Fettransplantasjon i ansikt

Fettransplantasjon kan brukes ved utfylling av rynker og furer i ansiktet, leppeforstørrelse, kinnbenforstørrelse samt utjevninger etter tidligere kirurgi eller skade. Cosmo bruker de nyeste teknikker i overføring av ditt eget fett til ansiktet.

Fettransplantasjon i ansikt

Vi kan bruke fett fra din egen kropp til for eksempel utfylling av rynker og furer i ansiktet, leppeforstørrelse, kinnbenforstørrelse samt utjevninger etter tidligere kirurgi eller skade. Det er vanligvis få komplikasjoner med denne typen inngrep.

Fettransplantasjon er lite kirurgisk inngrep hvor vi henter fett fra ett sted på kroppen din, behandler fettet og sprøyter det inn i et nytt område. Fordelen med denne metoden er at vi bruker ditt eget vev, slik at du ikke kan få noen reaksjoner på det som sprøytes inn.

Fettransplantasjon til ansikt

Pris på plastisk kirurgi finner du her!

Bestill time for en uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

Før fettransplantasjon

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Det er svært viktig at du har sluttet å røyke minst 2 uker før operasjonen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert og færre av fettcellene overlever forflytningen. Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før operasjonen og må ikke ta tran eller Omega-3, eller A-, D-, E- og K-vitamin 10 dager før. Ved fettransplantasjon til ansiktet er det hensiktsmessig at du har har med deg solbriller, passende klær, gjerne en hettegenser med glidelås, eventuelt tar du med et sjal eller et stort skjerf.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret i Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 timer før inngrepet.

Fettransplantasjon

Ved ankomst til klinikken tas det bilder av deg, og operasjonsområdet blir markert. Deretter vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor du møter narkose- og operasjonsteamet. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden. Operasjonsområdet vaskes med en desifiserende væske. Det settes bedøvelsesvæske i det området hvor fettet skal hentes fra (mage eller hofter). Ved hjelp av en tynn kanyle suger vi ut ønsket mengde fett. Fettet føres over til små reagensglass som sentrifugeres. Fettcellene legger seg da øverst og overflødig væske på bunnen. Væsken fjernes og fettcellene overføres til en sprøyte. Ved hjelp av sprøyter med tynn kanyle overføres fettet til det ønskede området via en liten åpning i huden. Huden masseres. Til slutt legger vi på en liten strips over sårene.


Etter operasjonen

Du vil være litt hoven i det transplanterte området i noen dager. Etter 4 uker får du en god pekepinn på resultatet. Etter 3 måneder ser du vanligvis det endelige resultatet.

Komplikasjoner

Det er vanligvis lite komplikasjoner med denne typen inngrep. Rundt øynene er huden veldig tynn og her kan man enkelte ganger oppleve ujevnheter. Man trenger ofte 1 påfylling for å få ønsket resultat. Ved fettransplantasjon til større områder som f.eks. bryst (brystforstørrelse) eller seteregionen (Brazilian Butt Lift) kan det oppstå små væskefylte cyster eventuelt mindre forkalkede områder. Ved for eksempel brystforstørrelse med eget fett gir disse forandringene vanligvis ingen tolkningsproblemer ved mammografi-undersøkelser.

En kan føle seg litt "mørbanket" i området fettet er høstet fra, her kan det også oppstå noe hevelse og mindre blåmerker.


Relaterte behandlinger


Bestill time nå

Cosmo Clinic tilbyr alle typer kosmetisk kirurgi. Hos er er du og dine behov i fokus. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er helt uforpliktende.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se kart)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no


Bestill time

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon