Brystløft - ved løse, hengende bryst

Er du plaget med løse, hengende bryst, kan et brystløft være aktuelt for deg. Cosmo Clinic tilbyr brystløft med alle teknikker.

Brystløft

Er du plaget med løse, hengende bryst, kan et løft av brystene være aktuelt for deg. Bestill en uforpliktende konsultasjon hos oss. Vi tar oss god tid og lytter til dine ønsker og sammen finner vi den løsningen som passer deg best! Cosmo Clinic har dyktige plastikkirurger med lang erfaring innen alle typer brystoperasjoner.

Brystløft Oslo: Bestill time for en gratis og uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


Om brystløft

Brystene vil vanligvis bli løsere etter graviditet, vekttap og alder. Huden mister sin elastisitet og brystet siger mere ned. Brystet kommer lengre ned på overkroppen og kjennes løst. Ofte føler mange at de må gå med stramme BH-er for å holde brystet oppe og i bikini er det vanskelig å holde brystet på plass.

Har du brystproteser fra før (brystforstørring med silikon) vil ofte brystet ha seget ytterligere og det kan da være aktuelt å fjerne protesene og samtidig stramme huden, alternativt kan vi legge brystprotesene under brystmuskelen for å oppnå mer stabilitet

Holdbarhet etter operasjon: Det som bestemmer holdbarheten etter et løft er størrelsen på brystene og hudkvaliteten. Er brystet stort og tungt, anbefaler vi å redusere de noe for å unngå at de siger ned igjen. Har du hud med dårlig elastisitet og strekkmerker vil huden fort tøye seg igjen, men du vil uansett få et mye bedre resultat enn du hadde før.

Fasong: Et brystløft gir ikke samme fasong som en brystprotese gir. De første månedene vil brystene være struttende og det vil være mye fylde i øvre del. Etter en stund vil huden tøye seg og fylde i øvre del vil etter hvert sige ned. Det medfører at du får en naturlig fasong av brystet.

Løft og protese: Hvis du ønsker mer fylde i øvre del, kan vi legge inn en protese samtidig, eventuelt venter vi i 3-6 mnd. I de fleste tilfeller vil det være best å legge silikonproteser etter at du har gjort brystløftet for å få mest symmetri og et bryst som blir fastere. Dersom silikonprotesene legges inn samtidig , får vi ikke strammet huden nok og brystet vil mange ganger oppleves å være for løst etterpå.Arr: Arrene vil gå rundt pigmenteringen, ned og under i folden. Arrene vil vanligvis fort bli pene rundt og ned, mens de ofte kan bli noe bredere under. Arrene vil være røde de første 2-6 mnd og vil så gradvis bleknes.

Vekt: Det er viktig å ha en stabil vekt før operasjonen. Går du mye ned i vekt etterpå, vil brystene føles ytterligere løse. Videre bør du ikke være veldig overvektig da det lettere gir sårproblemer. BMI bør være under 30.

Mammografi: Vi anbefaler alle kvinner over 40 år å ta en mammografi som ikke er eldre enn 6 måneder. Henvisning til mammografi kan du få hos oss.

Røyking: Vi anbefaler at du ikke røyker minst 4 uker før et brystløft. Røyking og snus nedsetter blodsirkulasjonen og gir dårligere sårtilheling.

Før operasjonen

Sykdommer: Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Medisiner: Dersom du bruker blodfortynnende medisiner, må du slutte med det 14 dager før operasjonene. Dette må avklares med kirurgen og din fastlege. Unngå også tran, Omega-3, vitamin A, D, E eller K da dette også øker blødningsrisikoen. 

Ta gjerne på deg løstsittende, vide klær, gjerne genser med glidelås.

Vask av kroppen før operasjonen: Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker hals, kropp og armhuleområdet med Hibiscrub såpe. Denne har du fått sammen med de andre medisinene på e-resept. Du må ikke smøre deg med fuktighetskrem eller bruke sminke og neglelakk. Du må også fjerne ørepynt, neglelakk og smykker.

Faste før operasjonen: Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise i dette tidsrommet. Du kan heller ikke røyke, snuse eller tygge tyggegummi. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før inngrepet.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av operasjonsområdet. Du følges så til operasjonsavdeling der du vil møte operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Operasjonen foregår i full narkose. Brystvortene omplasserers til ny posisjon og overflødig hud fjernes. Eventuelt vil også det indre vevet omplasseres for å oppnå en rundere fasong med mer fylde i toppen. Huden lukkes med sting som forsvinner av seg selv. Til slutt legges det på kirurgisk tape, bandasjer og en BH. Operasjonen varer ca 1,5 time, deretter vil du være på oppvåkningsavdelingen i 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra avdelingen. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg, vi fraråder at du reiser hjem uten tilsyn. Første døgnet etter operasjonen anbefaler vi at du oppholder deg ikke mer enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken. Selv om risikoen for blødninger er liten samt at disse som regel vil være selvbegrensende, kan en blødning medføre stort ubehag, og det er derfor ønskelig å behandle disse så snart som mulig.

Etter operasjonen

Etter operasjonen er sårene dekket med kirurgisk tape. Utenpå denne tapen er det absorberende bandasjer. Disse kan fjernes etter 2 -3 dager og man kan da dusje. Den indre kirurgiske tapen lar man sitte på. Noen ganger legges det i dren i forbindelse med operasjonen. Dren er tynne plastslanger som kommer ut på siden av såret. Dette gjøres dersom det øket tendens til blødning fra brystvevet, og hensikten med disse er at det skal fjerne sårvæske og blodrester fra operasjonsområdet. Dersom det er lagt inn dren kan disse som regel fjernes etter 1-2 dager. Bor du langt unna er det mulig fastlegen din kan hjelpe deg med dette. Dette er i så fall noe du må avtale med vedkommende.

Aktivitet etter operasjon: Et brystløft er vanligvis ikke veldig smertefullt. Mange opplever at det er litt brystspreng og de fleste er overrasket over hvor lite smerter de kjenner. En brystforstørring gjør vanligvis mye mer vondt. Det er derfor viktig at man er forsiktig de første ukene. Du bør ikke løfte armene over skulder høyde da det medfører strekk på arrene. Dette kan igjen føre til at såret åpner seg litt på undersiden. Unngå også tunge løft. Du bør ikke løpe før det har gått 6 uker, men kan være i vanlig aktivitet og gå lange turer.

BH: Du får kjøpt BH på klinikken og det første døgnet har du i tillegg et bånd over BH en. Denne fjerner du dagen etter operasjonen. Du kan dusje etter 3-4 dager og fjerner da bandasjene som ligger under. Tapen under føner du og BH en kan vaskes og du kan være uten til den er tørr. BH bruker du de 2 første ukene dag og natt, deretter kun på dagtid. Etter 6 uker kan du bruke spile BH hvis du ikke synes det er ubehagelig.

Taping: Vi anbefaler at du bytter tapen etter 3 uker. Dersom det er fuktighet på tapen, tar du den av. Har du et lite sår, renser du det med litt pyrisept og legger på en liten Jelonet kompress du får kjøpt på apoteket. Legg en liten bomullskompress over. Du skal altså ikke tape over såret. Dusj daglig. Tapen byttes så annenhver uke i 3 måneder. Du kan ha på deg bikini senere uten å være redd for arrene.

Blødning i BH etter operasjonen: Det er vanlig å blø gjennom bandasjen og BH en det første døgnet. Dette er ikke farlig. Så lenge brystene har samme størrelse er det ikke grunn til bekymring.

Kontroller: Du ringer selv etter ca 3 måneder for å avtale en kontrolltime. Du er alltid velkommen til oss før dette dersom du skulle ha behov for det.

Sykemelding: Brystløft regnes som et kosmetisk inngrep og i de aller fleste tilfeller og du vil derfor ikke har krav på sykemelding. Har du en vanlig kontorjobb, kan du vanligvis gå tilbake på jobb etter 1 uke eller kortere.

Komplikasjoner

Komplikasjoner er sjeldne ved brystløft, men kan inntreffe ved alle typer operasjoner og kan derfor ikke utelukkes helt.


Blødning er sjeldent. Kirurgisk blødning vil si blødning inne i brystet. Dette merker du ved at brystet på den ene siden hovner opp betydelig. Samtidig er det veldig sprengfølelse på den siden. Det er ikke slik at det blør ut fra sårene. Blødning ser vi hos ca 1 av 200 pasienter. Det er ikke farlig, men nødvendig å reoperere. En kirurgisk blødning kommer vanligvis 6-8 timer etter en operasjon. Resultatet av operasjonen vil bli det samme.

Infeksjoner er uvanlig. Du blir forbehandlet med antibiotika før inngrepet for å forhindre dette. Mer vanlig er væsking i såret i "krysset" under brystet slik det er beskrevet over. Det er nødvendig å ikke røyke 4 uker før operasjonen og å unngå å strekke mye på armene for å unngå dette. Hvis du får et sår på undersiden, renses det som beskrevet og det vil etterhvert lukke seg i løpet av 2-4 uker.

Følelsen i brystvortene kan være noe redusert rett etter inngrepet, men vanligvis påvirkes ikke følelsen i noen særlig grad vet et brystløft.

Amming etter brystløft: Ammeevnen påvirkes vanligvis lite med amming. Det er helt avgjørende hva slags teknikk som er brukt. Hos oss gjør vi lite med kjertelvevet for at ammeevnen skal kunne opprettholdes. Ved en brystreduksjon fjerner vi ofte kjertelvev og situasjonen vil da være en annen.

Stikninger og brenninger etter brystløft: Det er vanlig med stikninger og brennende følelse i brystene etter inngrepet. Dette er vanligvis ensidig og forbigående og skyldes små hudnerver som er skadet.


Brystoperasjoner ved Cosmo Clinic


Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er gratis og helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no


Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon