Øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

En øyelokkoperasjon gir et mer våkent blikk og gjør at man ser mer opplagt ut. Vi har svært lang erfaring med operasjoner ved tunge øyelokk.

Tunge øyelokk

Ved økende alder får mange økt hudoverskudd på øvre øyelokk. Dette skyldes dels mindre elastisitet i huden, men også at pannen og øyebrynene siger ned, slik at avstanden fra øyebrynene til øynene blir mindre. Sammen fører dette til at man får forsterket foldingen av huden på øyelokkene. Overskudd av hud over øyelokket kan hemme synsfeltet, men også gjøre at man ser trett og uopplagt ut.

Plastikkirurgene ved Cosmo Clinic har mange års erfaring med operasjon av tunge øyelokk og har operert flere tusen fornøyde pasienter! Cosmo Clinic har den mest avanserte laseren på markedet, og vi tilbyr også fjerning av overskuddshud på øvre øyelokk med denne metoden! Dette er en metode som kun egner seg for de med mindre hudoverskudd.

Tunge øyelokk: Her finner du pris for øyelokkoperasjon

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

En øyelokksoperasjon gir et mer våkent blikk og gjør at man ser mer opplagt ut.

I denne videoen forklarer overlege Tomm Bjærke hvem som egner seg for operasjon på øvre øyelokk.


Om øvre øyelokksplastikk

Øyelokksplastikk er et inngrep hvor overflødig hud, muskel- og fettvev rundt øynene fjernes.

Det etterlater arr som er tilnærmet usynlige og er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene. Mange vil kunne få sykemelding i 1 uke ved dette inngrepet.

Pasientuttalelser

«En veldig trygg og behagelig velkomst på både konsultasjon og operasjonsdag. At et så enkelt og raskt inngrep kan gjøre så stor forskjell er jo fantastisk! Det er blitt en fryd å sminke seg og se seg i speilet igjen. Jeg føler meg våken og opplagt og penere igjen. Anbefaler Cosmo og Tomm på det sterkeste.»
Ulla-Kathrin Albrigtsen. Øvre øyelokk.

«Etter å ha vurdert mine tunge øyelokk over en lengre periode, ble jeg anbefalt å gå til Cosmo Clinic. Inngrepet var ukomplisert og smertefritt. Litt blå og hoven de første par ukene, men det var minimalt. Nå, noen måneder senere er jeg strålende fornøyd og føler meg så mye mere vel.»
Kvinne, 41 år

«Jeg hadde i flere år vurdert øyelokkoperasjon. Slet med tunge øyelokk og det var stadig flere som spurte om jeg var trøtt og sliten. Jeg ble anbefalt Tomm Bjærke ved Cosmo Clinic og jeg er veldig glad jeg gikk hit. Tomm var veldig flink til å berolige meg om eventuelle bekymringer jeg måtte ha. Selve inngrepet var raskt og smertefritt. Tomm er ekstremt dyktig og jeg vil på det sterkeste anbefale ham og Cosmo Clinic.»
Kvinne, 37 år

«Jeg kan på det varmeste anbefale Tomm Bjærke og Cosmo Clinic dersom du vurderer en øvre øyelokkoperasjon! Jeg hadde tunge øyelokk og hadde tenkt å gjøre noe med det en stund. I forkant av operasjonen var jeg ganske bekymret for eventuelle komplikasjoner, men ble beroliget av grundig og god informasjon fra Tomm. Selve inngrepet var raskt og smertefritt, og jeg ble svært godt ivaretatt av et profesjonelt og dyktig team. Noe hoven og blå noen dager etterpå, men langt mindre enn jeg hadde forventet, og svært lite ubehag. Tapen beholdt jeg i 2 uker. Jeg er strålende fornøyd med resultatet, føler meg freshere og ser mer våken ut.»
Kvinne, 43 år

«Jeg er svært fornøyd med resultatet og får tilbakemelding også fra venner at jeg har fått et mye åpnere blikk som likevel ser helt naturlig ut. Cosmo Clinic er en estetisk innredet klinikk, men det jeg liker best er at den er liten og intim med et vennlig og liketil personale. Jeg vil spesielt takke min lege Thomas Berg, som er en utmerket plastikkirurg (har god erfaring med slik vurdering etter mange år i helsevesenet), men som ikke minst innehar de menneskelige, omsorgsfulle egenskapene som skal til for å trygge en pasient. Han har også ringt meg og vært tilgjengelig så lenge jeg trengte det. Så Cosmo Clinic skal jeg anbefale videre og bruke igjen om nødvendig.»
Kvinne, 65 år


Pasient med tunge øyelokk

pasient med tunge øyelokk

Eksempel på pasient med tunge øyelokk som også plaget sidesynet hennes. Øyelokkene opplevdes tunge, spesielt når hun ble trøtt og sliten på kvelden.

Før øyelokkoperasjon

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Operasjonsdagen tar du en dusj. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg sammen med litt vann inntil 1 timer før operasjonen.

Det er viktig at du før operasjonen kommer usminket. Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før og bør unngå tran, Omega-3, vitamin A, D, E og K 10 dager før operasjonen. Du bør sluttet å røyke minst 1 uke før operasjonen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert. Ta eventuelt med solbriller og kjøp gjerne en kjølemaske på apoteket!

Operasjonsdagen

Operasjonen foregår vanligvis i lokalbedøvelse og eventuelt lett søvn (ikke narkose).

Kirurgen tegner opp på pasienten sittende og liggende og markerer hudområdet som skal fjernes. Deretter settes det lokalbedøvelse. Huden fjernes sammen med en liten muskelstripe. Avhengig av hvor mye hevelse det er under huden fjerner vi fett fra de underliggende fettputene. Såret lukkes med en tråd som fjernes etter 8-9 dager dager. Over tråden legges smal tape som sitter på i totalt 14 dager. Til slutt legges det kalde saltvannskompresser over øynene.

Operasjonen kan også utføres med CO2-laser. Dette gir ofte litt rødere arr og vi bruker derfor ikke laser ved øvre øyelokk.

Etter øyelokkoperasjon

Du vil ligge og slappe av med kjølebriller eller saltvannskompresser i ca 30 minutter etter operasjonen. Det er ofte lite smerter forbundet med dette inngrepet, og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 30 minutter sammen med en pårørende. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden. Du kan ikke kjøre bil selv.

Du vil få blåmerker over øynene rett etter operasjonen og disse vil i løpet av 1-2 dager sige ned slik at du blir blå og hoven under øynene. Hevelsen er mest uttalt mellom andre og tredje døgn og vil så gradvis forsvinne. Mange synes det er godt å bruke kjølebriller. Disse kan kjøpes på apoteket. Det er også fornuftig å ligge med hodet litt ekstra høyt de første dagene for å redusere hevelsen. De fleste klarer seg med Paracet som smertestillende den første kvelden.

Etter 8-9 dager fjerner vi tråden og lar tapen sitte på i totalt 2 uker fra operasjonen. Når tapen fjernes, vil arret ofte være litt klumpete. Det kan også være en liten hudfold inn mot nesen der tråden gikk gjennom huden og ved yttersiden der den kom ut. Dette vil glatte seg til ganske raskt. Er operasjonen utført på medisinsk indikasjon, vil du ha rett på sykemelding.

Resultat / komplikasjoner

De aller fleste får bloduttredelser over og under øynene som forsvinner i løpet av ca 10 dager. Nummenhet på øyelokkene er vanlig og dette normaliseres etter noen måneder. De aller fleste har en viss grad av asymmetri av de to øyelokkene før operasjonen, og vil ofte ha en viss grad av sideforskjell også etterpå. Er det asymmetri av brynene med høydeforskjell, vil det påvirke øyelokket. Dette vil vi vise deg under konsultasjonen.

Infeksjon er meget sjelden. Vi gir deg øyedråper og salve til bruk om natten for å motvirke det. Salven gjør at mange har tåkesyn neste dag. Pass på å bruke en bitteliten salvemengde (1/4 lillefinger negl) for å motvirke dette. Etter operasjonen vil det kjennes stramt å lukke øynene. Det skyldes hevelsen og stingene som løfter hudkantene. Etter at hevelsen har gått ned og stingene fjernet, forsvinner denne følelsen gradvis. Det er viktig å ikke gni seg i øynene da det kan medføre at såret sprekker opp. Av den grunn har vi tape / strips på i totalt 2 uker. Noen kan også oppleve en forbigående tørrhet i øynene.

Her finner du pris for øyelokkoperasjon

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


De vanligste operasjoner i ansiktet


Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon