Ansiktsløft (facelift)

Føler du aldringsprosessen tar fra deg uttrykket ditt eller har du lenge ønsket en forandring? Slapp hud, dype rynker, trette øyne eller synkende kinn? Da kan et ansiktsløft være løsningen for deg.

Skru klokken ti år tilbake med ansiktsløft

Vurderer du et ansiktsløft, anbefaler vi en uforpliktende konsultasjon hos en av våre erfarne plastikkirurger på Cosmo Clinic. Vi har meget lang erfaring og har utført et svært høyt antall operasjoner. Hos oss møter du plastikkirurger som har spesialisert seg på ansiktskirurgi, inkludert svært avanserte ansiktsoperasjoner, noe som er unikt i Norge. Når det gjelder ansiktsoperasjoner, skal du tenke at kun det beste er godt nok.


I denne videoen forklarer overlege Hilde Bjærke hva en facelift innebærer og hvor i ansiktet du vil kunne oppnå en forbedring.Pris Før-etter-bilder Erfaring med Cosmo Operasjonen Svar på spørsmål Mulige komplikasjoner Plastikkirurgi i særklasse


Vi ser helheten og hvilke operasjoner hver enkelt pasient egner seg for, slik at du oppnår et naturlig og best mulig resultat. Alle personer har et ulikt utgangspunkt og det er viktig at kirurgen i tillegg til ansiktsløft mestrer alle andre typer ansiktsoperasjoner som midtansiktsløft, fett-transplantasjoner, panneløft, halsløft og ulike operasjoner på øvre og nedre øyelokk, inkludert laserbehandling. 

På Cosmo Clinic vil du få en profesjonell vurdering av noen av de beste ansiktskirurgene i Norge. Vår spisskompetanse er din trygghet!

ansiktsløft


Aldringsprosessen

Med årene blir huden mindre elastisk, bløtdelene under huden siger nedover og mange får fine rynker og dypere furer i ansiktet. Denne aldringsprosessen er noe vi alle må gjennom, men for noen medfører det mer ubehag enn andre.

Sliter du med slapp hud, dype rynker, trette øyne eller synkende kinn? Da kan facelift være løsningen for deg.

Facelift er et løft av kinnområdet, stramming av hud langs kjevekammen, samt et mindre løft på halsen. Det er altså den nedre delen av ansiktet som strammes.

Pris på ansiktsløft

Konsultasjon er uforpliktende. Hvis du ikke møter til timen eller avbestiller mindre enn 24 timer før, vil du bli belastet kr 500.

Prisene for operasjon inkluderer bedøvelse/narkose, forsikring og kontroller.

Bruk solkrem (SPF 50) på arrene om sommeren. Den og andre ZO-produkter får du kjøpt på begge våre klinikker.

Du får med sterke smertestillende på operasjonsdagen for ett par dager som tas ved behov.

Her finner du pris på ansiktsløft!

Vurderer du facelift? Ring 21 05 56 60 for uforpliktende konsultasjon. Cosmo Clinic i Nydalen i Oslo (like ved BI) har noen av Norges beste spesialister på ansiktskirurgi! Cosmo Clinic har 20 års aldersgrense på kosmetiske inngrep og behandlinger.

En ansiktsløftning kan i tillegg kombineres med andre inngrep for å gjenskape et mer ungdommelig utseende. Pris avtales da under konsultasjonen.

Før-etter-bilder

Ved en konsultasjon hos Cosmo Clinics plastikkirurger vil du få se før-og-etter-bilder fra tilsvarende ansiktsoperasjoner. Bilder av pasienter før og etter operasjonen gjør at du kan se hvilket resultat du kan forvente ved en operasjon, og gjør det lettere for deg å ta riktig beslutning sammen med plastikkirurgen. (Bruk av bilder er selvsagt godkjent av pasientene!) I henhold til norsk lov er det ikke tillatt å vise før-etter-bilder av kosmetisk kirurgi på vår hjemmeside eller i annen markedsføring. Derfor vil du først få se slike bilder når du kommer til konsultasjon på vår klinikk.

Pasienters erfaring med Cosmo Clinic

«Tusen takk til Hilde Bjærke for supert resultat etter panneløft, ansiktsløft og hakeløft på en og samme gang. Resultatet er fantastisk. Ansiktet mitt ser fortsatt helt naturlig ut, bare mange år yngre.  Jeg er også svært fornøyd med oppfølgingen i etterkant av operasjonen. Jeg var i trygge hender hele veien. Møte med Cosmo Clinic er rett og slett positivt og godt. Klinikken har svært innbydende lokaler. De jeg møtte var imøtekommende, korrekte og omsorgsfulle slik at dette tilsammen har vært en svært positiv opplevelse.»
(Kvinne 59 år)

«Jeg er utrolig fornøyd med ansiktsløftet jeg fikk gjort av kirurg Tomm Bjærke. Jeg hadde i mange år vært plaget med mye løs og slapp hud i ansiktet og på halsen, og bestemte meg til slutt for å ta en «facelift». Var først på en hyggelig konsultasjon hvor jeg fikk informasjon om hva som skulle skje, eventuelle komplikasjoner og hva jeg selv måtte forberede. Var ganske skjelven selve operasjonsdagen, men ble svært godt mottatt, og møtte både anestesilegen og kirurgen selv. Operasjonen gikk over all forventning. Hadde litt smerter de første dagene og holdt meg mest i sengen, men jeg ble veldig positivt overrasket da de synlige stingene ble fjernet bare et par dager senere. Jeg hadde ingen komplikasjoner etter operasjonen, og allerede etter 2-3 uker traff jeg venner. Har i ettertid fått masse positiv tilbakemelding fra alle jeg kjenner over hvor naturlig og lik meg selv jeg ser ut - bare 10 år yngre!»
(Kvinne, 68 år)

«Etter mange år med mye jobbing og lite søvn, så jeg sliten ut og hadde slapp hud, rynker og liten glød. Tomm ga meg veldig bra og profesjonell konsultasjon og anbefalte panneløft, facelift og laserbehandling. Det var et stort skritt for meg å ta og jeg var svært nervøs før operasjonen. Jeg ble imidlertid tatt veldig godt vare på både før og etter operasjonen med utrolig bra oppfølging i ukene etter operasjonen. Resultatet har blitt svært bra og jeg er kjempe fornøyd. Jeg ser mye mer opplagt ut og huden har fått en mer jevn farge og en glød jeg ikke har hatt på mange år. Jeg kan trygt anbefale Tomm til alle som vurderer å friske opp utseende sitt.»
(Kvinne, 47 år)

«Jeg har tatt ansiktsløft og halsløft hos Thomas Berg. Jeg er kjempefornøyd med resultatet, det ser veldig naturlig ut. Jeg er blitt veldig godt ivaretatt av alle på Cosmo Clinic. Operasjonen gikk over all forventning og jeg hadde nesten ikke smerter. Etter fem dager var jeg i full aktivitet og ute blant folk.»
(Kvinne, 59 år)Spesialister i plastisk kirurgi med mer enn 20 års erfaring

Det er en stor beslutning å gjennomføre en facelift. Derfor er det viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på. Hos Cosmo Clinic har vi plastikkirurger med meget lang erfaring med utførelse av ansiktsløft.

Overlege Hilde Bjærke har mer enn 10 års erfaring med avansert ansiktskirurgi fra Rikshospitalet, blant annet rekonstruksjoner ved facialisparese, ansiktsløft, endoskopisk panneløft, midtansiktsløft, øyelokkoperasjoner og fettransplantasjon. Hilde arbeider utelukkende med ansiktskirurgi.
Be om å få en uforpliktende konsultasjon hos Hilde på telefon 21 05 56 60

Overlege Tomm K. Bjærke har spesiell kompetanse innen brystkirurgi, ansiktskirurgi (herunder ansiktsløft, panneløft med kikkehullsteknikk, halsløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandling av rynker). Mange kjenner ham fra Colosseumklinikken (Teres Colosseum, Aleris Colosseum), hvor han arbeidet før han startet Cosmo Clinic.

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er Cosmo med andre ord et trygt valg.

Ansiktsløfting i kombinasjon med andre operasjoner

Har du andre områder som du også ønsker å endre, kan du overveie å kombinere en facelift med andre inngrep, for eksempel panneløft, øvre og nedre øyelokkoperasjoner, laser og fettransplantasjon og halsløft.

Ved å utføre flere inngrep i samme sesjon, unngår du flere fraværsperioder. Du vil i tillegg unngå flere perioder med ubehag fra inngrepene.

Vi er opptatt av at det skal være trygt å gjennomføre et inngrep. Dersom dine ønsker for kombinering av inngrep blir for langvarige, anbefaler vi at de gjøres i flere omganger.

Kosmetiske inngrep gir ikke grunnlag for sykemelding.


ansiktsløft

Tomm og Hilde Bjærke under en faceliftoperasjon på Cosmo Clinic.

Dette bør du vite om operasjonen

Rynker

Ansiktsløft gir ikke finere hud og fjerner heller ikke små rynker etter solskade. Vanligvis kombinerer vi på Cosmo Clinic operasjonen med laserbehandling for å få en jevnere, yngre hud og for å fjerne rynker for eksempel rundt munnen.

Varighet

Et ansiktsløft gir ikke et evig resultat. Huden tøyes og bløtdelene i ansiktet siger gradvis ned. Varigheten av et resultatet vil være individuell og spesielt hudens elastisitet vil være avgjørende for holdbarheten. Populært sier man at et facelift varer i 10 år. Du vil likevel se bedre ut etter 10 år enn om du ikke gjennomførte inngrepet.

Når kan jeg gå tilbake i jobb?

Vanligvis er blåmerker borte etter 10-14 dager. Du vil føle deg stram og hoven i ansiktet i flere uker etter operasjonen, men dette er vanligvis ikke noe andre legger merke til. Arrene foran øret er lagt inne i øret og vanskelig å oppdage. Sminker du deg, vil arrene ofte kunne skjules. Etter 2 uker kan man i de fleste tilfeller gjenoppta vanlig sosial aktivitet.

Munnen blir ikke bred!

Mange tror at man får en bred munn ved et ansiktsløft. Dette er mer en myte, men kan skje hvis man ikke utfører ansiktsløftet korrekt. Vi har mange års erfaring med slike operasjoner og vi løfter de underliggende strukturene i ansiktet, uten å overstramme huden. På denne måten får du et naturlig løft i ansiktet. Ved en konsultasjon hos oss vil du kunne se bilder som forklarer dette.

Smerter etter operasjonen

Et ansiktsløft gir moderate smerter. Det første døgnet har du dren under huden som suger ut blodvæske. Dette gir noe ømhet. Når drenene fjernes neste dag, forsvinner vanligvis det største ubehaget. Man føler seg noe forslått de første dagene og klarer man seg med vanlige smertestillende.

Må facelift utføres om vinteren?

Vi utfører facelift året rundt og det har ingen betydning når man velger å utføre operasjonen. Man holder seg borte fra solen de 2 første ukene så lenge man har blåmerker, deretter kan man være ute som vanlig med solkrem. Det er ikke nødvendig å dekke til arrene med tape.Slik utføres operasjonen

Ved ankomst til klinikken tar vi bilder av deg og operasjonsområdet blir markert. Deretter følger vi deg inn på operasjonsstuen hvor du møter narkose- og operasjonsteamet. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Ansiktet og håret vaskes med en desifiserende væske. Du får en nål i armen som du får sovemedisin gjennom. Det fjernes ikke noe hår. Vi utfører ansiktsløft i en kombinasjon av lokalbedøvelse og full narkose eller dyp søvn. Det betyr at du sover godt under hele inngrepet og ikke merker noe som helst ubehag. Selve operasjonen tar cirka 2,5 timer.

Det legges et snitt inn i øregangen, opp i den behårede delen av tinningen og videre bak øret. På denne måten blir arret så godt som usynlig. Huden løsnes fremover på kinnet, nedover halsen og nedenfor og bak øret. Bindevevshinnen under huden og halsmuskelen strammes og overflødig hud fjernes. Det legges tynne plastrør (dren) under huden. Disse benyttes for å unngå at det samler seg blod og sårvæske under huden. Drenene fjernes neste dag. Når det ikke kommer mer blodvæske i oppsamlingsposen betyr det at det ikke lenger blør, selv om det er blod i drenene. Det sys med selvoppløselige sting. I hodebunnen bruker vi metallklips som fjernes etter ca. 10 dager.

Det legges på en ansiktsbandasje som brukes i 2-3 dager. Operasjonen gir et "naturlig" løft av hals og kinn.Svar på spørsmål fra pasientene

Kan andre se at jeg har tatt et ansiktsløft?

Nei, med den operasjonsmetoden Cosmo Clinic bruker, vil du ikke se operert ut. De første to ukene etter operasjonen vil du se litt stram ut, men når huden har tøyd seg vil du se helt naturlig ut, bare freshere og yngre. Hvis du ser en person du tror har tatt facelift og du synes den personen ser rar ut, har vedkommende mest sannsynlig tatt helt andre behandlinger, som for eksempel fillere.

Mange har via media fått det inntrykket at man får bred munn etter en faceliftoperasjon, men med de metodene Cosmo Clinic bruker påvirkes overhodet ikke munnen.

Mimikken i ansiktet vil føles helt som før operasjonen. Kun i svært sjeldne tilfeller kan ansiktsnerven bli skadet, men det har aldri skjedd ved de mange hundre faceliftene og panneløftene Cosmo Clinics kirurger har utført. Vi har en spisskompetanse på ansiktskirurgi som er unik i Norge og er kjent for å ha en svært høy grad av pasienttilfredshet.


Hvor lang tid vil det ta før ansiktet ser normalt ut?

Vanligvis vil ansiktet se normalt ut etter ca. to uker, da vil også hevelsen og helt normale blåmerker som oftest være borte. Men hvis du er ekstra engstelig for at noen skal se at du er operert, kan du vente i tre uker.

Bandasjen vi legger på under operasjonen, fjerner vi vanligvis den første eller andre dagen.

De fleste vil kunne gå på jobben etter to uker uten at noen merker noe, men hvis du er veldig eksponert, kan du vente i tre uker.


Hvor lenge må jeg være borte fra solen?

Det viktigste er at du ikke eksponerer blåmerker for sol. Dersom du bruker faktor 50 eller mer, kan du være ute i solen kort tid etter operasjonen.

Mulige komplikasjoner

Det oppstår svært sjelden komplikasjoner ved ansiktsløft.

Blåmerker

Alle får blåmerker i mer eller mindre grad, de fleste er borte etter 10-14 dager.

Sårproblemer

Hudnekrose: I veldig sjeldne tilfeller kan huden rundt øret få nedsatt blodsirkulasjon. I så tilfelle vil man få et sår og et bredt arr. Vanligvis vil dette la seg korrigere etter en stund. Det er vanligvis bare røykere som kan få denne komplikasjonen.

Nerveskade forekommer svært sjelden

Forskning har anslått at færre enn 0,5% kan få en nerveskade som kan gi en skjevhet i munnen. Ved en eventuell skade av en ansiktsnerve vil den i de aller fleste tilfellene være forbigående, men i enkelte tilfeller kan den være bestående og deler av ansiktsmimikken vil da bli redusert. Det vil være mulig å sy nervene sammen igjen.


Vi har utført flere hundre ansiktsløft og har aldri hatt noen permanente nerveskader.


Asymmetri

Det er viktig å være klar over at alle ansikt er asymmetriske. Når man gjør en ansiktsløfting vil denne asymmetrien vedvare. Den kan være mer fremtredende den første tiden, men når hevelsen har gått tilbake vil det være en naturlig asymmetri. Man kan også oppleve en liten grad av asymmetri av ørene.

Nummenhet

Det er vanlig at man er nummen i huden på kinnene og eventuelt ned på halsen i 3-4 måneder etter facelift. Det skyldes at huden løsnes ved inngrepet. Dette retter seg etter en stund og man får en normal følelse igjen.


Cosmo Clinic i Oslo - plastikkirurgi i særklasse

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Vår topp moderne klinikk ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Konsultasjon er helt uforpliktende.

En av våre plastikkirurger – Hilde Bjærke – arbeider kun med ansiktskirurgi. Pasienter fra hele landet velger henne når de vurderer ansiktskirurgi.

Pris på ansiktsløft finner du her!

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no


Ansiktsløft 

Mer informasjon

Bestill time

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon