Fettransplantasjon i ansikt

Fettransplantasjon kan brukes ved utfylling av rynker og furer i ansiktet, leppeforstørrelse, kinnbenforstørrelse samt utjevninger etter tidligere kirurgi eller skade. Cosmo bruker de nyeste teknikker i overføring av ditt eget fett til ansiktet.

Fettransplantasjon i ansikt

Fettransplantasjon er lite kirurgisk inngrep hvor vi henter fett fra ett sted på kroppen din, behandler fettet og sprøyter det inn i et nytt område. Fordelen med denne metoden er at vi bruker ditt eget vev, slik at du ikke kan få noen reaksjoner på det som sprøytes inn.

Fettransplantasjon kan benyttes til for eksempel utfylling av rynker og furer i ansiktet, leppeforstørrelse, kinnbenforstørrelse samt utjevninger etter tidligere kirurgi eller skade.

Her finner du pris på fettransplantasjon!

Bestill time for en gratis og uforpliktende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi på telefon: 21 05 56 60 eller kontakt oss på post@cosmoclinic.no.

Før fettransplantasjon

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Det er svært viktig at du har sluttet å røyke minst 2 uker før operasjonen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert og færre av fettcellene overlever forflytningen. Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før operasjonen og må ikke ta tran eller Omega-3, eller A-, D-, E- og K-vitamin 10 dager før. Ved fettransplantasjon til ansiktet er det hensiktsmessig at du har har med deg solbriller, passende klær, gjerne en hettegenser med glidelås, eventuelt tar du med et sjal eller et stort skjerf.

Operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret i Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 timer før inngrepet.

Fettransplantasjon

Ved ankomst til klinikken tas det bilder av deg, og operasjonsområdet blir markert. Deretter vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor du møter narkose- og operasjonsteamet. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden. Operasjonsområdet vaskes med en desifiserende væske. Det settes bedøvelsesvæske i det området hvor fettet skal hentes fra (mage eller hofter). Ved hjelp av en tynn kanyle suger vi ut ønsket mengde fett. Fettet føres over til små reagensglass som sentrifugeres. Fettcellene legger seg da øverst og overflødig væske på bunnen. Væsken fjernes og fettcellene overføres til en sprøyte. Ved hjelp av sprøyter med tynn kanyle overføres fettet til det ønskede området via en liten åpning i huden. Huden masseres. Til slutt legger vi på en liten strips over sårene.

Etter operasjonen

Du vil være litt hoven i det tranplanterte området i noen dager. Etter 4 uker får du en god pekepinn på resultatet. Etter 3 måneder ser du vanligvis det endelige resultatet.

Komplikasjoner

Det er vanligvis lite komplikasjoner med denne typen inngrep. Rundt øynene er huden veldig tynn og her kan man enkelte ganger oppleve ujevnheter. Man trenger ofte 1 påfylling for å få ønsket resultat. Ved fettransplantasjon til større områder som f. eks. bryst eller seteregionen kan det oppstå små væskefylte cyster evt. mindre forkalkede områder. Ved for eksempel brystforstørrelse med eget fett gir disse forandringene vanligvis ingen tolkningsproblemer ved mammografi-undersøkelser.

En kan føle seg litt "mørbanket" i området fettet er høstet fra, her kan det også oppstå noe hevelse og mindre blåmerker.


Relaterte behandlinger


Bestill time nå

Cosmo Clinic tilbyr alle typer kosmetisk kirurgi. Hos er er du og dine behov i fokus. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Det er kort ventetid og konsultasjon er gratis.

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo (se kart)
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no
Åpningstider: Mandag - Fredag: 8-16


Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om plastisk kirurgi

Nedenfor finner du svar på noen spørsmål vi ofte får.

 • Får jeg sykmelding etter å ha gjennomgått plastisk kirurgi?
  SVAR: Du får sykmelding hvis inngrepet er medisinsk begrunnet. Øvre øyelokk kan gi rett til sykemelding. Brystreduksjon og mageplastikk kan også være medisinsk begrunnet. Kosmetiske inngrep gir ikke rett til sykemelding. Du bør ha mulighet til å være borte fra jobb i 1-2 uker etter en operasjon.
 • Hvor lenge etter operasjonen må jeg være på klinikken?
  SVAR: Alle våre inngrep er dagkirurgiske. Det betyr at du reiser hjem samme dag, vanligvis 1-2 timer etter inngrepet. Du bør ha med deg en ledsager og en voksen person som kan være sammen med deg det første døgnet.
 • Hvordan taper jeg arrene?
  SVAR: Vi legger alltid på en kirurgisk tape på arrene. Den fjerner du etter 3 uker , vasker og legger på ny tape som du skifter etter 2 uker. Du taper i totalt 3 mnd. Unngå å få sol på arrene det første året.
 • Jeg har fått brystbånd. Hva er det og hvor lenge skal jeg ha det?
  SVAR: Et brystbånd er som en bred strikk som ligger øverst på brystet. Den brukes for å komprimere huden for å redusere blødning eller for å presse brystprotesene ned, slik at de ikke sklir opp etter plassering under brystmuskelen. Vanligvis bruker du det i 1 uke.
 • Jeg har fått dren. Hvordan virker de og når skal de fjernes?
  SVAR: Vi bruker dren ved mange operasjoner. De er der for at det ikke skal samle seg blod under huden. Drenene fjernes etter 1-2 dager. Det er viktig at ballongen er klemt sammen og at klemmen nærmest huden er åpen og den nærmest posen er lukket. Når ballongen fylles, lukker du klemmen mot huden og åpner den under og presser blodet ned i posen. Deretter lukker du mot posen og åpner mot huden. Når det kommer lite i ballongen og det står blod i slangen, er det ikke mer å suge ut og drenet kan fjernes.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon