Halsløft

Cosmo Clinic har mange års erfaring med avanserte halsløft og annen plastisk kirurgi

Halsløft

Halsløft er en kirurgisk metode for å fjerne overflødig hud på halsen. Vanligvis gjøres et halsløft samtidig med ansiktsløft fordi man kan få et hudoverskudd foran øret når huden på halsen strammes. I tillegg er man ofte løs både på halsen og langs kjevekammen. Man kan gjøre et isolert halsløft hos de som ikke har mye løs hud på halsen.

Halsløft kan gjøres på flere måter. Det kan gjøres enkelt og det kan gjøres mer avansert. Utgangspunktet bestemmer hvilken metode som er best egnet hos deg. Har du mye løs hud på halsen, og spesielt under haken, trenger du ofte et fullt halsløft.

Pris på halsløft finner du her

Bestill time for en gratis og uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


Arr ved halsløft

Det vanligste er å plassere arrene bak ørene og inn i hårfestet, eventuelt med et skjult arr foran øret og eventuelt med et lite arr (godt skjult) under haken.

I noen tilfeller kan det fjernes hud under haken alene, men det gir ofte et arr som er synlig og derfor sjeldent en anbefalt metode.

Spesialister i plastikkirurgi med mer enn 20 års erfaring

Det er en stor beslutning å gjennomføre et kirurgisk inngrep. Derfor er det viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på. Hos Cosmo Clinic har vi plastikkirurger med meget lang erfaring med utførelse av halsløft.

Overlege Tomm K. Bjærke har spesiell kompetanse innen ansiktskirurgi, herunder ansiktsløft, panneløft med kikkehullsteknikk, halsløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandling av rynker.

Overlege Hilde Bjærke har mer enn 10 års erfaring med avansert ansiktskirurgi fra Rikshospitalet, blant annet ansiktsløft, halsløft, panneløft, midtansiktsløft, øyelokkoperasjoner og fettransplantasjon.

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo Clinic med andre ord et trygt valg.

Før operasjonen

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer da det kan være en relativ kontraindikasjon mot å utføre et halsløft.

Det er svært viktig at du har sluttet å røyke minst 6 uker før operasjonen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert og man kan få avstøtning av huden rundt ørene. Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før inngrepet. Unngå å ta tran eller omega-3 samt A-, D- og E-vitamin 10 dager før. Ta gjerne på deg en hettegenser med glidelås, eventuelt tar du med deg et sjal eller et stort skjerf. Ta med solbriller.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret i Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før.

Operasjonen

Ved ankomst til klinikken tas det bilder av deg og operasjonsområdet blir markert. Deretter vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor du møter narkose- og operasjonsteamet. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden. Ansiktet og håret vaskes med en desifiserende væske. Du får en nål i armen som du får sovemedisin gjennom. Det fjernes ikke noe hår. Vi utfører halsløft i en kombinasjon av lokalbedøvelse og full narkose eller dyp søvn. Det betyr at du sover godt under hele inngrepet og ikke merker noe som helst ubehag.

Operasjonen utføres vanligvis i lokalbedøvelse og dyp søvn eller i narkose. Ofte fettsuges det litt under haken først. Deretter legges det et snitt inne i øret (slik at man får tilnærmet usynlige arr i området foran øret) og bak øret (og eventuelt under haken). Huden løsnes fra underlaget og halsmuskelen strammes.Det legges tynne dren som ligger til neste dag for å suge opp mindre blødninger og sårvæske. Huden lukkes med sting som løses opp av seg selv, og i tillegg settes det små metallklips i behåret del av hodebunnen. Disse fjernes vanligvis etter ca 10 dager. Til slutt legges det på en bandasje som du bruker i ca 7 dager.

Etter halsløftet

Du våkner opp i sengen din på oppvåkningsavdelingen. Du vil ha en bandasje rundt hodet som du bør ha i inntil 7 dager. Det er ofte lite smerter forbundet med dette inngrepet, og du vil i tilfelle få smertestillende medisiner for å redusere dette. Du kan vanligvis forlate klinikken etter 1-2 timer sammen med en pårørende som bør være sammen med deg til neste morgen. Du vil få telefonnummeret til kirurgen som kan nås hele tiden.

Det er viktig at du ligger med hodet høyt det første døgnet og spiser lett fordøyelig mat de første dagene. Du kommer til klinikken neste dag for å fjerne drenene. Du kan dusje og vaske håret etter 2 dager. Eventuelle blåmerker kan sminkes over.

Komplikasjoner ved halsløft

Komplikasjoner er veldig sjeldne.

Blødning: Alle får blåmerker, men det er meget sjeldent man må reopereres på grunn av blødning.

Hudnekrose: I veldig sjeldne tilfeller kan huden rundt øret få nedsatt blodsirkulasjon. Det kan da medføre at den blir mørk og faller av (koldbrann). I så tilfelle vil man få et sår og et bredt arr. Vanligvis vil dette la seg korrigere etter en stund. Det er vanligvis bare røykere som kan få denne komplikasjonen.

Nerveskade: Forekommer heldigvis meget sjeldent. Forskning har anslått at færre en 0,5% kan få en nerveskade. Ved fettsuging av halsen er det ikke uvanlig at nerven til underleppen blir strukket slik at man smiler litt skjevt i 1-3 uker. Det er forbigående. Vi har aldri hatt noen permanente nerveskader.

Asymmetri: Det er viktig å være klar over at alle ansikt er asymetriske. Når man gjør et halsløft vil denne asymmetrien vedvare. Den kan være mer fremtredende den første tiden, men når hevelsen har gått tilbake vil det være en naturlig asymmetri. Man kan også oppleve en liten grad av asymmetri av ørene. Noen har spyttkjertler under kjevekammen som kan bli tydeligere når huden over strammes.

Pris på halsløft finner du her

Vurderer du halsløft? Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.


Relaterte behandlinger

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon