Øyelokkoperasjon ved tunge øyelokk

En øyelokkoperasjon gir et mer våkent blikk og gjør at man ser mer opplagt ut. Vi har svært lang erfaring med operasjoner på øvre øyelokk.

Tunge øyelokk

Ved økende alder får mange økt hudoverskudd på øvre øyelokk. Dette skyldes dels mindre elastisitet i huden, men også at pannen og øyebrynene siger ned, slik at avstanden fra øyebrynene til øynene blir mindre. Sammen fører dette til at man får forsterket foldingen av huden på øyelokkene. Overskudd av hud over øyelokket kan hemme synsfeltet, men også gjøre at man ser trett og uopplagt ut.

Tunge øyelokk: Her finner du pris for øyelokkoperasjon

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

En øyelokkoperasjon gir et mer våkent blikk og gjør at man ser mer opplagt ut.

Om øvre øyelokksplastikk (øyelokkoperasjon)

Øyelokksplastikk eller øyelokkoperasjon er et inngrep hvor overflødig hud, muskel- og fettvev rundt øynene fjernes.

Det etterlater arr som er tilnærmet usynlige og er et av de vanligste plastikkirurgiske inngrepene. Mange vil kunne få sykemelding i 1 uke ved dette inngrepet.

Pasientuttalelser

«Etter å ha vurdert mine tunge øyelokk over en lengre periode, ble jeg anbefalt å gå til Cosmo Clinic. Inngrepet var ukomplisert og smertefritt. Litt blå og hoven de første par ukene, men det var minimalt. Nå, noen måneder senere er jeg strålende fornøyd og føler meg så mye mere vel.»
Kvinne, 41 år

«Jeg hadde i flere år vurdert øyelokkoperasjon. Slet med tunge øyelokk og det var stadig flere som spurte om jeg var trøtt og sliten. Jeg ble anbefalt Tomm Bjærke ved Cosmo Clinic og jeg er veldig glad jeg gikk hit. Tomm var veldig flink til å berolige meg om eventuelle bekymringer jeg måtte ha. Selve inngrepet var raskt og smertefritt. Tomm er ekstremt dyktig og jeg vil på det sterkeste anbefale ham og Cosmo Clinic.»
Kvinne, 37 år

Før øyelokkoperasjon

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Operasjonsdagen tar du en dusj. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg sammen med litt vann inntil 1 timer før operasjonen.

Det er viktig at du før operasjonen kommer usminket. Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før og bør unngå tran, Omega-3, vitamin A, D, E og K 10 dager før operasjonen. Du bør sluttet å røyke minst 1 uke før operasjonen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert. Ta eventuelt med solbriller og kjøp gjerne en kjølemaske på apoteket!

Operasjonsdagen

Operasjonen foregår vanligvis i lokalbedøvelse og eventuelt lett søvn (ikke narkose).

Kirurgen tegner opp på pasienten sittende og liggende og markerer hudområdet som skal fjernes. Deretter settes det lokalbedøvelse. Huden fjernes sammen med en liten muskelstripe. Avhengig av hvor mye hevelse det er under huden fjerner vi fett fra de underliggende fettputene. Såret lukkes med en tråd som fjernes etter 8-9 dager dager. Over tråden legges smal tape som sitter på i totalt 14 dager. Til slutt legges det kalde saltvannskompresser over øynene.

Operasjonen kan også utføres med CO2-laser. Dette gir ofte litt rødere arr og vi bruker derfor ikke laser ved øvre øyelokk.

Etter øyelokkoperasjon

Du vil ligge og slappe av med kjølebriller eller saltvannskompresser i ca 30 minutter etter operasjonen. Det er ofte lite smerter forbundet med dette inngrepet, og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 30 minutter sammen med en pårørende. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden. Du kan ikke kjøre bil selv.

Du vil få blåmerker over øynene rett etter operasjonen og disse vil i løpet av 1-2 dager sige ned slik at du blir blå og hoven under øynene. Hevelsen er mest uttalt mellom andre og tredje døgn og vil så gradvis forsvinne. Mange synes det er godt å bruke kjølebriller. Disse kan kjøpes på apoteket. Det er også fornuftig å ligge med hodet litt ekstra høyt de første dagene for å redusere hevelsen. De fleste klarer seg med Paracet som smertestillende den første kvelden.

Etter 8-9 dager fjerner vi tråden og lar tapen sitte på i totalt 2 uker fra operasjonen. Når tapen fjernes, vil arret ofte være litt klumpete. Det kan også være en liten hudfold inn mot nesen der tråden gikk gjennom huden og ved yttersiden der den kom ut. Dette vil glatte seg til ganske raskt. Er operasjonen utført på medisinsk indikasjon, vil du ha rett på sykemelding.

Resultat / komplikasjoner etter en øyelokkoperasjon

De aller fleste får bloduttredelser over og under øynene som forsvinner i løpet av ca 10 dager. Nummenhet på øyelokkene er vanlig og dette normaliseres etter noen måneder. De aller fleste har en viss grad av asymmetri av de to øyelokkene før operasjonen, og vil ofte ha en viss grad av sideforskjell også etterpå. Er det asymmetri av brynene med høydeforskjell, vil det påvirke øyelokket. Dette vil vi vise deg under konsultasjonen.

Infeksjon er meget sjelden. Vi gir deg Kloramfenikol øyedråper og salve til bruk om natten for å motvirke det. Salven gjør at mange har tåkesyn neste dag. Pass på å bruke en bitteliten salvemengde (1/4 lillefinger negl) for å motvirke dette. Etter operasjonen vil det kjennes stramt å lukke øynene. Det skyldes hevelsen og stingene som løfter hudkantene. Etter at hevelsen har gått ned og stingene fjernet, forsvinner denne følelsen gradvis. Det er viktig å ikke gni seg i øynene da det kan medføre at såret sprekker opp. Av den grunn har vi tape / strips på i totalt 2 uker. Noen kan også oppleve en forbigående tørrhet i øynene.

Her finner du pris for øyelokkoperasjon

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon