Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med eget fett gir større bryster med naturlig form og mykhet samtidig som vi fjerner uønsket fett fra mage eller lår

Brystforstørrelse med eget fett

Brystforstørrelse med ditt eget fett utføres ved at vi suger ut fettceller fra et sted på kroppen, oftest mage eller lår, og injiserer fettcellene i brystene dine. Dette gir en naturlig forstørrelse av brystene dine med lite synlige arr i huden. Samtidig vil du oppnå permanent fettfjerning fra et uønsket område.

Cosmo Clinics plastikkirurger har lang erfaring med fettransplantasjon og benytter seg av det nyeste utstyret på markedet for at du skal få et optimalt resultat.

Om brystforstørrelse med eget fett

De som egner seg best for brystforstørrelse med eget fett, er de som ønsker en moderat forstørring av brystene og samtidig har uønskede fettansamlinger på mage eller lår som de ønsker fjernet. Mange opplever etter amming at brystene har mistet form og volum, da kan brystforstørrelse med eget fett gjenskape volumet og formen. Ønsker du en større brystforstørrelse eller har lite underhudsfett, er silikonproteser ofte bedre egnet. Har du mye heng kan det være nødvendig med brystløft først.

Brystforstørrelse med eget fett gjøres med såkalt fettransplantasjon. Vi utfører først fettsuging der vi henter ut fettceller fra et område på kroppen der du ønsker å få fjernet fett. Disse fettcellene behandles og optimaliseres med et avansert utstyr (Puregraft) før de sprøytes inn i brystene dine. Det benyttes med andre ord kun dine egne fettceller, ikke silikonproteser. Fettcellene gror inn i brystene dine og vil ha samme mykhet som vanlig brystvev. Det er viktig å merke seg at brystene blir mindre hvis du går ned i vekt.

Ved fettransplantasjon vil ca 60-70% av fettcellene bli værende i brystene, mens ca 30-40% resorberes av kroppen. Vi benytter oss av markedsledende Puregraft-utstyr for optimalt resultat og at flest mulig av fettcellene skal bli værende. Det er imidlertid begrenset hvor mye fett man kan sprøyte inn i brystene i en operasjon, slik at den endelige brystforstørrelsen ofte tilsvarer en BH cup størrelse. Dette er imidlertid individuelt og må diskuteres med kirurgen. Operasjonen kan gjentas etter 3 måneder hvis man ønsker større volum.

Når vi gjør brystforstørring med eget fett kan vi korrigere sideforskjeller mellom brystene dine og sette inn fettet i bestemte områder for å påvirke formen. Operasjonen etterlater oftest tre svært små (ca 3mm lange), oftest knapt synlige arr på hvert bryst. Der man henter fettet fra får man ca 5mm lange arr som oftest er lite synlige.

Les om brystforstørring med silikonprotese her

Her finner du pris på brystforstørrelse med eget fett

Forberedelse til operasjonen

Du må ha tatt mammografi eller ultralyd av brystene senest 6 måneder før inngrepet. Henvisning til mammografi kan du få av oss.

Du må ikke røyke eller bruke annen nikotin 2 uker før - og etter operasjon. Er du over 40 år må du ha tatt mammografi siste 6 månedene før operasjon.

Kompresjonsplagg får du kjøpt på klinikken

På morgenen operasjonsdagen vasker du hals, overkropp og under armer med Hibiscrub. Hvis det skal hentes fett fra lårene må du også vaske benene og lysken med Hibiscrub. Du skal ikke bruke deodorant, sminke, neglelakk eller fuktighetskrem. Du må faste 6 timer før operasjonen, det vil si ikke spise eller drikke. Du skal ta medisiner som klinikken har gitt deg med ½ glass vann 1-2 timer før operasjonen. Ta på løse klær som er lett å ta på etter operasjon, for eksempel bomullsjakke med glidelås foran.

Operasjonen

Operasjonsdagen møter du fastende, kirurgen vil markere operasjonsområdet og ta bilder av deg. Du vil deretter få treffe operasjonsteamet som består av narkoselege, narkosesykepleier og operasjonssykepleier. Operasjonen foregår i full narkose og varer 1-2 timer. Etter operasjonen vil du være på oppvåkningsavdelingen ca 1-2 timer. Når du føler deg i form til hjemreise vil du bli utskrevet fra klinikken. Det er viktig at du har avtalt med noen som kan komme å hente deg. Første døgnet anbefaler vi at du har en voksen person sammen med deg og oppholder deg mindre enn 2 timers kjøreavstand fra klinikken.

Etter operasjonen

Huden er lukket med sting som kan fjernes etter 10 dager. Operasjonsåret er dekket av kirurgisk tape og utenpå dette ligger det en absorberende bandasje. Bandasjen på brystene kan fjernes etter 3 døgn mens den innerste kirurgiske tapen skal sitte på. Du kan dusje dagen etter operasjonen. Etter dusjing kan du tørke tapen med hårføner. Vi anbefaler at du benytter kirurgisk tape over arrene i 3 måneder etter operasjonen. Tapen skiftes første gang når stingene fjernes og deretter ca annenhver uke. Vi anbefaler Micropore kirurgisk tape som kan kjøpes på apoteket.

Det er vanlig at det kommer en del veske fra sårene der det er fettsugd, særlig første døgnet, og det kan derfor være lurt å ha håndklær under deg i sengen. I tillegg vil du merke at du tisser mye.

Det er viktig å bruke en sports-BH som sitter litt løst de første 4 ukene. BH brukes dag og natt i 2 uker, deretter 2 uker på dagtid. Etter 4 uker kan du bruke vanlig BH. Kompresjonsplagget på området der det har vært utført fettsuging skal brukes dag og natt i 2-3 uker. Kompresjonsplagg/BH kan tas av når de skal vaskes.

Vi anbefaler å ta det med ro de første dagene for å få et best mulig resultat. De fleste kan imidlertid være på jobb og i normal aktivitet etter 4-5 dager. De første 3 ukene bør du ikke ligge på brystene. Etter 3 uker kan du begynne å trene lett, og etter 4-5 uker kan du belaste fritt og trene som vanlig.

Brystforstørrelse med eget fett gir relativt lite smerter. Du vil oppleve spreng i brystene de første dagene. Du vil være hoven i brystene og ha litt blåmerker de første to ukene. Det endelige resultatet ser du etter 3 måneder. Området som er fettsugd vil være hovent og blått første par ukene. Etter ca 4 uker begynner du å se resultat av fettsugingen og endelig resultat ser du etter 3-6 måneder.

Du kan utføre mammografi etter 3 måneder.

Komplikasjoner

Det er sjeldent med komplikasjoner etter brystforstørrelse med eget fett.

Infeksjon og blødning kan forekomme etter alle operasjoner, men er sjeldent.

Små asymmetrier mellom brystene kan oppstå.

Ujevnheter etter fettsuging kan forekomme, særlig hvis man har dårlig elastikk i huden.

I sjeldne tilfeller oppstår det fettcyster eller små forkalkninger i brystene av det injiserte fettet. Dette er ufarlig og kan skilles fra farlige forkalkninger som sees ved kreftsvulst på mammografi.


Brystoperasjon


Bestill time på Cosmo Clinic

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Det er kort ventetid og konsultasjon er gratis.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se kart)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no
Åpningstider: Mandag - Fredag: 8-16


Mer informasjon

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon