blir mindre fylde oppe og mer i underkant slik et naturlig bryst ser ut.

Ingen bryst er symmetriske før en operasjon og vil heller ikke være det i etterkant. Bryst som virker like store før en brystreduksjon vil kunne være mer asymmetriske etterpå selv om man fjerner like mye på begge sider. Det skyldes at en asymmetri før inngrepet som utgjør en liten prosentandel før vil utgjøre en større del etter. Vi forsøker etter beste evne å se disse forskjellene før og fjerne litt ulikt for å oppnå best mulig symmetri.

Slik blir arrene

Arrene vil de første 6 ukene være pene. Deretter går man inn i en periode på 6 måneder hvor de blir røde og litt hovne. Deretter bleknes de gradvis og i løpet av 1 år har de vanligvis blitt bleke. Arrene rundt brystvortene og ned til brystfolden bleknes raskest og blir penest. Arret under har en tendens til å bli litt bredere og klumpete. Har du mørk hudtype kan du få mørke arr og noen ganger ser man tendens til keloide arr.

Amming etter brystreduksjon

I de fleste tilfeller vil det være vanskelig å amme etter en brystreduksjon og vi anbefaler at du venter til du er ferdig med amming. Er brystene uforholdsmessig store, kan det likevel være aktuelt å utføre operasjonen.

Mulige komplikasjoner

Den vanligste komplikasjonen er sår i "krysset". Det behandles som nevnt ovenfor.

Blødning 

Blødning forekommer hos ca 0,5% av pasientene og vil arte seg ved at brystet på den ene siden blir veldig hovent. Dersom dette inntreffer skjer det vanligvis kort tid (6-8 timer) etter operasjonen. Det krever reoperasjon. Sluttresultatet vil vanligvis ikke bli påvirket av dette.


Infeksjoner 

Infeksjoner er uvanlig. Typisk for infeksjoner er at de inntreffer 5-10 dager etter operasjonen. Symptomer på infeksjon er økende hevelse og smerter, rødhet i huden, generell sykdomsfølelse, evt. feber, frysninger og evt. økende væsking fra sårkantene. For å redusere risikoen for dette forbehandles alle med antibiotika. Dette gis som en engangsdose før operasjonen. Skulle det oppstå en infeksjon vil behandling med antibiotika ofte være nok. Noen ganger oppstår det små sår svarende til området i brystfolden dvs. i "krysset" under brystet der to sårlinjer møtes. Årsaken til dette er at blodsirkulasjonen til huden er nedsatt i dette området. Får du dette bør du ta av tapen, vask rent med Pyrisept eller Klorhexidin 1%, legg på en vaselinkompress, for eksempel Jelonet og en liten bomullskompress oppå denne. Ikke tape i dette området før det har grodd helt.


Endret følelse i brystvortene

Følsomheten i brystvortene vil ofte være redusert etter en brystreduksjon. Enkelte mister følelsen helt. Noen opplever at mye av følelsen kommer gradvis tilbake, men dette kan ta lang tid.


Nedsatt blodsirkulasjon 

I sjeldne tilfeller kan man få nedsatt blodsirkulasjon til brystvorten. Det dannes da et sår og pigmentet rundt deler av brystvorten kan bli lysere.

Harde klumper innvending i brystene er ganske vanlig umiddelbart etter operasjonen. Som regel skyldes dette små ansamlinger med levret blod. Disse normaliseres i løpet av de første månedene. Noen ganger kan det oppstå harde områder som ikke mykner. Dette skyldes da at blodsirkulasjonen til deler av brystvevet har blitt så nedsatt at det har oppstått noe som kalles fettvevsnekroser. Disse er ufarlige men kan oppleves som ubehagelige.


Stikninger 

Det er vanlig med stikninger, brennende følelse og andre smertesensasjoner i brystene etter inngrepet. Vanligvis er det ensidig og skyldes at hudnerver skades eller settes på strekk under operasjonen. Disse plagene kommer ofte etter noen uker eller måneder og forsvinner igjen. Er du i tvil, er det bare å ta kontakt med oss.

Cosmo Clinic: Brystreduksjon Oslo

Cosmo Clinic har lang erfaring med alle typer vanlig plastisk kirurgi. De vanligste inngrep er brystforstørring med proteser, facelift (ansiktsløft), fettsuging (liposkulptur), panneløft med kikkhullskirurgi og bukplastikk. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no


Bestill time

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon