Ansiktsløft

Føler du aldringsprosessen tar fra deg uttrykket ditt eller har du lenge ønsket en forandring? Slapp hud, dype rynker, trette øyne eller synkende kinn? Da kan et ansiktsløft være løsningen for deg.

Ansiktsløft

Med årene blir huden mindre elastisk, bløtdelene under huden siger nedover og mange får fine rynker og dypere furer i ansiktet. Denne aldringsprosessen er noe vi alle må gjennom, men for noen medfører det mer ubehag enn andre.

Sliter du med slapp hud, dype rynker, trette øyne eller synkende kinn? Da kan et ansiktsløft være løsningen for deg.

Et ansiktsløft er et løft av kinnområdet, stramming av hud langs kjevekammen, samt et mindre løft på halsen. Det er altså den nedre delen av ansiktet som strammes.

Her finner du pris på ansiktsløft!

Vurderer du ansiktsløft? Ring 21 05 56 60 for gratis konsultasjon. Cosmo Clinic i Nydalen i Oslo (like ved BI) har noen av Norges beste ansiktskirurger!

En ansiktsløft kan i tillegg kombineres med andre inngrep for å gjenskape et mer ungdommelig utseende.

Spesialister i plastisk kirurgi med mer enn 20 års erfaring

Det er en stor beslutning å gjennomføre et kirurgisk inngrep. Derfor er det viktig å velge en kirurg som du føler deg trygg på. Hos Cosmo Clinic har vi plastikkirurger med meget lang erfaring med utførelse av ansiktsløft.

Overlege Tomm K. Bjærke har spesiell kompetanse innen ansiktskirurgi, herunder ansiktsløft, panneløft med kikkehullsteknikk, halsløft, øyelokksoperasjoner og laserbehandling av rynker.

Overlege Hilde Bjærke har mer enn 10 års erfaring med avansert ansiktskirurgi fra Rikshospitalet, blant annet ansiktsløft, panneløft, midtansiktsløft, øyelokkoperasjoner og fettransplantasjon.

Med mer enn 20 års erfaring innen plastisk kirurgi er de med andre ord et trygt valg.

Du kan lese mer om Dr. Tomm K. Bjærke og Dr. Hilde Bjærke her.

Ansiktsløft i kombinasjon med andre operasjoner

Har du andre områder som du også ønsker å endre, kan du overveie å kombinere et ansiktsløft med andre inngrep.

Du kan for eksempel kombinere det med panneløft, øvre- og nedre øyelokkoperasjoner, laser og fettransplantasjon. Halsløft er i tillegg et inngrep som ofte gjøres i kombinasjon med et ansiktsløft.

Ved å utføre flere inngrep i samme sesjon, unngår du flere fraværsperioder. Du vil i tillegg unngå flere perioder med ubehag fra inngrepene.

Vi er opptatt av at det skal være trygt å gjennomføre et inngrep. Dersom dine ønsker for kombinering av inngrep blir for langvarige, anbefaler vi at de gjøres i flere omganger.

Kosmetiske inngrep gir ikke grunnlag for sykemelding.

Dette bør du vite om ansiktsløft (facelift)

Rynker

Ansiktsløft gir ikke finere hud og fjerner heller ikke små rynker etter solskade. Vanligvis kombinerer vi på Cosmo Clinic et ansiktsløft med laserbehandling for å få en jevnere, yngre hud og for å fjerne rynker for eksempel rundt munnen.

Varighet av et ansiktsløft

Et ansiktsløft gir ikke et evig resultat. Huden tøyes og bløtdelene i ansiktet siger gradvis ned. Varigheten av et ansiktsløft vil være individuell og spesielt hudens elastisitet vil være avgjørende for holdbarheten. Populært sier man at et ansiktsløft varer i 10 år. Du vil likevel se bedre ut etter 10 år enn om du ikke gjennomførte inngrepet.

Når kan jeg gå tilbake i jobb?

Vanligvis er blåmerker borte etter 10-14 dager. Du vil føle deg stram og hoven i ansiktet i flere uker etter operasjonen, men dette er vanligvis ikke noe andre legger merke til. Arrene foran øret er lagt inne i øret og vanskelig å oppdage. Sminker du deg, vil arrene ofte kunne skjules. Etter 2 uker kan man i de fleste tilfeller gjenoppta vanlig sosial aktivitet.

Munnen blir ikke bred ved et ansiktsløft

Mange tror at man får en bred munn ved et ansiktsløft. Dette er mer en myte, men kan skje hvis man ikke utfører ansiktsløftet korrekt. Vi har mange års erfaring med ansiktsløft og vi løfter de underliggende strukturene i ansiktet, uten å overstramme huden. På denne måten får du et naturlig løft i ansiktet. Ved en konsultasjon hos oss vil du kunne se bilder som forklarer dette.

Smerter etter operasjonen

Et ansiktsløft gir moderate smerter. Det første døgnet har du dren under huden som suger ut blodvæske. Dette gir noe ømhet. Når drenene fjernes neste dag, forsvinner vanligvis det største ubehaget. Man føler seg noe forslått de første dagene og klarer man seg med vanlige smertestillende som Paracet og Paralgin Forte.

Må et ansiktsløft utføres om vinteren?

Vi utfører ansiktsløft året rundt og det har ingen betydning når man velger å gjøre et ansiktsløft. Man holder seg borte fra solen de 2 første ukene så lenge man har blåmerker, deretter kan man være ute som vanlig med solkrem. Det er ikke nødvendig å dekke til arrene med tape.

Forberedelse til operasjon

Ansiktsløft og andre sykdommer

Du bør være frisk og ikke ha noen alvorlige sykdommer.

Røyking

Det er svært viktig at du har sluttet å røyke minst 6 uker før operasjonen. Røyking gjør at sårtilhelingen blir redusert og man kan få avstøtning av huden rundt ørene.

Ansiktsløft og medisiner

Du må ha sluttet med blodfortynnende 14 dager før inngrepet. I tillegg må du ikke ta tran eller Omega-3, 10 dager før samt A,D,E og K vitamin da dette også øker blødningsrisikoen. Har du høyt blodtrykk, er det viktig at dette er velregulert. Gå eventuelt til fastlegen din for å undersøke blodtrykket ditt og sørg for at du ikke slutter med blodtrykksmedisiner. Vi går igjennom din helsestatus og vurderer alle medisinene du bruker på konsultasjonen.

Forberedelse til operasjonen

Sørg for at du er uthvilt. Unngå alkohol de siste 3 dagene. Ta foreskrevet antibiotika og de tablettene vi har skrevet ut til deg. Ta gjerne på deg en hettegenser med glidelås, eventuelt kan du ta med deg et sjal eller et stort skjerf. Ta gjerne med solbriller (om sommeren) . På operasjonsdagen tar du en dusj og vasker håret i Hibiscrub. Putt bomull i ørene for å unngå å få såpen i ørene. Du må ikke smøre ansiktet med fuktighetskrem eller bruke sminke. Du må være fastende minst 6 timer før operasjonen. Det vil si at du ikke kan drikke eller spise. Du kan ta dine faste medisiner og medisiner som klinikken har gitt deg med litt vann, inntil 1 time før.

Slik utføres ansiktsløft (facelift)

Ved ankomst til klinikken tas det bilder av deg og operasjonsområdet blir markert. Deretter vil du bli fulgt inn på operasjonsstuen hvor du møter narkose- og operasjonsteamet. De vil overvåke deg under hele operasjonen og sørge for at du har det trygt hele tiden.

Ansiktet og håret vaskes med en desifiserende væske. Du får en nål i armen som du får sovemedisin gjennom. Det fjernes ikke noe hår. Vi utfører ansiktsløft i en kombinasjon av lokalbedøvelse og full narkose eller dyp søvn. Det betyr at du sover godt under hele inngrepet og ikke merker noe som helst ubehag. Selve operasjonen tar cirka 2,5 timer.

Det legges et snitt inn i øregangen, opp i den behårede delen av tinningen og videre bak øret. På denne måten blir arret så godt som usynlig. Huden løsnes fremover på kinnet, nedover halsen og nedenfor og bak øret. Bindevevshinnen under huden og halsmuskelen strammes og overflødig hud fjernes. Det legges tynne plastrør (dren) under huden. Disse benyttes for å unngå at det samler seg blod og sårvæske under huden. Drenene fjernes neste dag. Når det ikke kommer mer blodvæske i oppsamlingsposen betyr det at det ikke lenger blør, selv om det er blod i drenene. Det sys med selvoppløslige sting. I hodebunnen bruker vi metallklips som fjernes etter ca. 10 dager.

Det legges på en ansiktsbandasje som brukes i 2-3 dager. Operasjonen gir et "naturlig" løft av hals og kinn.

Tiden etter operasjonen

Etter operasjonen overføres du til oppvåkningsavdelingen der du ligger i ca. 1 time. Da er du vanligvis i såpass fin form at du kan reise hjem sammen med en ledsager. Ledsageren bør være sammen med deg det første døgnet.

Når du kommer hjem, er det fint at du spiser mat som er lett å tygge i 1-2 dager (youghurt, velling).

Du bør ikke ligge på kinnene (på siden) på 4-5 dager, og du bør ligge uten å bøye halsen fremover de første 10 dagene.

Mange har problemer med å sove den første natten. Det skyldes noen av medisinene du får (steroider).

Du vil føle at ansiktet er bredere (og kortere) de første dagene og det skyldes at bløtdelene I ansiktet er løftet samt at det er hevelse I ansiktet. Et ansiktsløft er vanligvis lite smertefullt. Noen kan ha ubehag av drenene, men disse fjernes første postoperative dag. Vanligvis greier man seg godt med Paracet og Pinex Forte.

Du vil være følelsesløs på kinnene i 2-3 måneder, og du vil kjenne at kinnene føles litt faste. Dette er hevelse i underhuden og forsvinner etter omtrent samme tid. Det vil ikke være synlig for andre, men noe en selv kjenner.

Blåmerker er stort sett borte etter 2 uker, og du kan vanligvis gå på jobb etter det. Har du langt hår, kan du da slå det ut og la det ligge foran ørene. Arrene heler ofte raskt og kan sminkes over etter 10-12 dager. Etter 2 måneder vil arrene foran øret være vanskelig å oppdage.

Komplikasjoner

Det oppstår svært sjelden komplikasjoner ved ansiktsløft.

Blåmerker

Alle får blåmerker i mer eller mindre grad, de fleste er borte etter 10-14 dager.

Ansiktsløft og sårproblemer

Hudnekrose: I veldig sjeldne tilfeller kan huden rundt øret få nedsatt blodsirkulasjon. I så tilfelle vil man få et sår og et bredt arr. Vanligvis vil dette la seg korrigere etter en stund. Det er vanligvis bare røykere som kan få denne komplikasjonen.

Nerveskade forekommer svært sjelden

Forskning har anslått at færre enn 0,5% kan få en nerveskade som kan gi en skjevhet i munnen. Ved en eventuell skade av en ansiktsnerve vil den i de aller fleste tilfellene være forbigående, men i enkelte tilfeller kan den være bestående og deler av ansiktsmimikken vil da bli redusert. Det vil være mulig å sy nervene sammen igjen.

Vi har utført flere hundre ansiktsløft og har aldri hatt noen permanente nerveskader.

Ansiktsløft og asymmetri

Det er viktig å være klar over at alle ansikt er asymmetriske. Når man gjør en ansiktsløfting vil denne asymmetrien vedvare. Den kan være mer fremtredende den første tiden, men når hevelsen har gått tilbake vil det være en naturlig asymmetri. Man kan også oppleve en liten grad av asymmetri av ørene.

Nummenhet

Det er vanlig at man er nummen i huden på kinnene og eventuelt ned på halsen i 3-4 måneder etter et ansiktsløft. Det skyldes at huden løsnes ved inngrepet. Dette retter seg etter en stund og man får en normal følelse igjen.


Cosmo Clinic i Oslo

Cosmo Clinic tilbyr alle typer plastisk kirurgi. Våre topp moderne lokaler ligger diskré til i Nydalen sentralt i Oslo, like ved BI og Storo Storsenter. Det er gode parkeringsmuligheter og lett atkomst med kollektivtransport. Det er kort ventetid og konsultasjon er gratis.

Her finner du pris på ansiktsløft!

Adresse: Sandakerveien 114 B, 0484 Oslo
Telefon: 21 05 56 60
Epost: post@cosmoclinic.no
Åpningstider: Mandag - Fredag: 8-16

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon

Ofte stilte spørsmål om plastisk kirurgi

Nedenfor finner du svar på noen spørsmål vi ofte får.

 • Får jeg sykmelding etter å ha gjennomgått plastisk kirurgi?
  SVAR: Du får sykmelding hvis inngrepet er medisinsk begrunnet. Øvre øyelokk kan gi rett til sykemelding. Brystreduksjon og mageplastikk kan også være medisinsk begrunnet. Kosmetiske inngrep gir ikke rett til sykemelding. Du bør ha mulighet til å være borte fra jobb i 1-2 uker etter en operasjon.
 • Hvor lenge etter operasjonen må jeg være på klinikken?
  SVAR: Alle våre inngrep er dagkirurgiske. Det betyr at du reiser hjem samme dag, vanligvis 1-2 timer etter inngrepet. Du bør ha med deg en ledsager og en voksen person som kan være sammen med deg det første døgnet.
 • Hvordan taper jeg arrene?
  SVAR: Vi legger alltid på en kirurgisk tape på arrene. Den fjerner du etter 3 uker , vasker og legger på ny tape som du skifter etter 2 uker. Du taper i totalt 3 mnd. Unngå å få sol på arrene det første året.
 • Jeg har fått brystbånd. Hva er det og hvor lenge skal jeg ha det?
  SVAR: Et brystbånd er som en bred strikk som ligger øverst på brystet. Den brukes for å komprimere huden for å redusere blødning eller for å presse brystprotesene ned, slik at de ikke sklir opp etter plassering under brystmuskelen. Vanligvis bruker du det i 1 uke.
 • Jeg har fått dren. Hvordan virker de og når skal de fjernes?
  SVAR: Vi bruker dren ved mange operasjoner. De er der for at det ikke skal samle seg blod under huden. Drenene fjernes etter 1-2 dager. Det er viktig at ballongen er klemt sammen og at klemmen nærmest huden er åpen og den nærmest posen er lukket. Når ballongen fylles, lukker du klemmen mot huden og åpner den under og presser blodet ned i posen. Deretter lukker du mot posen og åpner mot huden. Når det kommer lite i ballongen og det står blod i slangen, er det ikke mer å suge ut og drenet kan fjernes.

Fortsatt usikker?

Vi hjelper deg gjerne. Bestill en uforpliktende konsultasjon og vi finner sammen ut veien videre.

Bestill uforpliktende konsultasjon