Nedre øyelokkoperasjon

Vi har lang erfaring med tradisjonell nedre øyelokkoperasjon og laserbehandling av nedre øyelokk.

Nedre øyelokkoperasjon

Løs hud og poser under øynene kan gjøre at man ser trett og uopplagt ut. En nedre øyelokkoperasjon er en operasjonsmetode for å fjerne løs hud og fettposer under øynene.

Hos oss kan vi fjerne posene og stramme huden ved hjelp av laser. Det er en elegant operasjonsmetode som ikke etterlater noen synlige arr!

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

En pasients erfaring

«Jeg er kjempefornøyd etter å ha tatt panneløft, fjernet poser under øynene og laserbehandling! Jeg har fått en 15 år yngre hud. Får mange hyggelige tilbakemeldinger på at jeg ser så fresh ut. Takk, dr. Bjærke, for godt utført arbeid. Jeg kan anbefale deg på det varmeste. Lekre lokaler og smilende fagfolk gjør at jeg følte meg i trygge hender."
Kvinne , 63 år

Før øyelokkoperasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Operasjonsdagen tar du en dusj. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før inngrepet.

Bruker du blodfortynnende medisiner må du slutte med det 14 dager før en operasjon. Du bør heller ikke ta Omega-3, 10 dager før inngrepet. Ta med solbriller og kjøp gjerne en kjølemaske på apoteket.

Operasjonsdagen vil du bli tegnet på. Du vil deretter bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor en operasjonssykepleier vil vaske deg og gjøre deg klar. Du vil også få hilse på en narkoselege eller en anestesisykepleier. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden. Operasjonen foregår vanligvis i lokalbedøvelse og eventuelt lett søvn (ikke narkose).

Nedre øyelokkoperasjon med laser

Ved denne metoden lager vi et lite snitt på innsiden av det nedre øyelokket, slik at vi ikke etterlater noen synlige arr. Fra denne tilgangen fjerner vi de små fettposene. Åpningen lukkes av seg selv og trenger ikke å sys! Har du små rynker i huden eller har litt løs hud under øynene, kan vi i tillegg stramme opp dette med en laserpeel på huden. Hvis du gjør en laserpeel, vil huden bli rød etterpå, men kan sminkes over etter ca 1 uke.

Etter øyelokkoperasjonen

Du føres over til oppvåkningsavdelingen. Det er ofte lite smerter forbundet med dette inngrepet, og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 1 time sammen med en pårørende som er sammen med deg til neste morgen. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden.

Det er viktig at du ligger med hodet høyt det første døgnet. Du kan dusje dagen etter operasjonen og vaske ansiktet med mild såpe og vann ( også det laserbehandlede området). Det er sjeldent med blodutredelser ved denne operasjonen. Vær forsiktig med hard trening de første 2-3 ukene.

Det er et eget regime for stell av den laserbehandlede huden: Saltvannskompresser legges over det laserbehandlede området 2 ganger daglig I 3 dager. Deretter strykes løs hud av og det smøres med hvit vaselin I 1 uke. Deretter bruker du rød Apobase i ytterligere 1 uke.

Komplikasjoner

Det er meget sjeldent med komplikasjoner til dette inngrepet. Du får antibiotika for å forhindre infeksjon. Laserbehandlingen gir rødhet som gradvis forsvinner, men som kan sminkes over etter ca 1 uke. Det er viktig å ikke soleksponere det laserbehandlede området på 3 mnd. Det gjør du enkelt ved å ikke sole deg, bruke faktor 50 og tette solbriller. Enkelte ganger kan du få hyperpigmentering (mørke flekker) der du har vært laserbehandlet. Det forsvinner vanligvis av seg selv så lenge du beskytter deg mot solen. Du kan også bruke krem med hydrokinon.

Nedre øyelokkoperasjon uten laser

Ved denne metoden legges det et snitt rett under øyehårene på nedre øyelokk, huden løsnes , det fjernes en liten stripe muskulatur og hud, og fettputene fjernes eller forflyttes. Deretter sys det med sting som fjernes etter 1 uke.

Etter operasjonen

Du føres over til oppvåkningsavdelingen. Det er ofte lite smerter forbundet med dette inngrepet, og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 1 time sammen med en pårørende som bør være sammen med deg til neste morgen. Du vil få telefonnummeret til kirurgen, som kan nås hele tiden.

Det er viktig at du ligger med hodet høyt det første døgnet. Du kan dusje neste dag. Du vil få blodutredelser rundt øynene i større eller mindre grad, men de vil vanligvis være borte etter ca 2 uker. Vær forsiktig med hard trening de første 2-3 ukene.


Komplikasjoner

Noen kan oppleve litt trekk på det nedre øyelokket rett etter operasjonen. Det skyldes hevelsen som gjør at øyelokket ikke ligger helt inntil øyeeplet. Dette gir seg vanligvis etter hvert. Ved bruk av laser ser vi ikke disse plagene.


Ansiktskirurgi


Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon