Panneløft

Sliter du med tunge øyelokk eller nedsunken panne? Da kan et panneløft være løsningen for deg!

Panneløft

Mange av de som henvender seg til oss for å gjøre en øvre øyelokkoperasjon har behov for et panneløft. Mange er ikke klar over at hudoverskuddet over øyelokkene og ut på siden skyldes at pannen og brynene siger ned og gir folder i ytterkant av det øvre øyelokket.

Å gjøre en øvre øyelokkoperasjon i en slik situasjon vil i mange tilfeller føre til at brynet trekkes ytterligere ned og at avstanden mellom bryn og øyevipper reduseres. De fleste ønsker å ha et våkent blikk der mesteparten av øyelokket er synlig. Et panneløft gir akkurat denne effekten. For å få frem øyelokket helt, vil noen likevel trenge å fjerne litt hud på øyelokkene.

Vi gjør det vanligvis 6 uker etter et panneløft. På den måten får du et mest optimalt resultat. Lurer du på om du det er et panneløft du trenger kan du løfte brynet i ytterkant med fingrene dine.

Pris på panneløft finner du her!

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

En pasients erfaring

«Jeg er kjempefornøyd etter å ha tatt panneløft, fjernet poser under øynene og laserbehandling! Jeg har fått en 15 år yngre hud. Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut. Takk, dr. Bjærke, for godt utført arbeid. Jeg kan anbefale deg på det varmeste. Lekre lokaler og smilende fagfolk gjør at jeg følte meg i trygge hender."
Kvinne , 63 år

Våknere blikk og redusert tyngdefølelse over øyelokkene

Mange har en forestilling om at et panneløft gir et stivt, unaturlig og operert utseende. Et panneløft gir deg et våknere blikk, med redusert tyngdefølelse over øyelokkene, uten at du ser unaturlig ut. Du vil også kunne rynke pannen som før, men mildere. Ofte tror mange at de som har gjort rynkebehandling med injeksjoner i pannen har gjort et panneløft.

Rynkebehandling med injeksjoner og panneløft

De senere årene har flere og flere gjort rynkebehandling med injeksjoner i pannen. Stoffet lammer musklene og gjør pannen uttrykksløs og glatt. Noen tror at dette er effekten av et panneløft, men det er ikke riktig. Et panneløft bevarer mimikken.

Meget erfarne overleger

Det er en stor beslutning å gjennomføre et kirurgisk inngrep, og det er derfor viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på.

Overlege Hilde Bjærke og Tomm Bjærke har spesiell kompetanse og lang erfaring innen ansiktskirurgi, herunder ansiktsløft, panneløft med kikkehullsteknikk, halsløft og øyelokksoperasjoner. De har utført flere hundre endoskopiske panneløft siden 2002, og regnes som noen av Norges mest erfarne ansiktskirurger.

Endoskopisk eller åpent panneløft

Noen løfter brynene ved å fjerne en kile hud rett over brynene. Dette medfører tydelige arr over brynene og er en operasjonsmetode som egner seg ved høy alder og der det foreligger kontraindikasjon for for eksempel narkose.

Åpne panneløft der man legger et snitt fra øre til øre og på den måten fjerner et hudoverskudd oppå hodet er et inngrep svært få pasienter ønsker å gjennomføre. Det gir større fare for håravfall, tydelige arr samt redusert følelse.

Et mer skånsomt alternativ til åpent panneløft er panneløft med kikkehullsteknikk – også kjent om endoskopisk panneløft. Dette er en skånsom operasjonsmetode som kun gir små arr inne i hodebunnen og derfor ikke synes. Denne metoden egner seg spesielt for menn som ikke har hår på hodet. Arrene vil være tilnærmet borte etter 2 måneder. Ved denne operasjonsmetoden fjernes det ikke noe hud. Overskuddshuden fordeler seg i hodebunnen og hud som ligger mot ben vil i løpet av kort tid krympe.

Du kan selv se virkningen av operasjonen på øyelokkene ved å løfte brynet med fingrene i ytterkant.

Kirurgene på Cosmo Clinic har operert nærmere 1000 pasienter med endoskopisk panneløft og har aldri opplevd noen alvorlige komplikasjoner.

Forberedelse til operasjonen

Et panneløft utføres i narkose eller dyp søvn. Du bør derfor være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer. På konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand og ser på eventuelle medisiner du bruker. Bruker du blodfortynnende, må du slutte med det 14 dager før i samråd med din lege. Har du høyt blodtrykk, er det viktig at det er velregulert. Sørg for å være uthvilt og unngå alkohol 3 dager før operasjonen. Avtal med noen som kan hente deg og være sammen med deg den første natten.

Røyking bør du ha sluttet med 1 uke før inngrepet.

På morgenen operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret og ansiktet i Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene. Unngå å ta på fuktighetskrem i ansiktet etterpå og du må heller ikke sminke deg.

Faste: Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før inngrepet.

Resepter: Vi sender e-resept til ditt apotek som du henter ut noen dager før operasjonen. Den inneholder de medisinene du skal ta før og etter operasjonen. I tillegg sender vi med deg noen medisiner når du forlater klinikken.

Ta gjerne på deg en hettegenser med glidelås eller et sjal. Om sommeren kan det være lurt å ta med solbriller.

Hvordan utføres et panneløft?

Operasjonen utføres i sedasjon eller narkose med lokalbedøvelse og tar ca. 1 time.

Det legges 5 bittesmå snitt på ca 1 cm høyt oppe i hodebunnen, inne blant hårene. På den måten vil ikke arrene være synlige. Hos menn som ikke har hår på hodet, vil likevel disse arrene være omtrent usynlige etter ca 2 mnd. Vi løsner pannehuden og "sintemuskelen" og løfter panne og bryn i en høyere posisjon og forankrer den med selvoppløslige tråder. Vi kan bestemme om vi skal løfte hårfestet eller ikke.

Vi lukker snittene med små stifter som kan fjernes etter 1 uke. Du får på en pannebandasje du har på i 2 dager, deretter kan du dusje.

De som i tillegg har overskuddshud på øyelokkene kan få fjernet dette i samme seanse. Vanligvis anbefaler vi å først gjøre panneløftet og deretter vente i 6-8 uker før vi gjør øvre øyelokkoperasjon.

Tiden etter operasjon

Når du fjerner bandasjen, vil du ha moderat hevelse i pannen og den vil se glatt ut. Det er ingen blåmerker i pannen. Du vil få små blodutredelser rundt øynene og på kinnbena. Dette er vanligvis borte etter 14 dager. Fortsett gjerne med et pannebånd i 1 uke.

Du vil ha moderate smerter og har fått smertestillende både på resept og fra klinikken.

Du vil være nummen i pannen og oppå hodet. Følelsen kommer gravis tilbake og er ofte normalisert etter 3 mnd. I denne tiden kan du oppleve stikninger og kløe. Du vil ha normal mimikk i pannen etter kort stund, men du vil ha en glattere panne enn tidligere. Siden "sintemuskelen" svekkes vil du vanligvis ikke klare å se så morsk ut.

Du kan oppleve en viss grad av asymmetri av brynene etter et panneløft. Dette skyldes vanligvis at de fleste har en asymmetri før inngrepet. Brynene vil være strukket i en høyere posisjon rett etter inngrepet, men vil falle på plass i løpet av 2 uker og eventuelle asymmetrier vil vanligvis reduseres. De fleste napper brynene sine og nappingen kan justeres etterpå slik at du opplever at de ser likere ut. Dersom du er veldig opptatt av millimeter symmetri anbefaler vi at du ikke opereres.

Du bør være forsiktig med å tre hodet gjennom en trang genser og bruke hjelm de første 3 ukene. Du kan ellers gjenoppta vanlig aktivitet i løpet av 1-2 dager, men bør unngå å løping og hard fysisk aktivitet.

Du vil kjenne knutene fra de selvoppløselige trådene i hodebunnen i noen måneder, men de forsvinner av seg selv etter hvert.

Komplikasjoner

Det er meget sjeldent med komplikasjoner etter et panneløft.

Vi har operert rundt 1000 pasienter med endoskopisk panneløft og har aldri opplevd noen alvorlige komplikasjoner.

Infeksjoner forekommer svært sjelden, men noen ganger kan det være nødvendig å forlenge antibiotika kuren i noen dager dersom det er litt rødt rundt innstikkene.

Håravfall forekommer meget sjelden, men noen kan få lokalisert håravfall rundt arrene.


Pris på panneløft finner du her!


Les mer om andre aktuelle behandlinger

Bestill time for uforpliktende konsultasjon

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er selvsagt helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se kart)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no
Åpningstider: Mandag - Fredag: 8-16


Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon